Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι καπνιστές ......

kokar

Supreme Member
8 December 2006
8,243
Αργυρούπολη
......για κατάργηση της απόφασης του υπουργείου Υγείας

Αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν τη Δευτέρα το σωματείο «Ελευθερία» και οι δημοσιογράφοι Ι.Καλαμίτσης και Κ.Γιαννόπουλος, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους.

Το σωματείο και οι δημοσιογράφοι ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και εκτός νομοθετικής εξουσιοδότησης η υπ' αριθμόν ΥΙ/ΓΠ/οικ. 76017/2002 απόφαση του υπουργού Υγείας, Κώστα Στεφανή, που απαγορεύει το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, μεταφορικά μέσα, νοσοκομεία, κλπ.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας, της προσωπικής και οικονομικής ελευθερίας και της χρηστής διοίκησης. Ακόμα, επικαλούνται και πρακτικά προβλήματα που θα δημιουργήσει η εν λόγω υπουργική απόφαση, όπως π.χ. ότι ο μη καπνιστής θα οδηγεί τον καπνιστή στο αυτόφωρο.

πηγη : http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=416404

Last edited:
Καλά εσύ εισαι για να ανάβεις φωτιές..:flipout::flipout::flipout:

3514_large

Εχει και χρονόμετρο γιά το Μπάμ.:BDGBGDB55:

......για κατάργηση της απόφασης του υπουργείου Υγείας

Αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν τη Δευτέρα το σωματείο «Ελευθερία» και οι δημοσιογράφοι Ι.Καλαμίτσης και Κ.Γιαννόπουλος, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους.

Ρε τον Καλαμιτση ξεχειλιζει απο παθος αυτος ο ανθρωπος .

:flipout::grinning-smiley-043

Εντελώς βλακώδης και απορριπτέα νομικά ενέργεια. Αλλά εντάξει, ακούστηκαν και γράφτηκαν στον Τύπο οι εμπνευστές....

Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι. Δε φτάνει που δεν τηρούν την απαγόρευση και βλάπτουν την υγεία και μη καπνιστών που δε χρωστάνε τίποτα, θέλουν και να καταργηθεί γιατί λέει καταπατά τα δικαιώματά τους.

Χαζομάρες, δεν μου φταίει κανένας αν εγώ θέλω να καπνίζω.
Ένα σωστό μέτρο - το οποίο περισσότερο έχει να κάνει με "ξερό κεφάλι" του Έλληνα που εναντιώνεται - παρά με το αν είναι σωστός σαν νόμος του κράτους...

Και στα υπόψη ότι είμαι καπνιστής....

Απάντηση: Re: Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι καπνιστές ......

Ψυχίατρος, πρέπει να ήταν και καθηγητής της έδρας της Ψυχιατρικής στην Αθήνα, αν δεν κάνω λάθος.

Ηταν Καθηγητής τής Ψυχιατρικής και παραμένει μιά απο τις σημαντικότερες μορφές στον Χώρο τής Ιατρικής..
Ηταν αυτός πού πέραν τών άλλων έγινε ακόμα και Πρόεδρος τής παγκόσμιας Ψυχιατρικής εταιρείας τιμώντας την Ελλάδα.
Οπως επίσης είναι αυτός που πολύ σωστά διεχώρισε την Ψυχιατρική απο την Νευρολογία και ενώ μεχρις το 1983 έπαιρνες την μεικτή ειδικότητα με μονον δυό χρονια εξειδίκευση τίς μετέτρεψε σε αυτόνομες ειδικότητες με απαιτήσεις για πολύ μεγαλύτερο χρόνο εξειδίκευσης.
Εδώ και χρόνια είναι Ακαδημαϊκός.

Δηλαδή τα μέλη του σωματείου "Ελευθερία" θεωρούν ότι η απαγόρευση του καπνίσματος εκτός του ότι καταπατά τα δικαιώματα τους είναι και μέτρο βασισμένο σε μία ανελεύθερη πολιτική και αξίζει ο αγώνας για την κατάργηση του να γίνει η αιχμή του δόρατος για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας;
Δεν είμαι καπνιστής, αλλά ούτε και αντικαπνιστής. Σε ένα εστιατόριο π.χ. δεν είχα την απαίτηση να μην καπνίζει κανείς, το θεωρούσα όμως ένδειξη γαϊδουριάς να ανάβει ένας καπνιστής τσιγάρο ενώ ο από πίσω του τρώει ακόμα και χωρίς να τον ρωτήσει αν ενοχλείται.
Πως όμως φωτίστηκε το κεφάλι τους και δεν δέχονται και την απαγόρευση στα νοσοκομεία; Με ποιο σκεπτικό;

Re: Απάντηση: Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι καπνιστές ......

Δηλαδή τα μέλη του σωματείου "Ελευθερία" θεωρούν ότι η απαγόρευση του καπνίσματος εκτός του ότι καταπατά τα δικαιώματα τους είναι και μέτρο βασισμένο σε μία ανελεύθερη πολιτική και αξίζει ο αγώνας για την κατάργηση του να γίνει η αιχμή του δόρατος για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας;
Δεν είμαι καπνιστής, αλλά ούτε και αντικαπνιστής. Σε ένα εστιατόριο π.χ. δεν είχα την απαίτηση να μην καπνίζει κανείς, το θεωρούσα όμως ένδειξη γαϊδουριάς να ανάβει ένας καπνιστής τσιγάρο ενώ ο από πίσω του τρώει ακόμα και χωρίς να τον ρωτήσει αν ενοχλείται.
Πως όμως φωτίστηκε το κεφάλι τους και δεν δέχονται και την απαγόρευση στα νοσοκομεία; Με ποιο σκεπτικό;

είμαι καπνιστής, αλλά ούτε και ρατσιστής . Σε ένα εστιατόριο π.χ. δεν είχα την απαίτηση να μην τρώει κανείς, το θεωρούσα όμως ένδειξη γαϊδουριάς ΧΟΝΤΡΟΣ ΚΟΙΛΙΟΔΟΥΛΟΣ ( απο αυτούς που καταρρακώνουν το σύστημα της υγείας με τις ανάγκες τους ) να συνεχίζει να τρώει ασταμάτητα και θορυβώδη ενώ ο από πίσω του καπνίζει ακόμα και χωρίς να τον ρωτήσει αν ενοχλείται:grandpa::flipout:

σορυ για την κλοπή του κειμένου άλλα έχει το γούστο του

Παράξενο, γιατί δεν προσφεύγουν και οι χασισομανείς στο ΣΤΕ για το δικαίωμά τους να φουμάρουν ελεύθερα όπου θέλουν; Κι αυτό το "δικαίωμα" τους το στερούν, και δεν είναι σωστό... :p:rolleyes: