Στρατευση στα 18

:flipout:

Εγώ είμαι γενικώς κατά της υποχρεωτικής στράτευσης, δηλαδή ούτε για γυναίκες αλλά ούτε και για άντρες.
Είμαι υπέρ ενός ενιαίου ευρωπαικού επαγγελματικού στρατού. Πιστεύω στις μέρες μας έχουμε ξεπεράσει τους πολέμους που θέλουν ανθρώπινο δυναμικό. Και δεν είμαστε δα και τεξανάκια να θέλουμε πόλεμο γιατί έτσι το είπε ο πρόεδρος!

1. Στις μερες μας εχουμε ξεπερασει τους πολεμους??????????????
2. Ο εξ'ανατολων κινδυνος δεν υφισταται?
3. Ποιος ευρωπαιος θα ερθει να μας υπερασπισει εναντι των εξ'ανατολων προβληματων?

Μηπως πρεπει να αναθεωρησεις ολιγον το κειμενο σου?-bye-
 
1. Στις μερες μας εχουμε ξεπερασει τους πολεμους??????????????
2. Ο εξ'ανατολων κινδυνος δεν υφισταται?
3. Ποιος ευρωπαιος θα ερθει να μας υπερασπισει εναντι των εξ'ανατολων προβληματων?

Μηπως πρεπει να αναθεωρησεις ολιγον το κειμενο σου?-bye-

Σύμφωνα με τον νεο Παγκόσμιο Γεωγραφικό Χάρτη,η Ελλάδα άλλαξε σύνορα.Τα νέα σύνορα είναι με το Λιχτενστάϊν,το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο.Οπότε τι ζόρια τραβάς???:flipout: :flipout:
Κατσε τώρα που θα αυτονομηθεί και το Κόσσοβο και θα αρχίσουν οι ουτσεκαδες να ονειρεύονται την Μεγάλη Αλβανία,(ήδη κυκλοφορούν χάρτες με την Τσαμουριά)και θά υπάρχουν και απο αλλού ζόρια.Λεπτομέρεις όλα αυτά.
Το πάν είναι να μήν κουράζονται τα παιδιά........................
 
Απάντηση: Re: Στρατευση στα 18

Εγώ προτιμώ τη συνέχιση του σημερινού καθεστώτος. Για 2 λόγους:

1. Την ισότητα ευκαιριών. Όταν το ένα φύλο χρωστά τις σπουδές του μετά το στρατό σε κάποιο ποσοστό δεν θα τις κάνει, και θα μπει στην παραγωγή για βιοποριστικούς λόγους. Επομένως θα χαθεί. Επίσης οι γυναίκες θα έχουν πλεονέκτημα στο διορισμό, αφού θα έχουν πάρει τα πτυχία τους νωρίτερα.

2. Η επιστροφή στο σύστημα των κληρωτών. κακά τα ψέματα. Ο σημερινός στρατός πρέπει να γίνει αμιγώς επαγγελματικός. Η στράτευση στα 18 θα τον γυρίσει πίσω σε μονάδες κληρωτών που μόλις έχουν τελειώσει το πήξιμο στο σχολείο θα κληθούν να μάθουν και να χειριστούν οπλικά συστήματα εκατομμυρίων δολαρίων; Και για πόσο; Για έξι μήνες;

Πάντως υπάρχουνε και οπλικά συστήματα που μπορούν να μάθουν να χειρίζονται άριστα οι "νέοι" και δεν απαιτούν επαγγελματίες στρατιώτες. Πχ τα βαρέλια σκουπιδιών, οι τουαλέτες, τα μαγειρεία.....:flipout: να πληρώνουμε προσωπικό και γι αυτά;

Πέρα από τα αστεία τώρα, θα προτιμούσα να μην υπάρχει υποχρεωτική θητεία. Δεν είμαι ακόμα σίγουρος αν είναι εφικτό.

Αν λυθεί το θέμα των σπουδών συμφωνώ στην στράτευση στα 18.

Για την στράτευση των γυναικών δεν είμαι σίγουρος. Νομίζω πρώτα θα πρέπει να λυθεί το ζήτημα των αδειών εγκυμοσύνης, λοχείας, ανατροφής, στον ιδιωτικό τομέα και μετά το συζητάμε..... Δεν νομίζω όμως ότι είναι ρεαλιστικό τελικά κάτι τέτοιο για την ελληνική κοινωνία.

Και να κλείσω με κάτι αστείο που έχει ...σχέση με το θέμα:
Πρίν χρόνια υπήρχε αναρτημένη η εξής επιγραφή σε κατάστημα παραπλεύρως ιδιωτικής γυναικολογικής κλινικής :
"Πωλούνται σερβιέτες για λοχίες" :flipout:
 
:flipout:


Περιμένω τις απόψεις σας σχετικά με το τί προσφέρει ο στρατός στον στρατευόμενο (υποχρεωτικά).. Από διηγήσεις φίλων, συγγενών κλπ. στην καλύτερη περίπτωση χάσιμο χρόνου και στη χειρότερη τραυματικές εμπειρίες.

Επειδή κάθε άνθρωπος τείνει να συγχρωτίζεται , να δημιουργεί παρέες , να κάνει φίλους κλπ διαλέγοντας - εκ των πραγμάτων - από μία δεξαμενή ανθρώπων με , πάνω - κάτω , τις ίδιες καταβολές , γνώσεις , επίπεδο , μόρφωση κ.ο.κ. , ο στρατός είναι η μοναδική ευκαιρία για να διαπιστώσεις σε μικρή , σχετικά, ηλικία , πόσοι ηλίθιοι , άσχετοι και αμόρφωτοι κυκλοφορούν και ζουν ανάμεσα μας . ( Αυτό βέβαια το μαθαίνεις και αργότερα αλλά σιγά σιγά και όχι σε όλο του το εύρος ) :flipout:
 
:flipout:

Υπόψην, στη Γαλλία η στράτευση είναι υποχρεωτική και για άνδρες και για γυναίκες.
Και κρατάει.... 1 μέρα!:2thumb22sup:

Πω πω! Καλά και προλαβαίνουν μέσα σε μια μέρα να κάνουν παρέλαση, βολές, σκηνάκια, σκοπιά, περίπολο, μαγειρεία, τουαλέτες, ρουφιανιά και χώσιμο; Πω ρε εμπλοκή θα τους/τις πηγαίνει (=συνέχεια υπηρεσία, χωρίς εξόδους). Μιλάμε για χοντρό πήξιμο! Άσε καλύτερα 1 χρόνο!
 
1. Στις μερες μας εχουμε ξεπερασει τους πολεμους??????????????
Όχι. Αλλά αν προσέξεις το κείμενο που παρέθεσες, η πρόταση συνεχίζει. Και δεν έχει πολύ άδικο. Από τον εξ ανατολών κίνδυνο ποιος θα σώσει την Ελλάδα; Ο πιλότος του μαχητικού ή ο φαντάρος που έχει εκπαιδευτεί τέλεια στη μεταβολή και στο επ' ώμου; Αντί να εκπαιδεύεις 100 ανθρώπους μέτρια σε ένα όπλο (που θα το ξεχάσουν μόλις απολυθούν), γιατί να μην εκπαιδεύσεις 5 πολύ καλά σε 5 όπλα και να τους έχεις διαθέσιμους ανά πάσα στιγμή;

2. Ο εξ'ανατολων κινδυνος δεν υφισταται?
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι τα εξ' ανατολών προβλήματα μπορούν να γίνουν τόσο έντονα ώστε να οδηγήσουν σε σύρραξη. Από τα λίγα που γνωρίζω, οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών είναι σημαντικές και πολλές άλλες χώρες θα είχαν σημαντικό πρόβλημα διάθεσης των προϊόντων τους αν η περιοχή μας αποσταθεροποιείτο. Και το τρισκατάρατο παγκοσμιοποιημένο κεφάλαιο δεν πρόκειται να θέσει τις επενδύσεις του σε κίνδυνο επειδή κάποιοι θέλουν να παίξουν τα στρατιωτάκια.
Βεβαίως, θα μου πεις: μπορείς να το ρισκάρεις; Όχι, για αυτό δε μιλάει κανείς για κατάργηση του στρατού. Μιλάμε για την κατάργηση ενός ανούσιου κομματιού του που υπάρχει μόνο για να δικαιολογεί μισθούς και να ταΐζει κωμοπόλεις.
Ναι, αλλά τα προβλήματα, έστω και μικρότερα, υπάρχουν. Ναι, αλλά αυτά δε λύνονται με φαντάρους, λύνονται σε επίπεδα υπουργείων και πάνω. Και επειδή στα υπουργεία μάλλον είμαστε ανεπαρκείς, πρέπει να αναζητήσουμε βοήθεια και (το τονίζω αυτό το το "και") από πιο πάνω, το οποίο μας οδηγεί στην επόμενή σου ερώτηση:

3. Ποιος ευρωπαιος θα ερθει να μας υπερασπισει εναντι των εξ'ανατολων προβληματων?
Τι να σου πω; Και εμένα δε με πολυνοιάζει σε ποιον ανήκουν τα Ίμια. Μακριά από το σπίτι μου να 'ναι. Άντε, και από τη Μήλο που τη συμπαθώ... :blink:
Προφανώς δε μιλάω σοβαρά. Αυτό που εννοώ είναι ότι η Ευρώπη, αν θέλει να συνεχίσει προς τη λογική της ομοσπονδίας, θα πρέπει κάποια στιγμή να αντιμετωπίσει και την άμυνά της με ενιαίο τρόπο. Και ο Βέλγος πρέπει να μάθει να νοιάζεται αν κάποιος επιβουλεύεται κομμάτια της μεγαλύτερης πλέον χώρας του. Δεκτόν ότι αυτό δε γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Δε σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να το επιδιώξουμε.
 
__Lepton, "απλά" προσυπογράφω το κείμενό σου! Με κάλυψες απόλυτα -ειδικά στη τελευταία παράγραφο, θα έγραφα αυτό ακριβώς!!


Υ.Γ. αλήθεια, τι ακριβώς παίζει στη Γαλλία (το θεωρώ on topic μιας και είναι καλό να γνωρίζουμε το τι "παίζει" αριστερά και δεξιά στο θέμα της στρατευσης, να μελετήσουμε όλα τα δοκιμασμένα μοντέλα δηλαδή ώστε να εξάγουμε συμπεράσματα και προτάσεις)?
 
Νομίζω ότι οι παραπάνω προτάσεις δεν έχουν καμία σχέση με με την παρούσα οργάνωση του στρατού, και κυρίως με το παρόν πολεμικό υλικό, και θα προϋπέθεταν για την εφαρμογή τους πλήρη ανατροπή των δύο τελευταίων παραγόντων. Θα μπορούσαν, για παράδειγμα, να καταργηθούν κάποιες χιλιάδες θέσεις στρατιωτών για φύλαξη κτιρίων και αποθηκών υλικού και πυρομαχικών, εάν πετούσαμε τη σαβούρα που κρατούμε και κτίζαμε καινούργιες αποθήκες με σύγχρονα συστήματα ασφαλείας κοκ (λέω εγώ).

Ούτε και πάλι θα μπορούσε να μειωθεί ο στρατός μας σε 5.000 άνδρες όπως ειπώθηκε παραπάνω. 5.000 "πολεμιστές" και πίσω τους 30.000 προσωπικό υποστήριξης, ίσως.
 
Εχουμε την τάση (κι όχι άδικα, λόγω εμπειρίας) να νοιώθουμε ότι μας παραμυθιάζουν γιά οτι δήποτε έχει να κάνει με εξωτερική πολιτική και διεθνείς σχέσεις... Ο μισός πληθυσμός πιστεύει οτι υπάρχει εξ ανατολών κίνδυνος και ο άλλος μισός ότι ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος και οτι όλα στήνονται γιά εσωτερική κατανάλωση... Το απλό ερώτημα είναι :
Αν δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος, τότε γιατί είμαστε εμείς σε κάθε περίπτωση οι αμυνόμενοι και οι άλλοι οι επιτιθέμενοι?... Γιατί τα δικά μας εναέρια σύνορα να παραβιάζονται και εμείς δεν κάνουμε το ίδιο στους άλλους? (Οντως δεν το κάνουμε, γιατί αν το κάναμε θα το μαθαίναμε από τα κανάλια τους όπως κάνουμε κι εμείς)... Γιατί οι άλλοι να ορίζουν περιπτώσεις κάζους μπέλι και εμείς να μην έχουμε ούτε μία τέτοια? απλά πράγματα...
 
Το απλό ερώτημα είναι :
Αν δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος, τότε γιατί είμαστε εμείς σε κάθε περίπτωση οι αμυνόμενοι και οι άλλοι οι επιτιθέμενοι?... Γιατί τα δικά μας εναέρια σύνορα να παραβιάζονται και εμείς δεν κάνουμε το ίδιο στους άλλους?

Το κάνουμε ή το κάναμε κι εμείς. Ρωτήστε διοικητές των ΠΜ.
 
Γιατί οι άλλοι να ορίζουν περιπτώσεις κάζους μπέλι και εμείς να μην έχουμε ούτε μία τέτοια? απλά πράγματα...

Διότι εμείς είμαστε μέσα και οι άλλοι απέξω.
Σκεφτείτε όμως και κάτι άλλο. Τί κέρδισε η Τουρκία μέχρι στιγμής με τους λεονταρισμούς της; Δεν εχει κερδίσει τίποτε παραπάνω από αυτό που έχει πετύχει η Ελλάδα με τη διπλωματία. Στην πραγματικότητα η Ελλάδα είναι από πάνω.
 
μα μου το λέει ο φίλος μου ο Αντώνης, πως κι εμείς τα ίδια κάνουμε. Τι, λάθος μου τα λέει?

:flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

Ναι, λάθος σου τα λέει! Ψευτολεονταρισμοί γιά να μην αισθανόμαστε οτι μας τον ακουμπάνε χωρίς να μπορούμε να ανταποδώσουμε τα ίδια... Είναι τόσο ευθυνόφοβοι οι δικοί μας που θα ξηλώσουν αμέσως όποιον "δημιουργήσει κίνδυνο θερμού επεισόδειου"... Κι εγώ έχω ακούσει σχετικές ιστορίες... Και φυσικά "ενας γνωστός μου είπε ότι ο ξάδερφος του άκουσε απο τον κουνιάδο του φούρναρη κλπ"...
Αλλωστε για να ανταποδώσουμε τα ίσα, θέλει ψυχή, κότσια και φιλότιμο...
 
Διότι εμείς είμαστε μέσα και οι άλλοι απέξω.
Σκεφτείτε όμως και κάτι άλλο. Τί κέρδισε η Τουρκία μέχρι στιγμής με τους λεονταρισμούς της; Δεν εχει κερδίσει τίποτε παραπάνω από αυτό που έχει πετύχει η Ελλάδα με τη διπλωματία. Στην πραγματικότητα η Ελλάδα είναι από πάνω.

Η Τουρκία κέρδισε να μην μπορει η Ευρώπη νατης κλείσει την πόρτα, κατάφερε 33 χρόνια να διατηρεί στρατό σε χώρα της ΕΕ χωρίς να μπορεί κανείς να την κουνίσει, κατάφερε να βάζει οποιοδήποτε νησί γειτνιάζουσας χώρας σε γκρίζα ζώνη χωρίς η ΕΕ να αντιδρά, κατάφερε να αφυπνίσει μειονότητές στις πέριξ χώρες και να έχει ως ένα σημείο λόγο στις πολιτικές εξελίξεις στις τοπικές τους κοινωνίες, κατάφερε να εμποδίζει μιά χώρα να ψάχνει στην επικράτειά της γιά πετρέλαιο... μπλα μπλα μπλα...

Ειτε από πάνω είναι, είτε από κάτω, σημασία έχει πού πονάει η κάθε χώρα...

Συγνώμη, αλλά αυτό το "ελληνική διπλωματία" σαν το πρότινος "αλβανός τουρίστας" μου ακούγεται
 
Last edited:
Αλλωστε για να ανταποδώσουμε τα ίσα, θέλει ψυχή, κότσια και φιλότιμο...

Είχε ειπωθεί άλλωστε από πράσινα χείλη (θα μπορούσαν να ήταν μπλέ αν γινόταν κάτι ανάλογο τώρα) αμέσως μετά τα Ιμια... : "Μα γιά ένα βράχο θα κάναμε πόλεμο?"
Οι Τούρκοι ναι, θα έκαναν πόλεμο...
 
Last edited:
Η μεγαλύτερη πρόσφατη ήττα της Τουρκίας είναι η απαγόρευση από τις ΗΠΑ να επέμβει στο εσωτερικό του Ιράκ. Θυμηθείτε ότι είχε αυτό το δικαίωμα από το 1992 μέχρι το 2003.

Δεν έχει κατοχυρώσει κανένα δικαίωμα στην ΕΕ.

Η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία σύνδεσης το 1961. Η Τουρκία το 1962. Εμείς είμαστε πλήρη μέλη πόσα χρόνια, για θυμήστε μου; Η Τουρκία σε πόσα θα γίνει; Και η Τουρκία του σήμερα ή μια άλλη Τουρκία που θα βασίζεται στο σημερινό κράτος;

Η πολιτική του καθενός έχει την πραγματική του διάσταση και την εικόνα που ο ίδιος καλλιεργεί. Έτσι η Τουρκία καλλιεργεί την εικόνα της τοπικής/περιφερειακής υπερδύναμης. Με όλα τα καλά της και τα κακά της. Εμείς αυτομαστιγωνόμαστε. Ακόμη κι όταν έχουμε πετύχει το 90% των στόχων μας, ουρλιάζουμε για εθνική προδοσία, έτσι για να μην αισθάνεται κανείς δικαιωμένος.
 
Να προσθέσω στα λεγόμενα του κυρίου Βλασίδη και το μεγάλο αγγούρι που έχει η Τουρκία μετά την Αμερικανική επέμβαση στο Ιράκ που ονομάζεται "Κουρδιστάν" και αποτελεί πλέον τελειωμένη υπόθεση όσον αφορά την ίδρυση του, με εδάφη που τώρα ανήκουν στο Ιράκ, το Ιράν και την Τουρκία και μάλιστα γεωπολιτικής σημασίας.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι τούρκοι βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο από κάθε άποψη. Αυτός είναι ο λόγος που η διεθνής κοινότητα ήθελε λύση στο Κυπριακό που να ικανοποιεί πρωτίστως την Τουρκία, αλλά δεν τους βγήκε. Πάρε δώσε είναι όλα και, εδώ και λίγο καιρό οι τούρκοι έχουν πάψει να παίρνουν. Και αν για κάποιους η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας συνιστά και κότσια, άντερα ή δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο, σε εμένα μόνο σπασμωδικές κινήσεις για εσωτερική κατανάλωση δείχνουν.
 
Απάντηση: Re: Στρατευση στα 18

Όχι. Αλλά αν προσέξεις το κείμενο που παρέθεσες, η πρόταση συνεχίζει. Και δεν έχει πολύ άδικο. Από τον εξ ανατολών κίνδυνο ποιος θα σώσει την Ελλάδα; Ο πιλότος του μαχητικού ή ο φαντάρος που έχει εκπαιδευτεί τέλεια στη μεταβολή και στο επ' ώμου; Αντί να εκπαιδεύεις 100 ανθρώπους μέτρια σε ένα όπλο (που θα το ξεχάσουν μόλις απολυθούν), γιατί να μην εκπαιδεύσεις 5 πολύ καλά σε 5 όπλα και να τους έχεις διαθέσιμους ανά πάσα στιγμή;


Προσωπικά δεν πιστεύω ότι τα εξ' ανατολών προβλήματα μπορούν να γίνουν τόσο έντονα ώστε να οδηγήσουν σε σύρραξη. Από τα λίγα που γνωρίζω, οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών είναι σημαντικές και πολλές άλλες χώρες θα είχαν σημαντικό πρόβλημα διάθεσης των προϊόντων τους αν η περιοχή μας αποσταθεροποιείτο. Και το τρισκατάρατο παγκοσμιοποιημένο κεφάλαιο δεν πρόκειται να θέσει τις επενδύσεις του σε κίνδυνο επειδή κάποιοι θέλουν να παίξουν τα στρατιωτάκια.
Βεβαίως, θα μου πεις: μπορείς να το ρισκάρεις; Όχι, για αυτό δε μιλάει κανείς για κατάργηση του στρατού. Μιλάμε για την κατάργηση ενός ανούσιου κομματιού του που υπάρχει μόνο για να δικαιολογεί μισθούς και να ταΐζει κωμοπόλεις.
Ναι, αλλά τα προβλήματα, έστω και μικρότερα, υπάρχουν. Ναι, αλλά αυτά δε λύνονται με φαντάρους, λύνονται σε επίπεδα υπουργείων και πάνω. Και επειδή στα υπουργεία μάλλον είμαστε ανεπαρκείς, πρέπει να αναζητήσουμε βοήθεια και (το τονίζω αυτό το το "και") από πιο πάνω, το οποίο μας οδηγεί στην επόμενή σου ερώτηση:


Τι να σου πω; Και εμένα δε με πολυνοιάζει σε ποιον ανήκουν τα Ίμια. Μακριά από το σπίτι μου να 'ναι. Άντε, και από τη Μήλο που τη συμπαθώ... :blink:
Προφανώς δε μιλάω σοβαρά. Αυτό που εννοώ είναι ότι η Ευρώπη, αν θέλει να συνεχίσει προς τη λογική της ομοσπονδίας, θα πρέπει κάποια στιγμή να αντιμετωπίσει και την άμυνά της με ενιαίο τρόπο. Και ο Βέλγος πρέπει να μάθει να νοιάζεται αν κάποιος επιβουλεύεται κομμάτια της μεγαλύτερης πλέον χώρας του. Δεκτόν ότι αυτό δε γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Δε σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να το επιδιώξουμε.

Τί να σου πω... Πάλι με κάλυψες!!!! 100%
 
Last edited: