Στρατος για την αποκατασταση της Ταξης ;;;;;;;;

Απάντηση: Re: Στρατος για την αποκατασταση της Ταξης ;;;;;;;;

Την πληροφορία την ξέρω από μια κουβέντα που είχα το 1995 έξω από το πολυτεχνείο το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου, την νύχτα που κάηκε η πρυτανία. Συζητούσα λοιπόν με εναν ελληνοαμερικάνο ο οποίος μου διηγήθηκε πως τότε που έγιναν τα γεγονότα στο LA αυτός και όλη η μονάδα του (υπηρετούσε στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και όχι σε national guard) πήραν τα Μ-16 τους και μπήκαν στα γκέτο να επιβάλλουν την τάξη.

Πολυ σωστα και παλι!Χαιρετισμους στο φιλο.Αληθεια ελεγε....

Στις επιχειρησεις στο L.A ελαβαν μερος,

10.000 Εθνοφρουρα (GANG)
2.000 Στρατιωτες ενεργη (us army) που εφθασαν στη περιοχη με μεταγωγικα C-141
1.850 Πεζοναυτες της Camp Pendleton.
(τα επισημα στοιχεια και εκθεσεις αλλου λενε για 1.500 Πεζοναυτες αλλα μικρη σημασια εχει)(καποιο λαθος ισως κανω εγω στις μεταφρασεις)

H (GANG) κατα την διαρκεια της κρισης υπαγονταν και επαιρνε διαταγες ,λιγο μετα την εναρξη λογο του σοβαρου της καταστασης,στην διοικηση του Στρατου"γενικου επιτελειου"τον USA.
Μετα το περας επεστρεψε υπο τις διαταγες του κρατους,(πολιτεια L.A)

Y.Γ Η Ελλαδα δεν χρειαζεται στρατο στους δρομους,να μηνη εκει που ειναι και χρειαζεται.

Η ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΑ ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 5 ΣΩΜΑΤΑ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΕΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΕ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 50 ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΙΠΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠ ΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ Β ΚΑΡΟΛΙΝΑΣ ΟΠΟΥ ΦΟΝΕΥΘΗΚΑΝ 72 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ!!!!

Να πούμε εδώ ότι και η Ελλάδα διαθέτει Εθνοφρουρά. Επισήμως όσοι υπηρέτησαν στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου έχουν υπηρετήσει στην Εθνοφρουρά και όχι στον Ελληνικό Στρατό.

ΑΠΛΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΚΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΝΟΜΙΖΩ.

Re: Απάντηση: Re: Στρατος για την αποκατασταση της Ταξης ;;;;;;;;

1. δεν χρειάζεσαι προπαγάνδα από κανένα, αρκεί να ανοίξεις τα μάτια σου και να τη δεις την αστυνομική βία ΕΚΕΙ που υπάρχει (τονίζω το ΕΚΕΙ - διαφοροποιούμαι από το ΠΑΝΤΟΥ)
2. αναφορικά με τις συγκρίσεις με τις άλλες δυτικές χώρες, αν κάποιος είναι καλύτερος από εσένα σε 10 πράγματα και χειρότερος από εσένα σε 1, γιατί πρέπει μαζί με τα 10 που ζηλεύεις να ζηλέψεις και το 1 που είναι χειρότερο από το δικό σου?
3. το ότι η ζαρντινιέρα είναι ο μοναδικός τρόπος επιβολής της τάξης είναι δική σου μόνο πεποίθηση (ευτυχώς!) και δεν χρειάζεται να το παρουσιάζεις ως κάτι κοινά αποδεκτό.

Αγαπητέ μου... να σου πω ένα παράδειγμα: εάν έρθει ένας τύπος μια μέρα, σου ρίξει μια μολότωφ , μια πέτρα και σε βρίσει ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ γιατί ένας συνάδελφος δεν είναι σωστός στην δουλειά του ΕΣΥ τι θα κάνεις; ΘΑ χρησιμοποιήσεις βία;

1. Προπαγάνδα υπήρχε! Όταν δείχνουν μεμονωμένα περιστατικά, όταν μοντάρουν και δείχνουν ''μισά περιστατικά'' ,όταν δεν μας λένε ότι αυτοί που κάνουν τα επεισόδια κατά την πλειοψηφία τους είναι φραγκάτοι τεμπέληδες και οι υπόλοιποι είναι ''μίζεροι'' που για όλα τους φταίει η Αστυνομία και προβάλλουν ΜΟΝΟ την όποια αστυνομική βία ΝΑΙ είναι προπαγάνδα! Λες και βγήκαν μια ωραία πρωία οι αστυνομικοι να δέρνουν! Να ξέρεις Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

2. Αυτό είναι μεγάλο και πολυσύνθετο θέμα... Αναρωτήσου όμως γιατί ΟΛΕΣ οι μεγάλες και προηγμένες χώρες έχουν αυστηρη αστυνομία (κατά πολύ αυστηρότερη απ την δικιά μας) Μην κοροιδεύμουμε τους εαυτούς μας όλοι ξέρουμε ότι η αστυνομία μας είναι απαξιωμένη και μαλακή στην χώρα μας...

3. Όσο για την τελευταία σου παρατήρηση θα σου πω τα εξής...

Στην Αρχαία Ελλάδα τι θα του έκαναν ξέρεις; Τα ίδια και μαζί μια εξορία...
και θα ήθελα να σου ζητήσω να μας πεις μια πιο αποτελεσματική και σύντομη επιβολή της τάξης, γενικά, όχι μόνο την αντιμετώπιση μετα την σύληψη αλλά και με ποιον τρόπο μπορεί να σταματήσει η αστυνομία τα επεισόδια χωρίς βία.

Μια ερώτηση προς στον Κ. Κυριακάρο

Εαν ''ένας'' συληφθέντας έχει κάνει κάτι πιο φρικτό απ τον να σπάσει μια τζαμαρία... π.χ. έχει κάνει μια πολύ άσχημη πράξη σε ένα ανήλικο παιδί... Θα θεωρούσατε αντιεπαγγελματικό και ότι άλλο πιο βαρύ χαρκτηρισμό θέλετε, εαν του φερόντουσαν με βίαιο τρόπο; Η μήπως αρκούν οι χειροπέδες...

Υ.Γ. Το να συνομιλείς μέσω ηλεκτρονικής μορφής πολλές φορές παρεξηγούνται ιδέες και καταστάσεις... Ειδικά για καποιον που δεν είναι εξειδικευμένος με αυτήν την μορφή επεικοινωνίας(όπως εγώ).

Η Ελλαδα εχει δημοκρατικο πολιτευμα.
Δεν χρειαζεται τον στρατο για την επιβολη της ταξης.
Αυτη μπορει να την "επιβαλει" μεμονωμενα η αστυνομια κτλ.
Την αποκατασταση της ταξης μπορει να την "επιβαλει" ο λαος με την ξηφο του και με τις πραξεις του παντα δημοκρατικα.(μας εχουν φαει με αυτο το χαζοκουτι και την προπαγανδα τους).Τι ειμαστε εδω?Πακισταν?Η πανε να μας κανουνε......

Φίλε μου Dipie συμφωνώ ότι δεν χρειάζεται ο στρατός για την επιβολή της τάξης. Μπορεί και η αστυνομία... Τι εννοείς λαϊκή εκδήλωση; Φαντάζομαι όχι τα γνωστά επεισόδια γιατί αυτά μόνο λαϊκή εκδήλωση δεν ήταν... αλλά λεηλασία και τρομοκρατία! (δεν μιλάω για τις ειρηνικές πορείες που έγιναν).

Re: Απάντηση: Στρατος για την αποκατασταση της Ταξης ;;;;;;;;

Η χρήση του στρατού για καταστολή λαϊκών εκδηλώσεων-ακόμη κι ακραίων,είναι απλά εκτροπή της δημοκρατίας.

Οι ακραίες εκδηλώσεις από ένα σημείο και μετά είναι από μόνες τους καταφανής εκτροπή της δημοκρατίας ωστόσο...οπότε τίποτα δεν είναι τόσο απλό.

Last edited:
Η κατάσταση στο Λος Άντζελες το 1992 ήταν πολύ διαφορετική από οτιδήποτε έχουμε δει στην Ελλάδα (και ας ελπίσουμε ότι δεν θα δούμε!):

Πολύς κόσμος στις ΗΠΑ έχει όπλα, ειδικά οι συμμορίες.
Οι συμμορίες (αλλά και απλός κόσμος) έκαναν εκτεταμένο πλιάτσικο σε καταστήματα, ξεκαθάρισαν λογαριασμούς κλπ.
Έβαζαν φωτιές, και όταν έφτανε πυροσβεστική πυροβολούσαν τους πυροσβέστες.
Χτυπούσαν και πυροβολούσαν άσχετους περαστικούς.
Έγιναν εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ μαύρων και κορεατών που έχουν φυλετικά μίση μεταξύ τους.

Σε δύο μέρες σκοτώθηκαν 53 άτομα, τραυματίστηκαν πάνω από 2000, μπήκαν πάνω από 3000 φωτιές, κάηκαν πάνω από 1000 κτήρια.

Μετά από αυτά, τη τρίτη μέρα, εμφανίστηκε η εθνοφρουρά. Η εθνοφρουρά ουσιαστικά δεν χρειάστηκε να κάνει και πολλά, μόλις εμφανίστηκε σταμάτησαν οι φασαρίες. Έμειναν καμιά βδομάδα σε διασταυρώσεις δρόμων, ειδικά τα βράδια, και μετά έφυγαν.

ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΙΠΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠ ΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ Β ΚΑΡΟΛΙΝΑΣ ΟΠΟΥ ΦΟΝΕΥΘΗΚΑΝ 72 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ!!!!

Μήπως εννοείς εννοείς αυτό το βιβλίο και την αντίστοιχη ταινία:

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Strawberry_Statement

Αν ναι, τότε έγινε στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Ν. Υόρκης και δεν σκοτώθηκε κανείς, αλλά αρκετοί έφαγαν πολύ ξύλο! Για Β. Καρολίνα δεν ξέρω κάτι...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Στρατος για την αποκατασταση της Ταξης ;;;;;;;;

Μια ερώτηση προς στον Κ. Κυριακάρο

Εαν ''ένας'' συληφθέντας έχει κάνει κάτι πιο φρικτό απ τον να σπάσει μια τζαμαρία... π.χ. έχει κάνει μια πολύ άσχημη πράξη σε ένα ανήλικο παιδί... Θα θεωρούσατε αντιεπαγγελματικό και ότι άλλο πιο βαρύ χαρκτηρισμό θέλετε, εαν του φερόντουσαν με βίαιο τρόπο; Η μήπως αρκούν οι χειροπέδες...

Υ.Γ. Το να συνομιλείς μέσω ηλεκτρονικής μορφής πολλές φορές παρεξηγούνται ιδέες και καταστάσεις... Ειδικά για καποιον που δεν είναι εξειδικευμένος με αυτήν την μορφή επεικοινωνίας(όπως εγώ).

Πειράζει να απαντήσω εγώ;

Τελικά υπάρχουν νόμοι σε αυτοί την χώρα; Νόμοι που να γίνονται σεβαστοί κατα πρώτον από αυτούς που έχουν την εξουσία και κατά δεύτερον από αυτούς που ελέγχουν την τήρησή τους;
Και αν αυτοί παραβιάζουν πρώτοι και με κατάφορο τρόπο τους νόμους , μαλάκας είμαι εγώ που θα τους τηρήσω;
Η υπόθεση της ζαρτινιέρας είναι ένα εξώφθαλμο παράδειγμα βαριάς παρανομίας απο μεριάς της αστυνομίας. Γι αυτό εξάλλου και "τιμωρήθηκαν" οι υπεύθυνοι. Αλλιως θα έπαιρναν παράσημο. Και αν η αστυνομία δεν σέβεται τα βασικά δικαιώματα των πολιτών, τους βασικούς δηλαδή νόμους, τότε είναι μία εστία αυθαιρεσίας που οδηγεί στην απαξίωση των νόμων από την κοινωνία και στην αναρχία.
Το παράδειγμα που αναφέρεις έχει απαντηθεί εδώ και αιώνες. Αν εσύ δεν το έχεις αντιληφθεί ακόμα σημαίνει ότι στην κοινωνία ακόμα γίνεται μάχη της προόδου με την καθυστέρηση. Του πολιτισμού με την βαρβαρότητα.
Όσο για τους αστυνόμους δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο από ένα σώμα που έχει στις τάξεις του νταβατζήδες, μπράβους και εμπόρους ναρκωτικών. Δεν με νοιάζει αν αυτοί είναι το 1% ή και λιγότεροι. Ευθύνη έχουν και οι υπόλοιποι 99% που τους ανέχονται και τους προστατεύουν.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Στρατος για την αποκατασταση της Ταξης ;;;;;;;;

Πειράζει να απαντήσω εγώ;

Τελικά υπάρχουν νόμοι σε αυτοί την χώρα; Νόμοι που να γίνονται σεβαστοί κατα πρώτον από αυτούς που έχουν την εξουσία και κατά δεύτερον από αυτούς που ελέγχουν την τήρησή τους;
Και αν αυτοί παραβιάζουν πρώτοι και με κατάφορο τρόπο τους νόμους , μαλάκας είμαι εγώ που θα τους τηρήσω;
Η υπόθεση της ζαρτινιέρας είναι ένα εξώφθαλμο παράδειγμα βαριάς παρανομίας απο μεριάς της αστυνομίας. Γι αυτό εξάλλου και "τιμωρήθηκαν" οι υπεύθυνοι. Αλλιως θα έπαιρναν παράσημο. Και αν η αστυνομία δεν σέβεται τα βασικά δικαιώματα των πολιτών, τους βασικούς δηλαδή νόμους, τότε είναι μία εστία αυθαιρεσίας που οδηγεί στην απαξίωση των νόμων από την κοινωνία και στην αναρχία.
Το παράδειγμα που αναφέρεις έχει απαντηθεί εδώ και αιώνες. Αν εσύ δεν το έχεις αντιληφθεί ακόμα σημαίνει ότι στην κοινωνία ακόμα γίνεται μάχη της προόδου με την καθυστέρηση. Του πολιτισμού με την βαρβαρότητα.
Όσο για τους αστυνόμους δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο από ένα σώμα που έχει στις τάξεις του νταβατζήδες, μπράβους και εμπόρους ναρκωτικών. Δεν με νοιάζει αν αυτοί είναι το 1% ή και λιγότεροι. Ευθύνη έχουν και οι υπόλοιποι 99% που τους ανέχονται και τους προστατεύουν.

Φίλε μου καθυστερημένος και βάρβαρος δεν είμαι, δικαίωμα σου να το πιστευεις. Με το σκεπτικό σου ότι μαζί με το 1% φταίει και το άλλο 99% τότε φταίει και το 100% των γιατρών επειδή μερικοί παιρνουν φακελάκια! φταίνε και οι διεφθαρμένοι εφοριακοί - πολεοδομία - γενικά οι δημ. υπάλληλοι - φταίνε και όλοι οι παπάδες και φταίω και εγώ γιατί 5 συνάδελφοι μου απ τον κύκλο μου κάνουν κακές κατασκεύες και αισχροκέρδια! Άσε τα είδαμε τα ανθρώπινα δικαιώματα... πες μου τι δικαιώματα έχει ένας άνθρωπος που θα πάει και θα παρενοχλησει μικρά ανήλικα παιδιά! Εγώ προσωπικά εαν ήμουν αστυνομικός και έπιανα επ αυτοφώρο κάποιον που παρενοχλούσε μικρό παιδί θα του άλλαζα τα φώτα! και ας με λέγαν μερικοί καθυστερημένο και βάρβαρο! Υπάρχουν μεγαλύτερες πηγές εξουσίας που καταπατάνε τους νόμους όπως πολιτικοί δημοσιογράφοι κ.τ.λ αλλά κάνουμε τα στραβά μάτια. Νόμος δεν είναι πάντα δίκαιο και να ξέρεις για να υπάρχει δημοκρατία πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη!

Υ.Γ. Ζητώ Συγνώμη απ τους υπεύθυνους του Φόρουμ και τα μέλη του εάν τυχών τα μηνύματα μου φαίνονται ''σκληρά'' δεν έχω τέτοια διάθεση.:grinning-smiley-043

Ενα σχετικό ανέκδοτο(ακούγεται σαν αστείο αλλά είναι γεγονός).

Ο Μπερλουσκόνι κατεβάζει...30000 στρατό στους δρόμους για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων...βιασμών.

Τώρα για γέλια ή για κλάμματα να το πάρει κανείς;
Που κατάντησε η Ιταλική δημοκρατία...

Ενα σχετικό ανέκδοτο(ακούγεται σαν αστείο αλλά είναι γεγονός).

Ο Μπερλουσκόνι κατεβάζει...30000 στρατό στους δρόμους για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων...βιασμών.

Τώρα για γέλια ή για κλάμματα να το πάρει κανείς;
Που κατάντησε η Ιταλική δημοκρατία...

Σενάριο κομμένο-ραμμένο στα μέτρα του F.Fellini :flipout:
Kρίμα που δε ζεί :grinning-smiley-043

Μονο που στην Ιταλια που κοροιδευετε δεν εχει κλεισει κανεις δρομος για 7 μερες......

Μήπως έχει να κάνει με την μαφία; και το φέρνει γύρω-γύρω... Έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα.