Streaming audio. So far, so no good...

Το να πάρεις ήχο απευθείας από το rpi θα ήταν μία λύση για τελείως experimental καταστάσεις.
Εχουμε ξεχάσει κάτι εδώ που θα μπορούσε να πάει στο καινούργιο νήμα; :unsure:

Οπωσδήποτε χρησιμοποιήστε είτε κάποιο HAT είτε κάποιον USB DAC.
Αν υπάρχει κάτι updated για το τι επιλογές υπάρχουν αυτή την εποχή, θα ήταν χρήσιμο.

Το Katana μου τα έφτυσε (μάλλον κάτι κάηκε μετά από τόσα χρόνια), και έβγαλα από το συρτάρι ένα (ακόμα πιο) παλιό Allo Boss 1.2, ενώ στο desktop σύστημα χρησιμοποιώ το USBridge Signature, όλα με Roon.

Αν υπάρχει κάτι updated για το τι επιλογές υπάρχουν αυτή την εποχή, θα ήταν χρήσιμο.

Το Katana μου τα έφτυσε (μάλλον κάτι κάηκε μετά από τόσα χρόνια), και έβγαλα από το συρτάρι ένα (ακόμα πιο) παλιό Allo Boss 1.2, ενώ στο desktop σύστημα χρησιμοποιώ το USBridge Signature, όλα με Roon.
Προσωπικά θα πήγαινα σε κάποιο setup από Ian Canada.
Μπορείς να πας από σχετικά συγκρατημένο κόστος σε αρκετά ακριβούς συνδυασμούς.

Ψαξε στο YT και το κανάλι του Gabster που δίνει αρκετές επιλογές πάλι από σχετικά φτηνές μέχρι ακριβες.
Μάλιστα τελευταία έχει και ένα "δικό του" DAC πάντα σε συνδυασμό με RPi

• Like
Reactions: NassosT
Έχω δει modules του Ian για βελτίωση των Rpi.
Υπάρχουν setup σε επίπεδο module για DAC;

Μήπως τελικά να γίνει ένα κεντρικό νήμα με links σε walkthrough που να καταλήγουν σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο streamer - dac - Software το καθένα με τις αναβαθμίσεις του;
Tο avclubsolo. :rolleyes:

• Haha
Reactions: DomieMic65
Ναι, έχει και ο Ian διάφορα DAC HATs που μπορείς να διαλέξεις, αλλά είναι άλλο πράγμα αυτό σε σχέση με "κανονικό" full size DAC.

Εσύ π.χ. δύσκολα θα ικανοποιηθείς από οποιοδήποτε DAC HAT.

Ο πολύς κόσμος όμως εύκολα θα ικανοποιηθεί.

Σωστό, αλλά έχουμε φύγει από το τι ψάχνω εγώ και πάμε σε ένα γενικό walkthrough. :)
Εγώ σχεδόν ξέρω ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις μου.

Ναι, έχει και ο Ian διάφορα DAC HATs που μπορείς να διαλέξεις, αλλά είναι άλλο πράγμα αυτό σε σχέση με "κανονικό" full size DAC.

Εσύ π.χ. δύσκολα θα ικανοποιηθείς από οποιοδήποτε DAC HAT.

Ο πολύς κόσμος όμως εύκολα θα ικανοποιηθεί.
τον Ian τον ανέφερα πιο πολύ για τις επιλογές που έχει σε i2s, φροντισμένα USB (αν θυμάμαι καλα), τροφοδοσίες, ρολόγια κλπ κλπ που θα καταλήγουν σε ένα εξωτερικό DAC.
Ο Χρήστος έχει φτιάξει μια τέτοια τουμπανη εκδοχη με έξοδο i2s για το Ροκνα

βέβαια όλα αυτά είναι λίγο off topic στο νήμα του software.. αφορούν γενικότερα επιλογές h.ware για το RPi άσχετα με το τι s.ware θα χρησιμοποιηθεί στην συνέχεια.
Μου φαίνεται δλδ καλύτερα να μην μπλεχτεί s.ware και h.ware σε ένα νήμα... λέω 'γω τώρα...

Last edited:
Μήπως τελικά να γίνει ένα κεντρικό νήμα με links σε walkthrough που να καταλήγουν σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο streamer - dac - Software το καθένα με τις αναβαθμίσεις του;
Tο avclubsolo. :rolleyes:

Για αυτό πρότεινα αυτό.
Καλό είναι να υπάρχουν, όχι σε έναν κουβά όπως αυτό το νήμα, αλλά σε κάποιο νήμα ξεχωριστά για software και hardware.

Μολις προσφατα αναβαθμισα την γραμμη σε οπτικη ινα. Να σημειωσω οτι βασικος λογος της αναβαθμισης ηταν η χαμηλη ποιοτητα μεταδοσης και τα πολλα λαθη που μαζευε η γραμμη με αποτελεσμα αφενος η ταχυτητα σε 100σταρα συνδεση να ειναι 30-35mbps και αφετερου να προκυπτουν συχνα πυκνα διακοπες μεγαλης διαρκειας.
Οσαν αφορα το streaming τωρα η διαφορα στην ηχητικη ποιοτητα ειναι σοβαρη και εντοπιστηκε αμεσως στο πρωτο κομματι που επαιξε κατι που επιβεβαιωνει την σημασια της ποιοτητας του μεσου μεταφορας μεχρι τις συκευες μας.

Περιμένω και εγώ από μέρα σε μέρα την αλλαγή από 100άρα σε οπτική 300/300.
Θα δείξει, και εγώ το έχω στο μυαλό μου γιατί όταν ακούω μουσική εγώ, κλασσικά τα παιδιά το ρίχνουν στο Apex.
Βέβαια, εγώ είμαι 100Mbit καρφωτός.

Δηλαδή η ταχύτητα του ιντερνετ ,αλλάζει πρός το καλύτερο ή χειρότερο την αναπαραγωγή ;
Δεν μιλάμε βέβαια για προβληματική σύνδεση .

Εγώ δεν άκουσα τίποτα, δεν έχω οπτική ίνα ακόμη.
Αλλά με τόσα που έχω δει, σκέφτομαι να βάλω κανέναν δίσκο στο πικάπ (που ασχολήθηκα κανένα μισάωρο να στήσω την κεφαλή και αν) και να βλέπω τους ψηφιάκηδες να αναρωτιούνται αν παίζει ρόλο τι φαγητό θα φάνε για να μη χαλάσουν τον ήχο τους.
Άλλαξα και τα καλώδια δικτύου με 7.1, έστρωσα τα ριχτάρια μην έχουν ζάρες, άναψα και κάτι βουδιστικά στικάκια στην κορυφή του ισόπλευρου τριγώνου από τα ηχεία μου και έχω στρώσει και βουργουνδί χαλί να περάσει η οπτική ίνα (έχει πιο ζεστό ήχο από το μπλε, περισσότερη λεπτομέρεια από το κόκκινο).

ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ! :ROFLMAO:

• Like
Reactions: petronik
Μάλλον η οπτική ίνα είναι που κάνει διαφορά.
Η οπτική ίνα φθάνει μέχρι το Χ ρουτερ .Από εκεί και έπειτα είτε συνδέεσαι ασύρματα -είτε ενσύρματα .Πιθανότερο θεωρώ να παίζουν αυτές οι δύο υλοποιήσεις παρά η οπτική ,εκτός αν το δίκτυο είναι πολύ χάλια .
Προσωπικά τόσο το Touch ,οσο και το Wiim είναι συνδεδεμένα με ethernet .
Πριν λίγες μέρες είπα να πάρω καλύτερο καλώδιο ethernet .Αγοράζω λοιπον ένα 8.1 και το βάζω στο wiim ,αλλά τρώω "πόρτα" γιατί το Wiim υποστηρίζει μόνο 100Mbps.
Θα με ρωτήσεις εύλογα ,αν ειχα πρόβλημα με cat 6 .Κανένα πρόβλημα ,αλλά μας πιάνει το "μικρόβιο" και είπα να δοκιμάσω .

Δηλαδή η ταχύτητα του ιντερνετ ,αλλάζει πρός το καλύτερο ή χειρότερο την αναπαραγωγή ;
Δεν μιλάμε βέβαια για προβληματική σύνδεση .
Η ποιοτητα του σηματος . Στην περιπτωση μου σιγουρα ειχε πολλα "σκουπιδια"- παρεμβολες που διορθωθηκαν . Η ονομαστικη ταχυτητα της γραμμης δεν αλλαξε η πραγματικη σχεδον ειναι 3πλασια.
Η αποσταση απο το τερμα της ινας μεχρι το στρεαμερ ειναι 3 μετρα περνωντας απο το ρουτερ και το switch. Με καλα καλωδια και switch δεν νομιζω οτι μπορει να δημιουργηθει σοβαρο προβλημα σε τοσο μικρη αποσταση. Ισως μεγαλυτερη σημασια εχει το τι θα "ριξουν" οι υπολοιπες συσκευες στο δικτυο.

Last edited:
Εντωμεταξύ ο αλγόριθμος του Spotify προτείνει... σύμφωνα με αυτά που ακούω, ένα ενδιαφέρον ποτ πουρί.

1737715913571.png

Go home spotify, you are drunk!
@Haagenti τρέχα! :ROFLMAO:

Η οπτική ίνα φθάνει μέχρι το Χ ρουτερ .Από εκεί και έπειτα είτε συνδέεσαι ασύρματα -είτε ενσύρματα .Πιθανότερο θεωρώ να παίζουν αυτές οι δύο υλοποιήσεις παρά η οπτική ,εκτός αν το δίκτυο είναι πολύ χάλια .
Προσωπικά τόσο το Touch ,οσο και το Wiim είναι συνδεδεμένα με ethernet .
Πριν λίγες μέρες είπα να πάρω καλύτερο καλώδιο ethernet .Αγοράζω λοιπον ένα 8.1 και το βάζω στο wiim ,αλλά τρώω "πόρτα" γιατί το Wiim υποστηρίζει μόνο 100Mbps.
Θα με ρωτήσεις εύλογα ,αν ειχα πρόβλημα με cat 6 .Κανένα πρόβλημα ,αλλά μας πιάνει το "μικρόβιο" και είπα να δοκιμάσω .
Εννοειται παντα με ethernet.
Tι εννοεις εφαγες πορτα απο τα 100mbps?

Εννοειται παντα με ethernet.
Tι εννοεις εφαγες πορτα απο τα 100mbps?
Οτι δεν αναβαθμίσθηκε με το cat 8 + ρουτερ γιατί η θύρα ethernet εχει αυτό το περιορισμό ..
Το ρουτερ μου [ asus]. δείχνει αν η σύνδεση θέλει αναβάθμιση .Εγω υπέθεσα ότι το "προβλημα" ήταν το καλώδιο για αυτό πήρα καινούργιο cat 8.1 ,αλλά τζίφος Το " προβλημα" ήταν στο hardware ethernet του Wiim

Η απάντηση από τη υποστήριξη της Wiim

We regret to inform you that the WiiM Ultra's Ethernet port is limited to 100Mbps due to hardware constraints.Στιγμιότυπο οθόνης 2025-01-24, 1.38.02 μμ.jpeg

Last edited: