Πάμε σε επιμέρους βελτιώσεις που φαίνεται ότι κάνουν δουλίτσα.
1) Δοκιμάστηκε switch με γραμμικό τροφοδοτικό σε κόντρα με το κλασσικό switch.
Η διαφορά ήταν πολύ μεγαλύτερη από ότι περιμέναμε. Δεν είχα την πολυτέλεια να το κρατήσω για να κάνω τις κόντρες με τα άυλα, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα έρθουν στα ίσια Tidal και άυλα με αυτό τον τρόπο.
2) Διαφορά είδα και με αλλαγή από 100άρα σύνδεση σε οπτική 1000Mbps. Αρκετά καλή μάλιστα.
Πιθανολογώ ότι φταίει το ping που από τα 100/200ms ping που είχα, τώρα είμαι στο 1ms, Γιατί δεν νομίζω ότι δεν του έφταναν τα 100Mbps σαν ταχύτητα.
Επόμενες αλλαγές προς αναζήτηση βελτίωσης
3) Αυτές τις ημέρες στήνω ένα Mikrotik router (βρήκα καλή εβδομάδα, δεν θα ψέλνω μόνο εγώ) που έχει κάποια κολπάκια για καλύτερο streaming, οπότε θα δούμε, αν και δεν νομίζω ότι θα κάνει κάτι.
Το "ημέρες" θα το καταλάβουν όσοι το έχουν στήσει.
4) Αλλαγή του NAS από Ubuntu σε OMV που είναι πιο ελαφρύ. Δεν ξέρω αν θα κάνει καλό στον ήχο, θα κάνει σίγουρα στα νεύρα μου που δεν θα χρειάζεται να ανάβω τηλεόραση/AV και να παίζω από ένα κούτσικο πληκτρολογιάκι. Αν δω και στον ήχο θα το αναφέρω.
Δεν ακούσαμε τίποτα
5) Δοκιμάστηκαν καλώδια ethernet (>200€) και φίλτρα ethernet (>300€) που στο δικό μου σύστημα δεν έκαναν τίποτα.
Ο ιδιοκτήτης τους βέβαια ακούει διαφορά, πράγμα που με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρώτα στήνουμε σωστά το δίκτυό μας και μετά ψαχνόμαστε, γιατί καταλήγουμε να διορθώνουμε λάθη που έγιναν στο στήσιμο εξαρχής.
Στο σύστημά μου ήταν "νομίζω ότι..." που σε τέτοια ποσά απλά το απορρίπτεις