Streaming audio. So far, so no good...

Tzimisce

AVClub Fanatic
1 February 2007
34,742
127.0.0.1
Μάστορα Μιχάλη, για να επιστρέψουμε στο θέμα μας: είχες προβλήματα με Gapless playback στο gentoo?

Στο Tidal plug in παίζει gapless όλους τους δίσκους.
Δεν βρίσκω επιλογή, σαν να είναι default.
Οι μόνες επιλογές που βρήκα είναι να κάνει fade in, fade out ή crossfade και το έχω στο off.
Και εσυ παίζεις από το plug-in υποθέτω;

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Super Moderator
Staff member
20 October 2007
19,031
Μεσευρώπη
Στο Tidal plug in παίζει gapless όλους τους δίσκους.
Δεν βρίσκω επιλογή, σαν να είναι default.
Οι μόνες επιλογές που βρήκα είναι να κάνει fade in, fade out ή crossfade και το έχω στο off.
Και εσυ παίζεις από το plug-in υποθέτω;
Φαίνεται να είναι πρόβλημα του Bubble UPNP, θα το ψάξω καλύτερα.

• Like
Reactions: Tzimisce

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Super Moderator
Staff member
20 October 2007
19,031
Μεσευρώπη
Φαίνεται να είναι πρόβλημα του Bubble UPNP, θα το ψάξω καλύτερα.
Τελικά ναι, ήταν το BubbleUpnP. Υπάρχει μια επιλογή enable gapless playback, μόνο που πρέπει να την ενεργοποιείς ξεχωριστά για κάθε player. όταν αλλάζεις πλειερ όπως εγώ όταν έκανα συγκρίσεις Volumio/Gentoo απενεργοποιείται και πρέπει να πας πάλι στις ρυθμίσεις, να το ξανατικάρεις, να κανεις επανεκκίνηση κλπ. Αλλά μετά είναι όλα καλά.

• Like

Tzimisce

AVClub Fanatic
1 February 2007
34,742
127.0.0.1
Πάμε σε επιμέρους βελτιώσεις που φαίνεται ότι κάνουν δουλίτσα.

1) Δοκιμάστηκε switch με γραμμικό τροφοδοτικό σε κόντρα με το κλασσικό switch.
Η διαφορά ήταν πολύ μεγαλύτερη από ότι περιμέναμε. Δεν είχα την πολυτέλεια να το κρατήσω για να κάνω τις κόντρες με τα άυλα, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα έρθουν στα ίσια Tidal και άυλα με αυτό τον τρόπο.

2) Διαφορά είδα και με αλλαγή από 100άρα σύνδεση σε οπτική 1000Mbps. Αρκετά καλή μάλιστα.
Πιθανολογώ ότι φταίει το ping που από τα 100/200ms ping που είχα, τώρα είμαι στο 1ms, Γιατί δεν νομίζω ότι δεν του έφταναν τα 100Mbps σαν ταχύτητα.

Επόμενες αλλαγές προς αναζήτηση βελτίωσης

3) Αυτές τις ημέρες στήνω ένα Mikrotik router (βρήκα καλή εβδομάδα, δεν θα ψέλνω μόνο εγώ) που έχει κάποια κολπάκια για καλύτερο streaming, οπότε θα δούμε, αν και δεν νομίζω ότι θα κάνει κάτι.
Το "ημέρες" θα το καταλάβουν όσοι το έχουν στήσει. :D

4) Αλλαγή του NAS από Ubuntu σε OMV που είναι πιο ελαφρύ. Δεν ξέρω αν θα κάνει καλό στον ήχο, θα κάνει σίγουρα στα νεύρα μου που δεν θα χρειάζεται να ανάβω τηλεόραση/AV και να παίζω από ένα κούτσικο πληκτρολογιάκι. Αν δω και στον ήχο θα το αναφέρω.

Δεν ακούσαμε τίποτα

5) Δοκιμάστηκαν καλώδια ethernet (>200€) και φίλτρα ethernet (>300€) που στο δικό μου σύστημα δεν έκαναν τίποτα.
Ο ιδιοκτήτης τους βέβαια ακούει διαφορά, πράγμα που με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρώτα στήνουμε σωστά το δίκτυό μας και μετά ψαχνόμαστε, γιατί καταλήγουμε να διορθώνουμε λάθη που έγιναν στο στήσιμο εξαρχής.
Στο σύστημά μου ήταν "νομίζω ότι..." που σε τέτοια ποσά απλά το απορρίπτεις.

VlassisK

Established Member
29 May 2024
188
Πάμε σε επιμέρους βελτιώσεις που φαίνεται ότι κάνουν δουλίτσα.

Η διαφορά ήταν πολύ μεγαλύτερη από ότι περιμέναμε. Δεν είχα την πολυτέλεια να το κρατήσω για να κάνω τις κόντρες με τα άυλα, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα έρθουν στα ίσια Tidal και άυλα με αυτό τον τρόπο.

2) Διαφορά είδα και με αλλαγή από 100άρα σύνδεση σε οπτική 1000Mbps. Αρκετά καλή μάλιστα.
Πιθανολογώ ότι φταίει το ping που από τα 100/200ms ping που είχα, τώρα είμαι στο 1ms, Γιατί δεν νομίζω ότι δεν του έφταναν τα 100Mbps σαν ταχύτητα.

Επόμενες αλλαγές προς αναζήτηση βελτίωσης

3) Αυτές τις ημέρες στήνω ένα Mikrotik router (βρήκα καλή εβδομάδα, δεν θα ψέλνω μόνο εγώ) που έχει κάποια κολπάκια για καλύτερο streaming, οπότε θα δούμε, αν και δεν νομίζω ότι θα κάνει κάτι.
Το "ημέρες" θα το καταλάβουν όσοι το έχουν στήσει. :D

4) Αλλαγή του NAS από Ubuntu σε OMV που είναι πιο ελαφρύ. Δεν ξέρω αν θα κάνει καλό στον ήχο, θα κάνει σίγουρα στα νεύρα μου που δεν θα χρειάζεται να ανάβω τηλεόραση/AV και να παίζω από ένα κούτσικο πληκτρολογιάκι. Αν δω και στον ήχο θα το αναφέρω.

Δεν ακούσαμε τίποτα

5) Δοκιμάστηκαν καλώδια ethernet (>200€) και φίλτρα ethernet (>300€) που στο δικό μου σύστημα δεν έκαναν τίποτα.
Ο ιδιοκτήτης τους βέβαια ακούει διαφορά, πράγμα που με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρώτα στήνουμε σωστά το δίκτυό μας και μετά ψαχνόμαστε, γιατί καταλήγουμε να διορθώνουμε λάθη που έγιναν στο στήσιμο εξαρχής.
Στο σύστημά μου ήταν "νομίζω ότι..." που σε τέτοια ποσά απλά το απορρίπτεις

1. ;)
2. (y)
5. O ιδιοκτητης εχει οπτικη?
Γενικα αν εχεις οπτικη λυνονται πολλα θεματακια αρκει απο το μεσα στο σπιτι να μην κανει χλμ το σημα και να μην εχεις "περιεργες" συσκευες κοντα.

Tzimisce

AVClub Fanatic
1 February 2007
34,742
127.0.0.1
Από ότι κατάλαβα έχει οπτική αλλά κάποια καλώδια κόβουν βόλτες.
Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά το γιατί σε ένα σπίτι μπορεί να ακούγονται διαφορές και σε άλλο όχι.
Και τον θεωρώ απόλυτα αξιόπιστο σε τέτοια θέματα, δεν τρώει κουτόχορτο.

Λάκης

AVClub Fanatic
26 September 2007
14,239
Είμαι παντού
Αυτος ειμαι εγω.
Εχω οπτικη αλλα μετατρεπεται σε utp και ταξιδευει πολλα μετρα μεσα στο σπιτι.
Σε' μενα λοιπον εκανε διαφορα οταν κουμπωσα το Α8 στο σουιτς, ενω πριν ηταν κουμπωμενο στο ρουτερ.
Επισης, σημαντικη διαφορα εκανε το φιλτρακι της IFi.
Θα μπει νεο σουιτς με γραμμικο καποια στιγμη.
Θα ενημερωσω για τυχόν διαφορες.

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
10,185
Αυτος ειμαι εγω.
Σε' μενα λοιπον εκανε διαφορα οταν κουμπωσα το Α8 στο σουιτς, ενω πριν ηταν κουμπωμενο στο ρουτερ.
Αδελφέ, έχεις κάνει σύγκριση με wifi, (αφού έχεις οπτική και υποθέτω wifi 6 ) ?

Το έστησα και γω, Α8 + Purifi + Theos, αλλά δεν θέλω να τρέχω καλώδια ακόμη, πριν τακτοποιήσω το σπίτι ... με qobuz ακούω μια χαρά προς το παρόν, αν και θα στήσω καλύτερα τα ηχεία κλπ ...

Attachments

• unnamed (5).jpg
    unnamed (5).jpg
    339.7 KB · Views: 53

Tzimisce

AVClub Fanatic
1 February 2007
34,742
127.0.0.1
Εγώ πάντως άκουσα διαφορά και από την αφαίρεση του wifi από το modem και μεταφορά του σε ένα TP-Link X20 που είναι στο switch (και θα πάει σήμερα στο router μιας και δέησε να το στήσω το καταραμένο).
Οπότε θεωρώ ότι γενικά το wifi δεν είναι καλή ιδέα.
Αν έχω χρόνο θα κάνω και δοκιμές στις πόρτες του Mikrotik, έχω στήσει όλες τις πόρτες με FastTrack και άλλα καλούδια εκτός από την μία γιατί θα είναι guest network και IoT.

• Like
Reactions: economides

Λάκης

AVClub Fanatic
26 September 2007
14,239
Είμαι παντού
Αδελφέ, έχεις κάνει σύγκριση με wifi, (αφού έχεις οπτική και υποθέτω wifi 6 ) ?

Το έστησα και γω, Α8 + Purifi + Theos, αλλά δεν θέλω να τρέχω καλώδια ακόμη, πριν τακτοποιήσω το σπίτι ... με qobuz ακούω μια χαρά προς το παρόν, αν και θα στήσω καλύτερα τα ηχεία κλπ ...
Το wi fi εχει φαει μπαν εδω και χρονια.

Πολυ κοντα δεν εχεις τα ηχεια μεταξυ τους;

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
10,185
Το wi fi εχει φαει μπαν εδω και χρονια.

Πολυ κοντα δεν εχεις τα ηχεια μεταξυ τους;
Ναι βρε, το είπα ήδη ότι τα τα στήσω καλύτερα ...

Απλά, από την κ@ύλα, και χωρίς να έχει τελειώσει η διευθέτηση οτιδήποτε άλλου θέματος στο σπίτι (είμαι ακόμη με κούτες ολούθε), κάθησα και έκανα ενα πρόχειρο σετάρισμα να έχω να ακούω λίγο

• Like
Reactions: Λάκης

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
10,185
Άρα με δύο λόγια (γμτ σας κωλόπαιδα , πάλι μπελάδες :mad:) βάζω ένα switch πάνω στο ρούτερ και από αυτό δίνω ενσύρματα στο Α8 ?

και πρέπει να βρω και γραμμικό τροφοδοτικό για το switch ... switches έχω κάνα δύο πεταμένα από δω και κει, αλλά γραμμικό τροφοδοτικό που παίρνω ?

++++
++++

Υπάρχουν έτοιμα switches με γραμμικό τροφοδοτικό στην αγορά ;

Tzimisce

AVClub Fanatic
1 February 2007
34,742
127.0.0.1
switches έχω κάνα δύο πεταμένα από δω και κει, αλλά γραμμικό τροφοδοατικό που παίρνω ?
Τσιμπάς ένα συγκεκριμένο Zyxel, μπαίνεις στη λίστα του @Δημήτρης Δημητρακούδης και περιμένεις :ROFLMAO:

Και μόλις τελείωσα το στήσιμο του Mikrotik (πήρε κανένα δεκάωρο να το στήσω όπως θέλω) μου στέλνει μήνυμα το Skroutz ότι έβαλε έκπτωση στα Ubiquity...

Για την αποφυγή παρεξήγησης, η "λίστα" που θα δημιουργηθεί θα αφορά υλοποίηση DIY κατασκευής αναβάθμισης εμπορικού switch. Δεν θα είναι κάτι plug-n-play.

Υπάρχουν βέβαια και πολλά plug-n-play audiophile ethernet switches, τα οποία φαίνεται να έχουν ξεκάθαρα λόγο ύπαρξης.

• Like

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
10,185
ok μάγκες ... θα αρχίσω με από switch εναντίον wifi κι αν δω ότι αξίζει τον κόπο, θα πάω σε αυτό που ο dimdim ονομάζει plug-n-play audiophile ethernet switches.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Super Moderator
Staff member
20 October 2007
19,031
Μεσευρώπη
Εγώ πάντως άκουσα διαφορά και από την αφαίρεση του wifi από το modem και μεταφορά του σε ένα TP-Link X20 που είναι στο switch (και θα πάει σήμερα στο router μιας και δέησε να το στήσω το καταραμένο).
Οπότε θεωρώ ότι γενικά το wifi δεν είναι καλή ιδέα.
Αν έχω χρόνο θα κάνω και δοκιμές στις πόρτες του Mikrotik, έχω στήσει όλες τις πόρτες με FastTrack και άλλα καλούδια εκτός από την μία γιατί θα είναι guest network και IoT.
Είναι που το digital είναι πιο απλό από το αναλογικού, πιο απροβλημάτιστο κλπ...

PetVoul

Established Member
25 May 2020
294
Είναι που το digital είναι πιο απλό από το αναλογικού, πιο απροβλημάτιστο κλπ...
Απλά είναι - κατ' ουσία - ο τρόπος να κερδίζεις περισσότερα ως κατασκευαστής, μεσάζων ή παραεισφρύων στα fora, προσφέροντας ...λιγότερα ποιοτικώς και ταχέως αποσυρόμενα προϊόντα

vlad66

Moderator
Staff member
29 October 2017
17,389
Αγιοι Αναργυροι
Για την αποφυγή παρεξήγησης, η "λίστα" που θα δημιουργηθεί θα αφορά υλοποίηση DIY κατασκευής αναβάθμισης εμπορικού switch. Δεν θα είναι κάτι plug-n-play.
Προηγούνται άλλες λίστες..!!
Μην ξεχνιόμαστε....
;)
Υπάρχουν βέβαια και πολλά plug-n-play audiophile ethernet switches, τα οποία φαίνεται να έχουν ξεκάθαρα λόγο ύπαρξης.
Τέτοιο να πάρει..... :p
(Δεν θα μπει σε λίστα αναμονής)

Tzimisce

AVClub Fanatic
1 February 2007
34,742
127.0.0.1

Άλλο πράγμα να ασχολείσαι με το καλώδιο του βραχίονα και τη μάζα του, άλλο να κυνηγάς ότι καλώδιο κυκλοφορεί στο σπίτι!
Είναι τρελοί αυτοί οι ψηφιάκηδες μα τον Τουτάτη!

Τέτοιο να πάρει..... :p
(Δεν θα μπει σε λίστα αναμονής)

Μόλις δει την τιμή τους θα μπει στη λίστα. :ROFLMAO:

Εντωμεταξύ έχω βάλει το Mikrotik, έβγαλα τον DHCP server από το modem, οι μισές συσκευές έχουν έρθει στα καινούργια IP, οι άλλες μισές δεν έχουν κάνει ακόμη renew και είναι στο παλιό.
Θα μου πεις, σιγά τα αυγά (πασχαλιάτικα)
Ε, το gentoo έχει μπει στο καινούργιο δίκτυο και το NAS έχει μείνει στο παλιό και δεν λέει να ξεκολήσει my keraten!
Τα ακούς @ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ ;;;;

VlassisK

Established Member
29 May 2024
188
Αυτος ειμαι εγω.
Δεν ξερω γιατι το κανεις αυτο. Αν δεν μπορεις να προχωρησεις την οπτικη μεχρι τα μηχανηματα δες μην ταδιδευει μαζι με τιποτα ρευματα και διαχωρισε τα. Επισης αλλαξε το utp με shielded αν μπορεις. Το switch επιβαλεται μετα τον router.
Aν σου κανει διαφορα το μικρο ifi και δεν ετοιμαζεται καποια αλλαγη streamer η και dac καλο θα ηταν να ανεβεις σε κατηγορια φιλτρου