Streaming audio. So far, so no good...

Όπως και 308 τα jbl που έχω...απορώ που βρίσκουν τα μειονεκτήματα του μόνιτορ ήχου...κουφός είμαι ρε φούστη μου!?

Όχι. απλώς δεν έχεις συγκρίνει δίπλα δίπλα στις ίδιες συνθήκες ένα hi-fi ηχείο με ένα studio monitor. Για άλλη δουλειά τα μεν, για άλλη τα δε.
Στην περίπτωση των studio monitors ο ήχος είναι γενικώς αυτό που λένε... no drama.

Ποια ακριβώς έχεις; Γιατί τα Mackie συνήθως ούτε ενεργά είναι, αυτοενισχυόμενα είναι συνήθως, ούτε monitor. Συνήθως είναι multimedia speakers.
Τα MR824.
Εκτός από τη σειρά των multimedia ηχείων βγάζει και ενεργά.

Τα MR824.
Εκτός από τη σειρά των multimedia ηχείων βγάζει και ενεργά.

Σχεδιασμένα για πάνω στην κονσόλα για να ακούς τη μίξη δηλαδή και να επεμβαίνεις ανάλογα. Για Home studio recording κλπ.

@Pleo είναι ένα οικονομικό ζευγάρι ενεργών ηχείων με κάποιες ρυθμίσεις ως προς την τοποθέτηση όπως η πλειοψηφία της κατηγορίας τιμής τους.
Δεν είναι επαγγελματικό εργαλείο.

Ας μην αρχίσουμε για κονσόλες και στούντιο και καλό είναι να μην ξεφύγουμε από το θέμα του νήματος

• Like
Reactions: Sonorus
@Pleo είναι ένα οικονομικό ζευγάρι ενεργών ηχείων με κάποιες ρυθμίσεις ως προς την τοποθέτηση όπως η πλειοψηφία της κατηγορίας τιμής τους.
Δεν είναι επαγγελματικό εργαλείο.

Ας μην αρχίσουμε για κονσόλες και στούντιο και καλό είναι να μην ξεφύγουμε από το θέμα του νήματος

Το γράφει ο κατασκευαστής για ποια χρήση είναι στην πλάτη του.

Ας μην αρχίσουμε να λέμε για ηχεία εδώ, συμφωνώ, αλλά όχι και να λέμε ότι τα studio monitor είναι για κάτι άλλο εκτός από χρήση σε κονσόλα.

Acoustic space.JPG

Πιθανόν, μόνο με την κάρτα μπορεί να παίξει ένα raspberry.
Μην κουβαλάς και hardware.
Θα πρέπει να αλλάζουμε και τροφοδοτικά, καλώδια...
Νομίζω τα atc θα μας πούνε τις διαφορές... 😉
Ε, καλά!
Σιγά το κουβάλημα.
Pocket size έχουν όλα αυτά.
Απλά Αθήνα ανεβαίνω κάποιες μέρες και οχι όλα τα Σαββατοκύριακα.

Όσο για την κάρτα, αν δεν μπερδεύτηκα στα βάλε βγάλε, ενώ έχω δύο ίδια Rpi4 η μία κάρτα ενώ έπαιζε στο ενα δεν έπαιζε στο άλλο...

• Like
Reactions: Tzimisce
Εχω μπερδευτει με τα διαφορα προγράμματα που αναφαίρετε εδω, και θελω να ρωτησω,
Απο θεμα ποιοτητας, που βρισκετε η εφαρμογη του Tidal σε σχεση με τα υπολοιπα?
και απο θεμα ευχρηστιας, που βρισκετε η εφαρμογη του Tidal σε σχεση με τα υπολοιπα.
Εχω roon αλλα θα το διακοψω και ελεγα να μεινω μονο με το Tidal, αλλα οπως διαβαζω εδω ................
Η αλυσιδα ειναι Λαπτοπ - στρεαμερ ifi Zen - RME dac.

Αν ο στόχος σου είναι να ακούς από Tidal μέσω του streamer, αυτό που θέλεις να κάνεις είναι να καταφέρεις το streamer να υποστηρίξει Tidal Connect.

Άπαξ και το καταφέρεις αυτό, η εφαρμογή που θα χρησιμοποιείς θα είναι η επίσημη του Tidal, είτε στο κινητό σου είτε σε PC.

Στο streamer δεν θα υπάρχει κάτι να δεις / κάνεις.

• Like
Reactions: platon
Pico, Volumio κλπ είναι πρακτικά software του streamer.
Όλα προσφέρουν Spotify connect, κάποια και Tidal connect.
Κάτι που με αφήνει παγερά αδιάφορο, το Spotify παίζει τόσο χάλια που και με chromecast δεν θα του έλειπαν και πολλά.

Το TIdal σε σχέση με το Spotify είναι σαφώς ανώτερο σε ποιότητα ήχου, αν δεν έχεις όμως tidal connect παιδεύεσαι με τα μέτρια third party UI που κυκλοφορούν.
Και το Tidal είναι σαφώς κατώτερο από τα άυλα αρχεία που μπορεί να έχεις σε έναν δίσκο.
Σε σύγκριση με το Qobuz ή κάτι άλλο δεν γνωρίζω.

• Like
Εχω μπερδευτει με τα διαφορα προγράμματα που αναφαίρετε εδω, και θελω να ρωτησω,
Απο θεμα ποιοτητας, που βρισκετε η εφαρμογη του Tidal σε σχεση με τα υπολοιπα?
και απο θεμα ευχρηστιας, που βρισκετε η εφαρμογη του Tidal σε σχεση με τα υπολοιπα.
Εχω roon αλλα θα το διακοψω και ελεγα να μεινω μονο με το Tidal, αλλα οπως διαβαζω εδω ................
Η αλυσιδα ειναι Λαπτοπ - στρεαμερ ifi Zen - RME dac.
Καλημερα, αν θυμαμαι καλα το zen stream υποστηριζει Tidal connect οποτε δεν θα εχεις κανενα θεμα χρησιμοποιωντας την εφαρμογη του Tidal ειτε απο laptop/pc ειτε απο κινητο. Η ποιοτητα του Tidal στο Hi Res πολυ καλη ,καλυτερη απο τα περισσοτερα CD. Αν δεν θες παλι το tidal connect και θες απο την ιδια εφαρμογη να ελεγχεις και τοπικους δισκους κλπ υπαρχουν οι UPNP εφαρμογες που υποστηριζοντε απο το streamer σου με τις οποιος συνδυαζεις και τα δυο . ΠΧ Bubbleupnp, Mconnect, usb audio player .

• Like
Στα χαρακτ/κα του αναφερει.......

Hot off the press, the ZEN Stream has the following connectivity options:
  • Stream straight from Spotify/Tidal apps with Spotify Connect and Tidal Connect
Ειμαστε οκ δηλαδη?

Ναι, το Qobuz παιζει λιγο καλυτερα.

Αν εχουμε στον σκληρο ενα αρχειο π.χ. 24/96 και ακουσουμε το ιδιο και απο Τidal σε 24/96, θα παιζει καλυτερα ο σκληρος?

Στα χαρακτ/κα του αναφερει.......

Hot off the press, the ZEN Stream has the following connectivity options:
  • Stream straight from Spotify/Tidal apps with Spotify Connect and Tidal Connect
Ειμαστε οκ δηλαδη?

Ναι, το Qobuz παιζει λιγο καλυτερα.

Αν εχουμε στον σκληρο ενα αρχειο π.χ. 24/96 και ακουσουμε το ιδιο και απο Τidal σε 24/96, θα παιζει καλυτερα ο σκληρος?
1.Ναι εισαι οκ
2.Δεν εχω καταφερει να ακουσω Qobuz
3.Αν μιλαμε για το ιδιο ακριβως αρχειο απο την ιδια κοπια???? τοτε μαλλον local μπορει να παιξει καλυτερα λογω αλλων ομως παραγοντων απο την ποιοτητα της υπηρεσιας. Πολλες φορες ομως η κοπια μας ειναι ταλαιπωρημενη το rip που εχουμε κανει μπορει να μην ειναι τοσο καλο οσο το ψηφιακο αρχειο που παραλαμβανει η καθε υπηρεσια απο τον παραγωγο.

• Like
Σας βλεπω απολυτους στο θεμα του HD vs Tidal επειδη τουλαχιστον σε cd που το δοκιμασα δεν ειδα κατι τετοιο (μπορει να φταιω και γω η το συστημα μου) εχετε καπου παραδειγμα? Ενα αρχει να μου στειλει καποιος να το δοκιμασω ? Ευχαριστω

Σου έστειλα ένα αρχείο σε PM.
Περισσότερα δεν θέλουν (τους ρώτησα) και φυσικά δεν το θέλουν και δημόσιο. :)
Είναι αγορασμένο άυλο, δεν είναι RIP.

• Like
Reactions: VlassisK
Το arch δεν μπορώ να το εγκαταστήσω.
Η κάρτα που δοκίμασα με το Rpi imager δεν φορτώνει.
Προσπάθησα να δημιουργήσω το image μέσω του Rpi OS βάσει των οδηγιών εδώ αλλά κολλάω στο παρακάτω:
bsdtar -xpf ArchLinuxARM-rpi-armv7-latest.tar.gz -C root

Μάλλον χρειάζεται να εγκατασταθούν κάποια πακέτα.
Δεν βρίσκει το bsdtar.
Θα δοκιμάσω ξανά το απόγευμα με την ησυχία μου.

Σας βλεπω απολυτους στο θεμα του HD vs Tidal επειδη τουλαχιστον σε cd που το δοκιμασα δεν ειδα κατι τετοιο (μπορει να φταιω και γω η το συστημα μου) εχετε καπου παραδειγμα? Ενα αρχει να μου στειλει καποιος να το δοκιμασω ? Ευχαριστω

Υπαρκτές είναι οι διαφορές αλλά όχι τόσο μεγάλες. Συνήθως εκείνοι που βρίσκουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους δεν έχουν στήσει σωστά το σύστημα τους και ακούνε μέσα από πολλά φίλτρα ή με τρίτα software και hardware ξεπερασμένα τα οποία ήταν βελτιστοποιημένα για άλλες χρήσεις και εποχές, δημιουργημένα από random προγραμματιστές που για να λύσουν ένα θέμα δημιουργούν άλλα δέκα.
Στην εποχή του connect δεν υπάρχει λόγος να ασχολείσαι με άλλα software που το μόνο που κάνουν είναι να υποφέρουν από χιλιάδες διεργασίες του λειτουργικού επάνω στο οποίο τρέχουν ή με άυλα αρχεία, όταν έχεις στα ακροδαχτυλα σου μουσική για είκοσι ζωές.
Μόνο ταλαιπώρια είναι πλέον τα υπόλοιπα. Αν ζήσεις με connect, δεν υπάρχει επιστροφή.