Streaming audio. So far, so no good...

Μάλλον παίζει ρόλο το πόσο συχνά αγοράζεις άυλα.
Εγώ επειδή έχω το NAS και κάθεται, είναι πιο εύκολο να τα βάζω εκεί και να παίζω.
Αλλά να δώσεις 400-500€ παραπάνω για να βάζεις μέσα μόνο άυλα, δεν βλέπω το λόγο.

• Like
Reactions: platon
Καλά. Δεν ακούς multichannel DSD με αυτό το σύστημα παρα μόνο με μετατροπή σε PCM αλλά είναι καλό σύστημα.

Αλλά η γνώμη μου, που έχω ακούσει multichannel σε τέτοιο σύστημα και το έκλεισα στο δεκάλεπτο δεν μετράει...
Που εννοείται ότι ποιοτικά το SACD είναι κατά πολύ ανώτερο από όποιο streaming.
Δεν πα να το μετατρέπεις και σε ρεβύθια πριν παίξει;

Για να μπει και αυτό στο ζύγι της σύγκρισης με το streaming από άυλα.
Για διαφορές σε ποιότητα ήχου μιλάμε, όχι για feature set.

Ειδικά αν τα συγκεκριμένα features δεν ενδιαφέρουν κυριολεκτικά κανέναν από τους αυτούς στους οποίους απευθύνεται το παρόν νήμα (το οποίο θυμίζω ότι είναι στην κατηγορία του Δικάναλου).

• Like
Reactions: Tzimisce
Για διαφορές σε ποιότητα ήχου μιλάμε, όχι για feature set.

Ειδικά αν τα συγκεκριμένα features δεν ενδιαφέρουν κυριολεκτικά κανέναν από τους αυτούς στους οποίους απευθύνεται το παρόν νήμα (το οποίο θυμίζω ότι είναι στην κατηγορία του Δικάναλου).
Ακριβώς. Μάλλον κάποιοι δεν έχουν καταλάβει το θέμα του νήματος. Γράφουν τελείως εκτός θέματος και θέλουν να έχουν και τον τελευταίο λόγο σε κάθε απάντηση αλλά πάλι παραμένουν εκτός θέματος.

Αλλά η γνώμη μου, που έχω ακούσει multichannel σε τέτοιο σύστημα και το έκλεισα στο δεκάλεπτο δεν μετράει...
Που εννοείται ότι ποιοτικά το SACD είναι κατά πολύ ανώτερο από όποιο streaming.
Δεν πα να το μετατρέπεις και σε ρεβύθια πριν παίξει;
Δεν άκουσες ποτε multichannel . Το σύστημα σου είναι στέρεο . Τι εννοείς ;

Μα δεν μιλάω για εμένα όταν λέω ότι το πολυκάναλο SACD πήγε κάδο.
Δεν έπεσε έξω η βιομηχανία επειδή εγώ δεν αγόρασα άλλα.
Το γιατί ενώ έπεσε έξω το πολυκάναλο SACD περιμένεις να ανθίσει μέσω Streaming δεν μου είπες.
Που ο @vlad66 που ακούει από δύο ηχεία bt και όχι ένα είναι η εξαίρεση!

Την ποιότητα του streaming την είπαμε, την συμφωνήσαμε, είναι κατώτερη του άυλου, ΑΛΛΑ κάποια στιγμή θα έχουμε Dolby Atmos μουσική.
O vlad66 ακούει από 2 ηχεία ΒΤ όταν είναι στο εργαστήρι..
(Το οποίο εργαστήρι είναι έρημο και άπραγο μετά τον χαμό του Δ.Ιωάννου καθότι δεν έχω κάνει τίποτα από τότε)

Στην δουλειά στο λ/φ έχω μόνο ένα ηχείο - αλίμονο αν κουβαλούσα και το 2ο, θα με πέρναγε από τον ψυχίατρο η διεύθυνση - και πάλι όμως οι συνάδερφοι μένουν με το στόμα ανοιχτό...
Για σύγκριση με το ραδιόφωνο του εργοστασίου των νέων ηλεκτρικών λ/φ, ούτε κουβέντα...
Όποιον δω να το έχει ανοιχτό του λέω -κλείστο θα χαλάσεις τα αφτιά σου... :LOL:

Μιας και ανέφερες τα πολυκάναλα sacd.. έχω 5-6 από δαύτα.. τσάμπα τα λεφτά που τα πλήρωσα..

• Like
Όταν έχεις τη δυνατότητα να ακούς με δύο ηχεία Bluetooth, είναι σαφώς καλύτερα από το να ακούς με ένα. Ό,τι και να κάνει το ένα κουτί, στερεοφωνία δεν μπορεί να βγάλει όπως τα δύο κουτιά.
Είναι το άλυτο πρόβλημα που έχουν οι ηχομπάρες αυτό by the way.
Όμως με δύο αποχαιρετάς τη φορητότητα εν πολλοίς. Το ιδανικό είναι να χρησιμοποιείς δύο όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν, για παράδειγμα δύο αν θα είσαι για πολύ ώρα κάπου στην ίδια θέση και ένα όταν είσαι σε πιο φορητές καταστάσεις, για παράδειγμα σε κάποια πεζοπορία ή στην παραλία που εκεί δεν θα σε νοιάξει κι όλας η κακή στερεοφωνία.
Σωστό.
Στην δουλειά δεν μπορώ και δεν θέλω να κουβαλάω 2 ηχεία..
Τα πολυκάναλα SACD για να τα ακούσεις θέλεις πολυκάναλο σύστημα. Το downmix της πολυκάναλης περιοχής σε δύο κανάλια είναι ό,τι χειρότερο και πρέπει να αποφεύγεται. Η μόνη περίπτωση που μπορώ να φανταστώ ότι θα ακούσεις με downmix πολυκάναλα είναι όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος, δηλαδή έχεις π.χ. κάποιο player που διαβάζει την πολυκάναλη περιοχή αλλά είναι συνδεμένο σε δικάναλο σύστημα και το δισκάκι έχει κάποια έξτρα τραγούδια σε πολυκάναλη εκδοχή μόνο (συμβαίνει) ή είναι μόνο πολυκάναλο (μάλλον απίθανο).
Πολυκάναλο σύστημα είχα στο παλιό σπίτι και εκεί άκουγα τα πολυκάναλα sacd
Πηγή το πολύ καλό (τότε) SA963 της Philips , ενισχυτής ο παλιός Yamaha rxv 1300 , στις preout του ο τελικός ΜΑΑ406 , Αρτεμις τα μπροστινά, Dali το κεντρικό, διάφορα άλλα τα 3 πίσω που τα άλλαζα συχνά πυκνά.
Χωρίς sub το σύστημα...

Τα αυλα απο σκληρο δισκο λοιπον ειναι kαλυτερα απο Tidal,
Βολευει να παρεις στρημερ με εσωτερικο σκληρο καλυτερα, απο εξωτερικο ή nas?
Για να δεις αν ειναι καλυτερα ,καλυτερα κανε δοκιμη στο συστημα σου .Η οποια διαφορα μπορει να μην αξιζει να στησεις αποθηκευση backup εφαρμογες δοαχειρησης κλπ εκτος αν ηδη εχεις καποια βιβλιοθηκη που σκοπευεις να την εμπλουτιζεις κυριως με αγορες. Αν το streamer που για λογους ποιοτητας streaming επιλεξεις εχει και αυτη τη δυνατοτητα καλως. Αλλιως δεν ειναι λογος προτιμησης

Δεν άκουσες ποτε multichannel . Το σύστημα σου είναι στέρεο . Τι εννοείς ;

Έχω home cinema κουμπωμένο πάνω στον δικάναλο.
Με πηγή το esoteric ακούω πολυκάναλο αν βάλω multichannel sacd.

Εδώ υπάρχει μια αντίφαση σε αυτό που γράφεις. Από τη μία λες ότι δεν έχει σημασία αν το μετατρέψεις και σε ρεβύθια πριν παίξει, από την άλλη αποζητούσες multichannel DAC καλό πιο πριν ως επιχείρημα ποιότητας.

Τι αντίφαση;
Το esoteric με multichannel sacd θα παίζει καλύτερα από οποιοδήποτε streaming προσφέρει multichannel audio, σε όποια μορφή και πρωτόκολλο!

Καλύτερο κι απ' το ορίτζιναλ θα είναι γιατί θα μπορούσε να προστεθεί το echo και να το ακούς από ολούθε να αντηχεί όπως σε πραγματικό πανηγύρι. Αυτό σε Atmos.
Σε μη Atmos νομίζω ότι το άυλο από σκληρό θα πετύχει λίγο πιο γεμάτο ήχο σε σχέση με το tidal.
To CD player πάντως δεν είμαι σίγουρος αν θα το φτάσει επίσης, αλλά εδώ θα χρειαστεί δοκιμή.
Δε θέλω καλύτερο από το ορίτζιναλ, θέλω το ορίτζιναλ. Αν το έχω ξέρω πως να το μεταχειριστώ εγώ.

Δε θέλω καλύτερο από το ορίτζιναλ, θέλω το ορίτζιναλ. Αν το έχω ξέρω πως να το μεταχειριστώ εγώ.

Αναλόγως μουσικής που θα επιλέξεις θα σου αρέσει περισσότερο ή λιγότερο. Όπου έχει να κάνει με το bitrate το πράγμα και η μουσική έχει πολλή πληροφορία σε συγκεκριμένα σημεία, τότε το streaming κατά περίπτωση θα σου φανεί χειρότερο.
Άρα όπου έχει δύσκολα περάσματα η κλασική σε τίποτε κρεσέντο που μπαίνουν πολλά όργανα και ανεβαίνει η στάθμη (you know the drill) εκεί θα δυσκολευτεί. Το ίδιο και σε μουσική που έχει πολλή βρώμα (με την καλή έννοια) αλλά εδώ γιατί κυρίως ψάχνεις να ακούσεις πιο καθαρά μέσα από την πολλή βρώμα (με την καλή έννοια και πάλι) ασυναίσθητα. Είναι φυσικό να συμβαίνει αυτό.

Στη Γωγώ Τσαμπά, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχεις κανένα θέμα.

Έχει να κάνει και με την πηγή που θα επιλέξεις για να κάνεις streaming από μουσικές υπηρεσίες, να είναι του ίδιου διαμετρήματος με την άλλη πηγή με την οποία θα τη συγκρίνεις. There is no such thing as a free lunch. Με streamer playmobil δουλειά δεν γίνεται.

Για την ώρα πολυκάναλο sacd ακούς με μετατροπή και καθόλου Dolby Atmos Music

Το atmos λοιπόν θα κάνει τη διαφορά.
Ρίξε ένα link με μουσική atmos να δούμε και εγώ θα βρω τρόπο να το αναπαράγω.

There is no such thing as a free lunch. Με streamer playmobil δουλειά δεν γίνεται.

Ας ξεκινήσουμε πάλι από τα βασικά.
Όταν το αρχείο που θα παίξεις είναι σκατά, σκατά θα ακούσεις.
Δεν πα να έχεις streamer των 100.000€
Μπορώ εύκολα να δοκιμάσω ένα eversolo σε κόντρα με το pico αλλά δεν κάνω καν τον κόπο. Ξέρω ότι δεν ξεκολλάς για κανέναν λόγο.
Ούτε καν αν το γράψει ο ιδιοκτήτης του.
Ξεκόλλα!

Το atmos λοιπόν θα κάνει τη διαφορά.
Ρίξε ένα link με μουσική atmos να δούμε και εγώ θα βρω τρόπο να το αναπαράγω.

Ας ξεκινήσουμε πάλι από τα βασικά.
Όταν το αρχείο που θα παίξεις είναι σκατά, σκατά θα ακούσεις.
Δεν πα να έχεις streamer των 100.000€
Μπορώ εύκολα να δοκιμάσω ένα eversolo σε κόντρα με το pico αλλά δεν κάνω καν τον κόπο. Ξέρω ότι δεν ξεκολλάς για κανέναν λόγο.
Ούτε καν αν το γράψει ο ιδιοκτήτης του.
Ξεκόλλα!

Για το πρώτο θα το βρεις στο tidal εύκολα. Θα χρειαστείς και επεξεργαστή με δυνατότητα immersive. Ξέρεις αυτό το πράγμα που είναι object based και δεν έχει πληροφορία μόνο κάμπριο όπως το πολυκάναλο SACD, αλλά ηχητικό θόλο.
Το ακούς και το βάζεις και αυτό στο ζύγι της ποιότητας, δηλαδή τι προσφέρει η μία περίπτωση και τι η άλλη. Ενδεχομένως να μη σε ψήσει αλλά δεν έχει σημασία.

Για το δεύτερο, θα πρότεινα πρώτα να ακούσεις από κάποιο streamer καλύτερο που παρακάμπτει τις προγραμματιστικές κουβέρτες που ρίχνουν επάνω νιουμπάδες προγραμματιστές που έχουν τόση σχέση με τον ήχο όσο εγώ με αστροναύτη.
Ας πούμε το Cambridge Edge NQ που άκουγα μέχρι πριν λίγο καιρό και είναι και φτιαγμένο σαν τανκ, όχι παιδικό πλαστικό παιχνίδι.
Οι διαφορές εκεί είναι μικρότερες απ' όσο ξέρεις μέχρι τώρα. Μη σου πω ότι θα το εκτιμήσεις κι όλας το tidal.

Για το πρώτο έχω το shield.
Θα πάει κόντρα με το esoteric.

Για το δεύτερο, σιγά μην πληρώσω 5.5k για να το ταΐσω σαβούρα! 😂

Δεν είναι αποκλειστικά δικάναλες οι streaming υπηρεσίες μουσικής. Το πολυκάναλο του πράγματος μπαίνει στην κουβέντα συνολικά για το αν είναι καλές ή όχι σε σχέση με το streaming του άυλου. Δεν γίνεται να παραβλεφθεί αυτό όταν πρόκειται να μιλήσουμε για το αν είναι καλό ή όχι.
Θα μπει και αυτό στο μέτρημα της ποιότητας.

Λεωνίδα, στο έγραψα χθες, στο έγραψε και ο SM της κατηγορίας, στο ξαναγράφω και εγώ:

Το παρόν νήμα αφορά ουσιαστικά ποιότητα ήχου streaming vs. local files και αφορά δικάναλη ακρόαση, σύμφωνα με τον OP.

Είναι κατανοητό;

Αν θέλεις να συζητήσουμε τι είναι καλύτερο overall και για τα Atmos Music κτλ μπορείς εύκολα να ανοίξεις σχετικό νήμα (αν και τώρα που το σκέφτομαι παίζει να υπάρχει ήδη τέτοιο νήμα).

Εγώ λέω να στήσετε στο μαγαζί ένα σοβαρό πολυκάναλο για ακρόαση μουσικής και να φωνάξετε τους εδώ δικάναλους για τζέρτζελο.

• Haha
Εγώ λέω να στήσετε στο μαγαζί ένα σοβαρό πολυκάναλο για ακρόαση μουσικής και να φωνάξετε τους εδώ δικάναλους για τζέρτζελο.

Εγώ λέω να πάρει μια σοβαρή πηγή και να διαβάσει πως δουλεύει το esoteric του πρώτα, γιατί αλλιώς τσάμπα καίει η λάμπα.

Όταν θα αποκτήσεις ή θα δανειστείς δεν ξέρω μια σοβαρή streaming πηγή, τότε θα την ακούσω.

Εγώ πάλι δεν είμαι σίγουρος για αυτό.
Θα δανειστώ ένα eversolo να δούμε.
Ή και αυτό είναι playmobil κατά τη γνώμη σου;

Τι έγινε; Ξαφνικά ανακάλυψες ότι έχει τρύπες στην αναπαραγωγή αυτό που θεωρούσες ως pure: Ε, τι να κάνουμε, όσο ζεις μαθαίνεις.
Τα έχω γράψει και τώρα αποδεικνύονται πανηγυρικά ένα ένα.

Κατ' αρχάς που μίλησα εγώ για pure;
Εσύ άρχισες να μιλάς για loudness και mastering ανά πλατφόρμα, mastering ανάλογα με την ένταση που ακούμε και άλλες μπαμπόρδες.
Αυτό για το οποίο μιλάω είναι το bit perfect.
Όπου όταν το διαφημίζεις πρέπει να το τηρείς! Και το Tidal αποδεδειγμένα δεν το κάνει από τη στιγμή που το αρχείο που παίρνεις από ένα συγκρότημα δεν είναι το ίδιο με αυτό που σου δίνει το Tidal.

Για το Atmos music δεν σου γράφω.

Πάλι καλά, να κλείσει αυτό το κεφάλαιο. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ!
Πως ακριβώς πρέπει να σου το γράψω για να το καταλάβεις;
Όταν πληρώνω για να ακούω μουσική δεν με νοιάζει ούτε αν το Tidal έχει το video clip, ούτε αν έχει πολυκάναλα, ούτε αν παίζει και σε PlayStation ούτε αν έχει βιολετί theme!
ΑΝ αποφασίσω να ασχοληθώ με Atmos music ΙΣΩΣ να έχει κάποια βαρύτητα αυτό.

H όλη συζήτηση πρακτικά τελείωσε από τη στιγμή που αποδειγμένα το Tidal που θεωρείται high end προσφέρει αρχεία κατώτερα του CD.

Τα "αλλά" είναι σεβαστά και για αυτό το χρησιμοποιούμε αλλά δεν αλλάζουν το συμπέρασμα.
Όσα "αλλά" και να βάλεις, το Tidal θα συνεχίσει να στέλνει αρχεία κατώτερα του CD.

Δηλαδή για να το κάνουμε λίγο πιο απλό , γιατί με τους όρους και τις ξενικές ορολογίες που χρησιμοποιούνται εδώ μέσα , κάπου έχουμε χαθεί.
Πάμε λοιπόν στο απλο και σχεδόν από όλους μας χρησιμοποιούμενο Viber.
Βγάζω μια φωτογραφία από το γαμαουα κινητό μου και την στέλνω με Viber,στον Τζιμισκουλα.
Την άλλη μέρα βρισκόμαστε για τσίπουρα και συγκρίνουμε την φωτογραφία που έχω αποθηκεύσει (άρα την ορίτζιναλ) με αυτή που έχει αυτός στο κινητό του που είναι ίδιο με το δικό μου.
Θα είναι ίδια??
Όχι.....γιατί το viber κάτι κάνει (συμπιέζει ??)τα αρχεία πριν τα στείλει .

Αυτό συμβαίνει και με τις υπηρεσίες streaming?????

Έτσι απλά ρωτάω ....γιατί αν αρχίσουμε τις ερωτήσεις τι τηλέφωνο έχω εγώ και τι τηλέφωνο ο Τζιμισκουλα (άρα πάμε σε ποιότητα κάμερας δικιάς μου και μετά ποιότητα οθόνης του Μάικ, την χάσαμε την μπάλα σίγουρα).

Αυτό που έχει στις αποθήκες του η υπηρεσία streaming, κάτι του κάνει (δεν με ενδιαφέρει τι και πώς το λένε) και μου το στέλνει αλλοιωμένο?????

• Like
Reactions: vlad66 and Tzimisce