Καλημέρα σε όλους κ καλό μήνα!!
Να ρωτήσω!
Γιατί υπάρχει προτίμηση για lan connection vs Wifi ? Είναι καθαρά χωροταξικό το ζήτημα? Που βρίσκεται δηλαδή το κεντρικό ρούτερ σε σχεση με τις συσκευές μας??
Η σύνδεση Lan γίνεται καθαρά για λόγους ελαχιστοποίησης όσο το δυνατόν της όποιας απώλειας δεδομένων μεταφοράς μεταξύ συσκευών και για αύξηση στο μέγιστο της ταχύτητας ? Φαντάζομαι μονο αυτοί θα είναι οι λόγοι κ όχι για βελτίωση ήχου.
Πχ. Για το Eversolo Α6 δεν έχω σταυρώσει review που να μην προτείνει αυστηρά σύνδεση wifi καθώς η αντίστοιχη lan βάζει θόρυβο μέσα , μετρημένα κ αποδεδειγμένα αλλά σε επίπεδα που το ανθρώπινο αφτί , at least mine , δεν το αντιλαμβάνεται…
Βέβαια εγώ έχω την τύχη το master router Cosmote του σπιτιού να απέχει από 0.20 έως 1.5 μέτρα από όλες τις συσκευές μου.
Για τις υπόλοιπες συσκευές του σπιτιού και για επέκταση σήματος και στα υπόλοιπα δωμάτια χρησιμοποιώ το εκπληκτικό Asus Ax82U το οποίο συνδέω με 15μετρο Cat7 απο το κεντρικό cosmote.
www.asus.com
Υγ. Το ρούτερ είναι κουμπωμένο ήδη βεβαια σε power filter για μελλοντικές καθαρές lan connections αν αυτο μου προταθεί από εσάς.