Streaming audio. So far, so no good...

Η αλήθεια είναι οτι δεν μου αρέσει να κάνω δοκιμές πριν βρω κάποια θεωρία που να βασίζει μια κίνηση γιατί θέλω να μειώσω το ρίσκο κάθε επιλογής μου .

Καλή ιδέα αυτό για το shanti στο μόντεμ και το nano . Θα δω αν παίρνει 5v το μόντεμ γιατί δε θυμάμαι. Αλλά στο shanti νομίζω η δεύτερη σύνδεση είναι μέχρι 1Α

Έχει μία στα 3Α και μία στο 1Α.
H μία είναι στάνταρ για το nano.

Αν έχεις καλό τροφοδοτικό για το modem σου αλλά σε άλλη συσκευή, το βγάζεις, ακούς πως είναι χωρίς αυτό και μετά το βάζεις στο modem να δεις αν κάνει κάποια διαφορά. :)

Δεν παραπονιεμαι. Ενα σχετικα μικρο investment στο network ειχε πολυ μεγαλο value for money στην περιπτωση μου. Noise floor χαμηλωσε, ο ηχος εγινε πολυ πιο ξεκουραστος/βελουδινος/αναγλυφος. Δηλαδη τωρα το ψιρισα πολυ με αυτο που ρωτησα, αλλα ηδη νομιζω το εχω τερματισει και το εχω ξεζουμισει το συστημα μου...

Θα ήθελα ,μέσα από την πείρα σας,να μου πρότεινε σε πιο ακριβώς σημείο μπορώ να επέμβω ώστε να έχω σοβαρή βελτίωση στον ήχο μου,στο εξής σύστημα,που είναι τελείως απείραχτο.
Ρούτερ Fritz 7590,από κει με Ethernet και απλο cat6 καλώδιο στο switch μάρκας Netgear gs108e ,από Netgear με εξίσου απλό καλώδιο cat6 στο streamer Eversolo A6, που τροφοδοτεί με καλώδια Van damme τα ενεργά Dynaudio bm5 MKIII.

Last edited:
Θα ήθελα ,μέσα από την πείρα σας,να μου πρότεινε σε πιο ακριβώς σημείο μπορώ να επέμβω ώστε να έχω σοβαρή βελτίωση στον ήχο μου,στο εξής σύστημα,που είναι τελείως απείραχτο.
Ρούτερ Fritz 7590,από κει με Ethernet και απλο cat6 καλώδιο στο switch μάρκας Netgear gs108e ,από Netgear με εξίσου απλό καλώδιο cat6 στο streamer Eversolo A6, που τροφοδοτεί με καλώδια Van damme τα ενεργά Dynaudio bm5 MKIII.
Eνα καλο τροφοδοτικο στο Netgear

Καταρχήν ευχαριστώ όλους για τις αναλυτικές απαντήσεις...για να μην κουράσω με απάντηση σε καθέναν ξεχωριστά θα συνοψίσω τι εννοούσα και τι εμπειρία έχω εγώ από τις δικές μου δοκιμές :

- Όταν ανέφερα τα πριν τις αλυσίδας δεν εννοούσα ότι δεν ακούγονται οι διαφορές...αλλά υπό συνθήκες αν μπορούμε ότι ''σκουπίδι'' από πλευράς θορύβου και τζίτερ να το εξαλείψουμε με μια εφαρμογή από το στρίμερ και μετά.
- Όμως το καταλαβαίνω τα προβλήματα εδώ είναι δύο...από τη μία ο θόρυβος που εισάγεται από το ρούτερ κτλπ...και από την άλλη το τζίτερ που εισάγεται μέχρι το dac. Γιαυτό και έγραψα....με έναν καλό στρίμερ με καλό clock...με οπτική ίνα μέχρι το dac για γαλβανική απομόνωση...και καλό clock στο dac επίσης...αν θα μπορούσαμε να εξαλείψουμε μεγάλο μέρος του προβλήματος.
- Όσον αφορά τα ΕΜΙ δεν μπορώ να εκφέρω άποψη καθώς δεν το έχω ψάξει ποτέ το θέμα...ευκαιρία για καινούρια γνώση όμως οπότε παρακολουθώ με ενδιαφέρον.

Τέλος από τις δικές μου δοκιμές....από το macbook στο zen stream η διαφορά στην ποιότητα του ήχου ήταν απλά θεαματική. Φοβερή αγορά ειλικρινά.

Από αναβάθμιση του καλωδίου ethernet από το μαμά της ifi σε ένα audioquest των 50,00 δεν παρατήρησα διαφορά που να μπορώ να πω ότι την ακούω με σιγουριά. Το ίδιο και με αναβάθμιση του μαμά usb του RME σε ανάλογο της audioquest πάλι στην ίδια τιμή. Επίσης δεν άκουσα κάποια διαφορά από το τροφοδοτικό (στο zen stream) το μαύρο της ifi (το καλό όχι το φτηνό) στο power-X (το ακριβότερο)...ακούγονταν τα ίδια.

Εκεί που παρατήρησα πραγματική διαφορά ήταν ότι η είσοδος usb ακούγεται πολύ καλύτερα από την coaxial...δεν ξέρω αν οφείλεται στην υλοποίηση του RME ή του zen stream αλλά ακούγεται αισθητά καλύτερα.

• Like
Reactions: Tzimisce
Eνα καλο τροφοδοτικο στο Netgear
Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος,γιατί όπως σας είπα δεν το έχω το θέμα.
Με την προϋπόθεση να μην στοιχίζει 10 φορές το Netgear.😸

Δεν υπάρχει καμιά φόρμουλα σε κάθε αντικατάσταση τροφοδοτικού, καλωδίου, μόντεμ, ρουτερ τα πάντα, που να εγγυάται βελτίωση. Διαφορές υπάρχουν προς το καλό η και το χειρότερο αλλά δεν είναι προβλέψιμες ούτε υπολογίσιμες.

Ένα σύνολο συσκευών που έδωσε λέμε τώρα, βελτίωση στο Α σύστημα δεν είναι εγγύηση ότι θα είναι καλύτερο και στο Β.

Θέλετε να παίξετε πειραματιστείτε, μην τρελαθούμε κιόλας ότι θα ακούσουμε Μagnepan, Parasound παπάδες θεούς και δαίμονες.

Και τελειώνω με αυτό. Για μένα το θέμα θορύβων από Ethernet δεν είναι σημερινό ούτε χθεσινό πάει πολύ πίσω ίσως και 20 χρονιά από τον καιρό των dreambox. Πότε δεν βρήκα λύση παρά μόνο τις πιο πολλές φόρες συμβιβασμούς. Το καθαρό τροφοδοτικό και συσκευή είναι αυτή που όταν το βάζεις στην πρίζα δεν πρόσθετη ούτε διαφάνεια μπάσα πρίμα κλπ αλλά έχει μια ουδετερότητα. Θα το πω ξανά και τελειώνω.

Ασύρματη σύνδεση. Πάρα να ξοδεύεστε σε τροφοδοτικά καλώδια κλπ μαραφέτια επενδύστε σε ποιοτικές συσκευές wifi.

• Like
Reactions: djmnv81
Καλημέρα σε όλους κ καλό μήνα!!

Να ρωτήσω!

Γιατί υπάρχει προτίμηση για lan connection vs Wifi ? Είναι καθαρά χωροταξικό το ζήτημα? Που βρίσκεται δηλαδή το κεντρικό ρούτερ σε σχεση με τις συσκευές μας??

Η σύνδεση Lan γίνεται καθαρά για λόγους ελαχιστοποίησης όσο το δυνατόν της όποιας απώλειας δεδομένων μεταφοράς μεταξύ συσκευών και για αύξηση στο μέγιστο της ταχύτητας ? Φαντάζομαι μονο αυτοί θα είναι οι λόγοι κ όχι για βελτίωση ήχου.

Πχ. Για το Eversolo Α6 δεν έχω σταυρώσει review που να μην προτείνει αυστηρά σύνδεση wifi καθώς η αντίστοιχη lan βάζει θόρυβο μέσα , μετρημένα κ αποδεδειγμένα αλλά σε επίπεδα που το ανθρώπινο αφτί , at least mine , δεν το αντιλαμβάνεται…

Βέβαια εγώ έχω την τύχη το master router Cosmote του σπιτιού να απέχει από 0.20 έως 1.5 μέτρα από όλες τις συσκευές μου.

Για τις υπόλοιπες συσκευές του σπιτιού και για επέκταση σήματος και στα υπόλοιπα δωμάτια χρησιμοποιώ το εκπληκτικό Asus Ax82U το οποίο συνδέω με 15μετρο Cat7 απο το κεντρικό cosmote.

Υγ. Το ρούτερ είναι κουμπωμένο ήδη βεβαια σε power filter για μελλοντικές καθαρές lan connections αν αυτο μου προταθεί από εσάς. 🙂

Να ρωτήσω!

Γιατί υπάρχει προτίμηση για lan connection vs Wifi ? Είναι καθαρά χωροταξικό το ζήτημα? Που βρίσκεται δηλαδή το κεντρικό ρούτερ σε σχεση με τις συσκευές μας??

Η σύνδεση Lan γίνεται καθαρά για λόγους ελαχιστοποίησης όσο το δυνατόν της όποιας απώλειας δεδομένων μεταφοράς μεταξύ συσκευών και για αύξηση στο μέγιστο της ταχύτητας ? Φαντάζομαι μονο αυτοί θα είναι οι λόγοι κ όχι για βελτίωση ήχου.

Πχ. Για το Eversolo Α6 δεν έχω σταυρώσει review που να μην προτείνει αυστηρά σύνδεση wifi καθώς η αντίστοιχη lan βάζει θόρυβο μέσα , μετρημένα κ αποδεδειγμένα αλλά σε επίπεδα που το ανθρώπινο αφτί , at least mine , δεν το αντιλαμβάνεται…

Βέβαια εγώ έχω την τύχη το master router Cosmote του σπιτιού να απέχει από 0.20 έως 1.5 μέτρα από όλες τις συσκευές μου.

Για τις υπόλοιπες συσκευές του σπιτιού και για επέκταση σήματος και στα υπόλοιπα δωμάτια χρησιμοποιώ το εκπληκτικό Asus Ax82U το οποίο συνδέω με 15μετρο Cat7 απο το κεντρικό cosmote.

Υγ. Το ρούτερ είναι κουμπωμένο ήδη βεβαια σε power filter για μελλοντικές καθαρές lan connections αν αυτο μου προταθεί από εσάς. 🙂
Καλημερα, πιο σταθερη συνδεση και ταχυτητα
εγω εκει που ειναι το ρουτερ συνδεω τα παντα εκτος απο το λαπτοπ
Τηλεοραση,στριμερ, ενισχυτη, eon box tv και nas , ολα με ethernet

• Like
Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος,γιατί όπως σας είπα δεν το έχω το θέμα.
Eκεινο που εχω δοκιμασει και κανει διαφορα αναλογα το τι εχεις τωρα ειναι το ifi power 2. Tα γραμμικα θεωρειται οτι κανουν ακομα καλυτερη δουλεια σε καποιες περιπτωσεις. Υπαρχουν καποια οικονομικα το audiophonics αλλα ας μιλησαν καλυτερα αυτοι που τα εχουν δοκιμασει.

• Like
Reactions: mdvq

Να ρωτήσω!

Aν θες να ακουσεις radio , spotify και οτιδηποτε lofi απο συσκευες περιορισμενων δυνατοτητων τοτε το wifi ειναι μια χαρα.
Αν εχεις καλο συστημα ακου απο ποιοτητα cd και πανω και εχεις απαιτησεις στο τι ακους τοτε μονο καλωδιο και με τις πειποιησεις που εχουν συζητηθει παραπανω.
Το θεμα δεν ειναι χωροταξικο ειναι θεμα επηρεασμου του σηματος απο ακτινοβολιες και αλλες συχνοτητες του περιβαλλοντος. Εδω μιλανε πως θα προστατεψουμε το σημα που περναει μεσα απο ενα καλωδιο με μονωσεις κλπ ,σκεψου αυτο το σημα χωρις προστασια στον αερα εκτεθειμενο στο περιβαλλον.

• Like
Ασύρματη σύνδεση. Πάρα να ξοδεύεστε σε τροφοδοτικά καλώδια κλπ μαραφέτια επενδύστε σε ποιοτικές συσκευές wifi.
Για ρίξε καμμιά ιδέα,ποια θεωρείς ότι είναι ποιοτική συσκευή??
Το Fritz 7590 ,που έχω λέει τίποτα?
Γιατί έτσι όπως παει το πράγμα και με την γυναίκα που έχω, μάλλον σε WiFi με βλέπω.😀

• Like
Reactions: Αντώνης-Κ
Aν θες να ακουσεις radio , spotify και οτιδηποτε lofi απο συσκευες περιορισμενων δυνατοτητων τοτε το wifi ειναι μια χαρα.
Αν εχεις καλο συστημα ακου απο ποιοτητα cd και πανω και εχεις απαιτησεις στο τι ακους τοτε μονο καλωδιο και με τις πειποιησεις που εχουν συζητηθει παραπανω.
Το θεμα δεν ειναι χωροταξικο ειναι θεμα επηρεασμου του σηματος απο ακτινοβολιες και αλλες συχνοτητες του περιβαλλοντος. Εδω μιλανε πως θα προστατεψουμε το σημα που περναει μεσα απο ενα καλωδιο με μονωσεις κλπ ,σκεψου αυτο το σημα χωρις προστασια στον αερα εκτεθειμενο στο περιβαλλον.
Προσωπικά μιλώντας για να έχω την κεφαλή μ ξέγνοιαστη κ ήσυχη , δεν κάνω επουδενί streaming για pure ακρόασεις κτλ. Παίζω από το εσωτερικό ssd 4άρι tb του εβερσολο κ άλλον ενα ίδιο σε χωρητικότητα εξωτερικό , την τεράστια συλλογή DSD ,64 , 128 , 256 and 512 and hi res flac/wave μουσικά αρχεία που έχω φτιάξει όλα αυτά τα χρόνια. Δεν θέλω να μπλεξω με online streaming.

Απλά ρώτησα σε αυτο το thread , γιατι στο εβερσολο διάβασα πως το wifi is the best solution vs lan connection από άποψη εισαγωγής θορύβου .

Ευχαριστώ για τις προτάσεις.
Αν τελικα δεν καταλήξω σε WiFi και ότι παίξει,μόνο το ifi είναι στο badget μου και αυτό με βαριά καρδιά 😄.
Ίσως έκανα μακακια που πήρα το Netgear και δεν κράτησα το tplink και να του έβαζα το ifi.
Χαμένο δεν πάει βέβαια, γιατί η κόρη μου πήγε σε καινούργιο σπίτι ,όπου έχουν πρίζες για Ethernet αλλά όχι switch να το μοιράζει.
Θα της δώσω το tplink και θα χρησιμοποιήσω το Netgear.
Φυσικά πριν (και αν) πάρω το ifi,θα δοκιμάσω και το WiFi του eversolo.
Αλλά πραγματικά έχω βαρεθεί να πληρώνω για δοκιμές και μετά να βλέπω ότι τζάμπα καίει η λάμπα.
85 euro δεν θα με πτωχεύσουν μεν, αλλά είναι κρίμα να τα πετάξω για πολλοστή φορά δε.😃

Προσωπικά μιλώντας για να έχω την κεφαλή μ ξέγνοιαστη κ ήσυχη , δεν κάνω επουδενί streaming για pure ακρόασεις κτλ. Παίζω από το εσωτερικό ssd 4άρι tb του εβερσολο κ άλλον ενα ίδιο σε χωρητικότητα εξωτερικό , την τεράστια συλλογή DSD ,64 , 128 , 256 and 512 and hi res flac/wave μουσικά αρχεία που έχω φτιάξει όλα αυτά τα χρόνια. Δεν θέλω να μπλεξω με online streaming.

Απλά ρώτησα σε αυτο το thread , γιατι στο εβερσολο διάβασα πως το wifi is the best solution vs lan connection από άποψη εισαγωγής θορύβου .

Το συγκεκριμένο θέμα το έχουμε συζητήσει πολλές φορές, και στο συγκεκριμένο νήμα. Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι καινούργιο που μπορεί να γραφτεί.

.

Ρε μια χαρά που πήρα ,με αυτά που γράφεις 😀
Λες να καθαρίσω έτσι απλά και να γλυτώσω την μουρμούρα για τα καλώδια??
Άγιο θα έχουμε 🤗

• Like
Το συγκεκριμένο θέμα το έχουμε συζητήσει πολλές φορές, και στο συγκεκριμένο νήμα. Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι καινούργιο που μπορεί να γραφτεί.
Το φαντάστηκα αυτο. Δεν θέλω κάτι καινούργιο..αλλά παλιο😂.

Απλά για να μην διαβάζω 50 σελίδες κ 998 posts ( κ αμα ήταν 100 δηλαδη τι θα έκανα..😁) καθώς δεν πιστεύω πως θα είμαι ο πρώτος user που δεν συμμετείχε από το πρώτο ποστ…, ψάχνοντας μια απάντηση σε αυτο που διάβασα , κ έγραψα εδώ , ίσως μια λακωνική απάντηση συνοδευόμενη από μία μικρή πρόταση 5 λέξεων θα ήταν η καλύτερη επιλογή πιστεύω χωρίς να επανερχόμαστε παλι στα ίδια π έχουν ειπωθεί χαλώντας το thread κ καλα…Ή εστω μια παραπομπή από κάποιον κ γιατί οχι απο εναν moderatot περί τούτου…Για οχι? 😁