Streaming....βάλτε τα δυνατά σας να με πείσετε...

Λοιπον εγω δεν θα αναλυθω σε τεχνικα και συνθεσεις συστηματων και τετοια, τα υπερκαλυψαν εξ αλλου οι φιλοι εδω. Εγω για να δελεασω καποιον να επιστρεψει στην ακροαση μουσικης, θεαση ταινιων κτλ θα αρκετω στα ουσιωδη, αυτα που δινουν το κατι συν παραπανω. Λοιπον ευπροσδεκτος οποιος φιλος θελει ναρθει να ακουσουμε μουσικουλα απο σιντακια, στρημερς και τετοια. Το κατιτις παραπανω ειναι τσιπουρακι Τυρναβου, σπιτικο τουρσακι, χωρις συντηριτικα βελτιοτικα κι αλλες μοντερνιες, απλα με λαδακι, ξυδακι, αλατακι, λεμονακι, αγνο απο τα χερακια μου, οπως τοφτιανε ο πατερας μου, θιος σχωρεστον. Φασολι χαντρα, με κρεμυδακι, μαιντανο, πρεζα ριγανη και λαδοξυδο. Και σουτζουκι στην γκριλιερα, κολαση. Για οσους το παρακανουν, διατιθεται ντιβανι μονο και ρατζο στην βεραντα, για ανκτιση νηφαλιοτητας πριν την επιστροφη. Λεπτομεριες/πινελιες στο συστημα δεκτες.

Tην αλλη βδομάδα τέτοια μέρα ,περίπου αυτή την ωρα ,θα ακούτε τον Υπέρηχα να γκρινιάζει για το Ultra Περίπου την Δευτέρα θα αλλάξει πλεύση .Υπομονή μια βδομάδα είναι θα περάσει
μου φυγε ο καφες παναθεμασε Πετρο!!!!!

• Like
Reactions: petronik
Για να είμαι τίμιος με το arylic lp10 που έχω,θα πρέπει να αναφέρω ότι έχει και qobuz connect πλέον με μια αναβάθμιση που με λίγο ζόρι έκανα.
Αν ανοίξεις εκ των προτέρων τα gps και το bt συνδέεται αμέσως και μετά τα κλείνεις.
Δεν ξέρω αν αύριο χρειαστεί η ίδια διαδικασία ή θα το κρατήσει στην μνήμη.
Επίσης η ιστορία με το ράδιο έχει λύση με ένα απλό και απόλυτο τρόπο.
Ανοίγεις το vradio (ότι καλύτερο app υπάρχει για ιντερνετικό ραδιόφωνο) και στέλνεις ότι γουστάρεις στο arylic με Cast,δηλαδή WiFi και όχι bt (άρα με την καλύτερη δυνατή ποιότητα)
Κάτι σαν ράδιο connect.
Τι ίδιο δηλαδή που κάνεις με το Tidal ή το Spotify
Άρα με κάνα ογδονταρι,την δουλίτσα σου την κάνεις.

Last edited:
  • Like
Reactions: Sonus Naturalis
Για να είμαι τίμιος με το arylic lp10 που έχω,θα πρέπει να αναφέρω ότι έχει και qobuz connect πλέον με μια αναβάθμιση που με λίγο ζόρι έκανα.
Αν ανοίξεις εκ των προτέρων τα gps και το bt συνδέεται αμέσως και μετά τα κλείνεις.
Δεν ξέρω αν αύριο χρειαστεί η ίδια διαδικασία ή θα το κρατήσει στην μνήμη.
Επίσης η ιστορία με το ράδιο έχει λύση με ένα απλό και απόλυτο τρόπο.
Ανοίγεις το vradio (ότι καλύτερο app υπάρχει για ιντερνετικό ραδιόφωνο) και στέλνεις ότι γουστάρεις στο arylic με Cast,δηλαδή WiFi και όχι bt (άρα με την καλύτερη δυνατή ποιότητα)
Κάτι σαν ράδιο connect.
Τι ίδιο δηλαδή που κάνεις με το Tidal ή το Spotify
Άρα με κάνα ογδονταρι,την δουλίτσα σου την κάνεις.
Ψιλομπερδεμενα μου τα λες

Το arylic είναι μια σταλιά και φυσικά χωρίς οθόνη.
Έχει μια τόση δα ,που γράφει τι είσοδος έχει επιλεχθεί.
Παίζει με connect και το Spotify και το Tidal και το qobuz.
Το ράδιο του είναι μπέρδεμα,αλλά επειδή έχει Cast ανοίγεις την εφαρμογή vradio και στέλνεις στο arylic όποιο σταθμό γουστάρεις με cast που διαθέτει το vradio.
Οπότε για μένα λύθηκε 100% και το θέμα του ραδιοφώνου.
Οτι κάνεις στο Tidal και στο Spotify το κάνεις και στο ράδιο..
Το μηχανάκι ΕΧΕΙ internet radio (ένα σκασμό σταθμούς) , ΕΜΈΝΑ δεν μου αρέσει η οργάνωση του.
Πλέον με καλύπτει απόλυτα.

Φυσικά όλα αυτά γίνονται από το κινητό ή το τάμπλετ στην περίπτωση μου.
Το τηλεχειριστήριο του είναι για να on off , ένταση, επιλογή εισόδου και EQ

Έχει και airplay,για όσους με apple

Το μεγάλο του πλεονέκτημα για μένα και την χρήση που το θέλω είναι ότι έχει είσοδο ethernet,κάτι που το φτηνό wiim δεν έχει.

Last edited:
  • Like
Reactions: Δημοκηδής
Τωρα πιο ξεκαθαρα.

Η οθονη σε τοσο μικρο μηχανακι για μενα ειναι αχρηστη. Το touch ειχε/εχει μεγαλυτερη και σπανια τη χρησιμοποιώ.
Αν αγοραστεί wiim με οθόνη θα ειναι μονο επειδη θα εχει καποιο αλλο σημαντικό χαρακτηριστικό.
Τετοιο μεγεθος οθονης ειναι για να το κρατας στο χέρι. Δηλαδή...κινητο

Για πειραματισμό στο κατα ποσο το streaming καλύπτει και τις δικές μου ανάγκες πηρα το sr 11 της fiio.

Από συνδέσεις πλήρες (και με εξοδο usb), καθαρο streamer χωρις dac, απλα έχει το βασικό μειονέκτημα ότι δεν ειναι tidal ή qobuz ready.

Αυτό αντιμετωπίζεται με μια εφαρμογή BubbleUpnp αλλα δεν ειναι το ιδιο λειτουργικό.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Από άποψη απόδοσης δεν τίθεται θέμα, ειναι πολυ καλύτερο απο τη χρήση οποιαδήποτε laptop ή υπολογιστή να εκτελεί χρέη streamer σε σημείο που ανοίγει η ορεξη για κάτι καλύτερο.
Πόσο καλύτερο?

Υπάρχει (εκτος απο την λυση wiim ultra στα 390) το fosi s3 αλλα ειναι και dac στα 300 ευρώ.

Το σκέφτομαι σοβαρά καθώς εαν καλύψει επαξια και χρεη dac γλυτώνεις μια συσκευή, καλώδια και χωροταξικά θέματα.
Το dac μου δεν ειναι αξιωσεων πλέον (outdated) οποτε το σκέφτομαι σοβαρά.

Μετά υπάρχουν οι λύσεις της cambridge πχ στα 550 ευρώ + σε μεταχειρισμένο και μετα στις λύσεις eversolo κλπ που το κόστος εκτοξεύεται.

Ίσως η λύση ενός t8 πχ να ειναι το πιο ορθολογικό σενάριο αλλα δεν ξερω εαν αξίζει να δώσει κάποιος τέτοιο ποσό χωρίς την ύπαρξη ενός αντίστοιχου επιπέδου dac για να το αξιοποιήσει (δεν ξερω πιστεύω ότι στο ψηφιακο κομμάτι οι εξελίξεις ειναι ραγδαίες και πιστεύω οτι η υποτίμηση του ποσού γίνεται πιο άμεσα).

Απλά λεω φωναχτά τις σκέψεις μου και δεν ξερω κατα ποσο αυτές βοηθούν τον νηματοθετη.

• Like
Reactions: vlad66
Τωρα πιο ξεκαθαρα.

Η οθονη σε τοσο μικρο μηχανακι για μενα ειναι αχρηστη. Το touch ειχε/εχει μεγαλυτερη και σπανια τη χρησιμοποιώ.
Αν αγοραστεί wiim με οθόνη θα ειναι μονο επειδη θα εχει καποιο αλλο σημαντικό χαρακτηριστικό.
Δεν σου κρύβω ότι απορώ, γιατί θες να εκταμιευσεις παραπάνω από ένα κατοσταρικο που έχει το wiim ή ένα ογδονταρι που έχει ένα arylic ,για κάτι που τελικά μπορεί να αποδειχθεί (περίπου) άχρηστο για σένα.
Αν το θες μόνο για να δειγματιζεις τραγούδια από πλατφόρμες, τζάμπα λεφτά θα δώσεις.

Κάτι σαν ράδιο connect.

Δεν είναι το ίδιο το casting με το connect.
Είναι και τα δύο wifi μεν, αλλά το connect τραβάει κατ'ευθειαν από το cloud της υπηρεσίας, ενώ στο cast πηγή είναι εκείνο που παίζει τη στιγμή εκείνη, δηλαδή το κινητό εν προκειμένω.
Αυτό έχει επίπτωση και στην ποιότητα του ήχου. Συν το ότι δεσμεύεται το κινητό ως πηγή, πρέπει να είναι στον ίδιο χώρο κλπ.

Τωρα πιο ξεκαθαρα.

Η μικρή οθόνη επί της ουσίας σε βοηθάει από απόσταση να καταλάβεις διαισθητικά μόνο τι παίζει. Από το χρώμα του εξωφύλλου του δίσκου π.χ. και όχι από λεπτομέρειες που αφορούν τις πληροφορίες τι παίζει.

Γενικά στα lifestyle streamer, όταν υπάρχει οθόνη, αυτή υπάρχει για λόγους περισσότερο design. Στα wiim αν δεις στα ηχεία της και την ηχομπάρα που έχει βγάλει, η οθόνη είναι σαν μάτι.

Η μικρή οθόνη επί της ουσίας σε βοηθάει από απόσταση να καταλάβεις διαισθητικά μόνο τι παίζει. Από το χρώμα του εξωφύλλου του δίσκου π.χ. και όχι από λεπτομέρειες που αφορούν τις πληροφορίες τι παίζει.

Γενικά στα lifestyle streamer, όταν υπάρχει οθόνη, αυτή υπάρχει για λόγους περισσότερο design. Στα wiim αν δεις στα ηχεία της και την ηχομπάρα που έχει βγάλει, η οθόνη είναι σαν μάτι.
Εδω θα συμφωνήσω. Αλλα θα προσθέσω οτι η οθόνη στο Logitech ειναι σαφως μεγαλύτερη και πιο λειτουργική. Γι αυτό ψάχνομαι τοσο

Εδω θα συμφωνήσω. Αλλα θα προσθέσω οτι η οθόνη στο Logitech ειναι σαφως μεγαλύτερη και πιο λειτουργική. Γι αυτό ψάχνομαι τοσο

Αν από τις 3,5 ίντσες του Wiim βλέπεις διαφορά στις 4,3 του squeezbox , φαντάσου τι γίνεται στις 6,5 και 8,6 ίντσες.

Όλα όμως εξαρτώνται από τη χρήση που το θες, αλλά και τη χρήση που θες να κάνεις και δεν την ξέρεις ακόμα.

ποιο dac έχεις?

Χαχα δεν ειναι μυστικό
Έχω το xindak dac 5 και το musical fidelity m1 dac

Το fiio sr 11 εχει συνδεθεί στο κυρίως σύστημα το οποίο αποτελείται από
Dac: xindak dac5
Χρησιμοποιώ την έξοδο απο την usb του streamer μέσω ενός m2tech hiface 2 (καθως δεν εχει είσοδο usb αλλα μονο coax και optical)
Ενισχυτής: xindak 6200
Ηχεία: chario lynx

Το αναλογικό κομμάτι (όχι οτι έχει καμία σημασία στο παρόν νήμα) ειναι ενα thorens td 160 με sme 3009 (αυτο που έβαλε χέρι ο Βλαδίμηρος) και phono το ifi iphono 3 black label

Παρατηρήσεις επι του streamer
1.Παίζει μέσω wifi και θέλω να δοκιμάσω ενσύρματη σύνδεση μέσω του ρουτερ
2.Παιζω μονο αρχεια απο tidal, καποια στιγμή θέλω να δοκιμάσω και μέσω δισκου καποια αρχεία (αν βρω και τα καταφερω)
3. Το xindac dac 5 έχασε σε πρόχειρη σύγκριση απο το eversolo a6 του Βλαδίμηρου
4. Εχω πολυ δρόμο ακόμη στα ψηφιακά και δη στο streaming αλλα ακόμη και ετσι όπως είναι σε πρώιμο στάδιο πρόχειρα στημένο παιζει αξιοπρεπεστατα.

Sorry για το hijack του νήματος αλλα το παρακολουθώ με πολυ ενδιαφερον και είπα να καταθέσω και το δική μου πρώιμη εμπειρία.

Υ.γ. όπως προείπα σκεφτομαι σοβαρά το fosi s3
Διαβαζω βεβαια δειλα δειλα και λυσεις τυπου rpi ή και καποια έτοιμα κουτιά που υπάρχουν (δεν θυμάμαι τωρα όνομα) και το εξετάζω και αυτό ως επιλογή.

• Like
Reactions: mdvq
Αν από τις 3,5 ίντσες του Wiim βλέπεις διαφορά στις 4,3 του squeezbox , φαντάσου τι γίνεται στις 6,5 και 8,6 ίντσες.
οι λύσεις με 6.5 ie eversolo κλπ έχουν αποκλειστεί. Ακόμα και στην περίπτωση λόττο.
Όλα όμως εξαρτώνται από τη χρήση που το θες, αλλά και τη χρήση που θες να κάνεις και δεν την ξέρεις ακόμα.
Την χρήση την ξέρω. Απλά δεν έχω ακόμα μελετήσει όλες τις εναλλακτικές.
Θα σας κουράζω μέχρι τέλη Ιουλίου σίγουρα.

οι λύσεις με 6.5 ie eversolo κλπ έχουν αποκλειστεί. Ακόμα και στην περίπτωση λόττο.

Την χρήση την ξέρω. Απλά δεν έχω ακόμα μελετήσει όλες τις εναλλακτικές.
Θα σας κουράζω μέχρι τέλη Ιουλίου σίγουρα.

Όλα εξαρτώνται από την προσφορά και τη ζήτηση.

Εάν σου κάτσει lotto, στο εύχομαι, θα θέλεις να σε ακολουθεί η μουσική και όχι να την ακολουθείς εσύ.

Εγώ άδεια παίρνω τον Αύγουστο. ☺️

Όλα εξαρτώνται από την προσφορά και τη ζήτηση.

Εάν σου κάτσει lotto, στο εύχομαι, θα θέλεις να σε ακολουθεί η μουσική και όχι να την ακολουθείς εσύ.
δεν το εύχομαι. Αν έπιασες το νόημα, θεωρώ χρήματα για eversolo σπατάλη χωρίς λόγο. Μου αρέσει μια χρηματική άνεση, αλλά όχι να ξοδεύω χωρίς λόγο.
Εγώ άδεια παίρνω τον Αύγουστο. ☺️
Οπότε πάμε για Σεπτέμβρη?