Επίσης μια ερώτηση που αναπόφευκτα έρχεται στο μυαλό μου (ισως και άλλων αναγνωστών)
Έτοιμα all in one (dac, pro,streamers) με αξιολογη απόδοση υπάρχουν τα εξής (ενδεικτικά αναφέρω κάποια ιεραρχημενα βαση τιμής)
1. Fosi s3 300,00 ευρώ
2. Wiim ultra 380,00 ευρώ
3. Bluesound node απο 890,00 ?
4. Eversolo a6 1.300,00 ευρώ
5. Κάποια της cambridge
Υποθέτω βεβαια οτι η σωστή σύγκριση πρέπει να ειναι με καθαρό streamer - digital transport, πόσα τέτοια υπάρχουν?
1. Keces ebravo στα 615,00 ευρώ
2. Eversolo T8 στα 1.380,00 ευρώ
Αρα μια λύση τυπου rpi με τα παντα όλα, τροφοδοτικά κουτιά κλπ χωρίς dac απλα σαν streamer ποσο βγαίνει σε κόστος
Και προσεγγιστικα απο αποδοση που βρίσκεται κοντα ή ξεπερνάει με άνεση?
Πχ φτάνει στα 500 ευρώ και παιζει όπως το eversolo t8?
Sorry για το μακροσκελές post και ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας
Υ.γ. Εαν ναι απλα πείτε μου ένας το τηλ του να κάνω μια μεταφορά με iris και να ξεμπερδευουμε χαχα
Volumio rivo+
holo red
Υποθέτω και άλλα
Προσωπικά εμπειρία είχα με το wiim pro πριν πάω σε Raspberry custom image συμφορουμίτη και app.
Το οποίο wiim pro χρησιμοποιούσα σαν transort με εξωτερικό dac.
Αναφορικά με την εμπειρία του interface από κινητό παρόμοια και στο wiim και στο aether.
Δεν νομίζω ότι θα δυσκολευτεί΄κάποιος σε οποιοδήποτε από τα δύο.
To volumio που επίσης κατέβασα και δοκίμασα σε Raspberry με μπέρδεψε κάπως αλλά δεν συνάντησα εν τέλει δυσκολία.
Σε επίπεδο ήχου για εμένα σε ακουστικά με volumio preciso dac with sbooster, topping a50iii with p50 lps , hifiman edition xv ήταν σαφής υπερ του Raspberry με το image του συμφορουμίτη.
Ακόμη και στα απαίδευτα αυτιά μου, κυρίως το ένιωθα όταν ξανά έβαζα το wiim.
Όλα τα υπόλοιπα σταθερά.
Η μόνη διαφορά το Raspberry έπαιζε με usb και το wiim με οπτική γιατί δεν έχει usb.
Τώρα το κόστος εξαρτάται από ποια έκδοση θα βάλει ο καθένας, τι τροφοδοτικό, τι κάρτα, τι καλώδιο θα πάρει.
Ενδεικτικά για τιμές το μαγαζί που σε προωθεί η σελίδα του Raspberry
nettop.gr
Στα 156
Raspberry Pi 4 Model B 4GB Low budget Kit
nettop.gr
Κόστος λιγότερο ένα wiim pro αλλά όπως ανέφερα για εμένα καλύτερο σε απόδοση το Raspberry.
και φωτογραφία τους, αν και πλέον το wiim αναχώρησε για άλλο κάτοχο.