Streaming με Raspberry

Συγνώμη, τα γραμμικά τροφοδοτικά κάνουν 200 ευρώ;

Τα καλά, ναι. Σχεδόν δεν υπάρχει ταβάνι σε αυτά.

Αλλά επειδή μπορείς να πάρεις γραμμικό και από τον Φανό, με ένα μικρό κλάσμα της παραπάνω τιμής, για να εκτιμήσουμε αν θα αξίζει τον κόπο στην περίπτωσή σου το ακριβό πρέπει να μας πεις τι ακριβώς θέλεις να κάνεις.

Για αρχή, σε τι σύστημα θα παίζει το streamer?

Συγνώμη, τα γραμμικά τροφοδοτικά κάνουν 200 ευρώ;

Τα καλά γραμμικά ξεκινούν από τα 200 ευρώ..
Οσο ανεβαίνεις σε τιμές παίρνεις και ανάλογη ποιότητα σχεδίασης, υλικών, εμφάνισης και το σπουδαιότερο η ηχητική απόδοση...

• Like
Reactions: Tzimisce
Thanks.

Ποιο είναι το γραμμικό τροφοδοτικό που λέτε ότι κάνει μεγάλη διαφορά;
(όντως ακούτε διαφορά απο ένα τροφοδοτικό;; )

Τι γνώμη έχετε για έξτρα πλακετα με XLR ; (αντί να το αφήσω μαμά και να πάρω USB dac)

Σας τα ρωτάω αυτά γιατί εγώ δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση να κάνω πειράματα. Μιά που θα μπει και μία που θα βγει όταν θα καεί....Δεν την βρίσκω με τέτοια πειράματα.
καλο φαινεται...μπορει να τροφοδοτηθει με δικο του-η δικο σου, τροφοδοτικο, η με το GPIO.. εχει δικο του clock, εχει ετοιμη οπτικη εξοδο, εχει δυνατοτητα να βαλεις -κολητηρι εδω- ομοαξονικη ψηφιακη, ΑΛΛΑ δεν μου κολλαει η ΜΙΑ XLR.,,στερεο ΠΩΣ??

Είναι AES/EBU σύνδεση που σημαίνει πρέπει να έχεις αντίστοιχη σύνδεση.
Δεν είναι analog stereo XLR.
εχεις δικιο δεν το προσεξα...αρα χρειαζεται dac με αντιστοιχη εισοδο..αν υπαρχει ηδη, το κοστος του hat, δεν ειναι μεγαλο

Last edited:
Για αρχή δεν μας έχεις πει σε τι σύστημα θα το βάλεις και τι θα παίζεις.
Άλλο setup θα βάλεις στη κουζίνα να παίζει ραδιόφωνο, άλλο στο βασικό σου σύστημα.

• Like
Reactions: Deneb
προσωπικως , η γνωμη μου ειναι πως το τι raspberry-streamer θα φτιαξουμε---οπου αν εξαιρeσουμε το κοστος του rpi-- ξεκιναμε με εξτρα εξοπλισμο απο 30 ευρω μεχρι 1000-2000 κ οσο θελουμε..ταβανι δεν υπαρχει..
το που θα εφτανα εγω προσωπικως, εξαρταται απο το επιπεδο του συνολικου ηχοσυστηματος μου --υπαρχοντα dac, ενισχυτης ηχεια-κ επι υπαρχοντων πολλαπλων ηχοσυστηματων σε τι ηχοσυστημα απαευθυνεται το rpi-streamer..και τουτων δοθεντων επιπλεον ποσα χρηματα θα ηθελα να διαθεσω για το προτζεκτ, κ σε σχεση με τα υπαρχοντα συστηματα κ ασχετα απο αυτα..

υγ κ για να μην παρεξηγηθω, δεν βαζω το ζητημα επι προσωπικου, προς θεου...το βαζω στην βαση της συλλογικης κουβεντας..πχ εξοπλισμος πλην rpi, ως 100 ευρω, ως 300, ως 500 ως 1000 κ παει λεγοντας, ωστε να ωφεληθει η συλλογικοτητα απο την ανταλλαγη αποψεων κ γνωσεων

Last edited:
  • Like
Reactions: Tzimisce
Εκτός από το παλμοτροφοδοτικό, πλέον τα περισσότερα power banks είναι τεχνολογίας fast charge. Το raspberry 4 μόνο από το rev 1.2 και πάνω μπορεί να δεχθεί φορτιστές fast charge. Δεν έχει αλλάξει η τάση που χρειάζεται, απλά ο φορτιστής αναγνωρίζει ότι η συσκευή (rpi) θέλει 5V και της τα στέλνει.

Κανονικά λένε ότι όλα τα powerbanks και οι φορτιστές fast charge "γυρίζουν" σε 5V αν δεν βρουν συμβατή συσκευή, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι το κάνουν πάντα ή ότι το κάνουν όπως πρέπει.

Και άλλο ένα τελευταίο. Η τάση που δίνουν τα powerbanks είναι τσίμα-τσίμα η τάση που χρειάζεται το raspberry. Λίγο να χαθεί σε ένα μικρότερης διατομής / ποιότητας καλώδιο, καληνύχτα, το rpi θα βγάζει udervoltage. Μπορεί να μην φαίνεται στο λειτουργικό το warning, αλλά δημιουργεί προβλήματα στον ήχο και μπορεί και στο λειτουργικό.

Γενικά νομίζω ότι τα powerbanks δεν είναι καλά γι' αυτή την δουλεία.

Last edited:
Μάλιστα. Άρα τα ξεχνάμε τα powerbanks.

By the way, ωραίο κουτάκι. Δεν χωνεύω το πλαστικό μαύρο κουτί να βρίσκεται δίπλα σε ένα σύνολο με ασημένιες προσόψεις.
Θα μου πείτε μπορείς να πετάξεις (στην κυριολεξία) το raspberry πίσω από τα μηχανήματα οπότε δεν θα φαίνεται καθόλου.

Πανάκριβο!
Βρε γκρινιάζεις για τα λεφτά του τροφοδοτικού και θα πληρώσεις 72€ για αυτή τη ντισκόμπαλα; :ROFLMAO:
Αν θέλεις high end πάρε μία Akasa. Κάπου στα 30€ πάει.

• Love
  • Like
Reactions: PanMan and Deneb
Not bad. Αλλά βγαινει μόνο για το 4.
Θα μου πεις και το 4 μια χαρά δουλειά κάνει.
Να ρωτήσω κάτι διαστροφικό: μήπως με την ευκαιρία χρησιμοποιήσω το raspberry και για media player με stremio;
Με άλλα λόγια να έχω μια καρτουλα με volumio για μουσική και μια καρτουλα με stremio για ταινίες/σειρές.
Έχει βγάλει το stremio έκδοση και για raspberry.
Έχει χρησιμοποιήσει κάποιος το raspberry για media player;ηπως έχει τίποτα παρενέργειες με hdr/Dolby vision/DTS/Dolby Atmos κλπ φορμάτ;

• Like
Reactions: Deneb
Παλιά χρησιμοποιούσα το rpi σαν media player.
Παίρνει κανονικά Kodi, Plex, ότι θέλεις.
Απλά να πάρεις κουτάκι που να βγάζει κανονική hdmi.