Subwoofer για υπολογιστη

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Θέλει οπωσδήποτε φίλτρο εξωτερικό. Κοίταξες τελικά τι έχει ο Yamaha από ρυθμίσεις εξόδου sub;

Δεν εχω προλαβει ακομα να τσεκαρω το Music Cast. Δεν ειχα ενδιαφερθει γιατι δεν με ειχε απασχολισει μεχρι τωρα το ραδιοστριμινγκ και ηχος γενικοτερα σε αλλους χωρους. Tι εννοεις εξωτερικο φιλτρο, δεν το εχω υπ οψην μου

NS-SW050 και NS-SW100 δεν έχουν φίλτρο αποκοπής. Θέλουν να το έχει ο εξωτερικπος επεξεργαστής, δηλαδή ο Yamaha σε αυτή την περίπτωση.

• Like
Reactions: Chris2756
Δεν εχει τις ευκολιες συνδεσης και τα ρυθμιστικα των Koda/Nobsound, εγω με ενα RCA καλωδιο θα το συνδεσω απο την εξοδο του ενισχυτη
Τι γνωμη εχετε γι αυτο το Sub?
Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Χωρίς τα ρυθμιστικά δεν θα μπορέσεις ποτέ να το ενσωματώσεις στο υπόλοιπο σύστημα. Οι συχνότητες που θα παίζει το Sub και θα συμπίπτουν με τις συχνότητες που παίζουν τα κυρίως ηχεία χωρίς να υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ τους θα χρωματίζουν τον ήχο πολύ άσχημα. Θα "μπουμπουνίζουν", θα έλεγα.
Εκτός μπορείς να κάνεις τη ρύθμιση του Sub από το Software και το application του ενισχυτή Yamaha. Αυτό δεν το ξέρω. Σε περίπτωση που δεν γίνεται η ρύθμιση από τον ενισχυτή, απόφυγε Subwoofer χωρίς ρυθμιστικά.

Για το Music Cast, κατεβασα την εφαρμογη στο κινητο, ver.620, βρηκε modem, ενισχυτη, συν το τελευταιο firmware στον ενισχυτη. Οσο κι αν εψαξα δεν βρικα ρυθμιση crossover, μονο εντασης για το sub. Kατα την γνωμη μου δεν αξιζει η ολη "φασαρια" αφου δεν εχω καποια αλλα ασυρματα ηχεια στο σπιτι και δεν με ενδιαφερει το ιντερνετικο ραδιοφωνο συνεπως και ο συντονισμος τους απο το κινητο. Και μεταξυ μας, αν και στο παρελθον, λογω αναγκης ειχα δυνατα κουνιστα, ειναι μια συσκευη που δεν χωνεψα (ουτε με χωνεψε) ποτε μου. Αν θελω ραδιακι μουσικουλα στον υπολογιστη, ενα παραθυρακι κατω αριστερα στην οθονη και μια χαρουλα. Παλι οταν τηγανιζω καμια πατατα η ψηνω κανα μπιφτεκι στην κουζινα, νιωυω εντονη την αναγκη για Nana Latina Και Ντεμι ντριγκι ντριγκι μανα μου, με ψητο κατσαρολας θελω οπωσδηποτε quando quando quando με τον Engel. Πεταω 5 σιντακια στο σονυ η κανα ωραιο σταθμο στο tuner και μια χαρουλα μου βγαινουν οι συνταγες (μεχρι και γαυρο μαρινατο εχω φτιαξει). Και γινομαι ενας ευτυχης retropourager. Τι θελω να μπλεκω με κινητα και ασυρματα?
Θα κοιταξω να βρω ενα γουφερακι με ρυθμιστικα η και το Koda απο καπου αλλου.
Σας ευχαριστω και παλι γιατι απο την κουβεντουλα μας εμαθα λεπτομερειες που δεν τις ειξερα

Καλημερα στα παιδια. Βρηκα τελικα το Koda στο Cosmo Market. Θα παω σημερα να το παραλαβω απο τις αποθηκες τους στο Μαρκοπουλο. Θα σας γραψω τις εντυπωσεις μου μολις το δοκιμασω. Ναστε καλα και παντα να χαριζετε τις γνωσεις σας με κεφι και χιουμορ

Λοιπον εφερα το σαμπακι. Koda παραγγειλα, Nobsound μου εδωσαν. Μιας και ειναι ιδια, λεω να μην τους παω στο συμβουλειο της επικραυειας. Σηγα μην περιμενα αυριο να το δοκιμασω. Καλη η συσκευασια, χοντρα φενιζολ στις γωνιες. Ομορφο φινιρισμα εχει, περιμενα σπρει πανω σε ακατεργαστο νοβοπαν. Ειχε και καλωδιο συνδεσης με τον ενισχυτη, λιγο καλυτερο απο το λεπτο που συνοδευει συνηθως συσκευες ηχου. Παρεμεινε στο σακουλακι βεβαια. Εκεινο που μου εκανε κακη εντυπωση ειναι το καλωδιο ρευματος με ενα φισακι σαν αυτα που εχουν τα πορτατιφ με λαμπα 25 κεριων. Αν δεν σκεφτομουν την εγγυηση, μα την παναγια, θα το ξηλωνα; και θα εβαζα, καλωδιο της προκοπης με σουκο φις. Τεσπα το συνεδεσα στο input Left συμφωνα με τις οδηγιες, το crossover στα 80Hz, ενταση στο 0 και το πυροδοτησα. Η μουσικη χαμηλα και ανεβασα την ενταση του σαμπ στο 3-4. Ισα ισα που το νιωθω, οταν αναπαραγει. Πρεπει λεει να δουλεψει χαμηλα καμια 10αρια ωρες για να στρωσει. Ετσι κι αλλιως δεν με βλεπω να το δουλευω πανω απο το 5. Απαλο μπασο, συμπληρωμα θελω, οχι μπαμπα μπουπα. Θα το αφησω ολη νυχτα να δουλευει. Πιστευω η Τινα ντουετο με Μπαρυ Γουαιτ και Μπαντερας να το στρωσουν για τα καλα. Εγω γενικα τα ηχεια τα δοκιμαζω με ενα δισκακι "Στερεοφωνια & Μουσικη" που εχει δειγματα απο διαφορες μουσικες, ομηλιες, φυσικους και τεχητους ηχους. Αν τα ακουω ευχαρηστα τα ηχεια ειναι ΟΚ για μενα. To τοποθετησα κατω απο το γραφειο, σε αποσταση 10 εκατοστα απο τον τοιχο. Ανεβαζω και καποιες φωτο σχετικα.
Εχω μια απορια, οχι οτι προκειται να την χρισημοποιησω, ετσι πληροφοριακα. Στις οδηγιες λεει οτι αν συνδεθει το γουφερ με ενεργα ηχεια, τοτε τα δυο RCA βυσματα θα λειτουργουν σαν Line out, αν γινει αυτο πως θα περνει σημα το γουφερ απο τον ενισχυτη?

Attachments

• SoundTest.jpeg
    SoundTest.jpeg
    400.9 KB · Views: 7
  • sub1.jpg
    sub1.jpg
    1.5 MB · Views: 8
  • sub2.jpg
    sub2.jpg
    1.1 MB · Views: 7
  • sub3.jpg
    sub3.jpg
    961.5 KB · Views: 8
Στις οδηγιες λεει οτι αν συνδεθει το γουφερ με ενεργα ηχεια, τοτε τα δυο RCA βυσματα θα λειτουργουν σαν Line out, αν γινει αυτο πως θα περνει σημα το γουφερ απο τον ενισχυτη?
λογικα θα παρεις καλυτερο ηχο γιατι ολη την διαχειριση συχνοτητων θα την αναλαβει το sub.
δηλαδη εαν π.χ εχεις ενα ενεργο ζευγαρι ηχειων,που κατεβαινει μεχρι τα 60hz,θα βαλεις το crossover του sub στα 70hz και ολες οι συχνοτητες απο το 70 και κατω θα πανε στο sub.
ετσι εχεις και σωστο παντρεμα ηχειων/sub και δεν θα υποφερουν τα ηχεια σου,αφου δεν θα τα εχεις τσιτα στα ορια τους.

σημα απο τον ενισχυτη θα παρεις απο καποιο rca line out του ενισχυτη σου,που θα παει στο line in του sub.
κατα προτιμηση απο pre-out ή σε καποιο zone 2 σε AV ενισχυτη.

Last edited: