Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Χωρίς τα ρυθμιστικά δεν θα μπορέσεις ποτέ να το ενσωματώσεις στο υπόλοιπο σύστημα. Οι συχνότητες που θα παίζει το Sub και θα συμπίπτουν με τις συχνότητες που παίζουν τα κυρίως ηχεία χωρίς να υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ τους θα χρωματίζουν τον ήχο πολύ άσχημα. Θα "μπουμπουνίζουν", θα έλεγα.Δεν εχει τις ευκολιες συνδεσης και τα ρυθμιστικα των Koda/Nobsound, εγω με ενα RCA καλωδιο θα το συνδεσω απο την εξοδο του ενισχυτη
Τι γνωμη εχετε γι αυτο το Sub?
λογικα θα παρεις καλυτερο ηχο γιατι ολη την διαχειριση συχνοτητων θα την αναλαβει το sub.Στις οδηγιες λεει οτι αν συνδεθει το γουφερ με ενεργα ηχεια, τοτε τα δυο RCA βυσματα θα λειτουργουν σαν Line out, αν γινει αυτο πως θα περνει σημα το γουφερ απο τον ενισχυτη?

Παλαιοτερα ειχα συνδεσει AV προενισχυτη με μια sub out υποδοχη με Υ στις δυο R και L inputs του Strata II. Oπως μου ειπαν, και ειχαν δικαιο, χωρις να ειναι λαθος, δεν χρειαζεται η συνδεση και στις δυο input του γουφερ. Σε μια απο τις δυο ειναι αρκετο. Οντως δεν καταλαβα καποια διαφορα στον ηχο. Τουλαχιστον για τις γνωσεις και το αυτι που διαθετω.Δεν ξέρω τι ακριβώς θέλει να πει το manual, πάντως στην περίπτωση ενισχυτή με έξοδο pre-out left και right, μπορείς να πάρεις Υ-connectors και να στείλεις σε sub και (ενεργά) ηχεία το σήμα.
Υπάρχει βέβαια και μια ακόμη περίπτωση συνδεσμολογίας, την οποία ομολογώ ότι δεν την έχω δοκιμάσει και την βάζω με επιφύλαξη.
Από manual άλλου subwoofer:
View attachment 267454
Ένταση, φάση ΚΑΙ συχνότητα αποκοπής. Τα 80 Hz είναι τιμή εκκίνησης. Πρέπει να παίξεις λίγο πάνω - λίγο κάτω, ώσπου να βρείς το σημείο όπου δένουν καλύτερα μεταξύ τους τα ηχεία.Μενει, αφου στρωσει να ρυθμισω ενταση και φαση, ωστε να βρω το καλυτερο δυνατο ταιριασμα με τα αλλα δυο ηχεια.
Χαχα.. χαίρομαι που βρήκες λύση απλή και οικονομική!Λοιπον επανερχομαι, μετα απο αρκετουτσικες ωρες παιξιματος, κατεληξα στις εξης ρυθμισεις. Volume τα ηχεια στο 7 το γουφερ στα 5 και ρυθμιση λιγο πανω-κατω απο τα windows η απο το σαιτ μουσικης/ταινιων. Φαση στα 180 και συχνοτητα αποκοπης 88-90Hz. Aποσταση απο πλαινο γραφειου και πισω τοιχο 8 εκ. Κατι αλλο που μπορουμε να δουμε με τις ρυθμισεις των sub ειναι να παιξουμε και με την αποσταση απο τους τοιχους. Λιγο πιο κοντα, λιγο πιο μακρυα Ευτυχως βαρυ και χοντρο ξυλο το γραφειο και δεν κουδουνιζει. Το μπασο που δινει το γουφερακι, χωρια ναναι ιδιαιτερα εντονο και βαθυ, μια χαρα συπμληρωνει τα ηχειακια. Δεν ειθελα και κατι περισσοτερο. Συγκρινοντας το με το StrataII, δεν συγκρινεται, αλλα με το Fenton των 150Ε, σηγουρα μου ταιριαζει καλυτερα. Το Fenton πολυ μπουμ μπουμ και αποτομο, στον εγγονο μου που παιζει παιχνιδια με καρυοφυλια και κανονια μπορει να ταιριαζει, εγω θελω πλεον απαλοτητα, φροντιδα και προδερμ και για νυχτες με αχαλινοτο σεξ σατεν σεντονια. Οσο γερναει ο ανθρωπος γινεται πιο παραξενος και απαιτητικος. Λετε ναχω παθει ποιοτητα?
Η πλακα ειναι οτι και ο φιλος και γειτονας με το Fenton, Θελει τωρα να το πουλησει και να παρει Nobsound. Aυτο το παληκαρι παντα με ζηλευε και με αντεγραφε.
Μιας και ειρθε και το νεο ρουτερ (μερα με την νυχτα η 50αρα που ειχα με την 300αρα) πεταξα κι ενα ethernet καλωδιο στον ενισχυτη, για να μην ανεβαινω σκαλες στο μελλον αν χρειαστει.
ΟΚ για ενα συστηματακι ηχου PC μια χαρα ειναι και πολυ καλυτερο απο κατι πλαστικουρες 2.1 PC speakers 300 και Ε που εχω ακουσει
Το Music Cast ΟΚ καλο ειναι για καποιον που εχει ασυρματα ηχεια σε ολους τους χωρους του σπιτιου και θελει να ακουει μουσικη απο αυτα.
Εγω ζητησα απο μια καρακουκλαρα "ΣΟΦΙΑ" και μου εφτιαχε ενα
"Yamaha WXA-50 control panel για chrom οπου μπορεις να κανεις βασικες ρυθμισεις απο το PC. Αν και ο ενισχυτακος εχει και τηλεκοντρολ, οποτε το εκανα ετσι για να πιασω κουβεντα μαζυ της.
Αντε να δουμε ποτε θα τις φερει και ο Κωστοβολος με 60 δοσεις. Εχουνε να χρεωθουνε πιστωτικες παλι, να εκδοθουν διαζυγια και βαλε και βαλε
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.