Subwoofer ή όχι ;; Ιδού η απορία !

Είμαι άσχετος σε θέματα ηχητικού εξοπλισμού, hi-end, αυθεντικού ήχου και όλα αυτά...

Παρακολουθώ με δέος τις συζητήσεις σας, αλλά πρέπει να σας πω ότι δυσκολεύομαι να καταλάβω πως ένα -ακριβό- καλώδιο κάνει τέτοια διαφορά,

Δεν είναι flame το σχόλιο μου, καταλάβετε κι εσείς ότι υπάρχει κοινό που σας διαβάζει και δυσκολεύεται να καταλάβει...

Μην παίρνεις "τοις μετρητοίς" τα λεγόμενα του Παναγιώτη περί ακριβών καλωδίων.

Πολλοί διαφωνούμε (με τρόπο, όχι κάθετα) και έχουμε προσιτά σε τιμές καλώδια (ρεύματος & interconnect) αλλά σε καμία περίπτωση φτηνά της οκάς.

Για παράδειγμα ένα κινέζικο ρεύματος της YY AUDIO με 60-70€ , ελάχιστη ηχητική διαφορά θα έχει με ένα σοβαρό επώνυμο των 650€, αλλά αυτή η διαφορά φαντάζει τεράστια στον Παναγιώτη (και σε άλλους)

Εννοείται ότι ο άπειρος ακροατής δεν θα καταλάβει τίποτα και θα ξύνει το κεφάλι του... :LOL:

• Like
Reactions: mdvq
Βλαντ, καταλαβαίνω τι θες να πεις, αλλά η τοποθέτησή σου πυροδοτεί το μηχανισμό των ερωτήσεων και όχι των απαντήσεων, τις οποίες ερωτήσεις δε θα τις κάνω από δω, τις κρατάω όμως για όταν θα βρεθούμε για μπύρες.

• Like
Reactions: vlad66

Πολλοί διαφωνούμε (με τρόπο, όχι κάθετα) και έχουμε προσιτά σε τιμές καλώδια (ρεύματος & interconnect) αλλά σε καμία περίπτωση φτηνά της οκάς.

Για παράδειγμα ένα κινέζικο ρεύματος της YY AUDIO με 60-70€ , ελάχιστη ηχητική διαφορά θα έχει με ένα σοβαρό επώνυμο των 650€, αλλά αυτή η διαφορά φαντάζει τεράστια στον Παναγιώτη (και σε άλλους)

Εννοείται ότι ο άπειρος ακροατής δεν θα καταλάβει τίποτα και θα ξύνει το κεφάλι του... :LOL:
Ο φίλος ας παρει τοις μετρητοίς αυτά που λέω επειδή εγώ δεν βάζω ποτέ δόσεις.
Ο άπειρος δεν είναι ταυτοχρόνως και κουφός.Θα καταλάβει τα πάντα συνεπώς δεν θα ξύνεται αλλά θα τσιμπιεται.

Το οποίο βέβαια μπορεί να μην είναι το ακριβότερο.
Χρόνια έχουμε να κάνουμε ένα blind test.
Τώρα που μπήκε και το Ethernet στον χορό , θα έχει ενδιαφέρον.
Τασο το blind test (κατά την γνώμη μου) δεν βγάζει συμπεράσματα για το αν ένα καλώδιο είναι καλύτερο από ένα άλλο ή όχι.
Πιο πολύ τεσταρει την ικανότητα του ακροατή ,στο να καταλαβαίνει τις διαφορές.
Ένα καλώδιο που θα ακουστεί καλύτερα από ένα άλλο στο συγκεκριμένο σύστημα που θα γίνει η δοκιμή,καθόλου δεν μας εξασφαλίζει ότι θα παίξει καλύτερα και στο δικό μας.
Είναι όμως μια καλή ευκαιρία να συναντηθούμε και να πιούμε καμμιά μπύρα 🍻

Κάτσε να περάσει λίγο η Βιέννη και έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου συγκριτικό Xsoundplus 2 vs Uboom L vs StormBox 2 vs μπύρες (πολλές).

• Haha
Reactions: mdvq and vlad66
Κι εδώ μια αναμνηστική φωτό από τα δύο πιτσουνάκια την ημέρα που υπέγραψαν σύμφωνο συβίωσης,.
Μικρούλια είναι δεκάιντσα.

Untitled.png

• Like
Το σύστημα δεν έπαιξε ως ώφειλε και αυτό ,γιατί έγινε λάθος στο στήσιμο του .

Και στον ενισχυτή του....
Ο αντιπρόσωπος είχε βάλει ένα λαμπάτο (σχετικά δυνατό) με τον οποίο οδηγούσε τα YG.
Τα οποία ως συνδυασμός δεν, καθότι τα YG τρώνε ωμό κρέας....

• Like
Δεν αναφέρομαι σε ακριβό καλώδιο η ακριβό sub.Π.χ. το αναφερθεν REL κοστίζει 1.300€ περίπου άρα 650€ για το καλώδιο.
Κανεις δεν θα καταλάβει διαβάζοντας.Θα καταλάβει δοκιμάζοντας-ποτε "τυφλή" αγορα-στο σύστημά του.
Δεν έχω δοκιμάσει καλώδιο ρεύματος στο σύστημά μου ούτε sub. Αν είχα να διαθέσω χρήματα αυτή τη στιγμή σίγουρα θα δοκίμαζα sub, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Αλλά ρε παιδιά, έχουμε φτάσει στο σημείο να λέμε ότι ένα καλώδιο (οποιοδήποτε καλώδιο) μπορεί να 'χει μεγαλύτερη επίδραση στο σύστημα από την προσθήκη ενός
ενεργού ηχείου χαμηλών συχνοτήτων(a.k.a sub);; :confused:

Ο φίλος ας παρει τοις μετρητοίς αυτά που λέω επειδή εγώ δεν βάζω ποτέ δόσεις.
Ο άπειρος δεν είναι ταυτοχρόνως και κουφός.Θα καταλάβει τα πάντα συνεπώς δεν θα ξύνεται αλλά θα τσιμπιεται.

Ακόμα και αν καταλάβει ξέρεις γιατί θα τσιμπιέται ;;;

Στο έχω πει αρκετές φορές από κοντά....

Όπως όλα τα καλώδια έτσι και το Ethernet θέλει την κατάλληλη "υποστήριξη" από πίσω.

Δεν έχω δοκιμάσει καλώδιο ρεύματος στο σύστημά μου ούτε sub. Αν είχα να διαθέσω χρήματα αυτή τη στιγμή σίγουρα θα δοκίμαζα sub, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Αλλά ρε παιδιά, έχουμε φτάσει στο σημείο να λέμε ότι ένα καλώδιο (οποιοδήποτε καλώδιο) μπορεί να 'χει μεγαλύτερη επίδραση στο σύστημα από την προσθήκη ενός
ενεργού ηχείου χαμηλών συχνοτήτων(a.k.a sub);; :confused:

Δεν έχουμε φτάσει Σωτήρη.. ο Παναγιώτης το υποστηρίζει.. δεν βλέπω καναν άλλον...

• Like
Ακόμα και αν καταλάβει ξέρεις γιατί θα τσιμπιέται ;;;

Στο έχω πει αρκετές φορές από κοντά....
Υπάρχουν δύο αιτιες αυτοσιμπήματος.Η μια θα προκληθεί σίγουρα.Η άλλη,ναι και όχι.
Δεν έχουμε φτάσει Σωτήρη.. ο Παναγιώτης το υποστηρίζει.. δεν βλέπω καναν άλλον...
Προσοχή,αναφέρθηκα σε καλώδιο που κοστίζει τα μισά χρήματα του sub.Βαλτε και τα άλλα μισά και δοκιμάστε και δεύτερο καλώδιο.

Υπάρχουν δύο αιτιες αυτοσιμπήματος.Η μια θα προκληθεί σίγουρα.Η άλλη,ναι και όχι.

Προσοχή,αναφέρθηκα σε καλώδιο που κοστίζει τα μισά χρήματα του sub.Βαλτε και τα άλλα μισά και δοκιμάστε και δεύτερο καλώδιο.
Βρε φίλε, δεν έχει νόημα να μιλάμε για κόστος όταν συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Το impact που έχει το sub σ' ένα σύστημα είναι πολύ μεγαλύτερο, πρός το καλύτερο ή το χειρότερο,
από ένα καλώδιο. Είναι φυσική, δεν έχει να κάνει με χρήματα.

Και ναι, προφανώς είναι πιο περίπλοκο να ενσωματώσεις ένα sub στο σύστημα, και μπορεί να πάρεις λάθος sub, και να μην βοηθάει ο χώρος, κλπ κλπ... Αλλά δεν χωράει καμία κουβέντα
και δεν χρειάζεται καμία δοκιμή για να ξέρω ότι ένα sub θα κάνει πολύ περισσότερα ή θα χαλάσει πολύ περισσότερα στο σύστημα από οποιοδήποτε καλώδιο.

Βρε φίλε, δεν έχει νόημα να μιλάμε για κόστος όταν συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Το impact που έχει το sub σ' ένα σύστημα είναι πολύ μεγαλύτερο, πρός το καλύτερο ή το χειρότερο,

Και ναι, προφανώς είναι πιο περίπλοκο να ενσωματώσεις ένα sub στο σύστημα, και μπορεί να πάρεις λάθος sub, και να μην βοηθάει ο χώρος, κλπ κλπ... Αλλά δεν χωράει καμία κουβέντα
και δεν χρειάζεται καμία δοκιμή για να ξέρω ότι ένα sub θα κάνει πολύ περισσότερα ή θα χαλάσει πολύ περισσότερα στο σύστημα από οποιοδήποτε καλώδιο.
Τα πράγματα είναι απλά.Το sub μπορεί να επηρεάσει,θετικά ή αρνητικά,ένα μικρό μέρος του φάσματος.Το καλώδιο μπορεί να επηρεάσει,θετικά ή αρνητικά, πολύ περισσότερους τομείς.Ποιο από τα δύο είναι πιο επιδραστικο;

Πώς προκύπτει ότι ένα YY Audio των 60-70 ευρώ έχει ελάχιστη διαφορά σε ήχο με ένα τον 650 ευρώ;
Θες να το εξηγήσεις αυτό;
Ένα σετ βύσματα να αλλάξεις στο καλώδιο σου και θα λες αλλά μετά..
Τουλάχιστον ο Παναγιώτης (και τον παραδέχομαι σε αυτό) είναι γνώστης τον σοβαρών καλωδίων και πληρώνει για να μάθει... (Πολύ σημαντικό αυτό)

Τα πράγματα είναι απλά.Το sub μπορεί να επηρεάσει,θετικά ή αρνητικά,ένα μικρό μέρος του φάσματος.Το καλώδιο μπορεί να επηρεάσει,θετικά ή αρνητικά, πολύ περισσότερους τομείς.Ποιο από τα δύο είναι πιο επιδραστικο;
Απλά είναι τα πράγματα, αλλά δεν πιάνεις το νόημα :) Ναι, επηρεάζει τις χαμηλές... Η οκτάβα πχ που παίζει εξασθενημένη λόγω της απόκρισης των κυρίως ηχείων, πλέον παίζει κανονικά.
Τέτοια διαφορά δεν υπάρχει περίπτωση να την δείς με κανένα καλώδιο στον κόσμο.

Ναι, εννοείται ότι το ακριβότερο μπορεί να είναι και χειρότερο από ένα άλλο φθηνότερο..
Δεν θα είναι χειρότερο όμως από ένα απλό καλώδιο ...

Τασο το blind test (κατά την γνώμη μου) δεν βγάζει συμπεράσματα για το αν ένα καλώδιο είναι καλύτερο από ένα άλλο ή όχι.
Πιο πολύ τεσταρει την ικανότητα του ακροατή ,στο να καταλαβαίνει τις διαφορές.
Ένα καλώδιο που θα ακουστεί καλύτερα από ένα άλλο στο συγκεκριμένο σύστημα που θα γίνει η δοκιμή,καθόλου δεν μας εξασφαλίζει ότι θα παίξει καλύτερα και στο δικό μας.
Σωστός! 😉

• Like

Κανένα καλώδιο δεν μπορεί να αποκαταστήσει ένα Sub στο χαμηλό, αυτό είναι αυτονόητο..

• Like