Subwoofer ή όχι ;; Ιδού η απορία !

Οταν το σήμα από ένα μουσικό όργανο περνάει από όλα αυτά τα μηχανήματα, το DSP και το EQ σας πείραξε....... :ROFLMAO:

To EQ απλά θα σε πάει πολλά βήματα πίσω στην προσπάθεια να ακούσεις τουλάχιστον τι βγήκε από αυτά τα μηχανήματα.
Κάτι που κοστίζει ΠΑΡΑ πολύ.

Οταν το σήμα από ένα μουσικό όργανο περνάει από όλα αυτά τα μηχανήματα, το DSP και το EQ σας πείραξε....... :ROFLMAO:
πωωωω.... από όλη αυτή τη φωτογραφία το μάτι μου σκάλωσε στις καρέκλες. Ωραίες καρέκλες!

Ποτέ δεν θα μάθατε αν αυτό που ακούτε είναι αυτό ακριβώς που βγήκε από αυτά τα μηχανήματα. Μόνο ο ηχολήπτης ξέρει τι ρυθμίσεις έκανε και μόνο αυτός ακούει το αυθεντικό αποτέλεσμα που ο ίδιος έφτιαξε.

Ισχύει αυτό, αλλά υπάρχουν αλλαγές στα συστήματά μας που είναι ξεκάθαρο ότι σε φέρνουν πιο κοντά σε αυτό που άκουσε ο ηχολήπτης.

Όταν αλλάζεις κάτι και ξαφνικά παίρνεις περισσότερη λεπτομέρεια, μεγαλύτερη σαφήνεια στην τοποθέτηση των οργάνων στην σκηνή, περισσότερο "αέρα" ανάμεσα στα όργανα, περισσότερη αληθοφάνεια, ξέρεις ότι είσαι στον σωστό δρόμο.

Όταν αλλάζεις κάτι και το αποτέλεσμα είναι να ακούς απλά διαφορετικά, έχεις πρόβλημα.

Ποτέ δεν θα μάθατε αν αυτό που ακούτε είναι αυτό ακριβώς που βγήκε από αυτά τα μηχανήματα. Μόνο ο ηχολήπτης ξέρει τι ρυθμίσεις έκανε και μόνο αυτός ακούει το αυθεντικό αποτέλεσμα που ο ίδιος έφτιαξε.
Μα δεν βλέπεις τι γίνεται με τα remastered και τις ειδικές εκδόσεις από audiophile εταιρείες.
Παίρνουν τα masters (?) και τους αλλάζουν τα φώτα είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο.
Επομένως ΕΠΕΜΒΕΝΟΥΝ με διάφορους τρόπους στο σήμα και μεις τρέμουμε μην το μολύνουμε!
Οι ιαπωνικές εκδόσεις που κάποτε τρέχαμε σαν τα κατσίκια να τις αγοράσουμε, αποδείχτηκαν στις πιο πολλές περιπτώσεις σκληρές και πριμαριστες.
Άρα τι ψάχνουμε να βρούμε όταν ακόμα και το ίδιο μάστερ,το κάνει να ακούγεται όπως γουστάρει ο τελικός παραγωγός??
Άλλος ήχος στο ίδιο τραγούδι.
Και μετά φταίνε τα ηχεία,οι πυκνωτές και τα καλώδια.
Κυνηγάμε την ουρά μας αέναα και άσκοπα, χαλάμε ένα παπορι λεφτά,αντί να απολαμβάνουμε την μουσικουλα μας.
Φυσικά καλα κάνουν και το κάνουν αυτοί που το γουστάρουν ,μπάτσοι στην τρέλλα του άλλου δεν θα γίνουμε,αλλά αν αρχίσει και γίνεται εμμονή, χάνεται όλη η απόλαυση.

Μου θυμίζει κάτι τυπακια που προσπαθούν να κάνουν τα 500ρακια , Ferrari.
Άσε δε που το 98% δεν ξέρουν να οδηγούν γρήγορα.
Είμαι μέσα στο κύκλωμα των αγώνων και γνωρίζω τι σημαίνει πραγματικά γρήγορος οδηγός.
Οι υπόλοιποι απλά στρίβουν το τιμόνι 😄

Last edited:
Κυνηγάμε την ουρά μας αέναα και άσκοπα, χαλάμε ένα παπορι λεφτά,αντί να απολαμβάνουμε την μουσικουλα μας.
😄
Και φυσικά οι εταιρείς το εκμεταλλεύονται κάργα. Από exotic ποδαράκια......μέχρι ασφάλειες στον πίνακα. Καλά κάνουν, αφού υπάρχει αγορά....
Εχω άλμπουμ σε 10 διαφορετικές ηχογραφήσεις (στην κυριολεξία). Αγγλική έκδοση, γερμανική, αμερικάνικη, γιαπωνέζικη, remastered και πάει λέγοντας.
Για πείτε μου. Με ποιά έκδοση να αγοράσω καλώδια, ηχεία κλπ ;

• Like
Reactions: mdvq
Αγαπητέ Τάσο ο καλός ηχολήπτης (όπως και οι καλές συσκευές αναπαραγωγής) αυτό που επιδιώκει είναι να είναι όσο το δυνατόν αόρατος και οι παρεμβάσεις του στο ηχητικό αποτέλεσμα να είναι οι ελάχιστες. Το κυριότερο προσπαθεί να ΜΗΝ επέμβει στον ήχο του μουσικού. Τι νόημα θα είχε η ηχοληψία (και η αναπαραγωγή συνεπακόλουθα) εάν κατέστρεφε τον ήχο ενός Heifetz, ενός Coltrane και άλλων σπουδαίων μουσικών. Το πόσο καλά κάποιοι το καταφέρνουν για να αξιολογηθεί από ακροατές συσκευών αναπαραγωγής ΑΠΑΙΤΕΙ κούραση και όχι φιλολογία του καναπέ. Απαιτεί παρουσία σε live για εξοικείωση στον πραγματικό φυσικό ήχο των οργάνων και όπως πολύ εύστοχα σημειώνει ο συμφορουμίτης Δημητρακούδης στο #881 «Όταν γράφεται ότι είναι σημαντικό να υπάρχει εμπειρία live μουσικής κανείς δεν εννοεί συναυλία με σύστημα PA. Εννοούν το να έχεις ακούσει ζωντανά ακουστικά όργανα. Αυτό είναι όλο». Κανένα γράφημα, καμία κυματομορφή, καμία συμβουλή δεν υποκαθιστά την εν λόγω διαδικασία.

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Ούτε αυτός ξέρει τι ακούει..
5 διαφορετικούς ηχολήπτες να βάλεις, 5 διαφορετικά αποτελέσματα θα βγουν..
Όλη αυτή η κουβέντα δεν έχει νόημα...

• Like
Reactions: billpeppas and mdvq
@Τάσο
Θα σου απαντήσω ευθύς αμέσως.
Πρώτα πρώτα θα φροντίσεις να έχεις ένα σπίτι που θα μπορείς να βάζεις σε κάθε δωμάτιο από ένα σύστημα.
Κατόπιν θα πάρεις ένα σύστημα για κάθε έκδοση.
Και μόνο η γυμναστική που θα κάνεις πηγαίνοντας από δωμάτιο σε δωμάτιο,είναι ανεκτίμητη.😄

Πρώτα πρώτα θα φροντίσεις να έχεις ένα σπίτι που θα μπορείς να βάζεις σε κάθε δωμάτιο από ένα σύστημα.

Στους εξωτερικούς χώρους τίποτε; Στον κήπο ας πούμε μερικούς δορυφόρους και ένα υπεδάφιο subwoofer. Ή δύο.

• Haha
Reactions: mdvq
Αγαπητέ Τάσο ο καλός ηχολήπτης (όπως και οι καλές συσκευές αναπαραγωγής) αυτό που επιδιώκει είναι να είναι όσο το δυνατόν αόρατος και οι παρεμβάσεις του στο ηχητικό αποτέλεσμα να είναι οι ελάχιστες. Το κυριότερο προσπαθεί να ΜΗΝ επέμβει στον ήχο του μουσικού. Τι νόημα θα είχε η ηχοληψία (και η αναπαραγωγή συνεπακόλουθα) εάν κατέστρεφε τον ήχο ενός Heifetz, ενός Coltrane και άλλων σπουδαίων μουσικών. Το πόσο καλά κάποιοι το καταφέρνουν για να αξιολογηθεί από ακροατές συσκευών αναπαραγωγής ΑΠΑΙΤΕΙ κούραση και όχι φιλολογία του καναπέ. Απαιτεί παρουσία σε live για εξοικείωση στον πραγματικό φυσικό ήχο των οργάνων και όπως πολύ εύστοχα σημειώνει ο συμφορουμίτης Δημητρακούδης στο #881 «Όταν γράφεται ότι είναι σημαντικό να υπάρχει εμπειρία live μουσικής κανείς δεν εννοεί συναυλία με σύστημα PA. Εννοούν το να έχεις ακούσει ζωντανά ακουστικά όργανα. Αυτό είναι όλο». Κανένα γράφημα, καμία κυματομορφή, καμία συμβουλή δεν υποκαθιστά την εν λόγω διαδικασία.
Υπάρχει σύστημα που μπορεί να αναπαράγει ένα μουσικό όργανο όπως το ακούμε στην φυσική μορφή του;

Όλη αυτή η κουβέντα δεν έχει νόημα...
Αυτό ακριβώς θέλω να τονίσω κι εγώ. Σκίζουν τα ιμάτια τους για καλώδια, ασφάλειες, ποδαράκια κλπ για να πετύχουν τι ακριβώς;
Είναι γνωστό ότι ακόμα και το χαλί να αφαιρέσεις μπροστά από τα ηχεία θα ακούσεις άλλο αποτέλεσμα. Και οποιαδήποτε μεταβολή να κάνεις στο ηχοσύστημα σίγουρα θα επηρεάσει το αποτέλεσμα.

Και φυσικά οι εταιρείς το εκμεταλλεύονται κάργα. Από exotic ποδαράκια......μέχρι ασφάλειες στον πίνακα. Καλά κάνουν, αφού υπάρχει αγορά....
Εχω άλμπουμ σε 10 διαφορετικές ηχογραφήσεις (στην κυριολεξία). Αγγλική έκδοση, γερμανική, αμερικάνικη, γιαπωνέζικη, remastered και πάει λέγοντας.
Για πείτε μου. Με ποιά έκδοση να αγοράσω καλώδια, ηχεία κλπ ;
Ενα καλωδιο για την καθε μια φυσικα.

Υπάρχει σύστημα που μπορεί να αναπαράγει ένα μουσικό όργανο όπως το ακούμε στην φυσική μορφή του;
Εδώ σε θέλω. Ποιά είναι η φυσική μορφή του; Ακόμα και τα όργανα στην φυσική μορφή τους ακούγονται διαφορετικά λόγω μάρκας, τεχνοτροπίας κλπ. Γι αυτό υπάρχεουν ένα σωρό μάρκες στα όργανα, κλπ

Αυτό ακριβώς θέλω να τονίσω κι εγώ. Σκίζουν τα ιμάτια τους για καλώδια, ασφάλειες, ποδαράκια κλπ για να πετύχουν τι ακριβώς;
Είναι γνωστό ότι ακόμα και το χαλί να αφαιρέσεις μπροστά από τα ηχεία θα ακούσεις άλλο αποτέλεσμα. Και οποιαδήποτε μεταβολή να κάνεις στο ηχοσύστημα σίγουρα θα επηρεάσει το αποτέλεσμα.
Ναι αλλά τα αξεσουάρ όπως καλώδια, αντικραδασμικα, ρακ, ασφάλειες κλπ, βοηθούν για πιο σωστή αναπαραγωγή της μουσικής που ακούμε από το κάθε σύστημα..
Όλα παίζουν τον ρόλο τους..
Δεν είναι κάτι κατακριτέο το θέμα των Audio αξεσουάρ..

Γιατί είναι σωστή αυτή η αναπαραγωγή και δεν ήταν σωστή η προηγούμενη; Και αν η προηγούμενη είναι πιό κοντά σε αυτή που ήεθελε να βγάλει ο ηχολήπτης;
Γι ' αυτό λέμε ότι μπαίνουμε σε μια ατέρμονη λούπα που δεν βγάζει πουθενα, απλά κάνει πλουσιότερους τους εμπορους και τις εταιρείες.

Εδώ σε θέλω. Ποιά είναι η φυσική μορφή του; Ακόμα και τα όργανα στην φυσική μορφή τους ακούγονται διαφορετικά λόγω μάρκας, τεχνοτροπίας κλπ. Γι αυτό υπάρχεουν ένα σωρό μάρκες στα όργανα, κλπ
Σωστά, δεν διαφωνώ..
Όμως τι να κάνουμε; Να μην ακούμε μουσική επειδή δεν γουστάρουμε την τάδε μάρκα πιάνου, η κιθάρας κλπ;...
ΠΙστευεις ότι ο μέσος ακροατής που ασχολείται με το audio ξέρει να ξεχωρίσει διαφορετικές μάρκες οργάνων;
Εκεί να δεις τι γλέντι πέφτει όταν ρωτάς κάποιον τι ακούει..
Σου λέω, όλη αυτή η κουβέντα δεν έχει νόημα...
Όποιος έχει ακούσει σε κλειστό χώρο, (ένα δωμάτιο), μια Drums, η ένα σαξόφωνο, η ένα πιάνο με ουρά, και μετά πει ότι το σύστημα του, η τα ηχεία του με το 6 ιντσο γουφερ παίζει το όργανο σωστά, φυσικά, καλύτερα να αλλάξει χόμπι..

Γιατί είναι σωστή αυτή η αναπαραγωγή και δεν ήταν σωστή η προηγούμενη; Και αν η προηγούμενη είναι πιό κοντά σε αυτή που ήεθελε να βγάλει ο ηχολήπτης;
Γι ' αυτό λέμε ότι μπαίνουμε σε μια ατέρμονη λούπα που δεν βγάζει πουθενα, απλά κάνει πλουσιότερους τους εμπορους και τις εταιρείες.
Έτσι είναι αυτό το χόμπι όμως..
Όπως και σε όλα τα άλλα χόμπι, δεν έχει να κάνει μόνο με το Audio..

Μην τα λες σε μένα. Έχω στο σαλόνι πιανο με ουρά κι ένα ηχοσύστημα άνω του μετρίου θέλω να πιστεύω.
Όταν παίζει το πιάνο το καταλαβαίνω από τον δρόμο ακόμα (που λέει ο λόγος) ότι παίζει το πιάνο.
Ο ήχος της χορδής ειναι αναντικατάστατος.
Σορυ αλλά προσωπικά γελω με όλα τα ματζούνια που πουλάνε οι εταιρείες.για να γίνει ο ήχος .....παραδεισένιος 😁😁😁

• Haha
Reactions: billpeppas