Subwoofer ή όχι ;; Ιδού η απορία !

Η ερώτηση είναι απλή και πήρα την απάντησή μου.
Αν χαλάει το σήμα και μόνο που μπαίνει στην αλυσίδα, τελείωσε και η συζήτηση.
Το χαλάει σε pure direct, δεν θέλω καν να μάθω πόσο το χαλάει όταν μπει σε λειτουργία.

Εγώ λοιπόν δεν θέλω να κάνω θυσίες στο υπόλοιπο φάσμα για να ακούω κάτω από τα 60hz.
Πόσο μάλλον να δώσω και 30k για αυτό.
Άρα, καταλήξαμε.

Καλά... χωρίς να έχεις δοκιμάσει δεν ξέρεις, οπότε... .

Σου είπα και τον τρόπο να μην το χαλάει το your precious σε pure direct. Άλλο αν δεν μπορείς να το κάνεις. Άλλοι μπορούν.

Εδώ είναι το μεγάλο λάθος.

Γράφεις με "όρους" ASR.

Δεν παίζει ρόλο αν έχεις 100db snr ή 120db.

Δεν παίζει ρόλο αν η απόκριση συχνότητας του ηχείου μετράει απόλυτα flat ή όχι.

Μπορώ να σου δείξω μέτρηση από την εξέλιξη δικού μου ηχείου που μετρούσε μια χαρά flat και όταν το άκουγες δεν είχε πρίμα ούτε για δείγμα.

Είναι τεράστια παγίδα το να προσπαθείς να κρίνεις το πως παίζει ένα σύστημα από τις μετρήσεις του.

Αυτά που συζητάμε εδώ, που θα χάσεις αν βάλεις οποιοδήποτε DSP, δεν μετριούνται.

Αλλά ακούγονται ξεκάθαρα.

ΥΓ. Το κάθε dac chip λειτουργεί και λίγο διαφορετικά. Άλλα κάνουν εσωτερικά synchronous oversampling, άλλα κάνουν ασύγχρονο, άλλα ρυθμίζονται να μην κάνουν καθόλου. Διαχρονικά τον καλύτερο ήχο τον παίρνεις με σύγχρονο oversampling.

Είπα κι εγώ.... δεν μπορεί. Όλο και κάποιος θα ανέφερε το flat.

Βασικά το flat (που δεν είναι flat αλλά κατηφορικό) είναι ο μπούσουλας του στόχου της καμπύλης που θέλεις να έχεις. Εννοείται ότι δεν τελειώνεις εκεί.

Γι' αυτό θα χρειαστείς με το DSP να επέμβεις κατά τέτοιον τρόπο ώστε να μην απωλέσει το ηχείο την τονικότητά του.

Για να το κάνεις αυτό, θα πρέπει να ξέρεις πως να το κάνεις. που θα επέμβεις και που όχι. Γι' αυτό και για τις δοκιμές αυτές, θα χρειαστεί κάποιος ο οποίος γνωρίζει πως οι αλλαγές αυτές θα γίνουν έτσι ώστε το αποτέλεσμα ψυχοακουστικά να είναι το ίδιο. Ή σχεδόν το ίδιο μια και έχει θεοποιηθεί το untouchable... .

Για το ASR, τη γνώμη μου την ξέρεις. Πρώτος εδώ τους έχω αμφισβητήσει και με απόδειξη, την ώρα μάλιστα που κάποιοι που σήμερα τους έχουν επίσης αμφισβητήσει, ήταν στα κάγκελα... .

Βασικός όρος όπως είπαμε είναι να μην χαλάει τον ήχο όπως τον ακούμε χωρίς το DSP.
Το οποίο σημαίνει, ότι αν μπει το DSP στην αλυσίδα σε pure direct, δεν θα ακούσουμε διαφορά.

Αυτό είναι εφικτό, ναι ή όχι;
Αν ναι, ενδιαφέρομαι να το ακούσω. Για αυτό σε ρωτάω, που μπορώ να το ακούσω.
Αν όχι, τελειώνει η συζήτηση.
Δεν είναι εφικτό, (στην απάντηση ναι ή όχι) που ρώτησες..

• Like
Reactions: Tzimisce

Σου είπα και τον τρόπο να μην το χαλάει το your precious σε pure direct. Άλλο αν δεν μπορείς να το κάνεις. Άλλοι μπορούν.
Μπορείς να ξανά πεις τον τρόπο;

Μπορείς να ξανά πεις τον τρόπο;

Δεύτερη έξοδος προενισχυτή και δεύτερη είσοδος τελικού ή το αφαιρείς τελείως αν δεν έχεις τέτοια δυνατότητα κάθε φορά που θέλεις να ακούς pure.
Στο pure δεν παίζει κανένα sub. Άλλωστε χωρίς DSP δεν υπάρχει πλήρες bass management.

Δύο τουλάχιστον sub θέλεις, ικανά σε specs να ακολουθούν τα ηχεία, δοκιμές τοποθέτησης με μετρήσεις - πολλές - και στη συνέχεια θα εφαρμόσεις αυτά που έχεις δει στο DSP επάνω, και θα πρέπει να ξέρεις τι και πως θα κάνεις.
Όπως το κόβω, πολύ σύντομα θα πεις, αυτά δεν είναι για μένα, γυρνάω 2.0 και happy days... .

Από μία άποψη καταλαβαίνω εδώ γιατί οι δοκιμές καλωδίων είναι τόσο δημοφιλείς. Γιατί είναι πρακτικά πολύ πιο εύκολες.
Ο χρόνος δοκιμών καλωδίων είναι λίγο μικρότερος από την σωστή ενσωμάτωση 2 sub σε ένα 2.0 setup.. (όταν γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις)..
Ελάχιστοι γνωρίζουν πως να στήσουν 2 sub σε ένα 2.0 σύστημα..
Δεν είναι καθόλου απλή δοκιμασία..
Επίσης πρέπει να έχεις διαβάσει πολύ πριν ξεκινήσεις αυτή την διαδικασία, (εκτός αν τα κάνει όλα αυτά ένας γνώστης επαγγελματίας), όταν όμως γίνει η σωστή ενσωμάτωση τα προβλήματα (των χαμηλών) έχουν λυθεί..
"Κλειδώνεις" τις καμπύλες ισοστάθμισης που λειτουργούν στον χώρο σου και δεν ξανά ασχολησε ξανά, εκτός αν στο μέλλον θες πάλι προσθήκη 3ου η 4ου sub..

Όταν σου λέω ότι και μόνο που μπήκε ένας AV στο σήμα από το player στον δικάναλο, χωρίς να κάνει τίποτα, σε bypass, ο ήχος έγινε χάλια, δεν σου κάνει.
ok.
Πρέπει να αποδειχθεί το δικό σου.

Δεν απάντησες όμως, θα μου φέρεις κάποιο DSP να το βάλουμε σε ABX; Σε pure direct θα το βάλουμε μιας και δεν θέλω να μπει στο παιχνίδι το "πόσο καλό είναι το sub που έβαλες".
Υπάρχει κάπου στην Αθήνα σοβαρό σύστημα με σωστά κατά τη γνώμη σου στημένα subwoofer να ακούσουμε;
Έτσι να μας φύγει η απορία.
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα σε αυτό που συζητάτε..

Δεύτερη έξοδος προενισχυτή και δεύτερη είσοδος τελικού ή το αφαιρείς τελείως αν δεν έχεις τέτοια δυνατότητα κάθε φορά που θέλεις να ακούς pure.
Στο pure δεν παίζει κανένα sub. Άλλωστε χωρίς DSP δεν υπάρχει πλήρες bass management.
Σωστά, τώρα έγινες σαφής, σε ρώτησα διότι σε προηγούμενο σχόλιο δεν ανέφερες την συνδεσμολογία..

Off-topic!
Επιτέλους ένα καλό και ζωηρό Flame! :rolleyes: 🔥
Να ζωντανέψει λίγο ο Δικάναλος, είχαμε αρχίσει να πλήττουμε! 😁

images

• Haha
Reactions: Panoramix
Ο χρόνος δοκιμών καλωδίων είναι λίγο μικρότερος από την σωστή ενσωμάτωση 2 sub σε ένα 2.0 setup.. (όταν γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις)..

Όντως. Ξέχασα το στρώσιμο.

Πιο απλές έπρεπε να γράψω, πιο πρακτικές και άρα πιο εύκολο για έναν pureίστα να ασχοληθεί με αυτές και με την ενασχόληση να εστιάζει κυρίως σε τέτοιου τύπου δοκιμές. Λογικό.

.....για να βαλω στο σαλόνι μου δύο subs και dsp να συνδυαστούν με τα Amati Tradition μου πρέπει να εκταμιεύσω blind κοντα στις 30 χιλιάδες ....
Δεν το παιρνω σαν δεδομενο αλλα...
Υπαρχουν και χειροτερα. Να διαπιστωσεις εκ των υστερων οτι το αποτελεσμα εχει γινει ....τυπου Amati Tradition!

Πιο απλές έπρεπε να γράψω, πιο πρακτικές και άρα πιο εύκολο για έναν pureίστα να ασχοληθεί με αυτές και με την ενασχόληση να εστιάζει κυρίως σε τέτοιου τύπου δοκιμές. Λογικό.

Οπότε το βασικό πρόβλημα για να γίνει η δοκιμή είναι τα 20-25Κ για τα μηχανήματα.

Και απορούμε γιατί δεν δοκιμάζει ο κόσμος sub στα δικάναλα συστήματά του.. :ROFLMAO::ROFLMAO:

Οπότε το βασικό πρόβλημα για να γίνει η δοκιμή είναι τα 20-25Κ για τα μηχανήματα.

Και απορούμε γιατί δεν δοκιμάζει ο κόσμος sub στα δικάναλα συστήματά του.. :ROFLMAO::ROFLMAO:

Το βασικό πρόβλημα δεν είναι η τιμή. Υπάρχουν και καλώδια πιο ακριβά από sub, ενώ νομίζω ότι τα sub γενικώς δεν έχουν το εύρος τιμής των ηχείων. Βέβαια θες πολλαπλά, άλλο αυτό.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι θέλει πολλές γνώσεις που ο κλασικός δικάναλος τις βλέπει ως βουνό, έχει learning curve που είναι άλλο βουνό, πολύ κουβάλημα από θέση σε θέση και πολύ trial and error.

Μα ΠΩΣ να δοκιμάσω;
Να δώσω 30k για δοκιμή;
Εδώ άλλα και άλλα δεν έχουμε δοκιμάσει για να είμαστε σίγουροι ότι είμαστε άντρες που είναι και τσάμπα!

BTW, ψάχνουν άτομα εκεί που είσαι και παίρνουν μισθούς που έχουν τα 30k για δοκιμή;

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα σε αυτό που συζητάτε..

Αν ψήνεσαι να δώσεις 20-30k για να κάνεις δοκιμή, πες μου ε; 😂

Μα ΠΩΣ να δοκιμάσω;
Να δώσω 30k για δοκιμή;
Εδώ άλλα και άλλα δεν έχουμε δοκιμάσει για να είμαστε σίγουροι ότι είμαστε άντρες που είναι και τσάμπα!

BTW, ψάχνουν άτομα εκεί που είσαι και παίρνουν μισθούς που έχουν τα 30k για δοκιμή;

Αν ψήνεσαι να δώσεις 20-30k για να κάνεις δοκιμή, πες μου ε; 😂
Δεν χρειάζεται να σκάσεις 20-30k για να γίνει δουλειά, μην πάτε στα άκρα την κουβέντα, (και οι δύο πλευρές)...
Τελικά όντως δεν έχει νόημα όλο αυτό το νήμα, και το έχω αναφέρει μέρες πριν...

Μα ΠΩΣ να δοκιμάσω;
Να δώσω 30k για δοκιμή;

Άσχετο. Γραφεία είναι εδώ που είμαι. Τι να ψάξει εδώ κάποιος; Καμιά φορά λείπει μια γάτα που έχουμε εδώ και την ψάχνουμε αλλά σύντομα νιαουρίζει και τη βρίσκουμε. :ROFLMAO:

Γιατί ρωτάς εμένα πως να δοκιμάσεις; Ούτε σε κατάστημα είμαι, ούτε ρυθμίζω συστήματα, ούτε κάνω demo. Εγώ απλώς λέω ότι δεν έχεις δοκιμάσει κατά πως πρέπει. Τον τρόπο σου εξηγώ, όχι που θα βρεις να το κάνεις.

Το βασικό πρόβλημα δεν είναι η τιμή. Υπάρχουν και καλώδια πιο ακριβά από sub, ενώ νομίζω ότι τα sub γενικώς δεν έχουν το εύρος τιμής των ηχείων. Βέβαια θες πολλαπλά, άλλο αυτό.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι θέλει πολλές γνώσεις που ο κλασικός δικάναλος τις βλέπει ως βουνό, έχει learning curve που είναι άλλο βουνό, πολύ κουβάλημα από θέση σε θέση και πολύ trial and error.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι τα 20-25Κ τα δίνεις για να κάνεις την δοκιμή!!

Και αν δεν σου αρέσει το αποτέλεσμα (πάρα πολύ πιθανό, αν είσαι hi-end-ας) μετά πρέπει να τα βγάλεις αγγελία και να χάσεις ένα κάρο λεφτά.

Ε, λίγοι είναι τόσο ηλίθιοι.

• Like
Reactions: quevedo
Δεν χρειάζεται να σκάσεις 20-30k για να γίνει δουλειά, μην πάτε στα άκρα την κουβέντα, (και οι δύο πλευρές)...
Τελικά όντως δεν έχει νόημα όλο αυτό το νήμα, και το έχω αναφέρει μέρες πριν...

Έχει γραφτεί ότι λίγο πολύ μόνο οι Trinnov έχουν το σωστό feature set για τέλειο μπάσο. Εκεί είναι τα πολλά λεφτά.

• Like
Reactions: quevedo
Έχει γραφτεί ότι λίγο πολύ μόνο οι Trinnov έχουν το σωστό feature set για τέλειο μπάσο. Εκεί είναι τα πολλά λεφτά.

Μην ξεχνάς και τα 4 subs. Το άντε 2 είναι καθαρά marketing. Δηλ. το κορυφαίο μοντέλο κάνει π.χ. 15k, αλλά υπάρχει και το αμέσως κατώτερο με 10k που αποδίδει το 90% του κορυφαίου.
Έτσι και τα 4 είναι κορυφή αλλά και μόνο με τα 2 θα είσαι στο 90% της απόδοσης των 4.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι τα 20-25Κ τα δίνεις για να κάνεις την δοκιμή!!

Και αν δεν σου αρέσει το αποτέλεσμα (πάρα πολύ πιθανό, αν είσαι hi-end-ας) μετά πρέπει να τα βγάλεις αγγελία και να χάσεις ένα κάρο λεφτά.

Ε, λίγοι είναι τόσο ηλίθιοι.

Ναι καλά. Θες να πεις δηλαδή ότι τα 20-30Κ ο άλλος τα δίνει χωρίς τράμπες ή και υποσχετική δοκιμής με μεγάλωμα της πιθανότητας αγοράς έτσι; Έλα τώρα... . Τα ξέρουμε πως γίνονται.
Όπως κάνεις με τα ηχεία τη δοκιμή αυτή αυτού του εύρους τιμών, έτσι κάνεις και με τα sub. Δεν αλλάζει κάτι.