Μια χαρά ξέρω, είχα πιάνο στο πατρικό μου.
Ναι ρε! Με Γαλλικά και πιάνο μεγάλωσα! Μη με βλέπεις τώρα! Και οι Opeth έχουν πιάνο!

Ποτέ όμως δεν πήγαινε το χέρι στην αρχή της πρώτης οκτάβας.
Αυτό εννοείται. Αλλά αυτό θα το δοκιμάσεις με κομμάτια που έχουν πιάνο, όχι με γεννήτρια συχνοτήτων.
Τα ηχεία πάνε με τον χώρο.
Ε, αν πήγες και πήρες ηχεία με 4 8άιντσα και 2 bassreflex το καθένα επειδή τα βρήκες 1000€ και τα έβαλες σε χώρο 10 τετραγωνικά, δεν σου φταίει ούτε ο χώρος ούτε τα ηχεία.
Όχι, εσύ προσωπικά, κατάλαβες νομίζω πως το εννοώ.
Κάποια ηχεία, λόγω κατασκευής (κλειστή καμπίνα π.χ.) θα δημιουργήσουν λιγότερα προβλήματα από κάποια άλλα, αλλά ως εκεί.
Τώρα, αν στο σαλόνι μου, αφού τοποθετήσω σωστά τα ηχεία μου, έχω κάποιο peak 2db στα 120hz ή μία βύθιση κάτω από τα 50hz και δεν τα ακούω και καθόλου... καλά, δεν το γράφω τι έκανα.
Αν νομίζεις ότι δεν ακούω σωστά ήχο ανάμεσα από τα ηχεία, με σωστή τοποθέτηση οργάνων, βάθος και ύψος, πρέπει να ακούσεις κάποιο σωστό σύστημα.

Και όχι μόνο σε χώρους που αναγκάζονται να τα έχουν σε απόσταση 10 μέτρων το ένα από το άλλο.
Πιστεύεις ότι ο ήχος που έβγαλαν στη Heaven τα μεγάλα Kef δεν ήταν καλός, αλλά ήταν καλός με τα Anthem και τα Rel;
Ή ο Γιάννης δεν είχε τη δυνατότητα να βάλει ένα Trinnov στην αλυσίδα;