Subwoofer ή όχι ;; Ιδού η απορία !

Από τη στιγμή που μπαίνει στην αλυσίδα οποιοδήποτε dsp το bit perfect πάει περίπατο.
Ακόμη και όταν είναι disabled.
Αυτό είναι δεδομένο και δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξει.
Πάμε παρακάτω.

Αυτό είναι δεδομένο.

Σίγουρα!
Home cinema, αυτοκίνητο, γενικά οτιδήποτε δεν έχει σχέση με υψηλή πιστότητα.
Εδώ μιλάμε όμως για δικάναλο και όπως πολύ σωστά είπες και λέω και εγώ πρέπει πρώτα να λυθούν πιο βασικά θέματα και μετά να προχωρήσουμε σε άλλα.
Όταν δεν ακούς σωστά τις βασικές συχνότητες της μουσικής, θα πας σε ένα υποτμήμα τους που το έχουν ελάχιστα όργανα;
Τα όργανα δεν είναι ελάχιστα, είναι αρκετά...
Στο σχόλιο σου για το Home cinema και το Hi end Car Audio (τα οποία θεωρείς μη υψηλή πιστότητα) δεν συμφωνώ καθόλου...
Έχεις ακούσει πραγματικό Hi end Car audio σύστημα με DSP; Θα ξεχάσεις το όνομα σου με αυτό που θα ακούσεις, το Car Audio είναι πολύ μπροστά σε σχέση με το Home audio...
Πολύ πιο μικρός χώρος, πιο εύκολα διαχειρισιμος, με υπέροχα προϊόντα...
Μιλάμε για σοβαρές εμπειρίες ακρόασης...
Πιστευεις ότι για να στήσεις ένα Hi end Home Cinema είναι εύκολη υπόθεση; Εκεί και αν είναι δυσκολα τα πράγματα...
Απορώ πως θεωρείς μόνο το 2καναλο σαν υψηλή πιστότητα...

Jimisce: ειμαστε σε θρεντ subwoofer or not.
Αναζωπυρωθηκε το νημα απο τον Θρησκο που εγραψε οτι "καλυτερα καλωδια παρα σαμπ" επειδή κάποιος-καποιοι ακουσαν κάπου σαμπ που δεν τους άρεσε το αποτελεσμα.
Ειμαι σε ενα φόρουμ που σκοπός ειναι να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας μοιραζομενοι εμπειρίες μας.
Λοιπον: ενα rel που κάνει 1200+ ευρω ειναι μεγαλυτερη αναβαθμιση για οποιοδηποτε συστημα σε σχέση με καλωδια βασεις βυσματα και ματζουνια ιδιας ή και διπλής αξίας.
Η διαφορά στο αποτέλεσμα ειναι απλά εμφανεστατη και καθηλωτική.
Εγω τα ειπα και όποιος θέλει μπορεί να δει θετικά την προτροπή μου.
Βάλτε λιγο το layla απο το unplugged του eric clapton.
Κατ' αρχήν δεν έγραψα αυτό.Εγραψα πως θα προτεινω αγορά καλωδίων στον φίλο ύστερα από την subοαπογοητευση και όχι τα μεν έναντι των δε.
Επίσης, ας μην γράψω ξανά τον εξαλογο που χρειάζεται το REL και το κάθε REL για να παίξει σωστά και πάλι δεν είναι σιγουρο.
Για το καλώδιο εννοείται πως δεν χρειάζεται τίποτα απολύτως.Το συνδέεις και έπαιξε;Το κρατάς.Δεν έπαιξε;Το επιστρέφεις.Τοσο απλά.

Τα όργανα δεν είναι ελάχιστα, είναι αρκετά...
Στο σχόλιο σου για το Home cinema και το Hi end Car Audio (τα οποία θεωρείς μη υψηλή πιστότητα) δεν συμφωνώ καθόλου...
Έχεις ακούσει πραγματικό Hi end Car audio σύστημα με DSP; Θα ξεχάσεις το όνομα σου με αυτό που θα ακούσεις, το Car Audio είναι πολύ μπροστά σε σχέση με το Home audio...
Πολύ πιο μικρός χώρος, πιο εύκολα διαχειρισιμος, με υπέροχα προϊόντα...
Μιλάμε για σοβαρές εμπειρίες ακρόασης...
Πιστευεις ότι για να στήσεις ένα Hi end Home Cinema είναι εύκολη υπόθεση; Εκεί και αν είναι δυσκολα τα πράγματα...
Απορώ πως θεωρείς μόνο το 2καναλο σαν υψηλή πιστότητα...

Τίποτα από τα 3 δεν είναι εύκολο.
Αν υπάρχει γνώση, μπάτζετ, ικανότητες, και μεράκι, το Home Cinema αν δεν διστάσεις να ακολουθήσεις την πεπατημένη, υπάρχει λύση που οδηγεί σε δεδομένο αποτέλεσμα.

Τι είναι και πόσο εντυπωσιακό είναι, πόσο καλύτερο από οποιοδήποτε άλλο Home Cinema έχει ακούσει, αρκεί 3 με 7 Ιουνίου να βρεθεί κάποιος στο κατάλληλο δωμάτιο στην Βιέννη ;)

Να υποθέσω ότι οι πολέμιοι των σαμπ,έχουν πάει σε σπίτι με σωστά στημένα σαμπ και δεν τους άρεσε το αποτέλεσμα ή δεν έχουν περάσει ούτε απ'έξω???
Βάλατε μήπως ένα σαμπ τσατρα πατρα σπίτι σας,δεν σας άρεσε το αποτέλεσμα και έγινε γεγονός αναμφισβήτητο?
Ή επειδή θέλει πολλά φράγκα το σπορ,το αφήνουμε για το τέλος.
Και αν αυτός που θέλει να βάλει τα σαμπ,έχει φράγκα για ξοδεμα και για διάθεση για "ιδρώτα" , να το κάνει ή θα τον μαλώσουμε??😀

Οι πολέμιοι των sub είχαμε ρωτήσει επαλειμμένα στο παρόν νήμα που μπορούμε να πάμε να ακούσουμε αυτό το "σωστά στημένο" σύστημα με subs και οι απαντήσεις που είχαμε πάρει ήταν.. δεν ήταν βασικά.

Απ' ότι φαίνεται δεν γνωρίζει κανείς κανένα σύστημα που να έχει σωστά ενσωματωμένα sub.

Όποιος θέλει "να βάλει τα sub" εννοείται ότι είναι ελεύθερος να προσπαθήσει, μαγκιά του.
Αλλά αν κυνηγάει τον hi end ήχο θα απογοητευθεί.

• Like
Reactions: Tzimisce
Απορώ πως θεωρείς μόνο το 2καναλο σαν υψηλή πιστότητα

Είναι.
Όπως στο car audio, δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα σου να ακούσεις μουσική, έτσι και στο home cinema που έχει by default dsp δε σε νοιάζει καν αν ακούς bit perfect.
Άσε που και εκ των πραγμάτων είναι αδύνατο να ακούσεις σωστά με τα woofer στα πόδια και τα tweeter, το ένα σε απόσταση 20 εκατοστών, το άλλο στο ενάμιση μέτρο και το woofer στο πορτ παγκάζ, με επίπεδο θορύβου κοντά στα 90 db.
Αλλά δε σε νοιάζει.
Γιατί απλά κανείς δεν μπαίνει στο αυτοκίνητο για να ακούσει μουσική.
Σε άλλα πράγματα πρέπει να έχεις στραμμένη την προσοχή σου.

Βάλατε μήπως ένα σαμπ τσατρα πατρα σπίτι σας,δεν σας άρεσε το αποτέλεσμα και έγινε γεγονός αναμφισβήτητο?

Ναι.
Αφού οι περισσότεροι αν όχι όλοι έχουμε και home cinema.
Οι υποστηρικτές έχουν λύσει όλα τα θέματα στις υπόλοιπες συχνότητες και πήγαν να φτιάξουν την τελευταία οκτάβα;

Να υποθέσω ότι οι πολέμιοι των σαμπ,έχουν πάει σε σπίτι με σωστά στημένα σαμπ και δεν τους άρεσε το αποτέλεσμα ή δεν έχουν περάσει ούτε απ'έξω?

Πες μου ένα να πάω.
Όποτε ρωτήσαμε η απάντηση ήταν "πρέπει να συνεννοηθείς με αντιπροσωπεία, να το στήσει και δεν ξέρω ποια είναι, να βρεις εσύ" και @@ μάντολες.
Αν στην αντιπροσωπεία έπαιζε σωστά το sub θα το είχαν πάντα στημένο.
Και απλά θα έκλειναν τα dsp που τα προσθέτουν στο χώρο αφού δεν χαλάει τον ήχο η παρεμβολή τους όταν ο πελάτης δεν θέλει sub.
Αλλά ξέρεις γιατί δεν υπάρχει καμία τέτοια ενώ υπάρχουν μαγαζιά που πουλάνε sub ε;
Έχεις δει σε πολλά μαγαζιά με demo room να έχουν συνδεδεμένα sub ;

στην ερώτηση που διάβασα κάνα 2 φορές του τύπου "φτιάξαμε όλα τα άλλα και ασχολούμαστε με την πρώτη οκτάβα?"
να πω πως οκ.... χέστε την την πρώτη οκτάβα.... (20-40)
τη δεύτερη (40-80), που η πλειοψηφία των ηχείων με 5-6 (και παραπάνω) ίντσες γούφερ δεν την παλεύει.... να την αφήσουμε κι αυτή;;;;

Να ρωτήσω κάτι σημαντικό για μένα.
Μιλάμε ότι χρειάζεται σαμπ και ο Ερμής ας πούμε ,που κατεβαίνει στους 20 κύκλους?
Γιατί αν πρέπει να μπει και σε τέτοιου είδους ηχεία,ζωηρά αμφιβάλω την χρησιμότητα του και τους οποιοδήποτε ισχυρισμούς περί αναγκαιότητας του σαμπ.

Τα υπόλοιπα που φτάνουν μέχρι ,βαριά βαριά 42 κύκλους,εκεί προτιμώ να βάλω σαμπ,παρά να ΝΟΜΙΖΩ ότι έχω χαμηλό.
Αν γράφαμε στην hiend δεν θα έμπαινα καν να διαβάσω και να γράψω.
Εδώ είναι κομματάκι συμβιβασμός το κόλπο.
Μην μπερδεύουμε τις κατηγορίες.
Πάντως κρατάω ότι δεν έχετε ακούσει σύστημα καλό, με σαμπ.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει.

Βρες και βάλε την διασκευή του Hey Joe από την Charlotte Gainsbourg , αλλά πρόσεξε την ένταση μην κυνηγάς κανα γούφερ....
Κάτσε να ξυπνήσει η οικογένεια και θα το βάλω. Αλήθεια είναι ότι ακούω δυνατά αλλά τα libra δε καταλαβαίνουν τίποτα τα άτιμα. Εγώ τελειώνω πριν τελειώσουν αυτά (κάπως ακούστηκε αυτό χαχαχχαχα)

• Haha
Reactions: #@george@#
Οι πολέμιοι των sub είχαμε ρωτήσει επαλειμμένα στο παρόν νήμα που μπορούμε να πάμε να ακούσουμε αυτό το σύστημα με τους υπότιτλους και οι απαντήσεις που είχαμε πάρει ήταν.. δεν ήταν βασικά.

Απ' ότι φαίνεται δεν γνωρίζει κανείς κανένα σύστημα που να έχει σωστά ενσωματωμένα υπο.

Όποιος θέλει "να βάλει τα υπο" εννοείται ότι είναι ελεύθερος να προσπαθήσει, μαγκιά του.
Αλλά αν κυνηγάει τον hi end ήχο θα απογοητευτεί.
Συγγνώμη αλλά δεν συμφωνώ ότι η προσθήκη Subs αποκλείει/ακυρώνει αυτούς που ψάχνουν τον Hi end ήχο..
Αυτές είναι παλαιές αντιλήψεις που στην σημερινή εποχή με τα εργαλεία που υπάρχουν έχουν αλλάξει τα δεδομένα..
Δηλαδή τεράστιες εταιρίες του Hiend Audio όπως η ATC, Wilson, PMC, και πολλές άλλες δεν γνωρίζουν και γνωρίζουν οι απλοί χομπίστες Hiendαδες...😟

Είναι.
Όπως στο car audio, δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα σου να ακούσεις μουσική, έτσι και στο home cinema που έχει by default dsp δε σε νοιάζει καν αν ακούς bit perfect.
Άσε που και εκ των πραγμάτων είναι αδύνατο να ακούσεις σωστά με τα woofer στα πόδια και τα tweeter, το ένα σε απόσταση 20 εκατοστών, το άλλο στο ενάμιση μέτρο και το woofer στο πορτ παγκάζ, με επίπεδο θορύβου κοντά στα 90 db.
Αλλά δε σε νοιάζει.
Γιατί απλά κανείς δεν μπαίνει στο αυτοκίνητο για να ακούσει μουσική.
Σε άλλα πράγματα πρέπει να έχεις στραμμένη την προσοχή σου.

Ναι.
Αφού οι περισσότεροι αν όχι όλοι έχουμε και home cinema.
Οι υποστηρικτές έχουν λύσει όλα τα θέματα στις υπόλοιπες συχνότητες και πήγαν να φτιάξουν την τελευταία οκτάβα;

Πες μου ένα να πάω.
Όποτε ρωτήσαμε η απάντηση ήταν "πρέπει να συνεννοηθείς με αντιπροσωπεία, να το στήσει και δεν ξέρω ποια είναι, να βρεις εσύ" και @@ μάντολες.
Αν στην αντιπροσωπεία έπαιζε σωστά το sub που είχα πάντα στημένο.
Και απλά θα έκλειναν τα dsp που τα προσθέτουν στο χώρο αφού δεν χαλάει τον ήχο η παρεμβολή τους όταν ο πελάτης δεν θέλει sub.
Αλλά ξέρεις γιατί δεν υπάρχει τέτοια ενώ υπάρχουν μαγαζιά που πουλάνε sub ε;
Έχεις δει σε πολλά μαγαζιά με demo room να έχουν συνδεδεμένα sub ;
Η απάντηση σου για το Hi end Car Audio έδωσε ξεκάθαρα ότι δεν έχεις ακούσει Hiend setup μέσα σε αυτό...
Τα ηχεία είναι πλήρως εξαφανισμένα μέσα στο αυτοκίνητο (όταν είναι πλήρως ρυθμισμένο), και όλα στήνονται μπροστά σου όπως και στο σπίτι σου...
Δεν έχει καμία σημασία που είναι οι αποστάσεις των διαφορετικών μεγαφώνων μέσα στο αυτοκίνητο, ούτε ότι τα subs είναι πίσω ή όχι...
Η σημερινή τεχνολογία και οι ρυθμίσεις τα έχουν λύση αυτά τα προβλήματα του παρελθόντος...
Βεβαίως είναι ελάχιστοι αυτοί που θα διαθέσουν γύρω στα 10Κ για ηχοσύστημα στο αυτοκίνητο, υπάρχουν όμως τρελοί που το κάνουν.. (ειδικά παλαιότερα που υπήρχε χρήμα)..

Να ρωτήσω κάτι σημαντικό για μένα.
Μιλάμε ότι χρειάζεται σαμπ και ο Ερμής ας πούμε ,που κατεβαίνει στους 20 κύκλους?

Λοιπον αυτό είναι μια μεγάλη ΑΠΑΤΗ που την κατάλαβα μετά από χρόνια. Ήμουν υπέρμαχος των specs να κοιτάζω ποιο ηχείο κατεβαίνει χαμηλά για να μην χρειάζεται sub. Και όλο αναρωτιόμουν : είναι αυτό π.χ. 20hz; Ναι στην θεωρία είναι αλλά στην πράξη ΣΕ ΤΙ ΕΝΤΑΣΗ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ 20hz;
Για βάλτε ένα μικρόφωνο με το REW να δειτε με ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ σε τι ένταση βγαίνουν αυτά τα 20hz. Γιατί όταν μπαινει sub , ενισχύεται τόσο πολύ το χαμηλό αφού κατεβαίνουν τα ηχειαστα 20hz ; ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ. (υπάρχουν και εξαιρέσεις βέβαια 6ψήφιου κόστους)

Μην παραμυθιαζεστε από τέτοια specs. Αν ήταν έτσι δεν θα υπήρχε το προϊόν που λέγεται subwoofer , το οποίο αναδεικνυει τον ήχο από το live μέχρι ακόμα και στο σπίτι.
Οσοι πετάξατε στην γωνία ένα sub και απογοητεύτηκατε, είτε δεν ήταν το σωστό, είτε ήταν ακαλιμπραριστο είτε ο χωρος ήταν κουκουρούκου με ανακλάσεις.

Μα το σαμπ είναι γι'αυτά τα ηχεία που (έστω στις προδιαγραφές) ΔΕΝ κατεβαίνουν μέχρις εκεί.
Να διευκρινίσω για μια ακόμη φορά,ότι δεν είμαι hiendας και ΔΕΝ έχω hiend σύστημα.
Όταν είχα κάτι Dali, το σαμπ που είχα έκανε δουλειά.
Χωρίς αυτό ,τα Dali ήταν ντενεκεδες ξεγανωτοι.
Όταν πήρα τα dynaudio,δεν βρήκα καμμία χρησιμότητα να το έχω,γιατί πιο πολλά προβλήματα έβαζε παρά έλυνε.
Το χάρισα σε ένα συμφορουμιτη και τουλάχιστον βρήκε σπίτι 😀
Άρα ανάλογα με την περίπτωση, πάει η δουλειά.
Και ναι....έχω εμπιστοσύνη στον Κακαλεα που και ξέρει να ακούει και το έχει εν λειτουργία.
Αυτά από μένα γι'αυτό το θέμα...δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω.