Στις δοκιμες σου ποιες ηταν οι διαφορες του ιδιου καλωδιου με τα βισματα που κατεληξες, σε σχεση με ολα gold plated ή ολα rhodium plated ?
Αυτό το καλώδιο επειδή δεν ήξερα πως θα παίζει στην αρχή το τερμάτισα με σχετικά καλής ποιότητας κινέζικα (noname) βύσματα και το έβαλα κάπου να στρώνει...
Έπαιζε συμπαθητικά .. Θέλει πολύ υπομονή στο στρώσιμο..
Μετά του έβαλα ένα σετ από τα φθηνά της Furutech, έφτιαξε αρκετά ο ήχος του, έφυγε ένα τεχνικό άκουσμα που είχε με τα κινέζικα και ακούγονταν πιο σωστό και γεμάτο με τα Furutech..
Με τα το τερματίζω πάλι με φθηνά Wattgate, διαφορετικός ήχος αλλά όχι αυτό που ήθελα η νόμιζα ότι θα ακούσω απόλυτο καλώδιο..
Στη συνέχεια το τερμάτισα με τα Viborg (gold) και εκεί το καλώδιο μου έδειξε αλλά χαρακτηριστικά με πολύ ωραίο σώμα, γεμάτο και με όγκο σε όλο το φάσμα και με ποιο φυσικό ήχο, λίγο πιο φουσκωμένο μεσοχαμηλο, που δεν το ήθελα, (ίσως σε κάποια συστήματα που είναι πιο στεγνά να κάτσει), χωρίς να σημαίνει ότι το καλώδιο δεν παίζει σωστά με τα (gold)..
Απλά χάνει λίγο αέρα επάνω, όχι περιγραφή, λίγο ελευθερία και έκταση, σωστό όμως στα συριστικα..
Όταν έβαλα το Ροδίου iec, όλα ήρθαν στην θέση τους, άριστη ανάλυση παντού, σήκωσε και τοποθέτησε πολύ καλά την στερεοφωνική εικόνα, καθάρισε περισσότερο η μεσαία περιοχη, απόκτησε καλύτερα άκρα στις υψηλές και χαμηλές το καλώδιο, κατέβαινε πιο χαμηλά με πιο καθαρή περιγραφή, είχε καλύτερη διαύγεια, πολύ σωστη 3D αίσθηση με πιο ευδιάκριτη και σταθερή με αέρα ανάμεσα στα όργανα σκηνή..
Γενικά έχει πάρα πολύ καλή ισορροπία με αυτόν τον τερματισμό, σε όλο το φάσμα της μουσικής.. (Για μένα και το σύστημα μου είναι ιδανικός), το έχω δοκιμάσει και σε άλλα συστήματα με τα ίδια αποτελέσματα, άρα η συνταγή δουλεύει..
Με βύσματα Ροδίου το καλώδιο για εμένα χαλάει..
Παρά γίνεται αναλυτικό, στεγνώνει στην μεσαία - μεσοχαμηλο περιοχή, χάνει τους σωστούς όγκους και τις αρμονικές που έχει με τον τερματισμό που προτείνω, πχ αν μπει σε λαμπατο ενισχυτή ή προενισχυτη ίσως δουλέψει..
Αν είναι να τερματιστεί με Ρόδια καλύτερα να τερματιστεί με τα (gold), πιο σωστό είναι με αυτά..
Επίσης άλλη συμπεριφορά έχει αν θα μπει σε ενισχυτή, η πηγή, η πολυμπριζο, κλπ..
Με παρόμοια συμπεριφορά όμως αλλά με μικρές παραλλαγές ανάλογα την συσκευή και το "ηχητικό της χρώμα"..
Επίσης δεν μου αρέσουν 2 τέτοια καλώδια σε σειρά, τι εννοώ..
Να μπει πχ ένα από τον τοίχο στο πολυμπριζο, και ένα ανάμεσα σε ένα φίλτρο ή DC blocker.. , αυτό το καλώδιο το συνιστώ για ολοκληρωμένους, προενισχυτες, πηγές, (περισσότερο σε Transport), και σε DAC αλλά ανάλογα τον χαρακτήρα του DAC, σε γραμμικά τροφοδοτικά, πχ για Ρούτερ, Switch, Reclock, αλλά πιστεύω ότι ταιριάζει σχεδόν στα περισσότερα μηχανήματα, και σε Phono stage..
Ελπιζω να βοήθησα κάπως..