Subwoofer ή όχι ;; Ιδού η απορία !

Θα έπρεπε να γράψεις ότι τα δοκίμασες με συγκεκριμένο τρόπο και κατέληξες ότι δεν σου άρεσαν.

Ο τρόπος λοιπόν που τα δοκίμασες είναι ελλιπέστατος.

Τα γούστα, δεκτά.
Τα δοκιμασα με καθε πιθανο τροπο που μπορει να υπαρξει και κατεληξα οτι, ηταν χασιμο χρονου και χρηματος.

Αλλη μια φορα κανεις αφορισμους για πραγματα που δεν εχουν ειπωθει απο κανεναν.
Οταν μπορεσεις να αφομοιωσεις ο,τι σου εχουμε γραψει οι περισσοτεροι θα ανοιξει ενα νεο παραθυρο στη σκεψη σου.

Βγαίνουν από αυτά που έχουν γράψει. Όπως αυτά που έχεις γράψει έως τώρα κι εσύ.

Να είσαι απόλυτα βέβαιαος ότι από αυτά που έχουν γράψει όσοι έχουν αρνητική άποψη για τα sub, ότι φαίνεται πεντακάθαρα και ο τρόπος που τα έχουν δοκιμάσει και γιατί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα που κατέληξαν.
Για το μονο που ειμαι απολυτα βεβαιος ειναι ο θανατος.
Ακομα δεν εχεις καταλαβει ποια ειναι η ενσταση για την ενσωματωση σαμπ και dsp και απ' ο,τι φαινεται
δεν υπαρχει περιπτωση να τη καταλαβεις.

Για το μονο που ειμαι απολυτα βεβαιος ειναι ο θανατος.
Ακομα δεν εχεις καταλαβει ποια ειναι η ενσταση για την ενσωματωση σαμπ και dsp και απ' ο,τι φαινεται
δεν υπαρχει περιπτωση να τη καταλαβεις.

Εγώ το έγραψα από την αρχή της συζήτησης αυτό.

Δεν αρκεί.

Θα μου πεις ποια φίλτρα χρησιμοποίησες στις δοκιμές που έκανες;

Όταν ακόμη και με pure direct, και μόνο που περνάει από εξτρά κυκλώματα χαλάει ο ήχος, γιατί καθόμαστε και το συζητάμε;
Στατιστικά λοιπόν, το 99+% των σοβαρών δικάναλων συστημάτων σε οικιακούς χώρους σαν και τους δικούς μας δεν έχουν sub.

Αυτό από μόνο του απαντάει στην ερώτηση του νήματος.

Όταν ακόμη και με pure direct, και μόνο που περνάει από εξτρά κυκλώματα χαλάει ο ήχος, γιατί καθόμαστε και το συζητάμε;
Στατιστικά λοιπόν, το 99+% των σοβαρών δικάναλων συστημάτων σε οικιακούς χώρους σαν και τους δικούς μας δεν έχουν sub.

Αυτό από μόνο του απαντάει στην ερώτηση του νήματος.

Γιατί πολύ απλά ο ήχος λόγω του χώρου και των περιορισμών των ηχείων είναι ήδη χαλασμένος και αυτά το διορθώνουν σε σημείο που γίνεται συντριπτικά καλύτερος από ό,τι η «ζημιά» την οποία μεγιστοποιείτε.

Γι' αυτό το συζητάμε. Δεν το συζητάμε γιατί ένα κουνούπι λιγότερο θα μας χαλάσει τον ήχο όταν λείπει ολόκληρος ελέφαντας από το αποτέλεσμα.

Βασικά δεν το συζητάμε καν.
Κάποιοι επιμένετε ότι τα συστήματά μας στους χώρους μας δεν παίζουν σωστά.
Πόσο ηλίθιο σου ακούγεται αυτό από τη στιγμή που δεν τα έχετε ακούσει ποτέ;

Για εμένα το κουνούπι είναι οι συχνότητες κάτω από τα 50hz και ο ελέφαντας οι υπόλοιπες συχνότητες.
Όταν σου λέω ότι έβαλα sub, το ρύθμισα με το audysey, δεν έπαιξε και μετά ακόμη και σε pure direct έπαιζε χάλια τι δεν καταλαβαίνεις;

Βασικά ακόμη έχω sub ρυθμισμένο με audysey, αλλά το έχω μόνο για το home cinema.

(εντελώς λογικό, το Audyssey είναι σκουπιδάκι για να μην πω σκουπιδότοπος) [ και εννοείται πως μόνο του πιο πιθανό είναι να τα κάνει χειρότερα από καλύτερα :D ]

Βασικά δεν το συζητάμε καν.
Κάποιοι επιμένετε ότι τα συστήματά μας στους χώρους μας δεν παίζουν σωστά.
Πόσο ηλίθιο σου ακούγεται αυτό από τη στιγμή που δεν τα έχετε ακούσει ποτέ;

Για εμένα το κουνούπι είναι οι συχνότητες κάτω από τα 50hz και ο ελέφαντας οι υπόλοιπες συχνότητες.
Όταν σου λέω ότι έβαλα sub, το ρύθμισα με το audysey, δεν έπαιξε και μετά ακόμη και σε pure direct έπαιζε χάλια τι δεν καταλαβαίνεις;

Βασικά ακόμη έχω sub ρυθμισμένο με audysey, αλλά το έχω μόνο για το home cinema.

Δηλαδή αφού τελείωσε η αυτόματη ισοστάθμιση του Audyssey, κατόπιν έφτιαξες το δικό σου curve και όλο αυτό έχοντας ελέγξει κατά πόσο το αποτέλεσμα της πρόβλεψης έπεσε μέσα διασταυρώνοντάς το με το REW;
Και χωρίς φίλτρα φάσης αυτό εδώ για τα sub φυσικά, αφού το audyssey δεν το κάνει αυτό.

Σε pure direct δεν παίζει το Audyssey, παραμένει απενεργοποιημένο.

Το παραπάνω αφορά πολυκάναλο AVR.

Εγώ λέω αν έχεις δοκιμάσει στο σύστημά σου να βάλεις sub, στο δικάναλο σύστημα.

Όπως το κόβω, αν βάλεις ένα mini DSP στο δικάναλο, παρ' όλο που θα έχεις ακόμα μία μετατροπή, μάλλον δεν θα ξανακούσεις χωρίς sub....

Αυτό σημαίνει ότι δεν ήταν σωστά ενσωματωμένα.

Φυσικά και το γράψατε. Όσο γράφετε, τόσο φαίνεται ότι οι δοκιμές που κάνατε δεν ήταν με σωστή ενσωμάτωση.

Σωστή ενσωμάτωση= Hi-pass και Low pass και all pass φίλτρα (τα all pass είναι για τη φάση) μαζί με EQ.

Παρακαλώ, συνεχίστε να γράφετε για να βλέπουμε πως κάνατε τις δοκιμές...
Στο χώρο μου το ποιο πιθανό ειναι να μην ξαναμπεί sub, όμως σίγουρα θα βρεθώ ξανά μπροστά σε κάποιο δικαναλο σύστημα με sub και θα δοκιμάσω τη "σωστή ενσωμάτωση" ξανά και θα γράψω τη γνώμη μου ξανά.

Στο χώρο μου το ποιο πιθανό ειναι να μην ξαναμπεί sub, όμως σίγουρα θα βρεθώ ξανά μπροστά σε κάποιο δικαναλο σύστημα με sub και θα δοκιμάσω τη "σωστή ενσωμάτωση" ξανά και θα γράψω τη γνώμη μου ξανά.

Ξανά;

Εφ' όσον κάλυπταν άλλα πράγματα στο φάσμα τα sub, εξ' ορισμού δεν έγινε σωστά η ενσωμάτωση. Αυτό που έγραψες μοιάζει με χρήση sub χωρίς να έχει γίνει κατόπιν εξομάλυνση κορυφών ως μια πρώτη εντύπωση. Ως μια δεύτερη εντύπωση είναι ότι δεν έγινε σωστή χρήση του crossover και υπήρχε περισότερη επικάλυψη.
Ενώ τέλος υπάρχει και η περίπτωση της αύξησης της έντασης στο subwoofer το οποίο ως γνωστόν μετακινεί το σημείο crossover, αφού του sub το φίλτρο είναι 4ης τάξης και των ηχείων 2ης τάξης.

Ξανά;

Εφ' όσον κάλυπταν άλλα πράγματα στο φάσμα τα sub, εξ' ορισμού δεν έγινε σωστά η ενσωμάτωση. Αυτό που έγραψες μοιάζει με χρήση sub χωρίς να έχει γίνει κατόπιν εξομάλυνση κορυφών ως μια πρώτη εντύπωση. Ως μια δεύτερη εντύπωση είναι ότι δεν έγινε σωστή χρήση του crossover και υπήρχε περισότερη επικάλυψη.
Ενώ τέλος υπάρχει και η περίπτωση της αύξησης της έντασης στο subwoofer το οποίο ως γνωστόν μετακινεί το σημείο crossover, αφού του sub το φίλτρο είναι 4ης τάξης και των ηχείων 2ης τάξης.
Αν και πραγματικά δεν οδηγεί πουθενά η κουβέντα να το θέσω διαφορετικά κάπου πιο πάνω γράφαμε για το the simpler the better που ισχύει στην κυκλωματικη σχεδίαση και τελικα και στον προγραμματισμό των διάφορων streamers και εσύ μου γράφεις να βάλω τσιπάκι dsp και να εισαγω στο δικαναλο άκουσμα μου
Equalization, time alignment correction, crossover division, room correction και οτι αλλο.
🤣🤣🤣🤣
Όχι Ευχαριστώ.

Αν και πραγματικά δεν οδηγεί πουθενά η κουβέντα να το θέσω διαφορετικά κάπου πιο πάνω γράφαμε για το the simpler the better που ισχύει στην κυκλωματικη σχεδίαση και τελικα και στον προγραμματισμό των διάφορων streamers και εσύ μου γράφεις να βάλω τσιπάκι dsp και να εισαγω στο δικαναλο άκουσμα μου
Equalization, time alignment correction, crossover division, room correction και οτι αλλο.
🤣🤣🤣🤣
Όχι Ευχαριστώ.

Αυτό που γράφεις δείχνει ότι δεν έγινε σωστή ενσωμάτωση ξανά, συνεπώς το συμπέρασμά σου βασίζεται σε λανθασμένες προϋποθέσεις δοκιμής/ακρόασης.

Για το άλλο που γράφεις, το less is more, δυστυχώς βασίζεται σε καταστάσεις που δεν αφορούσαν τον ήχο μέχρι τώρα. Πρώτον γιατί δεν υπήρχε η ανάγκη γι' αυτό, καθώς δεν υπήρχαν τα κατάλληλα προϊόντα που να είναι επαρκή για να αντιμετωπίσουν τις τελείως διαφορετικές ανάγκες που έχει ο ήχος στο χαμηλό του φάσμα.

Είναι δε άκρως αποκαλυπτικό του τρόπου σκέψης, ο οποίος βασίζεται σε εφαρμογή πραγμάτων που δεν αντιστοιχούν στις ανάγκες ενός πράγματος το οποίο αγνοούσαν.

I hate to break it to you, αλλά αυτά που εφαρμόζατε παλιά στο Hi-Fi δεν μπορούν να εφαρμοστούν επί του σήματος στο φάσμα χαμηλά. Το ότι δεν χρησιμοποιούσατε το φάσμα χαμηλά, δεν σημαίνει ότι όταν το χρησιμοποιήσετε, θα εφαρμόσετε τις συνταγές που ξέρατε γι' αυτό από άλλο μέρος του φάσματος.

Κοινώς, αυτά είναι υποχρεωτικά. Δεν τα ορίζει κανείς εκτός από τον ίδιο τον ήχο και την φυσική. Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για να έχετε φάσμα χαμηλών συχνοτήτων βασικά.

Ξανά.
Στο pure direct που δεν έπαιζε ούτε audysey ούτε τίποτα, ο ήχος και μόνο που περνούσε από τον προενισχυτή γινόταν σκουπίδι για φτύσιμο.

Δεν μιλάω για λάθος ενσωμάτωση, λάθος τοποθέτηση, λάθος ρύθμιση,κανένα λάθος.