Subwoofer ή όχι ;; Ιδού η απορία !

άλλη άποψη έχεις εσύ και ο Βασίλης (και όσοι συμφωνούν μαζί σας όπως ο Sonus Naturalis) και άλλη εμείς που ΔΕΝ θέλουμε sub..
Όχι, λάθος! Εγώ δεν είμαι ούτε υπέρ, ούτε κατά. Δεν είμαι οπαδός ούτε της μίας, ούτε της άλλης σχολής.
Πιστεύω ότι ή σχετική απόφαση λαμβάνεται αφού μελετηθεί κατά περίπτωση.
Είχα Hi-End συμβατικό δικάναλο σύστημα με προενισχυτή, τελικό και ηχεία. Και το άλλαξα με ενεργά και Sub. Κάπου κέρδισα, κάπου έχασα. Κατά τη γνώμη μου στη δική μου περίπτωση τα υπέρ ήταν περισσοτερα από τα κατά. Αλλά τίποτα δεν είναι απόλυτο. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Σε άλο χώρο, με διαφορετικές προϋποθέσεις θα μπορούσε να είναι αλλιώς.
Τόσο απλά.
Ο διαχωρισμός πάντως εδώ μέσα σε οπαδούς της μίας ή της άλλης άποψης με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετο.

Κάτι έλεγες για χαρτορίχτρες...

Άσε τα αν και τα ποιήματ του Κίπλινγκ. Μια απάντηση δεν έχεις δώσει επί του θέματος και όταν ρωτήθηκες πως ήταν ενσωματωμένα τα sub στα συστήματα που άκουσες, δεν απάντησες.

Κατά τα άλλα, έχεις ακούσει sub σε σύστημα και δεν σου άρεσε. Ό,τι νά 'ναι κυριολεκτικά.
Απαντηση σε τι, οπου σου απαντουν το γυριζεις στον καλαματιανο.
Περιμενεις να περασει λιγο διαστημα και ξαναρωτας τα ιδια που εχουν απαντηθει αλλες δεκα φορες.
Ειναι κλασικη τακτικη που εφαρμοζεις μεχρι να κουραστει ο συνομιλητης σου και να εχεις τη τελευταια κουβεντα
θεωρωντας οτι κερδισες.
Λες κι εχουμε κανενα διαγωνισμο γνωσεων και πρεπει σωνει και καλα να κερδισεις.
Δεν θα σου κανω τη χαρη.

Ο διαχωρισμός πάντως εδώ μέσα σε οπαδούς της μίας ή της άλλης άποψης με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετο.

Κι εμένα το ίδιο. Λες και δεν απολαμβάνουμε συστήματα με και χωρίς sub...

Απαντηση σε τι, οπου σου απαντουν το γυριζεις στον καλαματιανο.
Περιμενεις να περασει λιγο διαστημα και ξαναρωτας τα ιδια που εχουν απαντηθει αλλες δεκα φορες.
Ειναι κλασικη τακτικη που εφαρμοζεις μεχρι να κουραστει ο συνομιλητης σου και να εχεις τη τελευταια κουβεντα
θεωρωντας οτι κερδισες.
Λες κι εχουμε κανενα διαγωνισμο γνωσεων και πρεπει σωνει και καλα να κερδισεις.
Δεν θα σου κανω τη χαρη.

Άργησες. Την είδαμε την εμπειρία σου από ενσωμάτωση sub.

Δεν αργησα, εσυ εισαι αργος.

Βρε άκου που σου λέω ότι άργησες. Σαν σύστημα χωρίς all pass φίλτρα που το μπάσο έρχεται με το επόμενο δρομολόγιο... :ROFLMAO:

Διάβασε τα τελευταία post.

Ε, τουλαχιστον εχεις το γνωθι σαυτον.
Κατι ειναι κι αυτο.

Μην το κουράζεις άλλο. Δεν έχεις ιδέα από ενσωμάτωση sub σε σύστημα και παρ' όλα αυτά περιφέρεις μια άποψη περί αυτού.

Βάλε πρώτα δύο sub στο σύστημα, ενσωμάτωσέ τα όπως πρέπει και όχι όπως νά 'ναι, άκουσε το αποτέλεσμα και μετά να το λάβουμε υπ' όψη.

Αλλιώς το μόνο που καταφέρνεις με αυτά που γράφεις είναι μόνος σου να μαρτυράς τον τρόπο με τον οποίο έχεις ακούσει sub, ο οποίος στη διάρκεια της συζήτησης φάνηκε ποιος είναι και μόνο από αυτά που έγραψες.
Η φωτογραφία ήρθε απλώς μετά και επιβεβαίωσε όσα έλεγα.
Ε, βέβαια. Πως να απαντήσεις με ποια φίλτρα άκουγες όταν.... δεν έχει καθόλου φίλτρα (πλην του φίλτρου που κόβει το sub τον ίδιο του τον εαυτό).

Τι όχι;

Διάβασε την συζήτηση από την αρχή. Θα δεις ότι έχει αναφερθεί και αυτό.

Μην το κουράζεις άλλο. Δεν έχεις ιδέα από ενσωμάτωση sub σε σύστημα και παρ' όλα αυτά περιφέρεις μια άποψη περί αυτού.

Βάλε πρώτα δύο sub στο σύστημα, ενσωμάτωσέ τα όπως πρέπει και όχι όπως νά 'ναι, άκουσε το αποτέλεσμα και μετά να το λάβουμε υπ' όψη.

Αλλιώς το μόνο που καταφέρνεις με αυτά που γράφεις είναι μόνος σου να μαρτυράς τον τρόπο με τον οποίο έχεις ακούσει sub, ο οποίος στη διάρκεια της συζήτησης φάνηκε ποιος είναι και μόνο από αυτά που έγραψες.
Η φωτογραφία ήρθε απλώς μετά και επιβεβαίωσε όσα έλεγα.

Τι όχι;

Διάβασε την συζήτηση από την αρχή. Θα δεις ότι έχει αναφερθεί και αυτό.
Πηγαινε να ξαπλωσεις λιγο να φρεσκαρεις λιγο το μυαλο σου γιατι ρεταρεις.
Αργα ειναι.

Πηγαινε να ξαπλωσεις λιγο να φρεσκαρεις λιγο το μυαλο σου γιατι ρεταρεις.
Αργα ειναι.

Ξαπλωμένος είμαι. Το επιτρέπει η σωστή ενσωμάτωση των sub αυτό να ξέρεις.... . :ROFLMAO:

(Inside joke για όσους γνωρίζουν τι κάνει η στρατηγική τοποθέτηση πολλαπλών sub).

• Like
Reactions: Panoramix
Όχι Βασίλη, ευχαριστώ.

Μετά από τόσα ποστ έχω καταλάβει τι "ζητάτε" εσύ και ο Pleo από τα συστήματά σας και βεβαιώθηκα ότι δεν "ζητάμε" τα ίδια πράγματα.

Τουλάχιστον όσον αφορά εμένα το νήμα με έχει κουράσει πολύ και αν δεν ήμουν υποχρεωμένος να διαβάζω τα πάντα στον δικάναλο θα το αγνοούσα εντελώς......
Κρίμα, χάνεις την ευκαιρία να αποστομώσεις τους subάκιδες δίνοντας με το σύστημα σου σωστή απόκριση από τα 40Hz και πάνω δίχως βουναλάκια και πηγαδάκια.

Μόνο αν έχεις αποφασίσει να κυνηγήσεις άνευ όρων (που δεν σημαίνει καλύτεροι όροι) ένα συγκεκριμένο πράγμα και αποφασίσεις να κυνηγάς μόνο αυτό εις βάρος των υπολοίπων που συνιστούν τον ήχο, μπορείς να ισχυριστείς ότι το κάνεις γιατί θες μόνο αυτό.

Αυτο ειναι μεγαλη αληθεια...
Μπορεις φυσικα να εχεις περισσοτερα απο "ενα συγκεκριμενο πραγμα" αλλα δεν μπορεις να τα εχεις ολα.
Δυστυχως δεν γινεται.

• Like
Reactions: Pleo
Ελπιζω οχι πανω στα σαμπ.

Δεν είμαι ο τιραμόλα για να το κάνω αυτό. Δεν έχω τα sub μαζεμένα στα ίδια σημεία όλα μαζί για να κοιμάμαι τον ύπνο του δικαίου.

Χάνω την ευκαιρία να είμαι πάνω σε στάσιμο έτσι, αλλά τι να κάνεις... ;

Δεν είμαι ο τιραμόλα για να το κάνω αυτό. Δεν έχω τα sub μαζεμένα στα ίδια σημεία όλα μαζί για να κοιμάμαι τον ύπνο του δικαίου.

Χάνω την ευκαιρία να είμαι πάνω σε στάσιμο έτσι, αλλά τι να κάνεις... ;
Κακως, επρεπε να εχεις πολλα, παρα πολλα σαμπ στο χωρο, ενα ή δυο δεν αρκουν.

Κρίμα, χάνεις την ευκαιρία να αποστομώσεις τους subάκιδες δίνοντας με το σύστημα σου σωστή απόκριση από τα 40Hz και πάνω δίχως βουναλάκια και πηγαδάκια.

Μα δεν θέλω να αποστομώσω κανέναν !!

Όποιος έχει sub και το χαίρεται, καλά κάνει !!

Είδες πουθενά να γράφω το αντίθετο ;;;

Αυτό που λέω είναι ότι εγώ εδώ ΔΕΝ θέλω και ΔΕΝ χρειάζομαι sub !

Πως θα πω σε κάποιον "θέλεις" ή ΔΕΝ θέλεις , ειδικά όταν ΔΕΝ έχω ακούσει το σύστημά του ;;;;

Εσείς όμως ακριβώς αυτό κάνετε !!

Πείτε μου "πήγα στου τάδε το σπίτι και χρειαζόταν sub"!

Αν είναι σπίτι που έχω πάει και εγώ και το έχω ακούσει, έχουμε κοινό σημείο αναφοράς για κουβέντα.. αν όχι, τι είδους κουβέντα κάνουμε ;;;

Και να σου πω το άλλο ;;;
Αρχίζει και γίνεται κουραστική η εμμονή σας....

Last edited: