Subwoofer ή όχι ;; Ιδού η απορία !

Ιδιο δεν μπορει να ακουστει ποτε.
Ακουγεται καλυτερο απο το αν περναγε απο DSP, δεν νομιζεις;

Ιδιο δεν μπορει να ακουστει ποτε.
Ακουγεται καλυτερο απο το αν περναγε απο DSP, δεν νομιζεις;

Δεν έχει σχέση το πως ακούστηκε όταν έπαιζε το σαξόφωνο με το ποιο ήταν το αποτέλεσμα από τα ηχεία και τον χώρο (κυρίως αυτόν). Το δωμάτιο πρόσθεσε αντήχηση. Αρκετή μάλιστα.

Θα σας πω ένα ψιλοασχετο,έτσι για την ιστορία.
Είχα πάει στον Ρέμο στην Πειραιώς και κατά την γνώμη μου ο ήχος του τεράστιου μαγαζιού και τηρουμένων των αναλογιών,ήταν κάτι παραπάνω από αξιοπρεπής.
Το πρόγραμμα έχει και ένα μέρος που ανέβαινε DJ και έκανε καμμία ώρα πρόγραμμα.
Με την μακακια που με δέρνει πήγα όσο πιο κοντά μπορούσα και ο τύπος έπαιζε με κάτι θηριώδη cdp pioneer και η κονσόλα ήταν Allen and heath.
Κορυφαία και τα δύο ονόματα στον χώρο του PA.
Μετά ανηφόρισα στον κονσολιερη (😀) και αφού του ζαλισα τα γεννητικά όργανα,έμαθα ότι από το μίξερ του DJ ο ήχος πήγαινε στην κεντρική κονσόλα του μαγαζιού και από κει στα line array ηχεία.
Άρα κονσόλα , ενισχυτές και ηχεία ήταν κοινά στην παραγωγη του τελικού ήχου
Πολλά τραγούδια που είχε στο πρόγραμμα του,ήταν και αυτά που λέγαν οι τραγουδιστές ζωντανα στο πρόγραμμα τους.
Ρε παιδιά ήταν απίστευτο ισοπέδωμα του ήχου... όλα ένα 🥴
Πιστεύω οτι γίνεται ΜΕΓΑΛΗ ζημιά στον ήχο και στην καταγραφή του και στην αναπαραγωγή του.
Αυτααααααα 🍻

Που να καταργηθεί το autotune να δεις τραγουδισταράδες που θα ακούς.. είτε σε CD, είτε σε βινύλιο, είτε με sub είτε χωρίς :D

Πως άλλαξαν οι εποχές..
Διανύω την 6η δεκαετία μου σαν μουσικόφιλος με εκατοντάδες ακροάσεις live ,που μου στοίχησαν τόσο όσο σε κάποιον ο 'τζόγος' ειλικρινά.
Απ την εποχή που ένας Eυρωπαίος ακροατής άκουγε με Linn Kans ,AE 1/2 ,Proac Responce,Linn Saras,Goodmans ,Bose 901,Yamaha 1000 ,Infinities,Quads,Tannoys,LS 3/5a και γενικά έδειχνε ικανοποιημένος απ το Βασίλειο των Bookshelf,Βάσεως και λεπτών 'κολώνων' ,όλα άλλαξαν .

Ασχολήθηκα από πολύ νωρίς με τα ενεργά, ( 1998 Linns,AVI ) αγόρασα τα Bose Acoustimas στα 80ς με το Sub ,αλλά και το Linn Sismic απ τους πρώτους...
Προσπάθησα να εντάξω τα τελευταία χρόνια sub (με την βοήθεια διάσημων ειδικών που έστηναν επαγγελματικά στον χώρο εργασίας ) ..αλλά είναι δύσκολη η 'εξίσωση'.. όχι στην 'πρόσθεση', αλλά στην 'αφαίρεση' .

Σε όλες τις Εκθέσεις Εξωτερικού και Εσωτερικού,σε όλα τα στούντιος παίρνω μαζί μου το άλμπουμ της Natalie Merchant -Ophelia .
Ακούστε το Frozen Charlotte και τι πληροφορία, για τέτοιους είδους μουσική, περιέχει ...
Τουλάχιστον σε ακροάσεις μου το 'αναγνώρισαν' πάρα πολλοί ειδικοί και μη...
Ακούγοντας το σε σύστημα χωρίς σωστά ενσωματωμένο sub ,δεν το χάρηκα ποτέ...εκτός από συστήματα αξίας Lamm 2 monos/Watt Puppy ,Α,R./Watt/, D andostino monos/Marten κ.λ.π.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Γενικά η όλη εγγραφή του Ophelia θέλει 'υποβοήθηση' που δεν παίρνω από συστήματα χωρίς sub και ας είναι απλά American Pop.

Που να καταργηθεί το autotune να δεις τραγουδισταράδες που θα ακούς.. είτε σε CD, είτε σε βινύλιο, είτε με sub είτε χωρίς :D
Αυτό για να είμαι ειλικρινής,ποτέ δεν κατάλαβα πως γίνεται.
Αν ο άλλος είναι παραφωνος,τι κάνουν?
Βάζουν την φωνή του σε ειδικό πρόγραμμα που προβλέπει τι ΘΑ έπρεπε να ακολουθήσει κανονικά και κρατώντας δείγματα φωνής βγάζει την ""σωστή "" νότα???
Δηλαδή ,αν γίνεται έτσι ή κάπως έτσι,η φωνή που ακούμε είναι μηχανική... ρομπότ ρε παιδί μου...ήχος από κομπιούτερ?????
Ωρέ που πάμε 😄

Αυτό για να είμαι ειλικρινής,ποτέ δεν κατάλαβα πως γίνεται.
Αν ο άλλος είναι παραφωνος,τι κάνουν?
Βάζουν την φωνή του σε ειδικό πρόγραμμα που προβλέπει τι ΘΑ έπρεπε να ακολουθήσει κανονικά και κρατώντας δείγματα φωνής βγάζει την ""σωστή "" νότα???
Δηλαδή ,αν γίνεται έτσι ή κάπως έτσι,η φωνή που ακούμε είναι μηχανική... ρομπότ ρε παιδί μου...ήχος από κομπιούτερ?????
Ωρέ που πάμε 😄

Κάτι σαν το... Ai για τα φωνητικά.
Αν και πλέον έχει ξεπεραστεί νομίζω από το Melodyne.

Αν το "παρακάνει" ο αρμόδιος φαίνεται η "παρέμβαση" του, αν γίνει με "σωστό τρόπο" γίνεται καλύτερη η φωνή του τραγουδιστή δίχως να σε βάλει σε υποψίες (εκτός και αν τον έχεις ακούσει live acapella :D )

• Like
Reactions: mdvq
Υπάρχει ένα σχετικό βίντεο στο YouTube ,αλλά νομίζω ότι είναι fake για χαβαλε ή για να μαζεύουν κλικς
Είναι τόσο παραφωνη η τραγουδιαρα που όταν ακούς το μετά δεν το πιστεύεις.
Αν το βρω θα το ποσταρω.

Τελικά πλάκα ήτανε, αλλά ένα χαμόγελο ποτέ δεν έβλαψε 😀
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.