Subwoofer ή όχι ;; Ιδού η απορία !

Άρα μιλάμε για μεγάλο εμπορικό foul.
Όσοι ηταν εκεί δεν ήξεραν πως έπαιζε χωρίς τα sub για να το συγκρίνουν με το μετά.
Όταν πας να ακούσεις ένα υπερσύστημα και ακούς χειρότερα από ότι σπίτι σου είναι τρελό ξενέρωμα.
Και σε αυτή την περίπτωση, αμέσως το μυαλό πάει στην προσθήκη, στα sub!

Ορθώς μίλησες αν και καθήμενος.....

A, άρα δεν μιλάμε απαραίτητα για trinnov ή κάτι τέτοιο, αλλά απλά για ένα sub που θα βάλει DSP μόνο στη δική του διαδρομή και είναι στην τιμή του sub.
Εκεί αλλάζει η συζήτηση.

Ε, άμα θέλει το sub να κάτσει στη μέση του δωματίου για να παίζει καλά; 😂

Εάν μιλάς για sub που έχουν δική τους παραμετροποίηση επάνω, δηλαδή δικό τους DSP, υπάρχουν κάμποσα. Και σε διάφορες ποιότητες.
Διαλέγεις μέγεθος αναλόγως συστήματος και χώρου φυσικά.

Πρακτικά μιλάμε για 10ιντσα, 12ιντσα, 15ιντσα έτσι για να μην το πλατιάσουμε. Και από κει και πέρα βλέπεις ότι υπάρχουν εκεί έξω σε καλές - ανθρώπινες - τιμές sub με καλή απόδοση που έχουν και DSP.

Στη μέση του δωματίου λίγο απίθανο. Στο 1/3 του δωματίου πιο πιθανό.

Στη μέση του δωματίου λίγο απίθανο. Στο 1/3 του δωματίου πιο πιθανό.

Α, ok, πάνω στο τραπεζάκι λοιπόν. Και θα τρώμε γύρω γύρω. 😂

Καλές ανθρώπινες τιμές;
1500; 2000;
Εμένα δεν με νοιάζει να βροντάει τίποτα. Ας πούμε αυτό που λέει ο @Κακαλιός Στέργιος , να "γεμίζει" από τα 30-40 και κάτω ας πούμε.

Α, ok, πάνω στο τραπεζάκι λοιπόν. Και θα τρώμε γύρω γύρω. 😂

Καλές ανθρώπινες τιμές;
1500; 2000;
Εμένα δεν με νοιάζει να βροντάει τίποτα. Ας πούμε αυτό που λέει ο @Κακαλιός Στέργιος , να "γεμίζει" από τα 30-40 και κάτω ας πούμε.

Πες μέχρι 3 χιλιάρικα κάτι θα βρεις. Βασικά η τιμή αλλάζει ανάλογα το μέγεθος.

Μισό να βλογήσω λίγο τα γένια μου.

Αυτά τα τρία π.χ. είναι στις τιμές που λέμε. Όχι πως δεν υπάρχουν κι άλλες μάρκες, αλλά είπαμε.... τα δικά μας. Κλειστής καμπίνας.

• Like
Reactions: Tzimisce
Δεν έγραψα πουθενά ότι το ΥΥ των 70€ είναι καλύτερο ηχητικά από ένα των 600€

Έγραψα ότι έχουν μικρή διαφορά.. όπως μικρή είναι ότι και να βάλεις στο τελικό μου.

Αντίθετα το eversolo "ακούει" πιο εύκολα στα ρεύματος κάτι που δεν μπορώ να εξηγήσω.

Το "μικρή" άλλος το θεωρεί μεγάλη (όπως εσύ ή ο Παναγιώτης) , αντικειμενικά όμως είναι μικρή και δεν καταρρέει το σύμπαν ακόμα και με τα κλασικά φτηνά μαύρα.
Κ όμως ανέφερες ότι το ΥΥ είναι ισάξιο με καλώδιο των 600 και μου έφερες παράδειγμα τον Παναγιώτη που το άκουσε στο σύστημα του..
Δεν ξέρω τι εννοείς μικρή ή μεγάλη διαφορά σύμφωνα με τα δικά σου κριτήρια, αλλά ο τελικός σου ακούει αρκετά στα καλώδια ρεύματος και αυτό φάνηκε όταν δοκιμάσαμε αυτά που έφερα...
Επισης δεν έχω αναφέρει καπου ότι με τα τυπικά μαύρα καλώδια καταρρέει το σύμπαν, θα το πω όμως τώρα, ναι, καταρρέουν όλα με τα μαύρα, χαντακωνονται εντελώς τα μηχανάκια με τέτοιου είδους καλώδια..

Κ όμως ανέφερες ότι το ΥΥ είναι ισάξιο με καλώδιο των 600 και μου έφερες παράδειγμα τον Παναγιώτη που το άκουσε στο σύστημα του..
Δεν ξέρω τι εννοείς μικρή ή μεγάλη διαφορά σύμφωνα με τα δικά σου κριτήρια, αλλά ο τελικός σου ακούει αρκετά στα καλώδια ρεύματος και αυτό φάνηκε όταν δοκιμάσαμε αυτά που έφερα...
Επισης δεν έχω αναφέρει καπου ότι με τα τυπικά μαύρα καλώδια καταρρέει το σύμπαν, θα το πω όμως τώρα, ναι, καταρρέουν όλα με τα μαύρα, χαντακωνονται εντελώς τα μηχανάκια με τέτοιου είδους καλώδια..
Τα μαύρα stock καλώδια μερικές φορές είναι καλύτερα, ειδικά σε ενισχυτές, επειδή είναι απλά, σωστής διατομής, χωρίς περιττή θωράκιση ή φίλτρα που μπορεί να αλληλεπιδρούν με το τροφοδοτικό.

Η θωράκιση μπορεί να βοηθά σε θόρυβο και RF, αλλά δεν είναι πάντα πλεονέκτημα. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αλλάξει τη χωρητικότητα, τη συμπεριφορά διαρροών ή γενικά την ηλεκτρική συμπεριφορά του καλωδίου. Γι’ αυτό βλέπεις και σε Naim setups (και άλλες μάρκες) αρκετούς να προτιμούν τα απλά stock μαύρα καλώδια, γιατί οι ενισχυτές τους φαίνεται να δουλεύουν πιο σωστά έτσι.

Άρα δεν είναι θέμα τιμής ή εμφάνισης. Ένα ακριβό καλώδιο μπορεί να καθαρίσει τον ήχο, αλλά μπορεί και να τον λεπτύνει, να τον σφίξει ή να κόψει τη ροή. Στους ενισχυτές μετράει κυρίως το σωστό ταίριασμα με το τροφοδοτικό και το συγκεκριμένο σύστημα.

Επιμένεις να γράφεις ανακρίβειες !

Είπε ότι έχουν μικρή διαφορά.

Εννοείται υπέρ του ακριβούς και όχι υπέρ του ΥΥ
Δεν γράφω ανακρίβειες φιλαράκι...
Να κάνεις πιο σωστή διατύπωση..
Για να μην καταλαβαίνω διαφορετικά πράγματα..

Τα μαύρα stock καλώδια μερικές φορές είναι καλύτερα, ειδικά σε ενισχυτές, επειδή είναι απλά, σωστή διατομή, χωρίς περιττή θωράκιση ή φίλτρα που μπορεί να αλληλεπιδρούν με το τροφοδοτικό.

Η θωράκιση μπορεί να βοηθήσει σε θόρυβο και RF, αλλά δεν είναι πάντα πλεονέκτημα. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αλλάξει η χωρητικότητα, η συμπεριφορά διαρροών ή γενικά η ηλεκτρική συμπεριφορά του καλωδίου. Γι' αυτό βλέπεις και σε Naim setups (και άλλες μάρκες) αρκετούς να προτιμούν τα απλά stock μαύρα καλώδια, γιατί οι ενισχυτές τους φαίνεται να δουλεύουν πιο σωστά έτσι.

Άρα δεν είναι θέμα τιμής ή εμφάνισης. Ένα ακριβό καλώδιο μπορεί να καθαρίσει τον ήχο, αλλά μπορεί και να τον λεπτύνει, να τον σφίξει ή να κόψει τη ροή. Στους ενισχυτές μετράει κυρίως το σωστό ταίριασμα με το τροφοδοτικό και το συγκεκριμένο σύστημα.
Συγνώμη, δεν συμφωνώ καθόλου με όλα αυτά που λες...

• Like
Reactions: steadyshot
Τα μαύρα stock καλώδια μερικές φορές είναι καλύτερα, ειδικά σε ενισχυτές, επειδή είναι απλά, σωστής διατομής, χωρίς περιττή θωράκιση ή φίλτρα που μπορεί να αλληλεπιδρούν με το τροφοδοτικό.

Η θωράκιση μπορεί να βοηθά σε θόρυβο και RF, αλλά δεν είναι πάντα πλεονέκτημα. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αλλάξει τη χωρητικότητα, τη συμπεριφορά διαρροών ή γενικά την ηλεκτρική συμπεριφορά του καλωδίου. Γι’ αυτό βλέπεις και σε Naim setups (και άλλες μάρκες) αρκετούς να προτιμούν τα απλά stock μαύρα καλώδια, γιατί οι ενισχυτές τους φαίνεται να δουλεύουν πιο σωστά έτσι.

Ούτε τα Snaic ούτε τα Nac είναι απλά stock μαύρα καλώδια.
Τι εννοεις σωστή διατομή σε ενισχυτή;
Ποιο ακριβό καλώδιο χρησιμοποίησες κι έκανε τα μεν η τα δε;

Με ένα sub δεν αλλάζει μόνο το κάτω μέρος, αλλάζει όλο το σύστημα. Ακόμα και όργανα που νομίζεις ότι δε θα αλλάξουν. Είναι σαν να παίρνεις πολύ μεγαλύτερα ηχεία.
Οι περισσότεροι νομίζουν ότι βάζοντας ένα σαμπ θα ακούγεται υπερβολικό το χαμηλό σαν τα χαμηλωμένα fiat punto στα φανάρια.
Δε χρειάζεται να σας φοβίζει τίποτα.
Ρυθμίζουμε το σαμπ χαμηλά, εγώ προσωπικά ξεκινάω από τη ρύθμιση τελείως χαμηλά, όσο πάει το σαμπ πχ 30Hz και ανεβάζω ένταση. Όταν καταλαβαίνω ότι παίζει ανεβάζω και αποκοπή λίγο-λίγο. Και τα 2 μου σαμπ είναι ρυθμισμένα κάτω από το 25% των pot.
Όλες οι φοβίες που εξέφρασαν εδώ οι φίλοι έχουν να κάνουν με λάθος ρυθμίσεις. Στα 30-40hz που πρέπει να το βάλεις κανονικά και με χαμηλό gain δε μπορείς να "δεις" που βρίσκεται το σαμπ στο χώρο απλά καταλαβαίνεις ότι το ηχείο σου μεγάλωσε σε απόδοση. Αν ανεβάσω κι εγώ τα δικά μου στους 50 κύκλους και βάλω ψηλά το gain θα γίνει κουλουβάχατα.
Με τη σωστή ρύθμιση ένα σαμπ δε θα σου βγάλει κάτι έξτρα. Θα σου βγάλει αυτό που έχει η ηχογράφηση αλλά πολύ απλά δεν άκουγες γιατί το ηχείο σκέτο δε μπορεί να αναπαράξει.
Η διαφορά συνήθως είναι στο μέγεθος της σκηνής (όπου αυτό υπάρχει επαναλαμβάνω), στην ολογραφικότητα των οργάνων και στο pin-point imaging. Δημιουργείται ένας έξτρα χώρος σε κάποιες ηχογραφήσεις που σε κάνει να απορείς που ήταν αυτό τόσο καιρό.
Επίσης ακούγοντας σε χαμηλές εντάσεις απολαμβάνεις μια πληρότητα της ηχητικής σκηνής τέτοια που είναι για τους περισσότερους πρωτόγνωρη και απολαυστική. Φαντάσου να ακους αργά το βράδυ την αγαπημένη σου μουσική σε χαμηλές εντάσεις, να μην ενοχλείς τους γείτονες και να γουστάρεις κιόλας!
Στα περισσότερα σπίτια με χώρους 20-40 τετραγωνικά ακόμα και ένα rel t5x θα είναι υπεράρκετο για να πάρεις όλα αυτά που περιγράφω.
Και ξανασημειώνω ότι δεν έχω καμία σχέση με την εταιρία ούτε προωθώ τίποτα, απλά αυτά έχω δοκιμάσει και μπορώ να μιλήσω άνετα για αυτά.
Μμμ, εισαι σιγουρος οτι δεν ενοχλεις τους γειτονες;
Μηπως μαζευουν υπογραφες στο παρασκηνιο για νε διωξουν;

Δεν γράφω ανακρίβειες φιλαράκι...
Να κάνεις πιο σωστή διατύπωση..
Για να μην καταλαβαίνω διαφορετικά πράγματα..

Πόσο πιο σωστή δηλαδή ;;

Στυλ Ν. Χατζηνικολάου ;;;;; :LOL:

Ε δεν μπορώ !! :p

Κρατιόσουν , κρατιόσουν, αλλά δεν άντεξες τελικά.... :ROFLMAO:

Είναι θέμα αρμοδιότητας όταν δηλώνεται βελτίωση με sub π.χ. στα πρίμα.Αυτο είναι Placebo.
Στα πρίμα όχι, αλλά στα μεσαία (αν μιλάμε για κάποιο δίδρομο ηχείο 5-6 ιντσών) σίγουρα ναι
Και ο λόγος είναι πως το γουφεράκι (ο Θεός να το κάνει) θα απαλλαχθεί από το φορτίο των χαμηλών που έτσι κι αλλιώς δε μπορεί,
οπότε θα παίξει καλύτερα, πιο άνετα και με λιγότερες παραμορφώσεις τα υπόλοιπα....

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Στα πρίμα όχι, αλλά στα μεσαία (αν μιλάμε για κάποιο δίδρομο ηχείο 5-6 ιντσών) σίγουρα ναι
Και ο λόγος είναι πως το γουφεράκι (ο Θεός να το κάνει) θα απαλλαχθεί από το φορτίο των χαμηλών που έτσι κι αλλιώς δε μπορεί,
οπότε θα παίξει καλύτερα, πιο άνετα και με λιγότερες παραμορφώσεις τα υπόλοιπα....
Κόβοντας τα ηχεία σε ποια συχνότητα ώστε να πραγματοποιηθούν τα πιο πάνω;

Δεν έχει σημασια.Σε μερικούς μήνες θα έχω αλλα ηχεία. Με το woofer της ATC δεν μπορει να τα βάλει το sub ούτε με τον τελικό που θα το οδηγησει.

αλήθεια είναι ότι πρωϊνά ΣΚ υποφέρουν λίγο...χαχααχαχαχαχ

Ή μπορεί να υποφέρεις εσύ, π.χ. να σου χτυπήσει η γειτόνισσα την πόρτα καθώς πετάχτηκε από το διαμέρισμά της φορώντας το babydoll για να σου πει να κάνεις ησυχία κλπ...