Subwoofer ή όχι ;; Ιδού η απορία !

Χωρίς πλάκα, αυτό δεν είναι ευαισθησία, αλλά αναισθησία. Ούτε για αστείο δεν θα έπαιρνα τέτοια ηχεία για να ζητάνε μετά έναν υποσταθμό της ΔΕΗ σε ρεύματα και ανάλογους ενισχυτές για να παίξουν αξιοπρεπώς.
Χαμηλή ευαισθησία δεν σημαίνει απαραιτήτως δύσκολο φορτίο ώστε να χρειάζονται ρεύμα.

Είναι σχετικά δύσκολο (και ακριβό) να αγοράσεις ενισχυτή με σοβαρά ρεύματα.

Είναι πολύ πιο δύσκολο (και ακριβό) να αγοράσεις ενισχυτή με σοβαρά ρεύματα και σοβαρή ισχύ εξόδου.

Ούτε τα Snaic ούτε τα Nac είναι απλά stock μαύρα καλώδια.
Τι εννοεις σωστή διατομή σε ενισχυτή;
Ποιο ακριβό καλώδιο χρησιμοποίησες κι έκανε τα μεν η τα δε;
Έτσι διαβάζω … Αλλά νομίζω και στο δικό μου σύστημα προτιμώ με τα συν και τα πλην του βέβαια το στοκ μαύρο από το supra στον ενισχυτή .

100+ σελίδες διαφωνιών και δεν έχω δει ούτε ένα post να αναφέρεται σε ένα από τα σημαντικα κριτήρια: ένταση.

Ότι και να λέτε η ένταση είναι που ξεβρακώνει τα πάντα.

Έχω αναφερθεί εγώ στο πόσο βοηθάνε τα sub να ακούς σε χαμηλή ένταση σωστά λόγω καμπυλών ακουστότητας.
Πιο σημαντικό αυτό σε διαμέρισμα από τις μέγιστες στάθμες ή έστω τις reference στάθμες, οι οποίες μεταξύ μας είναι στάθμες που δεν ακούει κανένας στην ουσία, σε νορμάλ σπίτι. Σε dedicated room είναι άλλη ιστορία, δεν νομίζω ότι η πλειοψηφία έχει τέτοιο.

Έτσι διαβάζω … Αλλά νομίζω και στο δικό μου σύστημα προτιμώ με τα συν και τα πλην του βέβαια το στοκ μαύρο από το supra στον ενισχυτή .
Τα σουπρα νομιζω εχουν επικασσιτερωμενο χαλκο με ο,τι συνεπαγεται αυτο.
Στη θεση σου θα δοκιμαζα και κατι αλλο.

Τα σουπρα νομιζω εχουν επικασσιτερωμενο χαλκο με ο,τι συνεπαγεται αυτο.
Στη θεση σου θα δοκιμαζα και κατι αλλο.
το spc με το επάργυρο είχα . Ήταν καλύτερο σε αέρα καθαρότητα και ταχύτητα και σκηνή . Αλλά το στοκ ακούγεται πιο φυσικό πιο γεμάτο πιο ξεκούραστο με ωραίο ρυθμό . Με λίγα λόγια ακούγεται πιο φωτεινό και λίγο πιο λεπτό το Supra . Πιστεύω είναι καθαρά θέμα συνέργειας

Συστημα: COSMOTE Speedport Plus 2 → TP-Link WR1502X Client Bridge → AQ Pearl RJ45 1.5 m → TP-Link SG105 → AQ Cinnamon Ethernet 1.5 m → Cambridge Audio MXN10 Streamer/DAC → AQ Red River RCA → Roksan Attessa Integrated → QED XT40i + QED XT40i Jumpers → ELAC Carina BS243.4 isoacoustics iso puck mini / solid wood platforms (1.8μ αποσταση ακροασης)

Power: AudioQuest PowerQuest 2 | MXN10: Audioquest NRG-Y2 2m | Network: iFi iPower X supplies (x2)

Last edited:
View attachment 272824
Μην τρώτε παπά
Για πες τις εντυπώσεις σου.
Πρέπει να ήσουν την ίδια στιγμή μαζί μέσα εν τω μεταξύ :D

Ενημερωτικά επειδή δεν θυμάμαι αν το έλεγαν σε κάθε συνεδριά, ότι δεν ενεργοποιήθηκε το WaveForming γιατί δημιουργούσε σημαντικά θέματα το άνοιγμα στο ταβάνι που δεν ήταν κλειστός ο χώρος όπως τους είχε πει η οργάνωση.

• Like
Reactions: Sonorus
Για πες τις εντυπώσεις σου.
Πρέπει να ήσουν την ίδια στιγμή μαζί μέσα εν τω μεταξύ :D

Ενημερωτικά επειδή δεν θυμάμαι αν το έλεγαν σε κάθε συνεδριά, ότι δεν ενεργοποιήθηκε το WaveForming γιατί δημιουργούσε σημαντικά θέματα το άνοιγμα στο ταβάνι που δεν ήταν κλειστός ο χώρος όπως τους είχε πει η οργάνωση.
Εντυπωσιακό χαμηλό αλλά καμία σχέση με ακρόαση μουσικής. Ούτε κάποια ιδιαίτερη αίσθηση immersion. Πολύ χοληστερίνη και συντηρητικά... Κυριλέ home Cinema

Για να δούμε το PMC σε λίγο.

Εντυπωσιακό χαμηλό αλλά καμία σχέση με ακρόαση μουσικής. Ούτε κάποια ιδιαίτερη αίσθηση immersion. Πολύ χοληστερίνη και συντηρητικά... Κυριλέ home Cinema

Για να δούμε το PMC σε λίγο.

Δεν το έγραψα εγω, αλλά διαφωνώ με την επιλογή του υλικού προς αναπαραγωγή.
Από όλα αυτά το Cymatics της DTS είχε κάποιο νόημα.
Από την στιγμή που επιλέχθηκε το Atmos native music playback, υπήρχε άλλο υλικό πιο... νατουραλιζέ και για δικάναλους εισερχόμενους στο immersive audio.

Αν ήσουν όταν κάτσαμε και παίξαμε εκτός προγράμματος tracks θα είχες λίγο περισσότερο δείγμα.

Το ίδιο setup αν το έβαζαν με ταινία θα γινόταν το σώσε, αλλά για κάποιο λόγο επέλεξαν να το πάνε στην μουσική φέτος.

p.s. το χαμηλό αν σε εντυπωσίασε έτσι, δεν μπορείς να φανταστείς καν πόσο πιο εντυπωσιακό είναι με το WaveForming ενεργό. Πραγματικά άλλος πλανήτης, different league :)

• Like
Reactions: Sonorus
Όπως το έγραψες. Για ταινίες σκοτώνει. Για μουσική, τα Wilson δίπλα χωρίς τα σαμπ, παίζουν κλάσεις ανώτερα. IMHO as always