Subwoofer ή όχι ;; Ιδού η απορία !

Status
Not open for further replies.
Όπως το έγραψες. Για ταινίες σκοτώνει. Για μουσική, τα Wilson δίπλα χωρίς τα σαμπ, παίζουν κλάσεις ανώτερα. IMHO as always

Σε αυτό το δωμάτιο λες;

IMG_20260604_131625.jpg

Αν λες για αυτά, παίζαν απλώς ικανοποιητικά. Για το price tag τους, it's a no for me.
Σε ευθεία αντιπαράθεση με το "δικάναλο" της Trinnov στον διάδρομο (2 S7t Black Edition + 2x D8is subs), τα 2α έπαιζαν πιο σωστά.

Σε αυτό το δωμάτιο λες;

View attachment 272838

Αν λες για αυτά, παίζουν απλώς ικανοποιητικά. Για την τιμή τους, είναι ένα όχι για μένα.
Σε ευθεία αντιπαράθεση με το "δικάναλο" της Trinnov στον διάδρομο (2 S7t Black Edition + 2x D8is subs), τα 2α έπαιζαν πιο σωστά.
Πόσο έχει τιμές λιανικής το setup με τα wilson και πόσο το setup με τον Trinnov;

Αντικειμενικά το setup μόνο Wilson πρέπει να παίζει καλύτερα σε σχέση με το setup με τον Trinnov..
Όσα δικαναλα έχω ακούσει με τον Trinnov σαν προ δεν με ικανοποίησαν (και το ένα σύστημα ήταν πολύ ακριβό), το άλλο ήταν σε μια προηγούμενη έκθεση στην Ελλάδα με Trinnov/Rotel και ηχεία αυτά..

Σε αυτό το δωμάτιο λες;

View attachment 272838

Αν λες για αυτά, παίζαν απλώς ικανοποιητικά. Για το price tag τους, it's a no for me.
Εμένα αυτό μου άρεσε πιο πολύ.

Πόσο έχει τιμές λιανικής το setup με τα wilson και πόσο το setup με τον Trinnov;

Αντικειμενικά το setup μόνο Wilson πρέπει να παίζει καλύτερα σε σχέση με το setup με τον Trinnov..
Όσα δικαναλα έχω ακούσει με τον Trinnov σαν προ δεν με ικανοποίησαν (και το ένα σύστημα ήταν πολύ ακριβό), το άλλο ήταν σε μια προηγούμενη έκθεση στην Ελλάδα με Trinnov/Rotel και ηχεία αυτά..
To "δικάναλο" Trinnov που λέω, είναι DSP που μπαίνει σε κανονικό stereo pre, όχι Trinnov Altitude.
Price tag για αυτό δεν ξέρω, είναι new, και δεν έχω ρωτήσει.
Το υπόλοιπο setup δεν είναι φθηνό, αλλά είναι:

2* S7t Black Edition (~30k retail)
2* D8is + 2x DSP 3000 (~20k each, 40k total)
1* DSP/Cross/Processor (unknown)

Μπορείς φυσικά αντί για τα D8is να πας σε κάποια από τα κλασικά D/R series subwoofers της Perlisten σε πιο γήινες τιμές (απλά δεν είναι εντοιχιζόμενα/boxed).

Το δωμάτιο της Wilson...

Alexia V (~100k)
2x Dan D' Agostino Momentum Z monoblocks... (~150k)

Δεν βάζω καν τα υπόλοιπα, μιλάμε για 350k πλέον :D

Ακριβώς.
Όταν ο copland για 2*50w βάζει 600va μετασχηματιστή οι άλλοι τον βάζουν για τα τριπλάσια watt και βάλε.

Ακριβώς.
Όταν ο copland για 2*50w βάζει 600va μετασχηματιστή οι άλλοι τον βάζουν για τα τριπλάσια watt και βάλε.
Οι λαμπατοι δουλεύουν αλλιώς σε σχέση με τους transistor..
Μην μπερδεύουμε τις δύο διαφορετικές τοπολογίες ενισχυτών...

Η αλήθεια είναι ότι ο συνδυασμός Naim και ATC έχει κάνει ανθρώπους να παρατήσουν το χόμπυ.

Ναι αν και δεν είναι απαραίτητο να το παρατήσεις.
Απλά πας για άλλους συνδυασμούς.
Απο ηχεία (και ενισχυτές) να φάνε και οι όρνιθες....

• Like
Reactions: Tzimisce
Ναι αν και δεν είναι απαραίτητο να το παρατήσεις.
Απλά πας για άλλους συνδυασμούς.
Απο ηχεία (και ενισχυτές) να φάνε και οι όρνιθες....
Αρκεί να μην είσαι ισχυρογνώμων και δε μπορείς να παραδεχτείς ότι αγόρασες λάθος ηχείο ή ενισχυτή.

Μπα, δεν...ένα από τα χειρότερα συστήματα που έχω ακούσει είχε ΑΤC 100άρια και μεγάλους ΝΑΙΜ, μονομπλόκ μάλιστα. Και. ήταν όλη η αλυσίδα ΝΑΙΜ, CD-PRo-Power, με όλα τα εξωτερικά τροφοδοτικά. Ήταν αυτός που παράτησε το χόμπυ -κυριολεκτικά, όχι σα σχήμα λόγου-και πλέον ακούει από ένα ενισχυτή του 500άρικου και κάτι παλιά ηχεία ραφιού.
Πολλά επώνυμα προϊόντα είναι ακριβά και άχρηστα ταυτόχρονα, έχοντας παράλληλα ορκισμένους υποστηρικτές... κάτι σαν το σύστημα που περιγράφεις. Προσωπικά από τους χειρότερους συνδυασμούς που έχω ακούσει...

Γιατί;
Έχεις δει πολλούς ενισχυτές στα 2*50 με 600va μετασχηματιστή ; 🤔
Δεν το έγραψα γι αυτό αλλά επειδή δεν μπορεί να υπερνικήσει τους περιορισμούς της λάμπας στην οδήγηση δύσκολων φορτιων.Εκει,ο παραλληλισμος με τριπλασιας ισχύος και 600va μετασχηματιστή(transistor)αποβαίνει υπέρ του δεύτερου.

Πρέπει να κανονίσουμε να έρθεις για καφέ με τον vlad να δεις πως παίζουν τα ηχεία που θέλεις να πάρεις με λάμπα 😉

• Like
Reactions: vlad66
Το βασικό μειονέκτημα των ενισχυτών λυχνίας είναι το "σίδερο"(μτχ εξόδου) μεταξύ λάμπας και ηχείου πάνω στο signal path. Αποτέλεσμα είναι ο ενισχυτής να 'χει μικρότερο
DF από τους αντίστοιχους με τρανζίστορ και ο έλεγχος του ηχείου στα χαμηλά να μην είναι τόσο "σφιχτός" όσο του τρανζίστορ. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι λυχνιακοί
ενισχυτές δεν παίζουν καλά με "δύσκολα" ηχεία. Σημαίνει οτι ένας τυπικός λυχνιακός δεν θα παίξει. Αν όμως ακούσετε Octave πχ με
Harbeth θ' αλλάξετε γνώμη.

Αυτό αυτό το λεω γιατί καλά τα 600VA του Copland στο τροφοδοτικό, αλλά δεν γίνεται να συγκρίνεις τις τροφοδοσίες ενός λυχνιακού με
έναν τρανζίστορ και να βγάλεις συμπέρασμα... Το signal path του ενός και του άλλου είναι τελείως διαφορετικά.

Αν ποτέ υλοποιηθει(που λέει ο λόγος)θα την ακούσω.
Για να μην παρεξηγηθω,εννοώ αποκλειστικα το θέμα της οδηγησης.
Το βασικό μειονέκτημα των ενισχυτών λυχνίας είναι το "σίδερο"(μτχ εξόδου) μεταξύ λάμπας και ηχείου πάνω στο signal path. Αποτέλεσμα είναι ο ενισχυτής να 'χει μικρότερο
DF από τους αντίστοιχους με τρανζίστορ και ο έλεγχος του ηχείου στα χαμηλά να μην είναι τόσο "σφιχτός" όσο του τρανζίστορ. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι λυχνιακοί
ενισχυτές δεν παίζουν καλά με "δύσκολα" ηχεία. Σημαίνει οτι ένας τυπικός λυχνιακός δεν θα παίξει. Αν όμως ακούσετε Octave πχ με
Harbeth θ' αλλάξετε γνώμη.

Αυτό αυτό το λεω γιατί καλά τα 600VA του Copland στο τροφοδοτικό, αλλά δεν γίνεται να συγκρίνεις τις τροφοδοσίες ενός λυχνιακού με
έναν τρανζίστορ και να βγάλεις συμπέρασμα... Το signal path του ενός και του άλλου είναι τελείως διαφορετικά.
Συμφωνώ εκτός από το παράδειγμα που παρεθεσες.Τα Harbeth είναι από τα πιο ευκολοδηγητα ηχεία.
Πρέπει να κανονίσουμε να έρθεις για καφέ με τον vlad να δεις πως παίζουν τα ηχεία που θέλεις να πάρεις με λάμπα 😉
Γνωρίζω ήδη.Τα έχω ακούσει με Audio Research ο οποίος έφυγε με συνοπτικές διαδικασίες.Στην θέση του ήλθαν Naim και το σύνολο παίζει αρκετά καλά.

• Wow
Reactions: Λάκης
Status
Not open for further replies.