Subwoofer ή όχι ;; Ιδού η απορία !

Όπως το έγραψες. Για ταινίες σκοτώνει. Για μουσική, τα Wilson δίπλα χωρίς τα σαμπ, παίζουν κλάσεις ανώτερα. IMHO as always

Σε αυτό το δωμάτιο λες;

IMG_20260604_131625.jpg

Αν λες για αυτά, παίζαν απλώς ικανοποιητικά. Για το price tag τους, it's a no for me.
Σε ευθεία αντιπαράθεση με το "δικάναλο" της Trinnov στον διάδρομο (2 S7t Black Edition + 2x D8is subs), τα 2α έπαιζαν πιο σωστά.

Σε αυτό το δωμάτιο λες;

View attachment 272838

Αν λες για αυτά, παίζουν απλώς ικανοποιητικά. Για την τιμή τους, είναι ένα όχι για μένα.
Σε ευθεία αντιπαράθεση με το "δικάναλο" της Trinnov στον διάδρομο (2 S7t Black Edition + 2x D8is subs), τα 2α έπαιζαν πιο σωστά.
Πόσο έχει τιμές λιανικής το setup με τα wilson και πόσο το setup με τον Trinnov;

Αντικειμενικά το setup μόνο Wilson πρέπει να παίζει καλύτερα σε σχέση με το setup με τον Trinnov..
Όσα δικαναλα έχω ακούσει με τον Trinnov σαν προ δεν με ικανοποίησαν (και το ένα σύστημα ήταν πολύ ακριβό), το άλλο ήταν σε μια προηγούμενη έκθεση στην Ελλάδα με Trinnov/Rotel και ηχεία αυτά..

Σε αυτό το δωμάτιο λες;

View attachment 272838

Αν λες για αυτά, παίζαν απλώς ικανοποιητικά. Για το price tag τους, it's a no for me.
Εμένα αυτό μου άρεσε πιο πολύ.

Πόσο έχει τιμές λιανικής το setup με τα wilson και πόσο το setup με τον Trinnov;

Αντικειμενικά το setup μόνο Wilson πρέπει να παίζει καλύτερα σε σχέση με το setup με τον Trinnov..
Όσα δικαναλα έχω ακούσει με τον Trinnov σαν προ δεν με ικανοποίησαν (και το ένα σύστημα ήταν πολύ ακριβό), το άλλο ήταν σε μια προηγούμενη έκθεση στην Ελλάδα με Trinnov/Rotel και ηχεία αυτά..
To "δικάναλο" Trinnov που λέω, είναι DSP που μπαίνει σε κανονικό stereo pre, όχι Trinnov Altitude.
Price tag για αυτό δεν ξέρω, είναι new, και δεν έχω ρωτήσει.
Το υπόλοιπο setup δεν είναι φθηνό, αλλά είναι:

2* S7t Black Edition (~30k retail)
2* D8is + 2x DSP 3000 (~20k each, 40k total)
1* DSP/Cross/Processor (unknown)

Μπορείς φυσικά αντί για τα D8is να πας σε κάποια από τα κλασικά D/R series subwoofers της Perlisten σε πιο γήινες τιμές (απλά δεν είναι εντοιχιζόμενα/boxed).

Το δωμάτιο της Wilson...

Alexia V (~100k)
2x Dan D' Agostino Momentum Z monoblocks... (~150k)

Δεν βάζω καν τα υπόλοιπα, μιλάμε για 350k πλέον :D

Δεν ισχύει.
Ο Naim που είχα ακούσει είχε τα τριπλάσια watt από αυτόν που πήρα τελικά.
Τα watt (rms) δεν έχουν τόση σημασία..
Η τροφοδοσία και τα αποθέματα ρεύματος του τροφοδοτικού παίζει ρόλο..

• Like
Reactions: Tzimisce
Ακριβώς.
Όταν ο copland για 2*50w βάζει 600va μετασχηματιστή οι άλλοι τον βάζουν για τα τριπλάσια watt και βάλε.

Ακριβώς.
Όταν ο copland για 2*50w βάζει 600va μετασχηματιστή οι άλλοι τον βάζουν για τα τριπλάσια watt και βάλε.
Οι λαμπατοι δουλεύουν αλλιώς σε σχέση με τους transistor..
Μην μπερδεύουμε τις δύο διαφορετικές τοπολογίες ενισχυτών...