SUN AUDIO SV2A3 - GIANT TERMINATOR!?!

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: SUN AUDIO SV2A3 - GIANT TERMINATOR!?!

H σχεδιαση ειναι αρκετα straight forward, κατα τα γνωστα Γιαπωνεζικα προτυπα. Μεταξυ πρωτης και δευτερης προενισχυτριας γινεται Direct coupling. Η βαθμιδα Εξοδου ειναι -τι αλλο- Self biased. Στα μειον ΙΜΗΟ ειναι τα δυο ξεχωριστα ποτενσιομετρα (ενα για καθε καναλι) που δεν κανουν τιποτε παραπανω απο το να δυσκολευουν την ρυθμιση του Volume. Ο ενισχυτης εχει μια μονο στερεοφωνικη εισοδο, την στιγμη που η ευαισθησια της Εισοδου του ειναι τεραστια, με αποτελεσμα να εξαντλειται η καθαρη λειτουργια στο πρωτο τεταρτο της διαδρομης των ποτενσιομετρων. Καποιος που θελει να παιξει με αυτο , μπορει πειραματικα να παραλειψει τους Ηλεκτρολυτικους πυκνωτες που κανουν αποζευξη των Καθοδων στις δυο προενισχυτριες.

Η διαφορά είναι ότι αυτό το μηχανάκι "παίζει" , από αυτά που διαβάζω, γιατί δεν το έχω ακούσει ακόμα.

Μήπως θα έπρεπε τελικά κάποιοι να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους περί υλικών μπας και ακούσουμε και κανένα μηχάνημα της προκοπής ?

Πολλααααα τα Watt βρε παιδι μου ενα πραμα!!!!!!!!!!Πως να τα τιθασευσεις?????
Χειμαρος...πωπωπω!!!

Για σκέψου, να συνδέσεις το λαμπάτο σου AMR CD player, απευθείας στα ηχεία !!! :flipout:

Last edited:
Πολλααααα τα Watt βρε παιδι μου ενα πραμα!!!!!!!!!!Πως να τα τιθασευσεις?????
Χειμαρος...πωπωπω!!!

εσυ που εχεις ευκολα ηχεια τι αγχωνεσαι-bye-

Re: Απάντηση: Re: SUN AUDIO SV2A3 - GIANT TERMINATOR!?!

Η διαφορά είναι ότι αυτό το μηχανάκι "παίζει" , από αυτά που διαβάζω, γιατί δεν το έχω ακούσει ακόμα.

Μήπως θα έπρεπε τελικά κάποιοι να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους περί υλικών μπας και ακούσουμε και κανένα μηχάνημα της προκοπής ?

+10000000

:a0210:

Ναι δεν διαφωνώ ότι κάποιος πρέπει να είναι συνειδητοποιημένος για να προχωρήσει σε μια τέτοια αγορά.

Απλά επειδή έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία όπως θα γνωρίζετε στις λυχνίες, πιστεύω ότι η μαγεία παραμένει και σε μια καλή υλοποίηση ηχείου 95db ή 100db.

Όπως π.χ. με τα Zu Definition MK2, τα Usher D2, τα Avantgarde Trio ή τα Tannoy Westminster Royal S.E. κ.α.π.

Αυτές είναι απλά κάποιες αναφορές σε ηχεία που έχει τύχει να ακούσω με πολύ μικρούς λαμπάτους Single Ended και Push Pull.

Δεν αμφιβάλω ότι μπορεί κάποιος να ζήσει μαγικές στιγμές με μια καλή τριοδική υλοποίηση με λυχνίες Α3. Απλά πρέπει να τη 'βοηθήσουμε' και εμείς όσο μπορούμε.

Και επειδή ακριβώς αναφέρετε ότι είναι ένας εξαιρετικός ενισχυτής με 'γεμάτο' και 'πλούσιο' ήχο, δεν θα ήταν ακόμη καλύτερα να μπορούσε κάποιος να τον ακούσει σε Live στάθμες?

Περι ορεξεως ουδεις λογος.

Δεν εχω να πω κατι πανω σε αυτο.

Βεβαιως και ενα καλοσχεδιασμενο ευαισθητο ηχειο δυναται να παιξει εξαιρετικα με τον καταλληλο ενισχυτη.

Αυτο ειναι αναμενομενο με τον συγκεκριμενο ενισχυτη π.χ.

Το μη αναμενομενο ειναι οτι ΠΑΙΖΕΙ και με normal ηχεια ταξης ευαισθησιας 88-92db.

Τελικα αυτοι οι Tamura δεν παιζονται!

Πιο πολυ μου φαινεται για GIANT TERMINATOR κατι σαν τον nuforce s-1 που εχει υποδοχη για ακουστικα , τριπλα watts , ειναι DAC , εχει εξοδο για subwoofer , δουλευει σαν pro και σαν τελικος , εχει αποσπασει αριστες κριτικες για τον ηχο του και εχει μονο 200 δολλαρια.
Υπαρχει και αντιπροσωπος εδω στην ελλαδα αλλα δεν το φερνει πιθανον λογω μηδαμινου κερδους.
Παραγγελιες μονο απο εξωτερικο με οτι αυτο συνεπαγεται.

Θα ήθελα πολύ να τον κουμπώσω στα ATC που ξέρω και πως παίζουν...
Αν και φοβάμαι ότι θα τον καταπιούν πριν καταφέρουμε να ακούσουμε το οτιδήποτε...

Τουλάχιστον μία 300Β που δοκιμάσαμε τη φτύσανε στον καναπέ και ακόμη δεν έχει συνέρθει... :flipout:

Ποτε δεν ξερεις Μιχαλη...

Τα ιδια ελεγα κι εγω και τον ηπια...:flipout:

Διαθετουμε κι αλλα μηχανακια SET με 300Β, 2Α3 κτλ., των οποιων η οδηγηση ειναι η αναμενομενη.

Εδω ομως προκειται περι μεγιστης εκπληξεως. Το μηχ/κι δεν το ξεχωριζεις απο ενα λαμπατο 20-40 watt με τιποτα! Αν δε βαλουμε μια κουρτινα μπροστα απο το συστημα ΟΥΔΕΙΣ θα πιστεψει οτι προκειται για ενισχυτη 3,5 Watt και στοιχηματιζω πανω σε αυτο.

Οκ νομίζω,ότι ήταν να ειπωθεί ειπώθηκε.

Τώρα το πόσο "απίθανα" είναι τα μηχανήματα αυτά,μέλει να διαπιστωθεί στην πράξη απο τα μέλη.

Υπάρχει και αρκετό stock από λυχνίες 2Α3 PENTA LABORATORIES στρατιωτικών προδιαγραφών που δεν έχω καταφέρει ακόμα να τις ακούσω σε κάποιο ενισχυτή. Είναι ακόμα στα κουτιά τους και δεν έχουν ανάψει ποτέ.

"Απλά επειδή έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία όπως θα γνωρίζετε στις λυχνίες, πιστεύω ότι η μαγεία παραμένει και σε μια καλή υλοποίηση ηχείου 95db ή 100db.

Όπως π.χ. με τα Zu Definition MK2, τα Usher D2, τα Avantgarde Trio ή τα Tannoy Westminster Royal S.E. κ.α.π
"

Βέβαια η αγορά ένος ηχείου σαν αυτά προαπαιτεί ακρόαση με τον συγκεκριμένο, ο οποίος πραγματικά βγάζει μαγεία σε υπερθετικό βαθμό, τουλάχιστον από προσωπική εμπειρία. Επειδή ο Music Lover εισάγει ενα ηχείο της Opera-Cons. κόρνα τo M12 Barque (δεν είμαι και σίγουρος), με βάση το review του soundstage! (http://www.soundstage.com/revequip/opera_m12.htm) και σε συνδιασμό με τον SV2A3 ίσως βγεί το καλύτερο σύστημα ενισχυτή-ηχείου στην ιστορία με έμφαση στο κόστος. Δεν το έχω ακούσει ποτέ, η τιμή του θα έλεγα όσο και να είναι το βάρος και τα έξοδα εισαγωγής του θα είναι και πάλι προσιτή σε αναλογία με την απόδοσή του - πιστεύω. Μακάρι φέτος στην έκθεση να δούμε 2 δωμάτεια με όλα τα καλούδια σε παράταξη . Εαν 'παίζει' κάτι τέτοιο πράγματι θα είναι γεγονός που θα προκαλέσει τους άπαντες φίλους των SET και μόνο να το δεχθούν σαν πρόταση-ασφαλείας αλλά και να παραδεχθούν όντως οτι ενα τέτοιο όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα από αρκετούς .

Last edited:
Re: Απάντηση: SUN AUDIO SV2A3 - GIANT TERMINATOR!?!

εσυ που εχεις ευκολα ηχεια τι αγχωνεσαι-bye-
Γιατρε μου ακομα σε περιμενω........ελα και δεν θα χασεις -υποσχεθηκες κατι να φερεις!!!!!!!!-bye-

Πιο πολυ μου φαινεται για GIANT TERMINATOR κατι σαν τον nuforce s-1 που εχει υποδοχη για ακουστικα , τριπλα watts , ειναι DAC , εχει εξοδο για subwoofer , δουλευει σαν pro και σαν τελικος , εχει αποσπασει αριστες κριτικες για τον ηχο του και εχει μονο 200 δολλαρια.
Υπαρχει και αντιπροσωπος εδω στην ελλαδα αλλα δεν το φερνει πιθανον λογω μηδαμινου κερδους.
Παραγγελιες μονο απο εξωτερικο με οτι αυτο συνεπαγεται.
Ωραίος !

+1

Τελικά ο ενισχυτής είναι καλός. Αλλά μάλλον δεν είναι High End. Μήπως να μεταφερθεί το θέμα στην Audio;

...

Εκτός κι αν ο σκοπός μας δεν είναι τελικά αυτός της ενημέρωσης αλλά είναι άλλος.

Πήραμε φόρα με τα power buy και χάσαμε το νόημα...
Βρε μήπως να εκδώσουμε ένα περιοδικό που δεν θα παρουσιάζει το πως ακούγονται τα μηχανήματα αλλά μόνο την καλύτερη τιμή που μπορούμε να τα χτυπήσουμε;

Ποτε δεν ξερεις Μιχαλη...

Τα ιδια ελεγα κι εγω και τον ηπια...:flipout:

Να σου πω... Έχω τον Macmod να με μπριζώνει, μην ξεκινήσεις και εσύ! :flipout:
Ακούω... Πιο Σαββάτο σε βολεύει για καφεδάκι; Αν δεν παίξει στα ATC έχω και ένα ζευγάρι φοστεξάκια στα 96+ DB να τον κουμπώσω! Το σίγουρο είναι ότι θα τον ξεζουμίσουμε με όλους τους τρόπους!
Ένας καλός λαμπάτος με 2Α3 είναι σίγουρα μία εμπειρία που δεν θέλω να χάσω...

Tzimisce, το ερχόμενο Σάββατο θα το έχουμε για ακρόαση ? -bye-

Ελπίζω μέχρι τέλος του μήνα να έχω μία σοβαρή πηγή στο σπίτι γιατί το πικάπ ακόμη το στήνω και το CD είναι στην αντιπροσωπεία για αλλαγή οθόνης...
Επίσης μέχρι τέλος του μήνα ελπίζω να έχω και τα φοστεξάκια γιατί τα έχω στείλει για να γίνει επένδυση με δέρμα στο κουτί τους.
Αν μπορεί ο Γιώργος κάποιο Σαββάτο κανονίζουμε σπίτι μου μία ακρόαση 3-4 άτομα.

Γιατρε μου ακομα σε περιμενω........ελα και δεν θα χασεις -υποσχεθηκες κατι να φερεις!!!!!!!!-bye-

Γιατρέ του έχω τον audionet στη πρίζα και θα τον ανεβάσω Αθήνα πάλι οπότε μπορείτε να βρεθείτε εδώ... :flipout:

Τελικά ο ενισχυτής είναι καλός. Αλλά μάλλον δεν είναι High End. Μήπως να μεταφερθεί το θέμα στην Audio;

...

Όχι, καλύτερα να μείνει εδώ. Στο κάτω της γραφής, αφού με ηχείο 89dB το ενισχυτάκι δεν μπορεί να σηκώσει πάνω από 90 -άντε, χατιρικώς 91dB σε απόσταση ακρόασης, στα 2,5 - 3 μέτρα δηλαδή, αναγκαστικά ο ακροατής δεν του μένει παρά να αρκεσθεί στις όποιες άλλες αρετές του ενισχυτή, (χροιές, διαφάνειες και τα τοιαύτα). Ο κ. Παπαγεωργίου έχει δίκιο. Αν δεν του βάλεις ηχείο ευαισθησίας τουλάχιστον 95dB, στάθμη δεν θα ακούσεις. 3,5 βατ, τ' είν' ο κάβουρας, τ' είν' το ζουμί του...

Τώρα δηλαδή συγγνώμη, αν κάποιος θέλει ντε και καλά ενισχυτή με λάμπες, χάθηκε ο κόσμος ρε παιδιά να πάρει κάτι με EL34, ή EL84, που είναι εξαίσιες λάμπες; Η 2Α3 -και η 300Β- είναι προπολεμικές σχεδάσεις, έλεος πια... Φταίει μετά ο Θέμης, που βγαίνει απ' τα ρούχα του;

...

Κάτσε να τον ακούσουμε πρώτα...
Εδώ έχουμε στην High End το blue sky! :flipout:

Άσε που κάνουμε summon και κανένα φιλαράκι! Κοίτα από κάτω!

Τώρα δηλαδή συγγνώμη, αν κάποιος θέλει ντε και καλά ενισχυτή με λάμπες, χάθηκε ο κόσμος ρε παιδιά να πάρει κάτι με EL34, ή EL84, που είναι εξαίσιες λάμπες;

:flipout:

Αυτό με τις EL εγώ Κώστα θα το κρατήσω να το έχω να σου το χτυπάω! Πες και κάτι καλό για τα πικάπ και το μόνο που μένει είναι να σε βάλω να εξυμνήσεις και ένα καλώδιο ρεύματος!

Last edited:

Να σου πω... Έχω τον Macmod να με μπριζώνει, μην ξεκινήσεις και εσύ! :flipout:
Ακούω... Πιο Σαββάτο σε βολεύει για καφεδάκι; Αν δεν παίξει στα ATC έχω και ένα ζευγάρι φοστεξάκια στα 96+ DB να τον κουμπώσω! Το σίγουρο είναι ότι θα τον ξεζουμίσουμε με όλους τους τρόπους!
Ένας καλός λαμπάτος με 2Α3 είναι σίγουρα μία εμπειρία που δεν θέλω να χάσω.
Αν μπορεί ο Γιώργος κάποιο Σαββάτο κανονίζουμε σπίτι μου μία ακρόαση 3-4 άτομα.

Γιατρέ του έχω τον audionet στη πρίζα και θα τον ανεβάσω Αθήνα πάλι οπότε μπορείτε να βρεθείτε εδώ... :flipout:

Μιχαλη ο ενισχυτης ειναι διαθεσιμος οποτε θελετe για ακροαση κατ'οικον.

No problem.

Όχι, καλύτερα να μείνει εδώ. Στο κάτω της γραφής, αφού με ηχείο 89dB το ενισχυτάκι δεν μπορεί να σηκώσει πάνω από 90 -άντε, χατιρικώς 91dB σε απόσταση ακρόασης, στα 2,5 - 3 μέτρα δηλαδή, αναγκαστικά ο ακροατής δεν του μένει παρά να αρκεσθεί στις όποιες άλλες αρετές του ενισχυτή, (χροιές, διαφάνειες και τα τοιαύτα). Ο κ. Παπαγεωργίου έχει δίκιο. Αν δεν του βάλεις ηχείο ευαισθησίας τουλάχιστον 95dB, στάθμη δεν θα ακούσεις. 3,5 βατ, τ' είν' ο κάβουρας, τ' είν' το ζουμί του...

Τώρα δηλαδή συγγνώμη, αν κάποιος θέλει ντε και καλά ενισχυτή με λάμπες, χάθηκε ο κόσμος ρε παιδιά να πάρει κάτι με EL34, ή EL84, που είναι εξαίσιες λάμπες; Η 2Α3 -και η 300Β- είναι προπολεμικές σχεδάσεις, έλεος πια... Φταίει μετά ο Θέμης, που βγαίνει απ' τα ρούχα του;

Οταν κιαν τον ακουσεις ποτε το ξανασυζηταμε...

Τωρα με τις EL84 (ειδικα) και με τις EL34 δεν εχω τιποτα, μια χαρα λαμπιτσες ειναι κι.....Εχουμε και για σας που τις αναζητησατε κυριοι:flipout:

Sunaudio SV-PM200

Ειναι και πιο φθηνος και σχεδον το ιδιο καλος. Ρωτηστε τον kharmacoma που τον ακουσε:grandpa:

Και για να μπούμε λίγο στο θέμα...

Μιχαλη ο ενισχυτης ειναι διαθεσιμος οποτε θελετe για ακροαση κατ'οικον.

No problem.

Ωραία, οπότε κανονίζω με τον Internet King να φέρει τον προενισχυτή του μόλις θα έχω διαθέσιμες πηγές να τον ακούσουμε...
Στην ακρόαση θα είναι ο Internet King, και δύο άτομα ακόμη οι οποίοι θα ήθελαν να ακούσουν τον ενισχυτή αν δεν έχεις πρόβλημα.
Μόλις ετοιμαστώ σε ενημερώνω! :)

Status
Not open for further replies.