Superman (2025)

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    5

Οι πρωτες κριτικες- κακιστες- για το Σουπερμαν.

Κραταμε μικρο πολυ μικρο καλαθι......για το τι θα δουμε .

Δυστυχώς μετά το "Man of steel" και το "Batman vs Superman" ο πήχης ανέβηκε αρκετά ψηλά.
Η αίθουσα Imax έκανε περισσότερο ελκυστικό το γεγονός για μένα παρά η ίδια η ταινία.
Ηδη στις πρώτες σκηνές, ο νέος superman που αλληθώριζε, μου έκανε πιο πολύ για μπουνταλάς παρά για ατρόμητος.
Κι εδώ φταίει ο Καβίλ σε αυτό. Ενω μοιάζουν αρκετά οι ηθοποιοί μεταξύ τους, ο Καβίλ φαίνεται πιο αρρενωπός.
Η ταινία απευθύνεται κυρίως στην νέα γενιά καθώς τα αστεία και η σκηνοθεσία είναι φτιαγμένα γι αυτούς.
Για να γνωρίσουν καλύτερα τον ήρωα.
Προχειρότητα σε όλη την ταινία.
Από τον superdog που δίνει λύσεις ενώ ο superman δεν μπορεί!!!!!, μέχρι τον πόλεμο μεταξύ των 2 χωρών όπου απαρτίζονται με 100 κομπάρσους για την κάθε χώρα.

Ενώ πάτησε στην βασική ιδέα από το "Batman vs Superman", κατέληξε ένας αχταρμάς, ένα μπέρδεμα, να τελειώσουμε να φύγουμε.
Κάποια στιγμή βαρέθηκα και περίμενα πότε θα τελειώσει.
Βαθμολογία 4/10

• Like
Reactions: Kosh
Οι πρωτες κριτικες- κακιστες- για το Σουπερμαν.

Κραταμε μικρο πολυ μικρο καλαθι......για το τι θα δουμε .
Εγώ γιατί διαβάζω ακριβώς το αντίθετο παντού? Όπως και να έχει, σήμερα έχει IMAX για προσωπική άποψη.

Επιτέλους είδαμε ξανα Κλαρκ Κεντ στην μεγάλη οθόνη απο εποχής Ριβ και έναν superman με μεγάλη καρδιά, ξανά στις ρίζες του με αυτό το reboot.
Απολαυστικό super hero movie και είχε απ΄ όλα! Το cast on spot (Καλ ελ, Λουθορ, Λειν), δράση συνεχόμενη, αρκετά comic reliefs, υπερβολές παντού (εντάξει superhero movie βλέπουμε, τα πάντα γίνονται), & συναίσθημα. Ψεγάδια φυσικά υπάρχουν αλλά για μένα μικρής σημασίας.

Με κράτησε τόσο που δεν ασχολήθηκα καν με τα τεχνικά (πρώτη φορά σε IMAX) εικόνας και ήχου.

Απο μένα 8.5

PS Αντίο Καβίλ, τελικά μπορεί να υπάρξει συνέχεια στον ηρώα μετά απο σένα

Tρελη απογοητευση.

Ειχα αναθαρρησει λιγο με τις μετριες κριτικες απο το εξωτερικο αλλα μαλλον εχουν ριξει πολυ χαμηλα τον πηχη των προσδοκιων τους .

Και εγω τον ειχα ριξει γιατι πλην των μασιφ Guardians of the Galaxy ο Gunn οτι αλλο ειχε πιασει το ειχε κανει εναν αχταρμα αλλα ελπιζεις οτι καποια στιγμη ισως αλλαξει . Αμ δε.....

Αυτο εκανε και εδω.....εναν αχταρμα απο τους λιγους......

Οσον αφορα την εμφανιση του χαρακτηρα, το κοστουμι ειναι ακομα χειροτερο απο οτι νομιζαμε....και μαλιστα στην τελικη κοπια που ειδαμε ηταν ακομα πιο ανοιχτο σε χρωμα κανοντας το παιδικο.

Ο ηθοποιος εχει εμφανως ενα θεμα με τα ματια του που ναναι καλα ο ανθρωπος στον φακο μοιαζει πολυ ενοχλητικο για την στιβαροτητα του βλεμματος του τουλαχιστον κατι απαραιτητο μετα το killer βλεμμα του Καβιλ.

Στο πανι φαινοταν σαν παιδακι ο ηθοποιος αντιθετα με τον Καβιλ που σου εβγαζε το ποσο αντρας και σοβαρα επαιρνε τον ρολο του.

Πιο χαζοχαρουμενη η προσεγγιση του Γκαν σαφως πιο σκοτεινη και υποβλητικη η προσεγγιση του Σναιντερ.

Ο χαρακτηρας απο μονος του ειναι τοσο γελοιος ετσι κι αλλιως που μονον ενας illustrator ειχε δειξει σαφως πως σωζεται ο Alex Ross κατι που υιοθετησε απλοχερα ο Σναιντερ κανοντας τον χαρακτηρα επιτελους ενδιαφεροντα.

Σαφεστατα κακη επιλογη του Γκαν ολοι το οσμιζομασταν αλλα τωρα επιβεβαιωθηκαμε οτι οδευε προς πατατα.

Θα μπορουσε παρολα αυτα να το σωσει διαλεγοντας ενα πιο ποιητικο δρομο αλλα ουτε αυτο δεν ακολουθηθηκε.

υγ

Η ταινια εχει καποιες ωραιες σκηνες εκει με τους ουρανοξυστες αλλα απο ωραιες σκηνες χορτασαμε αυτο δεν ηταν ταινια .

Για να μην επαναλαμβανω προσυπογραφω οτι ειπε ο Σωτηρης πιο πανω ισχυουν ολα στο ακεραιο.

Αν δεν ηταν το κερασακι του ΙΜΑΧ ευκολα θα την αφηνα για την τηλεοραση μου σε λιγους μηνες...

υγ2

Τραγικη επιλογη του περιβαλλοντος των γονιων του. Μοιαζει πραγματικα αστεια η επιλογη των ηθοποιων αυτων μετα ας πουμε την εξαιρετικη προσεγγιση του Κεβιν Κοστνερ.

Για το σκυλο και το υπολοιπο σοι........αρνουμαι πραγματικα.

• Like
Reactions: Sotiris and vadergr
Μου κάνει εντύπωση που είχατε προσδοκίες. Αφού πέφτει τρελό θάψιμο παγκοσμίως.
Που ακριβώς?

Φυσικά δε μπορούν όλα να αρέσουν σε όλους, αλλά το παγκόσμιο θάψιμο που λες είναι ανακριβές.

Όσο για την διαφορά Superman Cavill vs Superman Corenswet .... αναλυτικά σύγκριση απ ολες τις πλευρές

• Like
Reactions: karamela
Tρελη απογοητευση.

Ειχα αναθαρρησει λιγο με τις μετριες κριτικες απο το εξωτερικο αλλα μαλλον εχουν ριξει πολυ χαμηλα τον πηχη των προσδοκιων τους .

Και εγω τον ειχα ριξει γιατι πλην των μασιφ Guardians of the Galaxy ο Gunn οτι αλλο ειχε πιασει το ειχε κανει εναν αχταρμα αλλα ελπιζεις οτι καποια στιγμη ισως αλλαξει . Αμ δε.....

Αυτο εκανε και εδω.....εναν αχταρμα απο τους λιγους......

Οσον αφορα την εμφανιση του χαρακτηρα, το κοστουμι ειναι ακομα χειροτερο απο οτι νομιζαμε....και μαλιστα στην τελικη κοπια που ειδαμε ηταν ακομα πιο ανοιχτο σε χρωμα κανοντας το παιδικο.

Ο ηθοποιος εχει εμφανως ενα θεμα με τα ματια του που ναναι καλα ο ανθρωπος στον φακο μοιαζει πολυ ενοχλητικο για την στιβαροτητα του βλεμματος του τουλαχιστον κατι απαραιτητο μετα το killer βλεμμα του Καβιλ.

Στο πανι φαινοταν σαν παιδακι ο ηθοποιος αντιθετα με τον Καβιλ που σου εβγαζε το ποσο αντρας και σοβαρα επαιρνε τον ρολο του.

Πιο χαζοχαρουμενη η προσεγγιση του Γκαν σαφως πιο σκοτεινη και υποβλητικη η προσεγγιση του Σναιντερ.

Ο χαρακτηρας απο μονος του ειναι τοσο γελοιος ετσι κι αλλιως που μονον ενας illustrator ειχε δειξει σαφως πως σωζεται ο Alex Ross κατι που υιοθετησε απλοχερα ο Σναιντερ κανοντας τον χαρακτηρα επιτελους ενδιαφεροντα.

Σαφεστατα κακη επιλογη του Γκαν ολοι το οσμιζομασταν αλλα τωρα επιβεβαιωθηκαμε οτι οδευε προς πατατα.

Θα μπορουσε παρολα αυτα να το σωσει διαλεγοντας ενα πιο ποιητικο δρομο αλλα ουτε αυτο δεν ακολουθηθηκε.

υγ

Η ταινια εχει καποιες ωραιες σκηνες εκει με τους ουρανοξυστες αλλα απο ωραιες σκηνες χορτασαμε αυτο δεν ηταν ταινια .

Για να μην επαναλαμβανω προσυπογραφω οτι ειπε ο Σωτηρης πιο πανω ισχυουν ολα στο ακεραιο.

Αν δεν ηταν το κερασακι του ΙΜΑΧ ευκολα θα την αφηνα για την τηλεοραση μου σε λιγους μηνες...

υγ2

Τραγικη επιλογη του περιβαλλοντος των γονιων του. Μοιαζει πραγματικα αστεια η επιλογη των ηθοποιων αυτων μετα ας πουμε την εξαιρετικη προσεγγιση του Κεβιν Κοστνερ.

Για το σκυλο και το υπολοιπο σοι........αρνουμαι πραγματικα.
Με πρόλαβες. Από που να αρχίσω και που να τελειώσω για αυτό τον αχταρμά, με το χειρότερο ίσως σενάριο από όλες τις ταινίες Superman που έχουν βγει ποτέ. Το περίμενα μέτριο, αλλά είναι τραγικό.
Είναι τόσες οι αστοχίες και οι γελοιότητες, που δεν ξέρω τι να πω. Έτσι για να λέμε, μια απλά ερώτηση θα κάνω. Από χαρακτήρες που τελικά δεν έχουν καμία απολύτως σημασία και λόγο, έχει μπόλικους. Από "χαζοχαρούμενες" μοντέλες, επίσης όσες θέλετε. Την συγκεκριμένη "δημοσιογράφο" Cat Grant, που έχει όντως ένα story στο comic, και ακόμα και στην σειρά Lois & Lane, γιατί ήταν απλώς μια καρικατούρα με τεράστια βυζιά που περιφερόταν χωρίς λόγο?
Άσε που ακόμα και το σκάφος του Mr Terrific, είναι λες και ξέφυγε από κάποια ταινία Guardians. Λες και βάζοντας τόσο χρώμα, θα άλλαζε το πόσο μάπα σενάριο είναι.

Ε ναι, γιατί στο facebook χάρηκαν τα δωδεκάχρονα που είδαν τον Seed Stuperman και το έχουν αποθεώσει.

Ε ναι, γιατί στο facebook χάρηκαν τα δωδεκάχρονα που είδαν τον Seed Stuperman και το έχουν αποθεώσει.
Ενώ στο avclub κρίνουν οι 50φευγα μια ταινία με βάση τα εξωτερικά χαρ/κα του πρωταγωνιστή χωρίς επιπολαιότητα, ανασφάλειες και προκατάληψη και πάνω απ όλα χωρίς να έχουν εικόνα απ οτι φαινεται για τα κόμικ και πόσο on spot είναι η νέα ταινία. Οκ δεκτές όλες οι απόψεις, αλλά όχι.
Πάμε παρακάτω λοιπόν.

BTW τα λινκ πιο πάνω δεν είναι fb.... τα 12χρονα δεν έχουν καν fb. fb έχουν κυρίως 25+ με το 20% να είναι μεταξυ 25-35.

• Like
Ενώ στο avclub κρίνουν οι 50φευγα μια ταινία με βάση τα εξωτερικά χαρ/κα του πρωταγωνιστή χωρίς επιπολαιότητα, ανασφάλειες και προκατάληψη και πάνω απ όλα χωρίς να έχουν εικόνα απ οτι φαινεται για τα κόμικ και πόσο on spot είναι η νέα ταινία. Οκ δεκτές όλες οι απόψεις, αλλά όχι.
Πάμε παρακάτω λοιπόν.

BTW τα λινκ πιο πάνω δεν είναι fb.... τα 12χρονα δεν έχουν καν fb. fb έχουν κυρίως 25+ με το 20% να είναι μεταξυ 25-35.
Για πες μου ρε συ, σε αυτά που έγραψα, υπάρχει έστω ένα από αυτά που λες? Και μην μου πεις τι γράφουν οι άλλοι. Απάντα στην κριτική που έκανα, και δείξε μου ότι είμαι λάθος. Σίγουρα εάν ήμουν 18χρονο, δεν θα με ένοιαζε και πολύ το σενάριο και θα κοίταζα τι όμορφος που είναι και που κλαίει ο μπαμπάς του. Δεν είμαι όμως ρε φίλε. Κριτική, για εμένα κάνω, όχι για τα 18χρονα.

Συγνωμη αλλα οι 50κατι του Φορουμ που εχουμε δει και θαψει την ταινια ειμαστε δυο οριακα (Εγω και ο Ποντιος που ειναι οριακα στην ηλικια αυτη) . Ο Σωτηρης δεν ξερω ποσο χρονων ειναι το παιδι .

Ας μιλησω για εμενα για να δουμε αν μπορω να .....εχω αποψη.

Καταρχην αν καποιος μπορει να εχει σοβαρη αποψη για τον χαρακτηρα και τις ταινιες ΠΡΕΠΕΙ να ειναι σε αυτην την ηλικιακη κατηγορια για να εχει εμπειρια απο ολα τα προηγουμενα σταδια ετσι δεν ειναι ?

Η πρωτη ταινια που ειδα μονος μου σε αιθουσα (ασυνοδευτος εννοω) ηταν η πρωτη ταινια με τον Ριβς οπου το εσκασα και πηγα στην πρωτη απογευματινη για να την δω μιας και ηδη διαβαζα τα κομικς αρκετο καιρο πριν.

Εχω δει προφανως ΟΛΕΣ τις ταινιες με τον χαρακτηρα, αρκετα απο τα τηλεοπτικα σκουπιδια που πηρε μερος και εχω ακομα ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ κομικς της DC στην κατοχη μου εχοντας τα διαβασει ΟΛΑ.

Το τι ταιριαζει σε εναν χαρακτηρα λοιπον διαμορφωνεται απο ολη μου αυτην την εμπειρια. Οποτε πριν αποκυρηξεις τις αποψεις των αλλων σκεψουν λιγο πριν οτι μπορει και να εχουν μεγαλυτερο background απο εσενα .

Αυτα οσον αφορα την προσεγγιση με το κομικ.

Ολες οι προηγουμενες ταινιες ειχαν λιγη απο την μαγεια του Σουπερμαν, αλλες λιγο αλλες πολυ. Αυτη δεν ειχε ΤΙΠΟΤΑ απο αυτην την μαγεια. Αντε ειχε μια μικρη εκπληξη με την εμφανιση του UltraMan που ξεραμε ολοι ποιος ειναι αλλα εως εκει.

Οι κωμωδιες με τον Σκυλο και το σοι του....., οι καρικατουρες με τους γονεις του (βιολογικους και πραγματικους) ειναι τρομακτικες αστοχιες και πεφτουν ως κριμα στους ωμους του Τζειμς Γκαν.

b8a3065ec29f0209f51cdd294d2f2a360276518e.gifv
icegif-782.gif

υγ

Θελει κοπο.... για να μην μπορεις να εχεις μια οπτικη του Σουπερμαν οταν πεταει που να ειναι καλυτερη απο την ταινια του 1978.

Last edited:
Ολοι έχουμε άποψη και σεβαστή. Δεν αποκήρυξα κανέναν. Όταν διαβάζω ακραίες απόψεις ενίσταμαι, πόσο μάλλον όταν συνδυάζονται με ατυχής χαρακτηρισμούς ως προς τα εξωτερικά χαρ/κα κάποιου ανθρώπου.

Θεωρώ απλά τις κριτικές των πρεσβυτέρων εδώ κομμάτι υπερβολικές.

H ταινία που σας φάνηκε αχταρμάς είναι γεμάτη στοιχεία μεσα απο τα κομικ . Οτι έχει flaws φυσικά κι έχει, αλλά θεωρώ οχι στο βαθμό που είπατε.

Δε καταλαβα ποτέ γιατί οι γονείς του Sup έπρεπε να ήταν γνωστοί και αναγνωρίσιμοι ηθοποιοί. Οι άνθρωποι ήταν απλοί no-name αγρότες και η χρήση μη αναγνωρίσιμων ηθοποιών το κάνει πιο αυθεντικό.

H super girl τι πείραξε ακριβώς στα 20sec χρόνου που είχε? Ας την κρίνουμε στην δική της ταινία.

Ο κρύπτο κάνει ανάλαφρη την ταινία, so what? Και πριν 70 χρόνια έτσι ήταν, διάολος ! Δίπλα είχαμε ένα ρακούν που μιλάει πυροβολεί λύνει και δένει και δεν ενόχλησε κανέναν.

adventure-comics-210-dc-1955-cgc-fn-60-cream-to-off-white-pages.jpg

• Like
Την είδα την ταινία σε θερινό και μπορώ να πω ότι μου άρεσε, δίνει μια νέα πνοή στον Superman, αριστούργημα δεν είναι προφανώς, άλλα κακή δεν την λες με τίποτα...εντάξει ίσως έχουμε κουραστεί από τις τόσες ταινίες που έχουμε δει με τον Superman οπότε δεν μας λέει κάτι μια ακόμα και ειδικά όταν είναι κάπως πιο ''ανάλαφρη'' ή διαφορετική από ότι είχαμε συνηθίσει, αυτό αφορά κυρίως τους μεγαλύτερους ηλικιακά. Αλλα σαν σύνολο ήταν μια καλή προσπάθεια, οι κριτικές είναι θετικές παντού, από άρθρα, social μέχρι και το Imdb...και σε εισιτήρια πάει τρένο. Σχεδόν 220εκ. σε 3 ημέρες...

Ψηφίζω ένα καλή και βάζω ένα άνετο 7.

• Like
Reactions: Φρα.Πε.
H ταινία που σας φάνηκε αχταρμάς είναι γεμάτη στοιχεία μεσα απο τα κομικ . Οτι έχει flaws φυσικά κι έχει, αλλά θεωρώ οχι στο βαθμό που είπατε.

Δεν ειπε κανεις το αντιθετο. Ειπαμε οτι αυτα που διαλεξαν ηταν απο τα πιο ανουσια , αστοχα και αδιαφορα ομως στοιχεια που εχουν δομησει τον χαρακτηρα του κομικ.

Δυστυχως η συγκριση με τον σκοτεινο χαρακτηρα του Σναιντερ ακομα και με τον λιγοτερο σκοτεινο του Σινγκερ ειναι που σηκωνει τον πηχη ψηλα.

Δε καταλαβα ποτέ γιατί οι γονείς του Sup έπρεπε να ήταν γνωστοί και αναγνωρίσιμοι ηθοποιοί. Οι άνθρωποι ήταν απλοί no-name αγρότες και η χρήση μη αναγνωρίσιμων ηθοποιών το κάνει πιο αυθεντικό.

Πασιγνωστος ηθοποιος ειναι ο πατερας του Κεντ. Απλα ειναι τοσο αταιριαστος και τοσο λιγος συγκριτικα με τους αλλους πατεραδες που εχουν παιξει τον ρολο που ο συγκεκριμενος ηταν πραγματικα η χειροτερη επιλογη.

Για τον Μπραντλευ Κουπερ που παιζει τον Ζορ Ελ δεν νομιζω να τον καταλαβαν και πολλοι ποιος ειναι ..... :ROFLMAO:, αφου το ελεγα στους υπολοιπους της παρεας και δεν το πιστευαν. Καταφερε να εχει εναν σταρ πρωτου μεγεθους για τον ΖορΕλ οπως ηταν παντα η παραδοση στις ταινιες του Σουπερμαν οπου ο κρυπτονιος ηταν ο πιο γνωστος ηθοποιος του καστ και δεν το εισεπραξε καν αφου τον ειχε να μιλαει μονο κρυπτονιανα .

Μιλαμε για κατορθωμα τωρα....

H super girl τι πείραξε ακριβώς στα 20sec χρόνου που είχε? Ας την κρίνουμε στην δική της ταινία.

Καλυτερα να την παρουσιαζαν σαν τζανκι ρε συ πιο πολυ ενδιαφερον θα ειχε ως χαρακτηρας....πιο ανουσιο καμεο απο αυτο δεν υπηρχε.

Ο κρύπτο κάνει ανάλαφρη την ταινία, so what? Και πριν 70 χρόνια έτσι ήταν, διάολος ! Δίπλα είχαμε ένα ρακούν που μιλάει πυροβολεί λύνει και δένει και δεν ενόχλησε κανέναν.

Δεν την κανει αναλαφρη. Την κανει φιλικη προς τα παιδια ισως. Αλλα χαζη. Ακομα και για φιλοζωους οπως ειμαστε οι περισσοτεροι πιστευω η εμφανιση του ψηφιακου σκυλου ηταν χαλια και εως εκτελεση και ως συμμετοχη στο σεναριο.

Το Ρακουν στις ταινιες των Φρουρων ηταν απλα τελειο. Ειδικα στην τριτη ταινια ηταν σχεδον πρωταγωνιστης με ερμηνεια που δεν υπαρχει (γιατι υπηρχε σεναριο ρε συ)
Εδω ειχαμε ενα σκυλο απλα να παιζει τον χαζοσκυλο.

Ας αφησουμε οτι δεν εχει καμια σχεση με τον Κρυπτο εμφανιακα ετσι......αν ειχε επιλεξει Λευκο Πεκινουα το ιδιο ακριβης (not) θα ηταν....

Last edited: