Σύγχρονες ηχογραφήσεις κλασσικής μουσικής

View attachment 264375
Μια από τις καλύτερες ερμηνείες που έχω ακούσει. Νομίζω ότι υπερέχει της Argerich.
Εξαιρετική ορχήστρα και ήχος high-end.
Είναι θαυμαστή η δύναμη του ανθρώπου (δυστυχώς και για το κακό) όπως η δύναμη αυτού του πιανίστα.
Στέκομαι με δέος στο επίτευγμα του να μαθαίνει την παρτιτούρα, που του έπαιζε κάποιος άλλος, ξεχωριστά για το δεξί από το αριστερό χέρι και μετά και για τα δύο μαζί. Αν το παραβλέψουμε αυτό πρόκειται για μια εξαιρετική ερμηνεία.
Η καρδιά μου όμως στο 3το κονσέρτο του Rachmaninof παραμένει στους παλιούς. Ίσως είμαι παλιός και εγώ.*
Εννοώ τον Horowitz - Ormandy - New York Philarmonic εγγραφή του1978 .
Όσοι έχετε Qobus ακούστε την για εξαιρετική εγγραφή αποκλειστικά από την σειρά Hi performence της RCA που αν και είναι σε ποιότητα cd έχει ήχο hi end εγγραφής.

cover.jpg

Βάζω και μια ιστορική φωτογραφία από το βιβλίο των βινύλιων μου.

Horowitz-5.jpg

* Κάποια στιγμή θα με επισκεφθούν κάποιοι φίλοι που μου έχουν δηλώσει ότι έχουν πολύ διαφορετικές σε σχέση με τις δικές μου μουσικές προτιμήσεις και προσπαθώ να εξοικειωθώ με το Death και Trash Metal. Θα τα καταφέρω ή να τους βάλω την Helka του Leifs που η ορχήστρα έχει 22 - 24 κρουστούς ?:)

Είναι θαυμαστή η δύναμη του ανθρώπου (δυστυχώς και για το κακό) όπως η δύναμη αυτού του πιανίστα.
Στέκομαι με δέος στο επίτευγμα του να μαθαίνει την παρτιτούρα, που του έπαιζε κάποιος άλλος, ξεχωριστά για το δεξί από το αριστερό χέρι και μετά και για τα δύο μαζί. Αν το παραβλέψουμε αυτό πρόκειται για μια εξαιρετική ερμηνεία.
Η καρδιά μου όμως στο 3το κονσέρτο του Rachmaninof παραμένει στους παλιούς. Ίσως είμαι παλιός και εγώ.*
Εννοώ τον Horowitz - Ormandy - New York Philarmonic εγγραφή του1978 .
Όσοι έχετε Qobus ακούστε την για εξαιρετική εγγραφή αποκλειστικά από την σειρά Hi performence της RCA που αν και είναι σε ποιότητα cd έχει ήχο hi end εγγραφής.

View attachment 264795

Βάζω και μια ιστορική φωτογραφία από το βιβλίο των βινύλιων μου.

View attachment 264796
Είσαι σίγουρος ότι το qobuz έχει αυτή την έκδοση; Δεν την βρίσκω. Μου βγάζει μόνο αυτές τις δύο

Attachments

• Screenshot_20260116-124202.png
    Screenshot_20260116-124202.png
    511.7 KB · Views: 2
  • Screenshot_20260116-124145.png
    Screenshot_20260116-124145.png
    986.6 KB · Views: 2
Είναι αυτή που δείχνεις στη δεξιά φωτογραφία. Απλώς έχουν αλλάξει το εξώφυλλο.
Το Apple Music την έχει με το παλιό εξώφυλλο.
Μπορείς να συγκρίνεις και τους χρόνους κάθε track, είναι ακριβώς η ίδια έκδοση.

2026-01-16_13-54-28.jpg

Εξαιρετική εκτέλεση πράγματι!

H RCA ήταν περήφανη για αυτή την ηχογράφηση αυτή. Πολυτελές χοντρό εξώφυλλο, δωδεκασέλιδο ένθετο βιβλίο και επανέκδοση σε όποια χώρα δραστηριοποιούνταν η εταιρία. Η ποιότητα ήχου δεν ήταν κάτι το εξαιρετικό, ας πούμε 7 στα 10.
Με αφορμή τον ήχο της ηχογράφησης ας χαζέψουμε κανα μηχάνημα με την ανοχή των διαχειριστών.

Υπάρχει η άποψη αλλοδαπών audiophile ότι το cd που ανέβασα παίζει καλύτερα από το βινύλιο. Παραδέχονται βέβαια ότι το original βινύλιο που είχαν είχε κάποια προβλήματα θορύβου. Οι πηγές τους ήταν
cd player της Αυστριακής Ayon CD 35 High Fidelity αξίας 7-8 Κ
πικαπ της Ιαπωνικής Tech DAS Air Force III Premium νομίζω 20-25 Κ (συνήθως τα ακριβότερα μοντέλα αυτής εταιρίας είναι vacum δεν ξέρω για το ΙΙΙ- παίρνει πάντως δύο βραχίονες)
Βραχίωνα Kuzma 4point 9 αξίας 3,5 Κ
κεφαλή cartidge Sonic Lab Eminent αξίας 4.3Κ.

AIR FORCE III.jpgayon.jpg

Αντίθετα εγώ άκουσα ότι το πιάνο στο cd ήταν ποιό λεπτόηχο και το βινύλιο, που στην περίπτωση μου ήταν καθαρό, έπαιζε καλύτερα. Πηγές.
Ριπαρισμένο cd , Player foobar στο dac rockna wavedream
πικαπ παλαιό, βάσει serial number, sme 20
Βραχίωνας SME V
κεφαλή koetsu urushi (δεν παράγεται πλέον)

sme2.jpgrockna.jpg

Αξία των δύο εξοπλισμών ανάγνωσης παρόμοια, υλικό το ίδιο, άνθρωποι που άκουσαν διαφορετικοί.

Attachments

• rockna.jpg
    rockna.jpg
    2 MB · Views: 2
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Τελικά βρήκα τι θα τους βάλω, κάτι ποιο αβανταδόρικο. Θα το συστήσω και στον Hurwitz :)

Cover.jpg