Σύγχρονες ηχογραφήσεις κλασσικής μουσικής

Re: Απάντηση: Σύγχρονες ηχογραφήσεις κλασσικής μουσικής

Μπα; Hisaishi; Πολύ ενδιαφέρον!
Το Studio Ghibli Tokyo Concert του (το 2008) με την τεράστια χορωδία (και συνοδεία μπάντας -μάλλον μπαντών στο Laputa) ήταν αριστούργημα!

*Από ότι κατάλαβα μάλλον έχει ηχογραφήσει όλα τα soundtrack των Ghimli Studios. Εχει ηχογραφήσει και κύκλο Beethoven σε DSD το 2019...

Οχι ακριβώς ηχογραφησει... Ειναι και ο συνθετης των περισσοτέρων. Ιδιαίτερο ιδίωμα, απολυτο ταιριασμα με την εικόνα. Θα επρεπε ισως οι φαν του να γραψουμε καποιο αφιερωμα... Νομιζω ακουει και ο Διονύσης.

Ιδιαίτερο ιδίωμα, απολυτο ταιριασμα με την εικόνα.

Συμφωνώ και στα δύο. Νομίζω ότι η μουσική του Hisaishi Jō μιλάει κατευθείαν στο συναίσθημα. Έχει απλές σχετικά μελωδίες αλλά πολύ προσεγμένη και στοχευμένη χρήση αρμονίας παρά την συχνή χρήση παρόμοιων αρμονικών ακολουθιών. Όλ'αυτά όμως γίνονται με τέτοιο τρόπο που χρωματίζονται μοναδικά τα δρώμενα στις ταινίες. Εννοείται βέβαια ότι η μουσική στέκεται μια χαρά και από μόνη της.
Εγώ, για να πω την αλήθεια, τον έμαθα από τις κόρες μου που λατρεύουν τα manga, anime, vocaloid κλπ. Η μία μάλιστα μαθαίνει και ιαπωνικά, έχει πάρει και το πρώτο δίπλωμα.
Ως λάτρης και της Ιεροτελεστίας, θα αναζητήσω οπωσδήποτε την ερμηνεία του.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σύγχρονες ηχογραφήσεις κλασσικής μουσικής

Συμφωνώ και στα δύο. Νομίζω ότι η μουσική του Hisaishi Jō μιλάει κατευθείαν στο συναίσθημα. Έχει απλές σχετικά μελωδίες αλλά πολύ προσεγμένη και στοχευμένη χρήση αρμονίας παρά την συχνή χρήση παρόμοιων αρμονικών ακολουθιών. Όλ'αυτά όμως γίνονται με τέτοιο τρόπο που χρωματίζονται μοναδικά τα δρώμενα στις ταινίες. Εννοείται βέβαια ότι η μουσική στέκεται μια χαρά και από μόνη της.
Εγώ, για να πω την αλήθεια, τον έμαθα από τις κόρες μου που λατρεύουν τα manga, anime, vocaloid κλπ. Η μία μάλιστα μαθαίνει και ιαπωνικά, έχει πάρει και το πρώτο δίπλωμα.

Ε, μα ήμουν βέβαιος !!!

Απορώ πώς σου είχε ξεφύγει τόσο καιρό..:smash:

cover.jpg

Λοιπόν, την άκουσα δύο φορές, με ακουστικά. Όλοι ξέρουμε ότι είναι έργο πολυπαιγμένο και ο πήχυς είναι πολύ ψηλά.
Στα αυτιά μου είναι μια αξιοπρεπέστατη προσπάθεια, σαφώς πάνω από τον μέσο όρο αλλά νομίζω ότι κάπου αδικείται από την ηχογράφηση όχι τόσο σαν ποιότητα αλλά ως ''τοποθέτηση'' οργάνων ή ομάδων οργάνων, σε κάποια σημεία. Τα χάλκινα πνευστά και τα κρουστά ακούγονται επαρκώς (τα δεύτερα θα μπορούσαν να είναι πιο καθαρά) αλλά κάποια από τα ξύλινα πνευστά ακούγονται πιο πίσω απ'ότι θα έπρεπε. Συνολικά όμως είναι πολύ ικανοποιητική προσπάθεια.

Απάντηση: Re: Σύγχρονες ηχογραφήσεις κλασσικής μουσικής

sw8jxb-beethovens-preview-m3.jpg

Κάντε την χάρη στον εαυτό σας να την ακούσετε.

Μμμμ..Beethoven με 9η και την choral fantasy !!:2thumb22sup:

Υπάρχει στο Spotify ? Εάν όχι ,πού μπορούμε να την ακούσουμε?

edit..Την βρήκα !

Ε,λοιπόν την άκουσα.

Αψογη ηχογράφηση,τέλειο το στήσιμο τόσο της ορχήστρας όσο και των χορωδών.

Είχε νεύρο,ένταση,τεχνική αλλά υστερούσε λίγο στο συναίσθημα.Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα στην τελική

θα την άκουγα ευχαρίστως ξανά.

Στην Φαντασία δεν τα πήγαμε πολύ καλά.

Ηταν ανισομερής ,ασταθής και γενικά δεν πατούσε γερά.

Ηθελε περισσότερη αυστηρότητα κατ εμέ.Η προσέγγισή της ήταν πιό αέρινη παρά στιβαρή όπως την έχω μάθει.

Kudos όμως για την όλη δουλειά.!

902053.55_G.jpg

Δεν πίστευα οτι θα εντυπωσιαστώ ποτέ με τα κονσέρτα του Μπετόβεν,πέραν των "ιστορικών" ηχογραφήσεων.

Οπαδός του παλιού σε αυτά.

Αυτός ο δίσκος με χτύπησε κατακούτελα δείχνοντάς μου οτι και σήμερα μπορεί κάποιος με σεβασμό να εντυπωσιάσει.

Ακούστε τα άφοβα.

Και ένα all time classic σε καλή ηχητική επεξεργασία για όσους δεν έχουν τα βινύλια.

8312171200001Z.jpg

Ο Gulda να παίζει Μozart υπο την διεύθυνση του Αbbado έχω ακούσει την στέρεο 2.0 έκδοση. Aπό μόνη της είναι κορυφαία ηχογράφιση.
Τώρα το Βluray 4.0 24/192 DTS και Dolby Atmos 24/48 khz με την ακουστική της Βίνερ Μουζικφεράιν (λογικά) πιστεύω θα είναι απίστευτη εμπειρία.

Το είδα στο presto και στο idagio να το έχει πρώτο πρώτο διαφήμιση.
Η 9η του μπετόβεν σε μπαρόκ ρεμίξ δεν μου έκανε κλικ.
Γενικώς Freiburger Barockorchester λίγο youtube που έχω ακούσει δεν μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον,
Για να λέτε και οι δυο οτι αξίζει, θα προσπαθησω να το βρω σε streaming.
Ευκαιρία να ακούσω και την 9η. Πιστεύω όλοι την έχουμε πατήσει.
Αυτά τα πολύ γνωστά, με την υπερβολική έκθεση έργα τα ακούμε πιο αραιά από όλα.

Το είδα στο presto και στο idagio να το έχει πρώτο πρώτο διαφήμιση.
Η 9η του μπετόβεν σε μπαρόκ ρεμίξ δεν μου έκανε κλικ.
Γενικώς Freiburger Barockorchester λίγο youtube που έχω ακούσει δεν μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον,
Για να λέτε και οι δυο οτι αξίζει, θα προσπαθησω να το βρω σε streaming.
Ευκαιρία να ακούσω και την 9η. Πιστεύω όλοι την έχουμε πατήσει.
Αυτά τα πολύ γνωστά, με την υπερβολική έκθεση έργα τα ακούμε πιο αραιά από όλα.

Τι εννοείς μπαρόκ ρεμίξ;
Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα όργανα , οι αναλογίες και η τεχνική ερμηνείας είναι όπως στην πρεμιέρα του Beethoven.
Τώρα τα περί γούστου αυτό είναι υποκειμενικό και σεβαστό.

Τι εννοείς μπαρόκ ρεμίξ;
Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα όργανα , οι αναλογίες και η τεχνική ερμηνείας είναι όπως στην πρεμιέρα του Beethoven.
Τώρα τα περί γούστου αυτό είναι υποκειμενικό και σεβαστό.

Προφανώς έχεις δίκιο, όλα υποκειμενικά είναι, δεν το προδικάζω.
Θα το ακούσω το βράδυ και θα σου πω ακριβώς τι περιμένω και τι φοβάμαι.

Re: Απάντηση: Re: Σύγχρονες ηχογραφήσεις κλασσικής μουσικής

Ο Gulda να παίζει Μozart υπο την διεύθυνση του Αbbado έχω ακούσει την στέρεο 2.0 έκδοση. Aπό μόνη της είναι κορυφαία ηχογράφιση.
Τώρα το Βluray 4.0 24/192 DTS και Dolby Atmos 24/48 khz με την ακουστική της Βίνερ Μουζικφεράιν (λογικά) πιστεύω θα είναι απίστευτη εμπειρία.

Είναι επεξεργασία από το Emil Berliner studio. Έχουν πάντα ποιοτικές δουλιές.