Την άκουσα κι εγώ σήμερα στο Youtube οπότε ας γράψω δυο λόγια, προφανώς μέσα από την υποκειμενική μου σκοπιά.
Κάποιες παραλλαγές (μάλλον λίγες) είναι καλές, κάποιες όχι και τόσο, και κάποιες είναι πολύ αποτυχημένες. Όσο πιο αργό το παίξιμό του, υποτίθεται χάριν εκφραστικότητας, τόσο πιο επιρρεπής είναι στη μανιέρα και την επιτήδευση. Υπάρχουν (ουκ ολίγα) σημεία με πολλή ''ρομαντικίλα'' (μεγάλο εύρος δυναμικής, rubato κλπ). Τολμώ να πω, σαν να άκουγα Chopin. Προσωπικά δεν μου αρέσει αυτός ο Bach.
Οι καλλωπισμοί του είναι μερικές φορές ασυνήθιστοι (όχι απαραίτητα κακό) αλλά δεν εξυπηρετούν πάντα την μελωδία και συχνά έχουν αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο.
Ένα αρκετά σημαντικό μειονέκτημα είναι ότι γενικά υπολείπεται στην απόδοση της πολυφωνίας, πράγμα αδικαιολόγητο για Bach.
Η Aria είναι από τις χειρότερες που έχω ακούσει.
Εν συνόψει, αν και θα διαβάσουμε πολλά και διάφορα διθυραμβικά στο διαδίκτυο, (ο Lang Lang είναι παιδί του star system), νομίζω ότι η συγκεκριμένη ερμηνεία, σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να σταθεί δίπλα σε καταξιωμένες και ανθεκτικές στο χρόνο ερμηνείες (Gould '55, Gould '81, Perahia, Schiff '82 κλπ). Ο χρόνος θα δείξει βέβαια.