Σύγκλιση τεχνολογίας ήρθε η ώρα ?

Status
Not open for further replies.
Δηλαδή τι προσπαθείτε τώρα να μας πείτε? Οτι υπάρχουν περιθώρια σύγκλησης της τεχνολογίας του πικ απ με την την ραγδαία ανάπτυξη της ψηφιακής. Εγώ το θέμα που ξεκίνησε ο VaSILIS -T κατάλαβα οτι αναφέρετε στην σύγκλιση παραδοσιακών ψηφιακών τεχνολογιών του hi fi με τα κομπιούτερ η οποία πράγματι λύνει πολλά ζητήματα και δίνει άπειρες ευκολίες
Τι σχέση έχουν τα πικ απ στο συγκεκριμένο θέμα? Η μόνη απάντηση είναι η πεισματική άρνηση της ψηφιακής εξέλιξης
Κύριοι επιεικώς είστε εκτός θέματος.

αναφέρετε στην σύγκλιση παραδοσιακών ψηφιακών τεχνολογιών του hi fi με τα κομπιούτερ η οποία πράγματι λύνει πολλά ζητήματα και δίνει άπειρες ευκολίες

Έλα μου ντε. Και είναι όντως πολύ ενδιαφέρον θέμα που δεν έχει συζητηθεί επαρκώς. Αλλά ο καθένας με τον πόνο του...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Σύγκλιση τεχνολογίας ήρθε η ώρα ?

hehehehehehehehe δεν έχει νόημα αδελφέ μου αυτό , απο dual 504 kai lin sondek μεχρι μεχρι , ta καλήτερα προ dat εχω ακόυσει δεν εχει νόημα αστο !
εχω ακούσει πολλα απο καλήτερα και τα χείροτερα καί απο τίς δυο πλευρές
απροβλημάτιστα και ξεκουραστα μουσικα ακουσματα ερχονται μονο από digital μηχανάκια πλέον !!! (το video το εχει λυσει αυτο το θέμα σto audio απομένούν λιγοι hard guys )
PS. ΚΑΜΠΟΣΑ ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΜΕΣ ΤΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΓΝΩΜΗ !
-Αφού είσαι άνθρωπος των studios θα έπρεπε να υποστηρίζεις τους top dj's βρε αδερφέ που είναι όλοι 'βινυλλάκηδες'...
-Το dat μη το βάζεις στο παιχνίδι γιατί γράφει όπου επιλέξεις...όχι μόνο στα 44.100 του 'πτωχού' cd !!!
-Έχω κι εγώ 'παίξει' σε studio και σε p.a. με ψηφιακά και αναλογικά...αυτό δε λέει τίποτα...Στο σπίτι απλά το spacedeck παίζει καλύτερα από το benchmark...Έτσι απλά...Για τους αμφισβητίες ο χώρος μου όπως έχω ξαναπεί στη διάθεσή σας.(Αν και δεν έχω πρόβλημα να πείσω κανέναν για οτιδήποτε)...Κερνάω και ρακή άρτι αφιχθείσα από Ιεράπετρα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σύγκλιση τεχνολογίας ήρθε η ώρα ?

...απροβλημάτιστα και ξεκουραστα μουσικα ακουσματα ερχονται μονο από digital μηχανάκια πλέον !!! ...

Δεν μας λες Βασίλη κάποια απο αυτά τα μηχανάκια διότι έχουμε μουρλαθεί για χρόνια να αλλάζουμε CDs, Transports, DACs, Upsamplers, Jitter killers και ψηφιακά καλώδια Coaxial, Optical, AES/EBU και πρόσφατα USB μόνο και μόνο για να πλησιάσουμε ν'ακούμε όπως ένα πικάπ του χιλιάρικου;

Θα μας γλυτώσεις απο πολύ χρόνο, χρήμα και εκνευρισμό.

blusky :flipout: :flipout: :flipout: :violent-smiley-030:
εγω πάλι γιατι πιστέυω το ανάποδο? για πέστε μου ενα σετ πλατώ κεφαλή που μπορεί να αντικρισει εστω και ενα τρανσπορτ της σειρας es και να μην κοστίζει κανα 7αρι χιλιαδες?
ακομα και ενα cabridge me 200eyro παιζει οπως πρέπει και οχι οπως χρωματιστά θέλουν oi vinylmaniac
(αλλα εντέλει έμεινα μόνος μου και μου την πεφτεται 10 10 παραδίνομαι)

Last edited:

Δεν μας λες Βασίλη κάποια απο αυτά τα μηχανάκια διότι έχουμε μουρλαθεί για χρόνια να αλλάζουμε CDs, Transports, DACs, Upsamplers, Jitter killers και ψηφιακά καλώδια Coaxial, Optical, AES/EBU και πρόσφατα USB μόνο και μόνο για να πλησιάσουμε ν'ακούμε όπως ένα πικάπ του χιλιάρικου;

Θα μας γλυτώσεις απο πολύ χρόνο, χρήμα και εκνευρισμό.
Παίρνοντας αφορμή από αυτό...

Δε με λέτε ρε παιδιά, δεν κάνετε ένα poll να ρωτάτε τον κόσμο αν έχουν αλλάξει περισσότερα ψηφιακα η αναλογικα για να καταλάβουμε δηλαδής πόσο και από τι ο κόσμος είναι ευχαριστημένος κατα την διάρκεια του χρόνου.

Οι ψηφιακοί είναι μονίμως ανικανοποίητοι και με στοίχημα...

[FONT=Georgia said:
Οι ψηφιακοί είναι μονίμως ανικανοποίητοι και με στοίχημα...[/FONT]

ΧΙΟΥΜΟΡ ???? ακόμα ψάχνεται απο που ερχεται ο βόμβος!!! απο την κεφαλη θα ναι οοοοοχι απο την γείωση!!! ... φτου εφυγε ο βομβος έφυγαν και τα χαμηλά ! κλπ κλπ κλπ

Να ήταν και τα ρημάδια τα lp πιο φθηνά...Όχι που τα πλερώνουμε τριπλά και πενταπλά από τα...σουβέρ...συγνώμη cd ήθελα να πώ...(γέλιαααααα)
:flipout: :flipout: :flipout:

23042218.jpg

DIY 80mm thick 20Kg. acrylic platter, w/Denon DL103 cart, sent by [email protected]

Απάντηση: Re: Σύγκλιση τεχνολογίας ήρθε η ώρα ?

blusky :flipout: :flipout: :flipout: :violent-smiley-030:
εγω πάλι γιατι πιστέυω το ανάποδο? για πέστε μου ενα σετ πλατώ κεφαλή που μπορεί να αντικρισει εστω και ενα τρανσπορτ της σειρας es και να μην κοστίζει κανα 7αρι χιλιαδες?
ακομα και ενα cabridge me 200eyro παιζει οπως πρέπει και οχι οπως χρωματιστά θέλουν oi vinylmaniac
(αλλα εντέλει έμεινα μόνος μου και μου την πεφτεται 10 10 παραδίνομαι)

Έτσι βιαστικά μου έρχονται στο νου:

Systemdeck IIx Denon 160 (όχι πάνω απο 500άρικο)
Clearaudio Champion, RΒ250, Denon 130 (στα 1200)
Project 9.1 με Denon 130 (στο χιλιάρικο)

είναι σίγουρα κάτω απο το όριο που έθεσες

Τώρα ιδιαίτερα του τί μπορεί να κάνει κάνει ένα transport μόνο του ακόμη και αυτό
7637_1.JPG

θα παίζει καλύτερα...:grandpa:

Επίσης ενώ στο προηγούμενο post μίλησες για απροβλημάτιστα και ξεκούραστα ακούσματα (και πάνω σ'αυτό σε ρώτησα, πήρα απάντηση το BS και πάνω σ'αυτό σου γράφω τα παραπάνω ταπεινά συστήματα) τώρα μιλάς για χρωματισμούς και "όπως πρέπει".

Απότι γνωρίζω "οπωσπρεπειόμετρο" δεν έχει εφευρεθεί ακόμη. Αντίθετα η κολοκυθόπιττα υπάρχει εδώ και αιώνες.

Τώρα για την δυσκοιλιότητα στο καινούριο software συμφωνώ απόλυτα. Αλλα υπάρχουν και τα παλιά.

Θα επακολουθήσουν φωτογραφίες και μικρές περιγραφες από αναλογικά συστήματα με τα ονόματα των κατόχων τους. :grinning-smiley-043

Θα παρακαλούσα το ανάλογο να κάνουν και αυτοί που υποστηρίζουν την ψηφιακή τεχνολογία...:flipout:

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ ΑΥΤΗ Η ΡΗΜΑΔΑ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΕΛΙΚΑ (ΣΤΟ HIGH END ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΣΤΕ...)

Αυτά από μεθαύριο που θα είμαι Αθήνα, γιατί βρίσκομαι ακόμα Λάρισα και σε λίγο έχω ένα ενδιαφέρον meeting... :guitarist:

Θα επακολουθήσουν φωτογραφίες και μικρές περιγραφες από αναλογικά συστήματα με τα ονόματα των κατόχων τους. :grinning-smiley-043

Θα παρακαλούσα το ανάλογο να κάνουν και αυτοί που υποστηρίζουν την ψηφιακή τεχνολογία...:flipout:

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ ΑΥΤΗ Η ΡΗΜΑΔΑ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΕΛΙΚΑ (ΣΤΟ HIGH END ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΣΤΕ...)

Αυτά από μεθαύριο που θα είμαι Αθήνα, γιατί βρίσκομαι ακόμα Λάρισα και σε λίγο έχω ένα ενδιαφέρον meeting... :guitarist:

Χαιρετίσματα στο Νίκο....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σύγκλιση τεχνολογίας ήρθε η ώρα ?

Όπως επανειλημμένα έχω πει το πικάπ μπορεί να κουβαλάει τεχνολογία του 1930 αλλά εξελίσσεται συνεχώς μέχρι και σήμερα...Αντίθετα το ψηφιακό red book (cd) θεσπίστηκε το 1980 τότε που η τεχνολογία των ψηφιακών μέσων ήταν ανύπαρκτη και οι υπολογιστές ήταν σε εμβρυακό επίπεδο και μέχρι σήμερα το φορμά του παραμένει ΤΟ ΙΔΙΟ (44,100 ΗΖ / 16 ΒΙΤ / 20ΗΖ - 20ΚΗΖ ΑΠΟΚΡΙΣΗ).Ας σημειώσουμε ότι μια μέτρια κεφαλή έχει απόκριση 10ΗΖ - 45ΚΗΖ.

Τα περισσότερα CD players ακόμα και τα μέτρια έχουν απόκριση συχνότητος 20~20.000 Hz σε λιγότερο από ±1 dB

Αντίθετα οι περισσότερες κεφαλές έχουν απόκριση συχνότητος 20~20.000 Hz σε ±3 dB

Ελάχιστες (έως καμμία) καταφέρνουν να πιάσουν τα 45KHz που αναφέρεις έστω και στα -3dB

Και αν αρχίσουμε να βάζουμε κάτω τα τεχνικά χαρακτηριστικά απόκριση συχνότητος, λόγο σήματος προς θόρυβο, δυναμική περιοχή, διαχωρισμό καναλιών κλπ. τότε τα βινύλια δεν έχουν καμμία μα καμμία τύχη....

To σύστημα ανάγνωσης του βινυλίου υστερεί. Στο βινύλιο υπάρχει πολύ περισσότερη πληροφορία απλώς δεν μπορούμε να την διαβάσουμε ολόκληρη και σωστά.
Το σύστημα ανάγνωσης με laser που ακούσαμε στην παρουσίαση στην Stepcom εμένα προσωπικά σε πολλά σημεία με εντυπωσίασε. Θέλει απλώς ένα καλύτερο σύστημα αποθορυβοποίησης γιατί διαβάζει ακόμα και τα μόρια της σκόνης.

Last edited:
korg
m3_center.jpg

ΔΗΛΑΔΗ αυτό το ρημάδι που θα γράψει καλύτερα? σε cd η σε vinyl?
Sampling
16-bit, linear, 48 kHz mono/stereo sampling

Resampling available (Open Sampling System)

64 Mbyte memory standard (expandable up to 320 Mbyte with EXB-M256 option

Last edited:
Απάντηση: Re: Σύγκλιση τεχνολογίας ήρθε η ώρα ?

Έτσι βιαστικά μου έρχονται στο νου:

Systemdeck IIx Denon 160 (όχι πάνω απο 500άρικο)
Clearaudio Champion, RΒ250, Denon 130 (στα 1200)
Project 9.1 με Denon 130 (στο χιλιάρικο)

το θυμάσαι το παιχνιδι με τις κάρτες που παιζαμε παλια?
τοχω τοχω τοχω αλλο

Status
Not open for further replies.