Σύγκλιση τεχνολογίας ήρθε η ώρα ?

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: Σύγκλιση τεχνολογίας ήρθε η ώρα?

Ολα καλά αλλα η αγορά... σπάνια , αντικατροπίζει το ούσιαστικό γεγονός, άλλωστε εαν ηταν έτσι δεν θα μιλάγαμε καν γιά πλατό
Συμφωνώ, δεν θάλεγα μεγάλη αγορά αλλά "εκλεκτή" αγορά (χε, χε...) που μεγαλώνει σιγά-σιγά. Προτιμώ να είναι έτσι τα πράγματα.

Αντε και πριν σας χαιρετίσω για μιά βδομάδα, ακόμα ένα DIY πλατώ, ευχόμενος σε όλους ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

12996397.jpg

Surgical stainless steel (316) platter of 40 Kg!, levitated on a magnetic thrust bearing, w/ a 16mm. OD 2-piece inverted sintered PTFE - Bronze radial bearing; granite plinth on magnetic pods; SME V special arm; from M. Easton UK.

Re: Σύγκλιση τεχνολογίας ήρθε η ώρα?

Beautiful!!! (δεν έφυγα ακόμα... xe, xe)

Θα το βάλω στο site οταν γυρίσω (μέχρι τότε θέλω περιγραφή και κανένα link - μάλλον το ξέρω αλλά δεν είμαι σίγουρος...)

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σύγκλιση τεχνολογίας ήρθε η ώρα?

Συμφωνώ, δεν θάλεγα μεγάλη αγορά αλλά "εκλεκτή" αγορά (χε, χε...) που μεγαλώνει σιγά-σιγά. Προτιμώ να είναι έτσι τα πράγματα.

Το πρόβλημα είναι πάντα το software. Για θυμηθείτε:

Ο ZX Spectrum ήταν ο πιο επιτυχημένος Η/Υ της εποχής του όχι γιατί ήταν ο πιο γρήγορος ή ότι είχε τις καλύτερες προδιαγραφές (τουναντίων μάλιστα) αλλά γιατί είχε το καλύτερο και περισσότερο software.

Τα PCs επεκτάτησαν έναντι των MACs γιατί επίσης είχαν το περισσότερο και το πιο εύκολο να βρεθεί software.

To VHS επεκράτησε στην μάχη έναντι του Beta και του 2000 όχι γιατί ήταν το καλύτερο σύστημα, αλλά γιατί έβρισκες όλες τις ταινίες σε αυτό το σύστημα.

Αντίθετα το ELCassete, το MiniDisc, το SACD, το DVDaudio, χάθηκαν γιατί ποτέ δεν κυκολφόρησε τίποτα σε αυτά τα formats.

Ετσι και με το βινύλιο τώρα η συζήτητση που εχουμε είναι άνευ ουσίας. Αφού δεν μπορώ να βρω την μουσική που θέλω και μού αρέσει σε αυτό το format τι συζητάμε; Για να ακούω μόνο τους δίσκους που είχα αγοράσει τις προηγούμενες 10ετίες; ....

Ποιος είπε ότι δε μπορείς να τη βρεις; Έριξες μια ματιά στο δίκτυο; Πέρασες από κανένα βινυλοπωλείο στην Αθήνα;

Κι όσο για την περίπτωση των PC έναντι των Mac, καθώς και των υπόλοιπων home computers, ο λόγος που επικράτησαν δεν ήταν το software. Σε πληροφορώ ότι εφαρμογές που έβγαιναν για Amiga και Atari ST, εκείνο το διάστημα τα PC τις έβλεπαν με τηλεσκόπιο. O λόγος που επικράτησαν τα PC ήταν η δυνατότητα αναβάθμισης του Hardware, του τύπου δε μου κάνει η κάρτα γραφικών; αλλάζω μόνο την κάρτα, θέλω περισσότερη μνήμη; προσθέτω κ.ο.κ. Οι εταιρείες κατασκευής υποσυστημάτων άρπαξαν την ευκαιρία και τώρα μας κάνουν όλους να τρέχουμε σαν τρελοί να αναβαθμιστούμε...

Απάντηση: Re: Σύγκλιση τεχνολογίας ήρθε η ώρα ?

Κι όσο για την περίπτωση των PC έναντι των Mac, καθώς και των υπόλοιπων home computers, ο λόγος που επικράτησαν δεν ήταν το software. Σε πληροφορώ ότι εφαρμογές που έβγαιναν για Amiga και Atari ST, εκείνο το διάστημα τα PC τις έβλεπαν με τηλεσκόπιο. O λόγος που επικράτησαν τα PC ήταν η δυνατότητα αναβάθμισης του Hardware, του τύπου δε μου κάνει η κάρτα γραφικών; αλλάζω μόνο την κάρτα, θέλω περισσότερη μνήμη; προσθέτω κ.ο.κ. Οι εταιρείες κατασκευής υποσυστημάτων άρπαξαν την ευκαιρία και τώρα μας κάνουν όλους να τρέχουμε σαν τρελοί να αναβαθμιστούμε...

Εδώ κάνεις λάθος! Τα PCs μπήκαν στα σπίτια στην μέση της 10ετίας του '80 ουσιαστικά με το Amstrad 1512 και αργότερα με το Amstrad 1640 Αυτά ήταν τα πρώτα "προσιτά" PCs που μπορούσε να αγοράσει ένας ιδιώτης για το σπίτι του. Γιατί μην μού πεις ότι μπορούσε κανείς να δώσει 450.000 δρχ. εκείνη την εποχή κάποιος (δηλαδή τουλάχιστον 6 μισθούς!!!) για να αγοράσει ένα IBM XT 8088 Ακόμα και οι μικρές επιχειρήσεις το σκέφτονταν κάτι τέτοιο.

Tα Amstrad λοιπόν (αν τα θυμάσαι και αν είχες γεννηθεί τότε) δεν έπαιρναν ΚΑΜΜΙΑ αναβάθμιση!!! Ούτε καν πληκτρολόγιο δεν μπορούσες να αλλάξεις (είχαν το δικό τους) ούτε καν να προσθέσεις μνήμη στο 1512 έτσι ώστε να το μετατρέψεις σε 1640 μπορούσες! Και οι κάρτες γραφικών μιας και τις ανέφερες ήταν ενσωματωμένες στην motherboard και πήγαιναν "πακέτο" με το monitor. Monitor CGA πακέτο με κάρτα γραφικών Color Graphics Adaptor, monitor Hercules πακέτο με μονόχρωμη κάρτα hercules που για να παίξεις παιγνίδια έπρεπε να τρέξεις CGA software emulator!!!!

Tα Amstrad 1512 & 1640 που έβαλαν τα PCs μέσα στα σπίτια δεν έπαιρναν ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ αναβάθμιση. (όσοι είχαν θα το θυμούνται) Ο λόγος που έγιναν ευραίως αποδεκτά ήταν οι τεράστιες βιβλιοθήκες προγραμμάτων που υπήρχαν διαθέσιμες για τα PCs σε αντίθεση με τα MACs όπου τα ελάχιστα προγράμματα που υπήρχαν ήταν δυσεύρετα και πανάκριβα.
Γιαυτό εξάλλου όλοι χρησιμοποιούσαμε DOS εκείνη την εποχή παρόλο που δεν ήταν παραθυρικό περιβάλον όπως αυτό των Macs

Και πάλι όμως εκείνο το διάστημα δεν ήταν οι Amiga και οι Atari που κατείχαν το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς;

Υ.Γ. Πώς ξεφύγαμε έτσι off topic...

Cool!!! Τελικα για την ταμπακιερα δεν εμαθα αρκετα αλλα ειδα την πανεμορφη συλλογη φωτογραφιων του κυριου Σκαλουμπακα!
Βεβαια το τι σχεση εχουν τα βινυλια και τα turntables σε ενα τετοιο θεμα δεν μπορω να το καταλαβω αλλα υποθετω πως οι κυριοι που υπεραμυνονται τα turntables κατι θα ξερουν παραπανω!
Το γιατι δεν καταθετουν τις αποψεις τους σε ενα αλλο thread ειναι και αυτο ενα ερωτημα...
Ελα να οργανωθουμε...-bye-

Για το αρχειο ειμαι fan του βινυλιου...αλλα...σεμνα

Re: Απάντηση: Σύγκλιση τεχνολογίας ήρθε η ώρα ?

Cool!!! Τελικα για την ταμπακιερα δεν εμαθα αρκετα αλλα ειδα την πανεμορφη συλλογη φωτογραφιων του κυριου Σκαλουμπακα!
Βεβαια το τι σχεση εχουν τα βινυλια και τα turntables σε ενα τετοιο θεμα δεν μπορω να το καταλαβω αλλα υποθετω πως οι κυριοι που υπεραμυνονται τα turntables κατι θα ξερουν παραπανω!
Το γιατι δεν καταθετουν τις αποψεις τους σε ενα αλλο thread ειναι και αυτο ενα ερωτημα...
Ελα να οργανωθουμε...-bye-

Για το αρχειο ειμαι fan του βινυλιου...αλλα...σεμνα
Σύμφωνοι πάμε πάλι...
indextop_20070109.jpg

Και πάλι όμως εκείνο το διάστημα δεν ήταν οι Amiga και οι Atari που κατείχαν το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς;...

Ακριβώς! και σε ήχο και σε εικόνα! Όπως και το Sibelius σε AcornPC ή Archimedes

... Υ.Γ. Πώς ξεφύγαμε έτσι off topic...

Μάλλον!

Αφού τα έχουμε ξανασυζητήσει , σε κάποια στιγμή οχι πολύ μακριά, όλο μας το βιός θα είναι μια κεντρική μονάδα και μια γρήγορη ασύρματη σύνδεση για ολα.

MicroSeiki ...

Δεν βλέπω ενδιαφέρον για συνέχεια από τους ψηφιακούς... Σας τάλεγα εγώ αλλά δεν με πιστεύατε.

Για να συνεχίσω με τις αναλογικές ιδιοκατασκευές

12905161.jpg

MicroSeiki MA-202/681eee (9 Kg brass platter) w/ old Dual701 motor

Re: Απάντηση: Σύγκλιση τεχνολογίας ήρθε η ώρα ?

Χαχα !!!
Στο μέγεθος που το πόσταρες, σε σχέση με το πλατό πιό πριν το cd μοιάζει 15" !!!
Portable size είναι? :flipout:

discman της sony!:flipout: :flipout: :flipout: :flipout:
σχεδιασμένο και εφαρμοσμένο στην μπουργκινα φασο

Last edited:
Και ακόμα ένα

193982003.jpg

200kg chasis made from lead, crushed granite and slate mixed into epoxy resin. 38 kg platter is steel and PVC, laminated and bolted together on an inverted 40mm bearing. 24v dc motor skewed armature design housed in a massive casing, driving a 10kg/600rpm f-w. Arm tube made from a single piece of aluminium, housed in a giant bearing housing. DIY by darkenergy777 - UK (see a Forum discussion)

Και θα παρακαλούσα τα "παράσιτα"να σταματήσουν και να συμμορφωθούν με τον τίτλο του topic που είναι

ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ? :grandpa:

1-0-1-0-1-0-1-0.....

Και ακόμα ένα

193982003.jpg

200kg chasis made from lead, crushed granite and slate mixed into epoxy resin. 38 kg platter is steel and PVC, laminated and bolted together on an inverted 40mm bearing. 24v dc motor skewed armature design housed in a massive casing, driving a 10kg/600rpm f-w. Arm tube made from a single piece of aluminium, housed in a giant bearing housing. DIY by darkenergy777 - UK (see a Forum discussion)

Και θα παρακαλούσα τα "παράσιτα"να σταματήσουν και να συμμορφωθούν με τον τίτλο του topic που είναι

ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ? :grandpa:

1-0-1-0-1-0-1-0.....

Den to polukatalava auto...
Ntropis pragmata gia ena proedro... Na eirvneuetai tous koinous thnitous...

:BDGBGDB55: :BDGBGDB55: :BDGBGDB55:

Status
Not open for further replies.