Σύγκλιση τεχνολογίας ήρθε η ώρα ?

Status
Not open for further replies.
Υπενθυμίζω λίγο το άνοιγμα αυτού του thread:

Σε οποιοδήποτε άλλο forum της Υδρογείου αν άνοιγε τέτοιο θέμα, αυτόματα θα μεταφερόταν από τους διαχειριστές στην κατηγορία PC...

Εδώ βέβαια (στην "εκλεκτική και ιδιόρυθμη" High End κατηγορία σας) όχι μόνον αυτό δεν έγινε αλλά υπήρξαν και υπονοούμενα ότι εγώ προσπαθούσα να αποπροσανατολίσω το θέμα βάζοντας αναλογικά συστήματα (οποία αμαρτία!!! έξω από δω τα αναλογικά κατά τον κομπλεξικό κο Κόγια η εποχή τους έχει περάσει ανεπιστρεπτί!!!)

Δείτε μόνον εδώ http://aca.gr/event06-11.htm στο περασμένο High End Show πόσα αναλογικά έλαβαν μέρος (με τον αριθμό τους να αυξάνει, χρόνο με τον χρόνο...)

Μην νομίζετε λοιπόν ότι υπάρχει πλέον διάθεση (και από μένα και από άλλους...) να συνεχίζουμε εδώ...

ΥΓ: Κε Κόγια, για την λέξη "κομπλεξικό" περιμένω μήνυση όπως αλλού έχετε υπονοήσει για το άτομό μου...

TO σύστημα που τσέκαρα δεν ήτανε ένα απλο pcaki με δυο μεγαφωνάκια ,
πάντρεψα ενα πανακριβο λάπτοπ με ενα καλο συνδιασμό ενισχιτου λυχνίας και ηχείων αρκετα ακριβών (για τα μέτρα μου πάντα, ) προσπαθώντας να βγάλω κάποια σημπεράσματα , και εδώ δεν μιλάμε για περίπτωση bs 29eyrv , ολο το σετακι που είναι στις photo κοστιζει γύρω στα 7χιλιαρικα και ετσι το αντιμετώπισα!!!! σαν σύστημα που να μπορουσε να σταθει μονο του και να στοιχιζει τόσο ,εξου και η μετριοπαθέστατη κριτική μου , τωρα εαν πρέπει να παει στη κατηγορία με τα πισια! ειναι αλλο θέμα !!!!
KAI ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ ΑΥΤΟ ΤΟ THREAD ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ !

Δηλαδή η τεχνολογία που χρησιμοποιούν στα studio και μέσω της οποίας παίρνουμε το τελικό αποτέλεσμα στα χέρια μας (είτε σε βινύλιο είτε σε CD) δε μας αφορά και δεν ανήκει στη HiEnd. Μάλιστα, το ακούσαμε κι αυτό.

Vasilis -T δεν καταλαβαίνω γιατι αιθάνεσαι την ανάγκη να απολογηθείς για το κόστος των συσκευών για να δικαιολογήσεις την ύπαρξη του θέματος στην κατηγορία hi end
Νόμιζα οτι αυτό το ζήτημα είχε λυθεί. Επανερχόμαστε σε κριτήρια του τύπου
>5000 ευρώ

USB2DA_oben_m2.jpg

AKOMA MIA ΣΟΒΑΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΟΥ ΔΕΊΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

AQVOX phono stage

Σωστή η AQVOX...

From: "AQVOX Audio - Norman Luebke" <[email protected]>
To: <[email protected]>
Subject: AQVOX - balanced Phonostage test/trial
Date: Thu, 27 Apr 2006, 11:07:29

Dear Mr. Skaloumbakas,

As discussed by phone today, we herewith offer the possibility for the Audiophile Club of Athens to test our advanced Phono stage PHONO2CI.

This Phonostage is working with some unique features like:
- Fully-balanced-current-amplification for MC-cartridges.
- Cutting-lathe optimized RIAA+Neumann constant (50kHz roll off)
- Fully discrete, single-ended Class-A topology.

Take a look @ http://www.aqvox.de/phono.html

Hope to hear from you...

Beste Grüße
Best regards

Norman Luebke
Sales & Marketing

AQVOX - Advanced Quality Audio Devices
Kegelhofstr. 29
20251 Hamburg
Hamburg - Germany
Freecall (only Germany): 0800 / 000 1371
Tel: +49-(0)40-4100 6890
Fax: +49-(0)40-4677 9714

www.aqvox.de
[EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

PHONO_int.jpg

Ηδη το έχει αγοράσει μέλος του Club και είναι πολύ ευχαριστημένος (και σε πολύ καλή τιμή...)

Χρήστο έχεις δοκιμάσει το phono stage του Μιχάλη Σπέρτου (AudioCraftworks) ?

Αξίζει πιστεύω τον κόπο γιατί ο ήχος του δεν θυμίζει σε τίποτα τον κλινικό ήχο του CD. Pure Class A με διακριτά επιλεγμένα στο χέρι εξαρτήματα και option για λειτουργία με μπαταρίες. Το έχω αυτες τις μέρες και το ακούω. Μόλις επιστρέψω το δείγμα πήγαινε στο Χαϊδάρι να το δανειστείς κι εσύ. Αυτό δεν λέγεται σύγκλιση διαφορετικών τεχνολογιών αλλά επιστροφή στις ρίζες του αυθεντικού αναλογικού ήχου.
Συγγνώμη για την παρένθεση.

Last edited:
Re: Απάντηση: Σύγκλιση τεχνολογίας ήρθε η ώρα ?

Χρήστο έχεις δοκιμάσει το phono stage του Μιχάλη Σπέρτου (AudioCraftworks) ?

Αξίζει πιστεύω τον κόπο γιατί ο ήχος του δεν θυμίζει σε τίποτα τον κλινικό ήχο του CD. Pure Class A με διακριτά επιλεγμένα στο χέρι εξαρτήματα και option για λειτουργία με μπαταρίες. Το έχω αυτες τις μέρες και το ακούω. Μόλις επιστρέψω το δείγμα πήγαινε στο Χαϊδάρι να το δανειστείς κι εσύ. Αυτό δεν είναι σύγκλιση αλλά επιστροφή στις ρίζες του αυθεντικού αναλογικού ήχου.
Συγγνώμη για την παρένθεση.
Κε Internet king,

Ποιό είναι το υπόλοιπο συστημά σας για να πάρω μιά ιδέα?

Last edited by a moderator:
Ήρθε ο πρόεδρος κι ανάψανε τα αίματα...Κατά κάποιο τρόπο ο πρόεδρος είναι ο καταλύτης της ανίας μας...Mr president welcome back...

αστεία αστεία ιδια ειναι η καλωδιοταινία! (ποπποποπο γαμω τι ρίμες που έφτιαξα)
Βασίλη φιλαράκο μου, που έφτειαξες τις ρίμες
Τα Aqvox είναι καλά, δεν είναι μόνο φήμες.

Χθες, σε προγραμματισμένο meeting του A.C.A. είχαμε μία καταπληκτική ακουστική εμπειρία από τον εικονοζόμενο δίσκο, με μουσική αναλογικά γραμμένη και αποθηκευμένη και στα 2 formats (βινύλιο και SACD)

meet07-4_stockfisch.jpg

Διαβάστε και τα παρακάτω από το εσωτερικό του και θα επανέλθω...-bye-

meet07-4_stockfisch_inside.jpg

Το σύστημα το οποίο ακούσαμε εχει κορυφαίες πηγές και αναλογική και ψηφιακή όπως θα αναγνωρίζετε στην φωτο, και από πλευράς τιμής παρόμοιες περίπου.

Η σύγκριση μεταξύ του ίδιου κομματιού (διάρκειας περίπου 10 λεπτών) ήταν και για το πιό απαίδευτο αυτί σαφέστατα υπέρ του βινυλίου, ειδικά στην έκταση και τα επίπεδα του sounstage και την ζωντάνια την πειστικότητα και το τέμπο της αναπαραγωγής.

Μάρτυρες και τα 19 μέλη του Ομίλου που ήταν παρόντα στο event.

system_econb.jpg

Νομίζω ότι ο παρών δίσκος είναι η πλέον κορυφαία παραγωγή για τέτοιες συγκρίσεις που σήμερα κυκλοφορεί!

ΤΟ digital πως σας φάνηκε? βγάλτε μια συγκριση τού τύπου bs vs wadia
τωρα έχει πραγματικά ενδιαφέρον !!!! και κάτι κάνουμε -bye- -bye-
Λεπτομέρεις στο Forum μας και στο web-site οσονούπω... :grandpa:

Αν και δεν έχει και πολύ σχέση τελικά με το θέμα του αυτού νήματος, έλλειψη καταλληλότερου, και επειδή δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να ανοίξουμε καινούργιο thread, το αναφέρω εδώ.

Στο παρακάτω link παρουσιάζεται, σύμφωνα με τον συγγραφέα, ένα ιδιαίτερα μουσικό σύστημα το οποίο αποτελείται από τον ολοκληρωμένο ενισχυτή λυχνίας Leben CS600, ηχεία τα Harbeth Super HL5 και πηγή … την πρώτη έκδοση του Sony playstation 1, αγορασμένο για λίγες δεκάδες δολάρια! (Νομίζω, μάλιστα ότι είχε και το χρώμα του Μπλε Ουρανού ;-))
Δηλαδή μια παιχνιδομηχανή με τεχνολογία του 1990, ένας ενισχυτής με τεχνολογία κατά βάση παλιότερη του 1960 (όπως οι περισσότεροι λαμπάτοι, άλλωστε) και ένα ηχείο με τεχνολογία κυρίως του 1980, η οποία όμως θεωρείται από πολλούς αξεπέραστη.

http://www.6moons.com/audioreviews/leben2/system.html

αφότου απεχώρησε ο πάρεδρος , μπορούμε να μιλάμε και για PS1 χωρίς να χαρακτηριστούμε , τουλάχιστον αιρετικοί ! την γλυτώσαμε την πυρά!

αφότου απεχώρησε ο πάρεδρος , μπορούμε να μιλάμε και για PS1 χωρίς να χαρακτηριστούμε , τουλάχιστον αιρετικοί ! την γλυτώσαμε την πυρά!

ειχα καιρο ν ακουσω για PS, και ειχα αρχισει ν ανησυχω:grinning-smiley-043

Status
Not open for further replies.