σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Re: Απάντηση: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Δεν είπα οτι δεν είδα διαφορά... Διαφορά είδα, και μάλιστα μεγάλη αλλά από την ανάποδη...
icon12.gif

Κι αν κρίνω βεβαίως κι από την πορεία του Sharp 21000 παγκοσμίως μάλλον τα είδαν κι άλλοι αυτά που είδα εγώ... -bye-

Ά, και κάτι άλλο... Εγώ ενθουσιάζομαι, δεν το κρύβω, αλλά ενθουσιάζομαι μ' αυτό που μου αρέσει κι όχι μ' αυτό που "παίζει σωστά". Κι επειδή τον προβολέα τον θέλω σήμερα αγοράζω αυτά που μου αρέσουν Κώστα, απλό είναι.
Αν περιμένω να βγεί ο προβολέας που να πείς εσύ "παίζει σωστά" θα πρέπει να ζητήσω delivery στον Παράδεισο (ή στην Κόλαση?) γιατί, δυστυχώς, η ζωή είναι μικρή.
icon9.gif

Πάλι ζωγράφισες...:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Πάντως κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεκαθαρίζουμε όταν σχολιάζουμε τα υπέρ και τα κατά ενός προβολέα, αν μιλάμε με βάση το απόλυτο (που δεν υπάρχει προς το παρόν) ή με βάση το αποδεκτό από εμάς...

Αλλοιώς δεν καταλήγουμε σε συμπέρασμα...:argue:

Π.χ. αν εγώ λεω ότι ο Dila δεν έχει καλή σύγκλιση άρα πάσχει εκει, εκει κι εκει.. και ο Μπάμπης :grinning-smiley-043 λέει "έστω κι έτσι είναι καλύτερος από αυτόν , εκείνον και τον άλλον" μάλλον δεν πρόκειται να συνενοηθούμε... :BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Απάντηση: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Δεν είπα οτι δεν είδα διαφορά... Διαφορά είδα, και μάλιστα μεγάλη αλλά από την ανάποδη...
icon12.gif

Κι αν κρίνω βεβαίως κι από την πορεία του Sharp 21000 παγκοσμίως μάλλον τα είδαν κι άλλοι αυτά που είδα εγώ... -bye-

Εαν σου αρεσουν τα φοσφοριζων φυλλα ειδες ποιο σωστο τον jvc....χαχαχα!!!:ernaehrung004:

Γι'αυτο ειπα εγω οταν προτοειδα τον jvc οτι κανει για το 95%+ των καταναλωτων....ποιος ασχολειται με την εικονα..!!!!!αρα σωστα παγκοσμιος πηγε καλα.....;)

Αυτό το αναφέρεις θεωρητικά?

Γιατί αν ίσχυε κάτι τέτοιο, οι DiLa που έχουν μετρηθεί στα 1/11.000 - 1/13.500 θα έπρεπε κανονικά να έδιναν τιμές 1/22.000 - 1/26.000?
:eek:

Δεν μιλαω γαι on/off Κωστα....
Μιλαω για διαχειση φωτεινοτητας ....
Δεν μπορει να αποδωσει λευκο με μαυρο κ.λ.π. διπλα διπλα σωστα....
Και ακομα χειροτερο γινετε σε τονους οι οποιοι ειναι ποιο κοντα...

Last edited:
Απάντηση: Re: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Πάντως κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεκαθαρίζουμε όταν σχολιάζουμε τα υπέρ και τα κατά ενός προβολέα, αν μιλάμε με βάση το απόλυτο (που δεν υπάρχει προς το παρόν) ή με βάση το αποδεκτό από εμάς...

Αλλοιώς δεν καταλήγουμε σε συμπέρασμα...:argue:

Π.χ. αν εγώ λεω ότι ο Dila δεν έχει καλή σύγκλιση άρα πάσχει εκει, εκει κι εκει.. και ο Μπάμπης :grinning-smiley-043 λέει "έστω κι έτσι είναι καλύτερος από αυτόν , εκείνον και τον άλλον" μάλλον δεν πρόκειται να συνενοηθούμε... :BDGBGDB55:

Ηλία, δεν πρόκειται να συνενοηθούμε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Όπου υπάρχει υποκειμενικός παράγων η συνενόηση πάει περίπατο. Όχι μόνο στους προβλείς, παντού.
Θές να ξεκινήσουμε τώρα μια συζήτηση για το πιό αυτοκίνητο είναι καλύτερο στα 2000 cc;
Εκεί να δείς ομορφιές... -bye-

Εαν σου αρεσουν τα φοσφοριζων φυλλα ειδες ποιο σωστο τον jvc....χαχαχα!!!:ernaehrung004:

Τα "φοσφοριζων φυλλα" τα παλεύω... Το "τοπίο στη ομίχλη" δεν το αντέχω... :silly:

Και μην μου βάζεις στο στόμα φράσεις που δεν είπα ποτέ.
Εγώ δεν είπα πιό "σωστός" ο JVC... Αυτές είναι αλλωνών εκφράσεις. Εγώ δεν το ξέρω το "σωστό", ξέρω όμως τι μου αρέσει κι αυτό είπα.
"Μου άρεσε πιό πολύ". Thats all :ernaehrung004:

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Ηλία, δεν πρόκειται να συνενοηθούμε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Όπου υπάρχει υποκειμενικός παράγων η συνενόηση πάει περίπατο. Όχι μόνο στους προβλείς, παντού.
Θές να ξεκινήσουμε τώρα μια συζήτηση για το πιό αυτοκίνητο είναι καλύτερο στα 2000 cc;
Εκεί να δείς ομορφιές... -bye-

Όχι, ασε τα αυτοκίνητα... τα λεμε εκει και κραζουμε τις Πορσε τώρα.. μη τα μπλέξουμε παραπάνω... :Banane0:

Εγώ απλά λέω ότι πρέπει να τα ξεχωρίζουμε όταν μιλάμε υποκειμενικά (με βαση το γουστο ή τις προτεραιότητες μας) και όταν μιλάμε αντικειμενικά (με βάση τρίγωνα, καμπύλες κτλ).

Στην προκειμενη περιπτωση (κατα τη γνώμη μου) ο Κώστας μιλάει για το σωστό by the book κι εσυ για το σωστό by Babis.K :ernaehrung004: οπότε... μαλλον παμε για ομορφιες.... :music-smiley-005::music-smiley-005:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Στην προκειμενη περιπτωση (κατα τη γνώμη μου) ο Κώστας μιλάει για το σωστό by the book κι εσυ για το σωστό by Babis.K :ernaehrung004: οπότε... μαλλον παμε για ομορφιες.... :music-smiley-005::music-smiley-005:

Nαί, δεν έχει άδικο σ' αυτά που λέει ο Κώστας, αλλού είναι η ένστασή μου.
Ο Κώστας μιλάει με τα standard της δουλειάς του αλλά οι προβολείς για να φτάσουν σ' αυτό το επίπεδο, στο επίπεδο της τυπογραφίας, εγώ θα έχω περάσει στην ιστορία...
Τι να το κάνω; Too late που λέει κι η μάνα μου...
icon10.gif

Πάντως για να αποδώσω και τα εύσημα... από τον Κώστα (και όχι μόνο) :grinning-smiley-043 μαθαίνω τα της "βιντεοπροβολής" και από τον Μπάμπη (και όχι μόνο) :grinning-smiley-043 τα των "βιντεοπροβολέων" ...

Πάντως για να αποδώσω και τα εύσημα... από τον Κώστα (και όχι μόνο) :grinning-smiley-043 μαθαίνω τα της "βιντεοπροβολής" και από τον Μπάμπη (και όχι μόνο) :grinning-smiley-043 τα των "βιντεοπροβολέων" ...

Το κακό με τον Κεφάλα είναι οτι θέλει "τσίγκλισμα"...
icon10.gif

Nαί, δεν έχει άδικο σ' αυτά που λέει ο Κώστας, αλλού είναι η ένστασή μου.
Ο Κώστας μιλάει με τα standard της δουλειάς του αλλά οι προβολείς για να φτάσουν σ' αυτό το επίπεδο, στο επίπεδο της τυπογραφίας, εγώ θα έχω περάσει στην ιστορία...

Ρε Μπαμπινο δεν μιλαω για standard της δουλειας μου....!!!!!

Εγω μιλαω γι'αυτα που ξερεις και εσυ..
Εκτος απο το μαυρο που βγαζει ο jvc εχει κατι καλυτερο απο τον sharp που αναφερες...???
Εαν εχει πεστο για να συνενοηθουμε...
Απλα ειναι τα πραγματα....

Το οτι σου φανηκε καλυτερος ο jvc εχει να κανει με το μαυρο και μονο...
Οπως και ολος ο κοσμος....

Το οποιο οπως εξηγησα παραπανω πουλησε παγκοσμιος μονο γι'αυτο...
Δεν εχει να δειξει κατι σε εικονα σε αυτους που θελουν να πλησιασουν μια εικονα ομοιομορφη με καλο χρωμα...μια τρισδιαστατη απεικονιση η οποια να προερχετε απο σωστη διαχειριση σε ολο το πανι .....με ευκρινεια η οποια να ειναι καθε αυτου ως εχει που να βασειζετε σε χρωμα -συγκλιση -φοκους-gamma κ.λ.π.
Δυστυχως φιλε μου δεν εχει τιποτα απο ολα αυτα.....!!!!!

Ειναι ενα προβολι εντυπωσιαζμου που θα κατσεις να δεις μια ταινια ευχαριστα...
Απο εκει και περα το χαος......

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Τα "φοσφοριζων φυλλα" τα παλεύω... Το "τοπίο στη ομίχλη" δεν το αντέχω... :silly:

Και μην μου βάζεις στο στόμα φράσεις που δεν είπα ποτέ.
Εγώ δεν είπα πιό "σωστός" ο JVC... Αυτές είναι αλλωνών εκφράσεις. Εγώ δεν το ξέρω το "σωστό", ξέρω όμως τι μου αρέσει κι αυτό είπα.
"Μου άρεσε πιό πολύ". Thats all :ernaehrung004:
:flipout: :flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Το καλο με προβολεις οπως ο JVC, οι οποιοι εχουν υπερκορεσμενα πρωτευοντα χρωματα, ειναι οτι με την χρηση ενος εξωτερικου Color Management System, μπορουν να ερθουν ακριβως στις τιμες αναφορας των προτυπων, οπως μας εδειξε η εμπειρια του Lumagen Radiance.
Αντιθετως, αν ενας προβολεας εχει υποκορεσμενα χρωματα (μεσα απο τα τριγωνα αναφορας) οτι και να κανει (και CMS να χρησιμοποιηθει) αποκλειεται να "γεννησει" χρωμα...
Και φυσικα, εναν προβολεας που δεν εχει καλο μαυρο/κοντραστ, ο,τι και να κανεις δεν μπορεις να τον φερεις στα επιπεδα ενος προβολεα με καλυτερο μαυρο και πολλαπλασιο κονταστ.. Εξ'ου και το σχολιο του Μπαμπη περι "τοπιου στην ομιχλη"... Μια σκοτεινη σκηνη που μπορει να ειναι ομιχλωδης σε εναν προβολεα με μετριο μαυρο και κοντραστ, ειναι πισσα -κατραμι και πεντακαθαρη σε εναν αλλον (ονοματα δεν λεμε..)
Αυτος αλλωστε δεν ηταν ο λογος που πολλοι απο εμας, γιναμε απο DLPκηδες, Dilaδες?
Και εγω προσωπικα, δεν εχω κανενα κολλημα με τις τεχνολογιες...Οταν με το καλο βγει ενας DLP με αντιστοιχες αρετες του Dila στην διαχειριση των χαμηλων IRE, θα το σκεφτω πολυ σοβαρα στο να αλλαξω παλι προβολεα...
Προς το παρον, παράγγειλα κανουργια λαμπα! :popcorn:

Ξέρεις, κάποιοι άνθρωποι (κάποιοι λέω...
icon10.gif
). γι αυτό ακριβώς αγοράζουν προβολέα, δεν ξέρω αν το έχεις ακούσει ποτέ αυτό...
icon12.gif

Τώρα τα λές "σωστά".... :flipout:

Re: Απάντηση: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Μια σκοτεινη σκηνη που μπορει να ειναι ομιχλωδης σε εναν προβολεα με μετριο μαυρο και κοντραστ, ειναι πισσα -κατραμι και πεντακαθαρη σε εναν αλλον (ονοματα δεν λεμε..)

Και αν αυτός του οποίου "το όνομα δεν λέμε" έχει φωτοστέφανο (λόγω σύγκλισης???), εχουμε σίγουρα και πεντακαθαρη εικονα εκτός από κατραμι?

Και αν αυτός του οποίου "το όνομα δεν λέμε" έχει φωτοστέφανο (λόγω σύγκλισης???), εχουμε σίγουρα και πεντακαθαρη εικονα εκτός από κατραμι?

Οπως ξερεις , η συγκλιση παιζει απο κομματι σε κομματι...Ο δικος μου εχει πολυ καλη, οποτε και η εικονα ειναι αντιστοιχως πολυ καθαρη..
Εχεις καποια αντιθετη προσωπικη εμπειρια με καποιον HD-1 που εχεις δει;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Ρε Μπαμπινο δεν μιλαω για standard της δουλειας μου....!!!!!

Εγω μιλαω γι'αυτα που ξερεις και εσυ..
Εκτος απο το μαυρο που βγαζει ο jvc εχει κατι καλυτερο απο τον sharp που αναφερες...???
Εαν εχει πεστο για να συνενοηθουμε...
Απλα ειναι τα πραγματα....

Το οτι σου φανηκε καλυτερος ο jvc εχει να κανει με το μαυρο και μονο...
Οπως και ολος ο κοσμος....

Το οποιο οπως εξηγησα παραπανω πουλησε παγκοσμιος μονο γι'αυτο...
Δεν εχει να δειξει κατι σε εικονα σε αυτους που θελουν να πλησιασουν μια εικονα ομοιομορφη με καλο χρωμα...μια τρισδιαστατη απεικονιση η οποια να προερχετε απο σωστη διαχειριση σε ολο το πανι .....με ευκρινεια η οποια να ειναι καθε αυτου ως εχει που να βασειζετε σε χρωμα -συγκλιση -φοκους-gamma κ.λ.π.
Δυστυχως φιλε μου δεν εχει τιποτα απο ολα αυτα.....!!!!!

Ναι δεν εχει παγιο ΟΤΕ!!!!!!!!!-bye-

Αυτό με λίγη προσπάθεια ρυθμίζεται...

Γι'αυτο ειπα εγω οταν προτοειδα τον jvc οτι κανει για το 95%+ των καταναλωτων....ποιος ασχολειται με την εικονα..!!!!!αρα σωστα παγκοσμιος πηγε καλα.....;)

Δεν μιλαω γαι on/off Κωστα....
Μιλαω για διαχειση φωτεινοτητας ....
Δεν μπορει να αποδωσει λευκο με μαυρο κ.λ.π. διπλα διπλα σωστα....
Και ακομα χειροτερο γινετε σε τονους οι οποιοι ειναι ποιο κοντα...

Τώρα θα με τρελλάνεις τελείως ρε Κώστα.

Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι μπορείς σε ταυτόχρονη θέαση μεταξύ του JVC και οποιουδήποτε άλλου προβολέα παρόμοιας κατηγορίας τιμής, άντε ως 10.000 ευρώ, μπορείς να μου αποδείξεις ότι έχει πρόβλημα στη διαχείριση του φωτός???:confused:

Ή μήπως θέλεις να μου πεις ότι προτιμάς την 'κουνημένη, κινούμενη, ίριδα' και το κατασκευασμένο contrast, από το native contrast που θα έχεις, βρέξει χιονίσει???

Είσαι σίγουρος, αφού μιλάμε για μετρήσεις, ότι μπορείς να έχεις αντικειμενική μέτρηση ενός μηχανήματος με μηχανική ίριδα?

Ή μήπως θα απολαμβάνεις την προβολή σου και θα εύχεσαι μην τυχόν ανάψει κάποιος ένα λαμπατέρ και σου χαλάσει τη μαγεία?:D

Ή μήπως σου αρέσει να βλέπεις το VanHelsing και την 'επίθεση' του Dr Jekyl σαν χαλκομανία στον τοίχο?

Ξέρεις πολύ καλά ότι εγώ , εσύ, και πολλοί άλλοι, μπορούμε χαλαρά να 'θάψουμε' οποιονδήποτε προβολέα θελήσουμε για χίλιους δυό λόγους.

Κάποια στιγμή όμως, εκτός από αυτό πρέπει να βλέπουμε το χθές και το σήμερα. Έχεις αναλογιστεί πόσο πλήρωσα τον Cinema 1 & τον Dreamvision?

Εσύ? Πόσο πλήρωσες τον Infocus? Τι έχει γίνει σε αυτή την αγορά τα τελευταία 3 χρόνια? Πόσο εύκολα σήμερα μπορεί να δει κάποιος ευπρεπή εικόνα στον χώρο του?

Ας μην είμαστε αγνώμονες...

Αν δεν είχε βγει ο HD-1, οι DLP θα κοιμόντουσαν ακόμη τον ύπνο του δικαίου...:flipout:

Υ.Γ. Αλήθεια είδες τον JVC σωστά ρυθμισμένο? Τον είδες να παίζει με ένα player της προκοπής? Με ένα scaler της προκοπής? Ρυθμισμένο από τον Μανώλη?
Φυσικά γνωρίζεις ότι αυτή είναι direct επίθεση προς τα εσένα...:grinning-smiley-043-bye-

Οπως ξερεις , η συγκλιση παιζει απο κομματι σε κομματι...Ο δικος μου εχει πολυ καλη, οποτε και η εικονα ειναι αντιστοιχως πολυ καθαρη..
Εχεις καποια αντιθετη προσωπικη εμπειρια με καποιον HD-1 που εχεις δει;

Δεν μιλάω για συγκεκριμένους προβολείς... αλλά για πιθανες καταστασεις... λιγο πιο θεωρητικα δηλαδή...

Μεχρι στιγμης ξεραμε ότι οι dlp έχουν το καλύτερο μαυρο...ή μαλλον πολύ καλό... εμφανιστηκε ο jvc που τους εβαλε τα γυαλιά... σαν τριτσιπος όμως έχει τα... "προβληματακια" του... (clopyright) :operator: (κοινως σύγκλιση).

Σε σχεση με τους μονοτσιπους dlp με πολυ καλό μαυρο λοιπον, ποιος (θεωρητικα) θα είχε καλύτερη ευκρίνεια?

Και μετά μιλάμε για αντικειμενικότητα...:flipout:

Είναι όπως λέμε : 'Γερό νά 'ναι, και ότι να´ναι, αλλά να κατουράει όρθιο...
:D

Και εχεις δικιο και δεν εχεις! Δεν ειναι αντικειμενικο οτι με ενα πανελ δεν εχεις θεματα συγκλισης Κωστη ? -bye-