σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Απάντηση: Re: Απάντηση: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Τακη , με συγχωρεις αλλα ισως κατι χανω....Εχεις δει καποιο μηχανημα που εχει το νουμερο 3, χωρις να εχει το 4 το 5 και το 6 ?

Συνηθως, τα μηχανακια Out of the box ειναι αρρυθμιστα χρωματικα και με λαθος grayscale. Δεν εχω δει δα και ολα τα μηχανακια τελεια ρυθμισμενα για να μπορω να απαντησω στο ερωτημα σου..

Θεωρητικα παντως, θα μπορουσε πχ ενας μονοτσιπος, χωρις abberation με αριστο φακο να δινει πιο καθαρη εικονα απο εναν πχ LCD τελεια ρυθμισμενο χρωματικα, με αριστο gamma και grayscale...

Λες "ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει κι ότι νομίζει οτι είναι σωστό", ναι μπορει , αλλα αμα γραφονται μονο αυτα και επιμενουμε κιολας , δεν προκειται κανεις να μαθει τιποτα αλλο παρα μονο το τι αρεσει στον καθενα.

Να τα γράφουμε, βεβαίως να τα γράφουμε αλλά στη σωστή τους διάσταση. Όπως δεν είναι σωστό να μην τα γράφουμε, το ίδιο λάθος είναι και να τα κάνουμε Ευαγγέλιο.

Ξέρεις, κάποιοι άνθρωποι (κάποιοι λέω...
icon10.gif
). γι αυτό ακριβώς αγοράζουν προβολέα, δεν ξέρω αν το έχεις ακούσει ποτέ αυτό...
Mα εγω δεν διαφωνω στο τι αρεσει στον καθε ενα και τι θελει να παρει...
Καλα κανει και αγοραζει αυτο που του αρεσει .....και ειναι σωστο....

Αλλο ομως ειναι το υποκειμενικο και αλλο το αντικειμενικα σωστο....
Εσεις μιλατε με το τι σας αρεσει ενω εγω οχι....

Όλα τα μηχανήματα μπορούν να μετρηθούν "αντικειμενικά".
Είδες κανέναν να αγοράζει βάσει μετρήσεων;Δέχομαι αυτά που λέει ο Κώστας σαν σωστά. Ο Sharp 21000 έχει τα πάντα καλύτερα από τον HD1. Οκ, εκτός από το μαύρο όπως λέει.
Το δέχομαι. Και λοιπόν; Ποιό είναι το απότέλεσμα;
Όταν τα βάλαμε να παίξουν δίπλα-δίπλα ήταν σαν να παίζει ο λύκος με το αρνί.

Ετσι μπραβο.....
Σημασια εχει οτι βλεπεις οτι ειναι καλυτερος ο sharp απο τον jvc στις παραμετρους εικονας.......Το οτι σου αρεσει το αποτελεσμα του jvc ειναι αλλο που κολαει ποιο πολυ στο γουστο σου.....

Αυτο που μας δινει σωστη εικονα ειναι τα patterns γι'αυτο υπαρχουν....
Ειναι η βαση για καλη απεικονιση....αλλιως θα επαιζε ο καθε ενας οπως θελει..
Ουτε 16-235 θα υπηρχε ..ουτε 2.2 gamma...κ.λ.π.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Τώρα θα με τρελλάνεις τελείως ρε Κώστα.

Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι μπορείς σε ταυτόχρονη θέαση μεταξύ του JVC και οποιουδήποτε άλλου προβολέα παρόμοιας κατηγορίας τιμής, άντε ως 10.000 ευρώ, μπορείς να μου αποδείξεις ότι έχει πρόβλημα στη διαχείριση του φωτός???:confused:

Και βεβαια....και ειναι οφθαλμοφανες....
Με τα patterns βλεπεις επακριβος ποσο χανει ο ενας και ποσο ο αλλος.

Ή μήπως θέλεις να μου πεις ότι προτιμάς την 'κουνημένη, κινούμενη, ίριδα' και το κατασκευασμένο contrast, από το native contrast που θα έχεις, βρέξει χιονίσει???

Είσαι σίγουρος, αφού μιλάμε για μετρήσεις, ότι μπορείς να έχεις αντικειμενική μέτρηση ενός μηχανήματος με μηχανική ίριδα?

Ειμαι κατα της αυτοματης ιριδας....ανεκαθεν.

Υ.Γ. Αλήθεια είδες τον JVC σωστά ρυθμισμένο? Τον είδες να παίζει με ένα player της προκοπής? Με ένα scaler της προκοπής? Ρυθμισμένο από τον Μανώλη?
Φυσικά γνωρίζεις ότι αυτή είναι direct επίθεση προς τα εσένα...:grinning-smiley-043-bye-

Κανενα μηχανακι δεν χρειαζεται να το ρυθμισεις τοσο σωστα ωστε να δεις αν μπορει να παιξει η οχι....!!!!!Βλεπεις της δυνατοτητες του....

Ηλία καλύτερη ευκρίνεια έχει ο μονότσιπος.. Τελεία...
Υπάρχουν κι άλλα πράγματα όμως που παίζουν ρόλο.

Μιας και ανεφερες την ευκρινεια.....!!!!!
Διαβαζω τοσα χρονια γι'αυτη την κολο ευκρινεια και δεν μιλαω....!!!!

Ευκρινεια Μπαμπινο ειναι ολα αυτα μαζι ...
α)focus
β)συγκλιση
3)χρωμα
4)gamma
5)RGB
6)αναλυση
7)οξυτητα
8)ansi contrast
Ο συνδιαζμος ολων μαζι μας δινει σωστη ευκρινεια σε μια εικονα....
Μεμονομενα κατι απο αυτα δεν εχει σωστη ευκρινεια....
Και δεν χρειαζεται να φερω παραδειγμα ....ειναι κατανοητο πιστευω.

Εσυ ποια απο ολα αυτα θεωρεις οτι οι dlp ειναι ποιο καλη.

Last edited:

α)focus
β)συγκλιση
3)χρωμα
4)gamma
5)RGB
6)αναλυση
7)οξυτητα
8)ansi contrast

Να σου πώ... Έφαγες (3-4) τυροπιτούλες κι έχεις όρεξη πρωί-πρωί έ;
icon10.gif

Είπαμε, το έκανες και quote, οι DLP έχουν καλύτερη ευκρίνεια. Τι νόημα έχει να σου πώ τι από αυτά θεωρώ οτι έχουν καλύτεο οι DLP;
Κάνεις συγκεκριμένες ερωτήσεις επειδή θές να πάρεις συγκεκριμένες απαντήσεις, αυτές όμως στις έχω δώσει.
Ποτέ δεν είπα οτι οι DLP δεν έχουν καλύτερη ευκρίνεια και ποτέ δεν δήλωσα εχθρός των DLP. Το αντίθετο μάλιστα.
Στο ξαναλέω, αν αύριο το πρωί βγεί DLP με καλό μαύρο θα βάλω προπαραγγελία. Μην προσπαθείς όμως να με πείσεις οτι μηχανάκια σαν τον 21000 έχουν "λίγο χειρότερο μαύρο". Με το να υποβαθμίζεις τα σημεία που υστερούν και να αναβαθμίζεις τα σημεία που υπερέχουν δεν με πείθεις.
Εγώ κοιτάω την εικόνα σαν σύνολο και την κρίνω με τα δικά μου κριτήρια.
Σήμερα έχω D-ILA αύριο θα έχω DLP με DC4 και μαύρο καί μεθαύριο ίσως κάτι άλλο το οποίο δεν το ξέρω.
Εμένα μην με φοβάσαι γιατί δεν έχω κολλήματα, άλλους να φοβάσαι.

Να σου πώ... Έφαγες (3-4) τυροπιτούλες κι έχεις όρεξη πρωί-πρωί έ;
icon10.gif

Είπαμε, το έκανες και quote, οι DLP έχουν καλύτερη ευκρίνεια. Τι νόημα έχει να σου πώ τι από αυτά θεωρώ οτι έχουν καλύτεο οι DLP;
Κάνεις συγκεκριμένες ερωτήσεις επειδή θές να πάρεις συγκεκριμένες απαντήσεις, αυτές όμως στις έχω δώσει.
Ποτέ δεν είπα οτι οι DLP δεν έχουν καλύτερη ευκρίνεια και ποτέ δεν δήλωσα εχθρός των DLP. Το αντίθετο μάλιστα.
Στο ξαναλέω, αν αύριο το πρωί βγεί DLP με καλό μαύρο θα βάλω προπαραγγελία. Μην προσπαθείς όμως να με πείσεις οτι μηχανάκια σαν τον 21000 έχουν "λίγο χειρότερο μαύρο". Με το να υποβαθμίζεις τα σημεία που υστερούν και να αναβαθμίζεις τα σημεία που υπερέχουν δεν με πείθεις.
Εγώ κοιτάω την εικόνα σαν σύνολο και την κρίνω με τα δικά μου κριτήρια.
Σήμερα έχω D-ILA αύριο θα έχω DLP με DC4 και μαύρο καί μεθαύριο ίσως κάτι άλλο το οποίο δεν το ξέρω.
Εμένα μην με φοβάσαι γιατί δεν έχω κολλήματα, άλλους να φοβάσαι.

Αρα συμφωνεις με αυτα που λεω.....:ernaehrung004:

Μα και εγω ετσι ειμαι....στο αναποδο βεβαια.
Οπου σωστη απεικονιση και ειμαι μεσα.....δεν κοιταω τεχνολογια...αποτελεσμα οσο γινετε ποιο σωστο ....

Αρχική Δημοσίευση από Browser
Λες "ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει κι ότι νομίζει οτι είναι σωστό", ναι μπορει , αλλα αμα γραφονται μονο αυτα και επιμενουμε κιολας , δεν προκειται κανεις να μαθει τιποτα αλλο παρα μονο το τι αρεσει στον καθενα.

Να τα γράφουμε, βεβαίως να τα γράφουμε αλλά στη σωστή τους διάσταση. Όπως δεν είναι σωστό να μην τα γράφουμε, το ίδιο λάθος είναι και να τα κάνουμε Ευαγγέλιο.

Το σωστο ειναι να γραφετε το υποκειμενικο(ποια εικονα του αρεσει ασχετος αν ειναι σωστη η λαθος)και στην συνεχεια να λεγονται τα +/- του καθε προβολεα αντικειμενικα.....
Ετσι μαθαινει αυτος που δεν γνωριζει ποιο ειναι το σωστο-λαθος και βλεπει τα γουστα του καθε ενα .....και βεβαιως πρατη αναλογα με τα γουστα του και την τσεπη του...

Εγω ακομα δεν το εχω δει αυτο εδω μεσα αν εξερεσεις 2-3 ατομα..

Εδώ μέσα δεν το έχεις δεί... Μήπως μπορείς να μου πείς κάπου αλλού που να το έχεις δεί...
icon10.gif

Καλα, ασε. Εκει ειναι η "αυλη" , ο ενας βασιλιας μετα απο τον αλλον.....:flipout::flipout::flipout:

α)focus
β)συγκλιση
3)χρωμα
4)gamma
5)RGB
6)αναλυση
7)οξυτητα
8)ansi contrast

Ρε Κωστα, τι ψαχνεις τωρα....σ'αρεσει , τελειωσε. Τον πηρες...
Τον πηρες, τελειωσε , ειναι ο καλυτερος .....-bye-

Οπως πολλες φορες εχουμε πει, υπαρχουν αντικειμενικα κριτηρια ενος προβολεα, αλλα στο τελος ο καθενας μας επιλεγει αυτο που του αρεσει καλυτερα.
Αυτον που του "καθεται" στο ματι του.
Εμενα ας πουμε με ενθουσιαζει το απολυτο μαυρο (γι αυτο ειμαι και crt ακιας) και η απουσια Pixel.

Δεν με ενδιαφερει τοσο πολυ η αριστη χρωματικη απεικονηση και μπορω να ζησω με ενα καλο κομματι τριτσιπου οσον αφορα την οξυτητα.

Αν ομως ενας προβολεας δεν εχει μαυρο (και ταυτοχρονα επαρκη φωτεινοτητα) ολα τα αλλα - για μενα - πανε περιπατο.

Δεν λεω φυσικα για ακραιες καταστασεις, αλλα οπως θυμαμαι κι εγω απο το συγκριτικο μεταξυ sharp και Dila , μου αρεσε το χρωμα και η οξυτητα του sharp, αλλα τι να το κανεις που οταν εβαζες Van Helsing αστα να πανε ...-bye-

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Mα εγω δεν διαφωνω στο τι αρεσει στον καθε ενα και τι θελει να παρει...
Καλα κανει και αγοραζει αυτο που του αρεσει .....και ειναι σωστο....

Αλλο ομως ειναι το υποκειμενικο και αλλο το αντικειμενικα σωστο....
Εσεις μιλατε με το τι σας αρεσει ενω εγω οχι....

Έχω μια απορία. Γιατί εκφράζεσαι σε 3ο πρόσωπο; Εσύ δεν αγοράζεις αυτό που θέλεις; Γιατί αν όχι, με αυτή τη λογική δεν θα έπαιρνες ποτέ προβολέα.

Ετσι μπραβο.....
Σημασια εχει οτι βλεπεις οτι ειναι καλυτερος ο sharp απο τον jvc στις παραμετρους εικονας.......Το οτι σου αρεσει το αποτελεσμα του jvc ειναι αλλο που κολαει ποιο πολυ στο γουστο σου.....

Μα δεν είπε αυτό. Είπε απλά ότι στις μετρήσεις είναι καλύτερος. Και μη μου πεις ρε Κώστα πάλι ότι τα patterns δείχνουν την αλήθεια, γιατί θα συμφωνήσω σε αυτό, αλλά θα σου επιστήσω την προσοχή και σε κάτι άλλο πολύ σημαντικό...

Ο SHARP, ο Marantz, οι SONY μπορεί να έχουν ένα πολύ καλό Color Managment αλλά ως εκεί. Θα φθάσουν σε ένα σημείο και μετά τέλος. Ο JVC από την άλλη δεν εξοπλίζεται με ένα τέτοιο σύστημα αλλά αυτό είναι και το μοναδικό του μειονέκτημα. Ο συνδυασμός του δε με έναν καλό scaler ξεπερνά τα όποια προβλήματα και όχι μόνο.

Αυτο που μας δινει σωστη εικονα ειναι τα patterns γι'αυτο υπαρχουν....
Ειναι η βαση για καλη απεικονιση....αλλιως θα επαιζε ο καθε ενας οπως θελει..
Ουτε 16-235 θα υπηρχε ..ουτε 2.2 gamma...κ.λ.π.

Μα την ίδια όμως λογική πρέπει να θέσουμε και κάποιους περιορισμούς κόστους.

To δίλημα έχει ως εξής: Αγοράζουμε κάποιον από τους Marantz, SONY, SHARP με τα όποια πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα έχουν αλλά με πιο ισορροπημένη εικόνα, ή αγοράζουμε τον HD-1 πακέτο με έναν Lumagen ή έναν Crystallio?

Και μόνο έτσι αν θέλεις θα συζητήσουμε για σύγκριση. Γιατί όπως και να το κάνουμε, δεν μπορεί να συγκρίνουμε έναν προβολέα των 4500 ευρώ, με άλλους που ξεκινούν από 8000 ευρώ και καταλήγουν στα 12.000 ! ! !

Και βεβαια....και ειναι οφθαλμοφανες....
Με τα patterns βλεπεις επακριβος ποσο χανει ο ενας και ποσο ο αλλος.

Πάλι απαντάς όπως αγαπάς. Εγώ σε ρώτησα αν μπορείς να το δεις σε θέαση, εννοώντας βέβαια απλά ΤΑΙΝΙΕΣ!

Όμως δυστυχώς βλέπω ότι δεν θέλεις να πάμε παρακάτω. Αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια πράγματα.

Ειμαι κατα της αυτοματης ιριδας....ανεκαθεν.

Άρα λοιπόν δε βλέπεις τα προβλήματα αυτής...:D Εμένα προσωπικά με ενοχλούν...

Κανενα μηχανακι δεν χρειαζεται να το ρυθμισεις τοσο σωστα ωστε να δεις αν μπορει να παιξει η οχι....!!!!!Βλεπεις της δυνατοτητες του....

Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω κάθετα. Μπορείς να πάρεις μια καλή ιδέα, αναλόγως της εμπειρίας σου, αλλά δεν μπορείς να βγάλεις ένα τελικό ασφαλές συμπέρασμα...

Μου αρεσει που λεμε τα ιδια και τα ιδια....κι επισης που συνεχιζουμε να μην λεμε καποια πραγματα....

Και αν θελετε να επανελθουμε στο θεμα, θα πω το πως βλεπω εγω τον τιτλο του θεματος βαση οσα εχω δει απο τον JVC κι εχω διαβασει για τον SONY...

Διαφορα στον φακο υπερ του Sony.
Διαφορα στην κατασκευη και το lens shift σε σχεση με τη συγκλιση υπερ του Sony.(με μονη διαφορα οτι ο JVC εχει και οριζοντια ρυθμιση στο lens shift)
Δυνατοτητα ρυθμισης συγκλισης σε 140τοσα σημεια στο Sony, o JVC δεν εχει ( ο οποιος 1 στους 7 , με αυτα που ξερω δεν εχει θεμα συγκλισης).
Δυνατοτητα ρυθμισης gamma σε 140τοσα σημεια στο Sony(για διορθωση ομοιομορφιας πανελ), o JVC δεν εχει.
Δυνατοτητα ρυθμισης γενικο gamma και ειδικα ανα RGB στο Sony, ο JVC δεν εχει(ο οποιος εχει μετρηθει οτι μετα απο καποιες ωρες εχει θεμα).
Χρηση λαμπας xenon με οτι συνεπαγετε στην εικονα σε αντιπαραθεση με κλασικη UHP λαμπα που φορα ο JVC.
Χρηση δυναμικης ιριδας στο SONY κατι που δεν διαθετει ο JVC.(παλι με οτι συνεπαγετε)
Υπαρξη CMS στον SONY με μονη ελλειψη της ρυθμισης μιας εκ των τριων διαστασεων του χρωματος, σε αντιθεση με την "σχεδον" ελλειψη CMS στον JVC.
Απο αυτα που εχω διαβασει ο JVC εχει καλυτερο μαυρο (και δεν εχω κανενα λογο να μην το πιστεψω) απο το SONY που υστερει και σε θεματα contrast λογω μαυρου και ιριδας.

Τελος , ο ενας εχει 10τοσα χιλιαρικα και αλλος 4τοσα....

Ειναι τιποτα απο τα παραπανω που εχω καταλαβει λαθος ?

Σημ. Δεν εχω αποψη για το μηχανημα (vw200) γιατι δεν τον εχω δει οπως ειπα.

Last edited:
Απάντηση: Re: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Οπως πολλες φορες εχουμε πει, υπαρχουν αντικειμενικα κριτηρια ενος προβολεα, αλλα στο τελος ο καθενας μας επιλεγει αυτο που του αρεσει καλυτερα.
Αυτον που του "καθεται" στο ματι του.
Εμενα ας πουμε με ενθουσιαζει το απολυτο μαυρο (γι αυτο ειμαι και crt ακιας) και η απουσια Pixel.

Δεν με ενδιαφερει τοσο πολυ η αριστη χρωματικη απεικονηση και μπορω να ζησω με ενα καλο κομματι τριτσιπου οσον αφορα την οξυτητα.

Αν ομως ενας προβολεας δεν εχει μαυρο (και ταυτοχρονα επαρκη φωτεινοτητα) ολα τα αλλα - για μενα - πανε περιπατο.

Δεν λεω φυσικα για ακραιες καταστασεις, αλλα οπως θυμαμαι κι εγω απο το συγκριτικο μεταξυ sharp και Dila , μου αρεσε το χρωμα και η οξυτητα του sharp, αλλα τι να το κανεις που οταν εβαζες Van Helsing αστα να πανε ...-bye-

Οταν θετεις τα πραγματα ετσι ειναι σωστα...
Οταν ομως λες οτι οι CRT ειναι σωστη στην απεικονιση εισαι λαθος...
Μ'αρεσει αυτο το στυλ εξηγησης....να ξερουμε τι λεμε και μην μπερδευουμε τον κοσμο.....;)

Διαφωνω ως προς την αποδωση εικονας στο συγκεκριμενο εργο μιας και το εχω δει και στους δυο....

M αρεσει το μαυρο τους και η απουσια pixel ειπα (παντα για 9ιντσο, αντε και κανα καλο 8ιντσο μεχρι 100 ιντσες φυσικα) , οχι εν γενει η εικονα τους.
Απλα αυτα τα 2, ειναι για μενα τα βασικοτερα...