Την άποψή μου γαι τη συγκεκριμένη συζήτηση κι έτσι όπως εξελίσεται την έχω πεί κάποιες μέρες νωρίτερα και βεβαίως εξακολουθώ να έχω την ίδια άποψη.
Ούτε εγώ έχω σκοπό να συνεχίσω άλλο αυτή τη συζήτηση γιατί απλά δεν είναι συζήτηση, είναι κάτι άλλο.
Θέλω όμως να πώ 2-3 κουβέντες για τους CRT.
Κάπου, σε κάποιο προηγούμενο post ο Κώστας έγραψε οτι είμαι CRT-άκιας.
Όχι, δεν είμαι CRT-άκιας, στην ουσία δεν είμαι τίποτε, δεν έχω ομάδα, δεν είμαι οπαδός, απλά έχω κάποιες προτεραιότητες στην εικόνα κι αυτές ακολουθώ. Όχι απαρέκλιτα, στην πορεία αλλάζω άποψη, διαφοροποιούμαι αλλά όχι σημαντικά.
Στο κάτω-κάτω, όπως έχω ξαναπεί, μόνο τα μουλάρια δεν αλλάζουν άποψη.
Την εποχή που μιλούσαμε με τον Κώστα για CRT, γιατί έχουν περάσει αρκετά χρόνια, στην βιντεοπροβολή υπήρχαν μόνον οι CRT.. Tελεία...
Όλοι οι ψηφιακοί προβολείς ήταν από μετρίως μέτριοι έως απαράδεκτοι. Το μόνο που μπορούσες να πείς οτι είχαν καλύτερο ήταν φώς και ευκρίνεια. Τίποτε άλλο.
Στην πορεία, με την εγκατάλειψη των CRT και την αλματώδη βελτίωση των ψηφιακών τα πράγματα άλλαξαν αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι οι CRT δεν έχουν ακόμα εξεραιτική εικόνα, και βέβαια στο μαύρο εξακολουθούν να είναι μπροστά.
Αυτό που αναγνωρίζω είναι οτι είναι τρομερά δύσκολο να δείς κάποιο προβολέα CRT να είναι ρυθμισμένος σωστά και να παίζει και σωστά. Κι αν τον δείς σήμερα μπορεί να μην παίζει σωστά αύριο.
Είναι πολύ δύσκολο το άθλημα και θέλει τρομερές γνώσεις και γαϊδουρινή υπομονή για να μπορείς να έχεις πάντα ετοιμοπόλεμο έναν CRT προβολέα.
Αυτός είναι και ο λόγος που στην Ελλάδα μπορεί να δείς 5-6 CRT και να μην σου αρέσει κανένας. Γιατί όσο καλός είναι ένας CRT όταν παίζει σωστά τόσο κακός γίνεται όταν παίζει στο γάμο του Καραγκιόζη.
Δεν έχω δεί πολλούς CRT να παίζουν σωστά, για την ακρίβεια έχω δεί μόνο 2 αλλά αυτοί οι 2 κυριολεκτικά σκότωναν.
Τώρα για τα ψηφιακά.
Προσωπικά δεν έχω πεί ποτέ αυτός παίζει "σωστά". Έχω χρησιμοποιήσει τη λέξη "σωστό χρώμα" αλλά "αυτός παίζει σωστά" δεν το έχω πεί ποτέ.
Αντίθετα έχω πεί πολλές φορές "αυτός μου αρέσει". Καί ο προβολέας που είπα τελευταία φορά "αυτός μου αρέσει" ήταν ο Infocus 82. Aν είχε και καλό μαύρο....
Δεν είπα το ίδιο όμως ούτε για τον Sharp 21000 ούτε για τον Marantz 15 κι ας είχαν κάποια στοιχεία πάρα πολύ καλά, συνολικά δεν με ενθουσίασαν.
Αυτά όμως είναι δικές μου κρίσεις και εκτιμήσεις, είναι τι αρέσει σ' εμένα και ποτέ δεν έμπλεξα αυτό που αρέσει σ' εμένα με το "σωστό". Θα το ξαναπώ για πολοστή φορά αλλά δεν θεωρώ τον εαυτό μου ικανό να γνωματεύσω το σωστό και το λάθος. Αυτό που μπορώ να πώ με σιγουριά είναι το τί μου αρέσει και τι όχι.
Σίγουρα υπάρχουν καλά και κακά πράγματα σε όλους τους προβολείς. Κανένας δεν είναι τέλειος. Κι επειδή ο τέλειος προβολέας δεν υπάρχει ο καθένας διαλέγει αυτόν που είναι πιό κοντά στα γούστα του, αυτόν που τα ελαττώματά του τον ενοχλούν λιγότερο.
Αυτό το βρίσκω λογικό και το καταλαβαίνω.
Όταν όμως εσύ βρέ Κώστα που μου μιλάς για σωστό και είσαι, πολύ σωστά, εναντίον της, έστω και μικρής, ανομοιομορφίας φωτεινότητας ενός προβολέα πάς καί πληρώνεις ένα σκασμό λεφτά για να πάρεις Firehawk έ, αυτό δεν το καταλαβαίνω, ειλικρινά.