Re: Versus
Συμφωνώ για τους μονολεκτικούς χαρακτηρισμούς και αφορισμούς. Δημιουργούν βαρύ κλίμα, πολλές φορές και αδικαιολόγητα.
Μονολεκτικά όμως πολύ σπάνια είναι τα ποστ μου, οπότε δεν νομίζω πως μπορούν να θεωρηθούν αφορισμοί οι χαρακτηρισμοί "τσιγκουνιά που δεν έβαλαν αυτή τη δυνατότητα", "απαράδεκτο εν έτει 2017 η μηχανή να μην κάνει εκείνο" κτλ.
Δεν μπαίνω με μια προτασούλα με smiley στο τέλος για κάλυψη και να εξαφανίζομαι από το νήμα ή και από την κατηγορία. Εκείνο θα ήταν καθαρά flaming. Π.χ. να μπω στο νήμα των ρώσικων φακών και να πετάξω "βρε πάρτε native, τι ασχολείστε με vintage;"
Δεν μιλώ για σένα φυσικά. Μπορεί να απαντώ σε σένα αλλά δεν απευθύνομαι σε σένα προσωπικά. Τα διαβάζω και τα χαίρομαι πάντα τα μακροσκελή σου ποστ με τις εμπειρίες σου.
Προσπαθώ πάντα να αιτιολογώ τις απόψεις μου, να κάνω μετρήσεις, συγκρίσεις και άλλα. Συγκεκριμένα για την υπερθέρμανη, έκανα αναλυτικές μετρήσεις και τις μετέφερα εδώ με ακρίβεια λεπτού πότε και πώς κάθε φορά υπερθερμαίνεται η μηχανή.
Αν γράψει κάποιος "σιγά μην κουβαλάω dummy battery+powerbank", "η μια ώρα συνεχόμενης λήψης δεν είναι τίποτα, θα πάρω GH4 για απεριόριστη", "απαράδεκτο σε μηχανή για βίντεο να υπερθερμαίνεται" εννοείται ότι
δεν θα με ενοχλήσει. Kαι εννοείται ότι δεν θα φέρω ως παράδειγμα μηχανή που υπερθερμαίνεται ακόμη πιο γρήγορα (π.χ. την RX100V που υπερθερμαίνεται στα 5 λεπτά) ως μέτρο σύγκρισης για να δείξω ότι υπάρχουν και χειρότερα.
Με το καλύτερο πάντα συγκρίνω, ώστε να ανεβαίνει πάντα ο πήχυς των προσδοκιών μου από μια καινούρια μηχανή.
Και πώς να με ενοχλήσει ένα σχόλιο π.χ. "θερμάστρα", "τοστιέρα", αφού πολύ πριν το γράψει είχα ήδη πάρει την GH4 και μάλιστα εκτός Ευρώπης για να μην έχω ούτε καν τον περιορισμό των 30 λεπτών, ενώ ταυτόχρονα με την α6500 έχω τρεις ΝΧ1 ακριβώς για τη δυνατότητα απεριόριστων λήψεων με κατ' επιλογή bitrate αναλόγως χρήσης.
Και άρρωστο με GAS να πει κάποιος ότι είμαι ή συλλέκτη γκατζετάκια να με αποκαλέσει με φιλική πειρακτική διάθεση δεν θα προσβληθώ.
Αν με ειρωνεύεται συνεχώς και διακρίνω κακή προαίρεση αλλάζει το πράγμα. Απλά αποκρύπτω από μένα τα ποστ του βάζοντάς τον στο ignore list.
Και πάλι ούτε κατά διάνοια δεν αφορά εσένα αυτό.
Για να το κλείσουμε, επαναλαμβάνω ότι δεν είχα καμία πρόθεση να σε προσβάλω, και ούτε εγώ νιώθω ότι με πρόσβαλες. Η εκτίμηση νομίζω είναι αμοιβαία.
Θα χαρώ να αποκτήσεις την E-M1II κάποια στιγμή για να έχουμε αναλυτικές εντυπώσεις από πρώτο χέρι.
Σχετικά με την X-Τ2 και τις κάρτες θα μας διαφωτίσουν οι κάτοχοι.
H εμπειρία μου με UHS-II περιορίζεται στην ΝΧ1. Κάποιες μετρήσεις στην πράξη και σύγκριση UHS-I και UHS-II είχα γράψει στο
πρώτο ποστ του νήματος "Κάρτες Μνήμης".
Δεν την είχα πάρει με το που πρωτοβγήκε την NX1. Όταν είχε πρωτοβγεί διαβάζω ότι δεν εκμεταλλευόταν πλήρως την ταχύτητα του διαύλου UHS-II και διορθώθηκε αυτό με αναβάθμιση λογισμικού λίγους μήνες μετά. Τότε όμως ήταν τέλος 2014 και το UHS-II πρωτοεμφανιζόμενο. Δυόμιση χρόνια μετά περιμένω κάτι ακόμη καλύτερο από τις ναυαρχίδες των δύο χιλιάδων ευρώ.
Για την α7rII που πουλά μόνο αισθητήρα για τα λεφτά που ζητά, εκείνη κι αν είναι απαράδεκτη. Aπάντησε βέβαια με την α99ΙΙ βγάζοντας κάτι επίκαιρο σε τεχνολογία και ταχύτητα, και περιμένω να δω τι θα βγάλει στο φημολογούμενο νέο μοντέλο α9.
(Ναι, versus είναι αφού αντιπαραθέτουμε εμπειρίες με άλλες μηχανές)