Συγκριτικά μηχανών γιά φωτογραφία

Re: Versus

δεν ειπε κανεις αυτο νομιζω... απλα λεμε οτι πια η fuji (φανταζομαι και gh5) εχουν επαρκη εικονα σε 4Κ.

Σε 100% θεαση μονο θα δεις διαφορες και σε στιλ καρε, οχι τοσο σε κανονικη ροη.
Εγω που ειδα το συγκριτκο σε 4Κ μονιτορ, η διαφορα που ειναι μικρη και σιγουρα οχι τοση , ωστε να κανει να θελω πιο πολυ τη σονυ.

Το crop ειναι ελαχιστο, τουλαχιστον εμενα δεν με επηρεαζει .

Καπου χανεις, καπου κερδιζεις....

Last edited:

Προσωπικά ζητώ τη μέγιστη δυνατή ευκρίνεια στο 4Κ βίντεο.
Κρατάω πολύ συχνά και μεμονωμένα καρέ.

Αν αυτή είναι η ποιότητα 4Κ της X-T2 που βλέπω στο δεξί μέρος δεν μου κάνει με τίποτα.

44u3P8.jpg

Και δεν είναι τυχαίο το καρέ, αφού σε όλο το βιντεάκι τέτοια διαφορά βλέπουμε:

Zq85AE.jpg

Έκαστος στο είδος του. Είχα δει κάπου ένα βιντεάκι που έλεγε κάτοχος Sony ότι τα χρώματα της ΧΤ2 σε εξωτερική εγγραφή βίντεο υπερτερούν σε σχέση με άλλες μηχανές,δεν ξέρω αν ισχύει .Στο μεταξύ ,φημολογείται ότι το καλύτερο βίντεο της αγοράς σε aps-c θα κοστολογείται ~ 5000$ ,μιας και εργάζεται η Fuji σε αυτόν τον τομέα για τη νέα ναυαρχίδα / υπερ-μηχανή .
http://www.fujirumors.com/trusted-s...sed-x-t-design-price-not-yet-set-expensive-x/

Αυτά τα καρέ που απομόνωσες, κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι και αντίστροφα, με άλλες; ρυθμίσεις. Στη Fuji παίζουν ρόλο πολύ τα προφίλ και φυσικά οι ρυθμισεις για κοντράστ, οξύτητα κλ
Δεν ξέρουμε τι έχει επιλέξει ο youtuber...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Το καλύτερο δυνατό φαίνεται να έχει επιλέξει ο Mathieu στις ρυθμίσεις, δεν είναι κάνας χθεσινός. Και η Heather επίσης.

Προτιμώ τα δικά μου τεστ... Άλλωστε το καλύτερο είναι σχετικό.
Εγώ πχ σε πορτραίτο δε θα επέλεγα την οξύτητα ούτε στο 0, είναι πολύ για μένα.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Απάντηση: Versus

Είναι αστείος ο υπαινιγμός ότι βλέπουμε πιο ευκρινή την εικόνα 4Κ της α6500 μόνο οι κάτοχοι Sony.

Αν η X-T2 είχε πιο ευκρινές 4Κ και χωρίς κροπ θα την είχα πάρει από τότε που βγήκε.

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι και η GH5 χάνει σε ευκρίνεια στο 4Κ.
http://avclub.gr/forum/showthread.php/153811-Versus?p=1057867714&viewfull=1#post1057867714
Φιλε
Τα περι αστειων υπαινιγμων να τα λες εκει που σε παιρνει..
..εμεις εδω δεν τρωμε κουτοχορτο, πεταξε την κοτσανα ο αλ τσατσιρας κ αφησε εσενα να καθαρισεις;

Ας συνεχισουμε ηρεμα...

ΤΟ καρε που εβαλες, ειναι προφανως απο το προτυπο Astia (soft) και προτιμαται απο πολλους επειδη "κολακευει" το προσωπο.

αν διαλεξεις ενα αλλο καρε, απο Provia profil (στο ιδιο βιντεο) , ειλικρινα δυσκολευομαι να ξεχωρισω ποια ειναι ποια (στο 4k monitor)!

Και φαντασου οτι δε ξερουμε τις ρυθμισεις για κοντραστ, οξυτητα, χρωμα κλπ...

Με καποιες μικρες ρυθμισεις η εικονα ειναι σχεδον πανομοιοτυπη.

Εχει μια μικρη υπεροχη η sony , αλλα τιποτα που δεν μπορει να διορθωθει με βασικες ρυθμισεις .
δειτε τη στο flickr.

a6500_xt20_a by John Spirou, on Flickr

με τα συγκριτικά από το youtube συχνά δε βγαίνει άκρη. Και καλοπροαίρετος να είναι ο reviewer όπως πιστεύω είναι ο Μάθιου, υπάρχουν πολλές συνιστώσες.

Τι συγκρίνουμε εδώ? αισθητήρες ή φακούς? Κατά τη γνώμη μου πρέπει να φορεθεί ο ίδιος φακός (πχ sigma) στις ίδιες ρυθμίσεις (χωρίς προφίλ) και στις δυο μηχανές .

Σωστά, αλλά από την άλλη πλευρά πολλοί στις συγκρίσεις θέλουμε να δούμε τις επιδόσεις της μηχανής (σε AF) και κατ' επέκταση την ποιότητα εικόνας που θα έχουμε με native φακό αν μπούμε στο αντίστοιχο σύστημα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πετυχημένη η επιλογή φακών. 35/1.4 από Fuji και 35/1.8 από Sony, φακοί στο ίδιο εστιακό μήκος που οι περισσότεροι θα επιλέξουν μπαίνοντας στο κάθε σύστημα, παρά έναν Sigma ή Canon με αντάπτορα.

Αν το πάμε πάντως στους φακούς, ο Fuji 35/1.4 θα έπρεπε να δώσει το προβάδισμα στην Χ-Τ2 στην ευκρίνεια έναντι της α6500 με τον 35/1.8, αφού οι μετρήσεις του Fuji στην οξύτητα στο κέντρο στο f/4 είναι πολύ πιο υψηλές.

Fuji 35/1.4:
highres-Fuji35mmMTF_1332146705.jpg

Sony 35/1.8:
highres-Sony35mmOSS_MTF_1352797666.jpg

επιμενω οτι δε ξερουμε τι ρυθμισεις εχει...
Μπορει το 0 σε οξυτητα σε καποια μηχανη να ειναι το -+ 1 στην αλλη.
Το ιδιο και για την αποθορυβοποιηση, κοντραστ, χρωμα κλπ

Το να βαζουμε παντου default ρυθμισεις δε μας εξασφαλιζει οτι εχουμε (εν δυναμει) ισοδυναμα αποτελεσματα.

Και παλι ομως, ειναι τοσο μικρη η διαφορα που στο 4Κ μονιτορ που τις συγκρινω, ειναι αστεια...

Δεν αμφισβητω καμια καλη προθεση... απλα πολλες φορες ξεχναμε πολλα ή δινουμε σημασια σε κατι περισσοτερο απ οτι χρειαζεται.
Μια μικρη ρυθμιση και αλλαζει ολο το σκηνικο.

Να σου δωσω ενα ακομα παραδειγμα.... ΟΛΑ τα τεστ και reviews που εχω διαβασει για την Fuji XT2 (χωρις ΚΑΜΙΑ εξαιρεση) αναφερουν σαν αρνητικο το γεγονος οτι δεν εχει επιλογη για να γραφεις τα jpg/raw σε μια καρτα, και τα βιντεο στην αλλη ...

ΛΑΘΟΣ

Εχει , απλα θελει λιγο ψαξιμο.
Εγω μολις το βρηκα και το εκανα.
Μπορεις να εχεις ολες τις φωτο σε μια καρτα και τα βιντεο στην αλλη !

Βλεπεις λοιπον οτι μια μικρη παραλειψη μπορει να οδηγησει σε λαθος συμπερασματα .

ΥΓ... ειναι επισης εντελως υποκειμενικο να στεκομαστε σε μονο μια παραμετρο, οπως η οξυτητα.

Για παραδειγμα σε νορμαλ log εικονα, η XT2 "φαινεται" να εχει καλυτερο DR.

Επισης καλυτερη σταθεροποιηση στο φακο (και μαλιστα πολυ καλυτερη , αν δεν εχει κανει "πατατα" ο reviewer ).

Eχει επισης λιγοτερο RS η Fuji .

Oπως βλεπεις και ξερεις , η "καλη" εικονα εχει πολλες παραμετρους και ο καθενας εχει αλλες προτεραιοτητες.

Φυσικα, το εχω γραψει αλλωστε πολλες φορες, θεωρω πιο πληρη βιντε-καμερα τη sony, χωρις αμφιβολια.

Αλλα και η Fuji Πια μπορω να πω οτι εχει φτασει σε ενα επιπεδο πολυ ικανοποιητικο κι ελπιζω να τη βελτιωσει κι αλλο με καποια update.

Ήμουν συγκεκριμένος από την αρχή. Την ευκρίνεια της 4Κ εικόνας έκρινα.

Βήμα-βήμα το πήγα ξανά και ξανά το βίντεο παιγμένο σε στικάκι στην 65άρα 4Κ Oled tv.

Η διαφορά στην ευκρίνεια είναι εμφανέστατη υπέρ της α6500, σε όποια προφίλ και αν έβαλε την X-T2 δίπλα.
Είναι ακριβώς αυτή η διαφορά που δίνει την έξτρα ζωντάνια και αληθοφάνεια του 4Κ.
Σε όλα τα πλάνα υπάρχει μια ελαφριά θολούρα στη Fuji, κι αυτό φαίνεται παντού, στα σπίτια, στα χόρτα, στους πασάλους, στο βουνό πίσω, στο καράβι, στους γλάρους, στον κορμό του δέντρου, στην επιδερμίδα, στον καναπέ κτλ.
Σαν να βλέπω καλό upscaled 1080 είναι.
Μόνο στο τελευταίο πλάνο με την κινέζικη κούκλα φάνηκε κάπως πιο ευχάριστη η οξύτητα της εικόνας της Fuji σε συνδυασμό με το δυνατό NR. Tης ταίριαξε το θέμα της κούκλας, αν και το δυνατό κοντράστ κράσαρε το μαύρο.

Last edited:

Η fuji ίσως είναι πιο δίκαιο να συγκρίνεται με το παρελθόν της και όχι με ονόματα κορυφή.Ναι ξέρω δεν είναι αυτό που περιμένει να ακούσει ο υποψήφιος αγοραστής αλλά η εταιρεία τώρα μπαίνει στο βίντεο και θέλει χρόνο. Παρόλα αυτά νομίζω πάει καλά.
Είχα γνωρίσει έναν Αυστριακό μουσικό που έφτιαξε ένα συμπαθητικό βίντεο κλιπ με μια χ 100s και απόρησα... Oi πελάτες της fuji πιστεύω μια χαρά θα κάνουν τη δουλειά τους με την XT-2

Ήμουν συγκεκριμένος από την αρχή. Την ευκρίνεια της 4Κ εικόνας έκρινα.

Βήμα-βήμα το πήγα ξανά και ξανά το βίντεο παιγμένο σε στικάκι στην 65άρα 4Κ Oled tv.

Η διαφορά στην ευκρίνεια είναι εμφανέστατη υπέρ της α6500, σε όποια προφίλ και αν έβαλε την X-T2 δίπλα.
Είναι ακριβώς αυτή η διαφορά που δίνει την έξτρα ζωντάνια και αληθοφάνεια του 4Κ.
Σε όλα τα πλάνα υπάρχει μια ελαφριά θολούρα στη Fuji, κι αυτό φαίνεται παντού, στα σπίτια, στα χόρτα, στους πασάλους, στο βουνό πίσω, στο καράβι, στους γλάρους, στον κορμό του δέντρου, στην επιδερμίδα, στον καναπέ κτλ.
Σαν να βλέπω καλό upscaled 1080 είναι.
Μόνο στο τελευταίο πλάνο με την κινέζικη κούκλα φάνηκε κάπως πιο ευχάριστη η οξύτητα της εικόνας της Fuji σε συνδυασμό με το δυνατό NR. Tης ταίριαξε το θέμα της κούκλας, αν και το δυνατό κοντράστ κράσαρε το μαύρο.

Eπιμενεις να μη καταλαβαινεις ομως... ειπαμε, δε ξερουμε τι ρυθμισεις ειχε .

Δεν λεω οτι η fuji εχει μεγαλυτερη ευκρινεια, αλλα η διαφορα μπορει να ειναι μικροτερη (στο δικο μου μονιτορ τουλαχιστον) δεν φαινεται τοση διαφορα.
Και ειμαι σιγουρος οτι αν πειραξεις τις παραμετρους η εικονα θα ερθει πιο κοντα (ειναι ηδη πολυ κοντα).

Αν βρω μια 6300 - 6500 θα κανω τα δικα μου τεστ.

ΥΓ... μη ξεχνας τη συμπιεση που εχει υποστει το βιντεο στο demo και ποσο αυτο μπορει να επηρεαζει τη καθε μηχανη διαφορετικα.

Κρίνω αυτό που βλέπω, τι άλλο να κάνω. Αυτό το τεστ αναλύουμε, όπως φτιάχτηκε από τον δημιουργό της, αυτό κρίνω.

Ό,τι και αν φταίει, από τη στιγμή που τη διαφορά σε ευκρίνεια που φαίνεται στο συγκεκριμένο τεστ την κρίνεις μικρή-αμελητέα συμφωνούμε στη διαφωνία μας.

Για μένα η διαφορά είναι ουσιαστική. Είναι ακριβώς όση διαφορά βλέπω όταν συγκρίνω έναν πολύ καλό prime φακό με έναν καλό ζουμ.

Εμένα με έχεις πείσει πάντως για την ευκρίνεια. Απλά ,κάτι που μου έχει κάνει κάκιστη εντύπωση είναι η σταθεροποίηση της Sony με ibis+ ois που είναι χειρότερη από το ois τη Fuji ,αλλά όχι μόνο στο βίντεο του Mathieu και σε άλλο τεστ,με αποτέλεσμα να έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι χωρίς gimbal δύσκολα γίνεται δουλειά οπουδήποτε.

εχεις ομως εντελως λαθος λογικη... ή τουλαχιστον "πολυ μονοπλευρη" .

Συμφωνα με αυτο εδω το συγκριτικο , η xt2 εχει συνολικα καλυτερη εικονα απο μηχανες πολλαπλασιου κοστους .

Απεναντι σε θηρια οπως η Sony a7s II , Panasonoc Varicam- Canon C300 II , εχει αντιστοιxο DR (ιδιο με A7s ii) , ευκρινεστερη εικονα, απουσια false color kai alliasing/moire, λιγοτερο RS απο a7s ii .

Δεν ειναι λοιπον λογικο να λες οτι η εικονα της XT2 θυμιζει UPSCALED 1080 ...ακυρωνεις ολες τις μηχανες ετσι.
Μπορεις να κανεις πια οτι θελεις μ αυτες , αλλες υπερεχουν καπουν, υστερουν καπου αλλου.

Οπως ειπα, υπαρχει καποιο οριο, που απο κει και πανω τις θεωρουμε τουλαχιστον καλες/ικανοποιητικες.
Η ΧΤ2 ειναι σιγουρα μια απ αυτες...

ΥΓ... θα μπορουσα κι εγω να γεμιζω το νημα με βιντεο με RS / aliasing/moire/false color , μετριο IBIS , klp απο σονυ α6500
Αν ελεγα λοιπον οτι δινω περισσοτερη βαρυτητα σ αυτα, τοτε θ ακυρωνα με μιας την a6500.... δε νομιζω λοιπον οτι αυτο βγαζει πουθενα.

Εδω απλα προσπαθουμε ν αναδειξουμε τα οποια θετικα και αρνητικα, και ο καθενας αξιολογει με βαση τα γουστα του.
Μακαρι να υπηρχει ΜΙΑ μηχανη που να τα εχει ολα....

ΥΓ2... σ αυτο το επιπεδο μηχανων πια, ο δημιουργος εχει το πρωτο λογο, οι μηχανες αυτες ειναι ικανοτατες .

ΥΓ3... ειπαμε , καλα τα τεστ απο το Youtube, αλλα πολλες φορες εχουν αποδειχτει λαθος, ή τουλαχιστον ελλειπη. Προτιμω τα δικα μου τεστ ή αλλων εδω μεσα.
Εσυ τουλαχιστον που εχεις τοσες μηχανες, καλο θα ηταν να κανεις και καποιο αντιστοιχο συγκριτικο. Εγω δυστυχως σπανια μπορω να εχω ταυτοχρονα 2 μηχανες .

Last edited: