Συγκριτικά μηχανών γιά φωτογραφία

Re: Versus

Η μεγαλύτερη ικανοποίηση όταν αυτά που αγόρασα παρέδωσαν πνεύμα από την υπερχρήση.

χαχα δεν μου έχει γίνει ποτέ αυτό στα φωτογραφικά είδη!!!, εύχομαι να μου συμβεί στο μέλλον αν και δεν το βλέπω!!!!

Ότι κάθεται το δίνω και έχω δώσει πάρα πολλά από υπολογιστές μέχρι φωτογραφικές.
Ότι μένει δουλεύετε συνεχώς αλλιώς αν έχει περιστασιακή χρήση ψάχνει νέο κάτοχο.
Η fz1000 δόθηκε με 40000 κλικ και η Χ-Τ20 που έχω από το Πάσχα έχει ξεπεράσει τις 12000 λήψεις με χαλαρή χρήση.
Πολλά γκάτζετ έπεσαν στον στίβο μάχης και πολλά παρέδωσαν πνεύμα, δεν είμαι μουσείο ούτε εκθεσιακός χώρος αλλά χρήστης και μάλιστα σκληρός.

Ότι κάθεται το δίνω και έχω δώσει πάρα πολλά από υπολογιστές μέχρι φωτογραφικές.
Ότι μένει δουλεύετε συνεχώς αλλιώς αν έχει περιστασιακή χρήση ψάχνει νέο κάτοχο.
Η fz1000 δόθηκε με 40000 κλικ και η Χ-Τ20 που έχω από το Πάσχα έχει ξεπεράσει τις 12000 λήψεις με χαλαρή χρήση.
Πολλά γκάτζετ έπεσαν στον στίβο μάχης και πολλά παρέδωσαν πνεύμα, δεν είμαι μουσείο ούτε εκθεσιακός χώρος αλλά χρήστης και μάλιστα σκληρός.

40.000 clicks!!! Μπράβο Παναγιώτη!!!, παίζει να είναι από τα μεγαλύτερα νούμερα που έχω δει σε ερασιτέχνη φωτογράφο!!! Είχα φτάσει με την Nikon D300 τα 35.000 clicks σε διάστημα 6 ετών και καμάρωνα για αυτό!!!χαχα
Γενικώς πολύ καλά το σκέφτεσαι, δεν υπάρχει λόγος να κρατάς κάτι αν δεν το χρησιμοποιείς συχνά και επίσης δεν υπάρχει λόγος να αλλάζεις συνεχώς φωτογραφική με το παραμικρό, όπως κάνουμε οι περισσότεροι!!!
Πάντως τραβάς πολλές φώτος, προσωπικά φτάνω σύνολο (όλες τις μηχανές που έχω) κάπου 10.000-12.000 το χρόνο maximum και συνήθως δεν ξεπερνάω τις 8.000-9.000 τον χρόνο.....σχεδόν όλες αυτές είναι λήψεις χωρίς Burst mode που γεμίζεις χιλιάδες φώτος για πλάκα!!!

Απάντηση: Re: Versus

Θα σας χαλάσω το γλυκό μιας και στο σύντομο μέλλον τα κλικ από το μηχανικό κλείστρο σε όσους έχουν ακάθρεπτες δεν θα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, στην επόμενη γενιά θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των ΕΜ1.2 και Α9 όπου οι περιορισμοί έχουν μικρύνει σε επικύνδυνο βαθμό οπότε και οι χρήστες θα προτιμούν να μην φθείρουν το μηχανικό κλείστρο. Εγώ κοντεύω να την έχω χρόνο και το μηχανικό κλείστρο δεν έχει γράψει ούτε 1000κλικ, το ηλεκτρονικό ο θεός ξέρει:twoguns: (τρόπος του λέγειν μιας και κάνω πολύ ελαφριά χρήση).

Καλά ναι εννοείται Κώστα, βέβαια και οι ''παλιές'' με μηχανικό κλείστρο έχουν μεγάλες αντοχές, έχω φίλο με Nikon D7100 που έχει φτάσει κάπου 250.000 clicks χωρίς ακόμα κανένα πρόβλημα στο κλείστρο!!!
Ποιο πολύ έγραψα τα νούμερα για τον όγκο των φωτογραφιών που τραβάμε τον χρόνο παρά για το πότε θα ''κλατάρει'' η μηχανή....θεωρώ ότι οι περισσότεροι από εμάς δύσκολα θα φτάσουμε μια νέα Mirrorless ή Dslr σε σημείο που να τα ''παίξει'' το κλείστρο, ακόμα περισσότερο με τις νέες Mirrorless με τα ηλεκτρονικά κλείστρα.

Υ.Γ. Έχω και γνωστό με Panasonic G6 που την χρησιμοποιεί μόνο για Timelapse και χωρίς υπερβολή πρέπει να έχει υπερβεί τα 500.000 clicks με αυτή (όλα σε Timelapse) !!!χαχα

Το ηλεκτρονικό κλείστρο είναι όντως σωτηρία με τα κλικς. Ειδικά οι κάτοχοι των Α9 είναι πολύ τυχεροί.

Από θέμα χρήσης πάντως η Sony a6000 είναι η μηχανή που έχει γράψει τα περισσότερα κλικ σε σύντομο χρόνο στα χέρια μου. Την έβαλα στο online ´κοντερ' που είναι για Sony (και όχι μόνο ) και έχει γράψει μέχρι τώρα περίπου 4000 μέσα σε 4 μήνες. Η D7200 έχει φτάσει τα 4000 κλικ σε 2 χρόνια.

Την a6000 την πήρα για να φάει ξύλο σε χρήση. Βέβαια εξωτερικά δεν έχει ούτε κόκκο σκόνης που λέει ο λόγος.

Η Fuji S2 που έχω απο το 2003 έχει γράψει 350.000+ κλίκ και βαστάει γερά!
Η Canon 5D από το 2007 (δεν την έχω πλέον, την πήρε συνάδελφος) πάνω απο 200.000.

Δεν έπαιζα κανα joker καλύτερα;:flipout:

Είναι από τα μεγαλύτερα νούμερα που έχω ακούσει.

Έχω δει βέβαια ζωντανά και EOS 1D με 600.000 που τα έχει βγάλει με 3 κλείστρα. Βέβαια είχε βγει το μέταλλο στην επιφάνεια σε κάποια σημεία.

"Πραγματικά" κλικ να κάνω 1000 το χρόνο και αγοράζω μηχανή μια φορά τα 10 χρόνια.
Μάλλον μου αξίζει μόνιμο μπαν, σύλληψη από τη φωτογραφική αστυνομία και ανασκολοπισμός από τις εταιρίες φωτογραφικών...:afro:

Εγώ την Canon την έδωσα με 13 χιλιάδες κλικς στα περίπου 3μιση χρόνια. Με την Sony όμως έχω γράψει ήδη πάνω από 3μιση χιλιάδες μέσα σε ένα καλοκαίρι :D

Βέβαια ο αριθμός των κλικς δε λέει απαραίτητα την αλήθεια. Είναι και στον φωτογράφο, το πόσο "εύκολα" το πατάει το κουμπάκι. Υπάρχουν κάποιοι που ζυγίζουν και μετράνε για 5 λεπτά για ένα κλικ. Υπάρχουν κι άλλοι (ο υποφαινόμενος) που παίζουν πολύ με το trial and error. Οπότε ίσως ένα κλικ ενός πιο ψαγμένου φωτογράφου να αντιστοιχεί σε 5 δικά μου.

Απάντηση: Versus

"Πραγματικά" κλικ να κάνω 1000 το χρόνο και αγοράζω μηχανή μια φορά τα 10 χρόνια.
Μάλλον μου αξίζει μόνιμο μπαν, σύλληψη από τη φωτογραφική αστυνομία και ανασκολοπισμός από τις εταιρίες φωτογραφικών...:afro:
Δωστην την σε κανα ερασιτεχνη μπας κ δουλεψει

Τι μηχανη ειναι;

Last edited:

Δλδ να νιώθω ένοχος? Τόσο με ευχαριστεί τόσο κάνω. Και επίσης τα πολλά κλικ σημαίνει αυτόματα και μεγάλο ποσοστό "επιτυχίας¨?
Πιστεύω πως συμβαίνει το αντίθετο. Όχι πως δεν χρειάζεται η εξάσκηση, άλλο λέω.

Δλδ να νιώθω ένοχος? Τόσο με ευχαριστεί τόσο κάνω. Και επίσης τα πολλά κλικ σημαίνει αυτόματα και μεγάλο ποσοστό "επιτυχίας¨?

Όπως βολεύεται ο καθένας...φυσικά δεν σημαίνει ότι πολλά clicks = καλύτερες φώτος....αν το σκεφτείς 1.000 clicks ήταν κοντά 30 film παλιότερα, ε δεν τα λες και λίγα μέσα σε ένα χρόνο!!!!χαχα
Αν χίλιες φώτος σου αρκούν τότε μια χαρά, σε εμάς δεν πέφτει κανένας λόγος, δεν κάνουμε κανένα διαγωνισμό, το χόμπι μας κάνουμε!!!

Νομιζα οτι καταλαβες οτι αστειευομουν
Σε κανενα δεν κανουμε υποδείξεις

Πολλα νευρα το forum

ο καθενας χρησιμοποιει οπως θελει τον εξοπλισμο του. εξαλλου ο εξοπλισμος για μενα τουλαχιστον αποτελει το λιγοτερο σημαντικο κομματι της διαδικασιας. μετα απο ελαχιστο καιρο βαριεμαι οποιαδηποτε μηχανη η φακο. μπορω ομως με σιγουρια να πω οτι πλεον τραβαω το πολυ 300 φωτο το χρονο και απ αυτες οι 30 ειναι παρα πολυ κακες για τυπωμα. τι να την κανω τη σαβουρα με πιανει πονοκεφαλος να ξεδιαλεγω απο τις 300 ποσο μαλλον απο χιλιαδες. αυτο δεν ειναι φωτογραφια αυτο ειναι παταω το κλικ κ οτι βγει. εκτος κ αν καποιος φωτογραφιζει τιποτα αγωνες κλπ να βγαλει πολλες να το δεχτω. παλια φωτογραφοι γαμων με 2 φιλμακια καλυπταν ολοκληρο μυστηριο..

ο καθενας χρησιμοποιει οπως θελει τον εξοπλισμο του. εξαλλου ο εξοπλισμος για μενα τουλαχιστον αποτελει το λιγοτερο σημαντικο κομματι της διαδικασιας. μετα απο ελαχιστο καιρο βαριεμαι οποιαδηποτε μηχανη η φακο. μπορω ομως με σιγουρια να πω οτι πλεον τραβαω το πολυ 300 φωτο το χρονο και απ αυτες οι 30 ειναι παρα πολυ κακες για τυπωμα. τι να την κανω τη σαβουρα με πιανει πονοκεφαλος να ξεδιαλεγω απο τις 300 ποσο μαλλον απο χιλιαδες. αυτο δεν ειναι φωτογραφια αυτο ειναι παταω το κλικ κ οτι βγει. εκτος κ αν καποιος φωτογραφιζει τιποτα αγωνες κλπ να βγαλει πολλες να το δεχτω. παλια φωτογραφοι γαμων με 2 φιλμακια καλυπταν ολοκληρο μυστηριο..
Πριν είκοσι χρονια χρειαζομουν σε γάμο παραδοσιακό στην Κρήτη, τέσσερα 36αρια φίλμ, αλλα πηγαινα απ το μεσημερι, στολισμα γαμπρου, νυφης, καλυψη μηστηριου, γλεντι μετα

Re: Απάντηση: Versus

Πριν είκοσι χρονια χρειαζομουν σε γάμο παραδοσιακό στην Κρήτη, τέσσερα 36αρια φίλμ, αλλα πηγαινα απ το μεσημερι, στολισμα γαμπρου, νυφης, καλυψη μηστηριου, γλεντι μετα

ειμαι σιγουρος οτι μονο η ποσοτητα των φωτογραφιων που τραβας αλλαξε και οχι η ποιοτητα( αν εξαιρεσεις οτι μετα απο 20 χρονια αλλαζεις και ματια)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Versus

ειμαι σιγουρος οτι μονο η ποσοτητα των φωτογραφιων που τραβας αλλαξε και οχι η ποιοτητα( αν εξαιρεσεις οτι μετα απο 20 χρονια αλλαζεις και ματια)

το φιλμ δεν σου συγχωρουσε κ πολλα κ αναγκαστικα ησουν ποιο προσεκτικος και συγκεντρωμενος, στις 30 φωτογραφιες που τραβουσες, μπορει να επαιρνες εικοσι σωστές