Συγκριτικά μηχανών γιά φωτογραφία

Re: Versus

ενταξει τα περισσοτερα ειναι για γελια, το porta π.χ το εχουν αλλαξει τα φωτα ,οπως και πολλα αλλα.....

Δεν είναι υποχρεωτικό να κατεβάσεις τα έτοιμα .ncp .
Το ωραίο είναι πως με βάση κάποια έτοιμα που σου έχει, μπορείς να τα κάνεις customize όπως θέλεις εσύ.
Trial and error αν δεν ξέρεις ακριβώς τι θέλεις.
Αλλιώς, Lightroom & ACR ...

και εγώ ως κάτοχος της ΧΜ1 δεν έχω τρελλαθεί με τα jpeg της, σε κάποιες περιπτώσεις μου αρέσουν πχ πολύχρωμα θέματα από καλοκαιρινές διακοπές, σε άλλες δεν μου αρέουν, πχ τοπία ειδικά αν υπάρχει πολύ πράσινο, υπάρχουν περιπτώσεις που έχω την ίδα φωτο από την pentax k100 που είχα και προτιμώ εκείνο το jpeg (της pentax δηλαδή) , αν και θεωρούνταν εκείνη η μηχανή πολύ μέτρια σε jpeg,

προσπαθώ να δω αν είναι θέμα x-trans, για να προχωρήσω σε αγορά της ΧΑ-3 γιατί κατά τα άλλα μου αρέσει το ρετρό στυλ και επίσης έχω βολευτεί με το μικρό μέγεθος

H Pentax είναι μια εταιρία που, αδίκως, δεν κυκλοφορεί ευρέως. Εχει φοβερά σώματα και παρά πολύ λειτουργικά, αξιοπρεπέστατους φακούς (limited) ενώ τα χρώματα της είναι υπέροχα. Κρίμα που δεν εχει τα χρηματικά αποθέματα ν ασχοληθεί και με τις mirrorless

ναι, βλεπουμε και τις αλλες τις εταιριες που εχουν χρημα να φανε και επτασεγγονα, ποσο "τραγικα" ασχολουντε με τις ακαθρεπτες:behead:

Κώστα η canon ετοιμάζει τό καινούργιο εργοστάσιο στήν Ιαπωνία πού προφανώς θά παράγει καί τίς καινούργιες ακάθρεπτες,άλλωστε είναι ή μόνη εταιρία πού μπορεί νά ανταγωνιστεί τήν ΣONY,
https://asia.nikkei.com/Business,εάν ρίξεις μιά προσεκτικότερη ματιά στήν ιστοσελίδα πολλές εταιρίες μεταφέρουν τήν παραγωγή τους στήν Ιαπωνία γιά διαφορετικούς λόγους προστατεύοντας τό άριστο QK καί τήν τεχνογνωσία τους made in japan.

Last edited:

χορτασαμε απο λογια, η αθλια σειρα m εχει αποδειξει- τουλαχιστον - ο τι κ με το τιποτα βγαζεις πολλαα φραγκα...απο αλλου θα τους ερθει

Απάντηση: Re: Versus

Κώστα η canon ετοιμάζει τό καινούργιο εργοστάσιο στήν Ιαπωνία πού προφανώς θά παράγει καί τίς καινούργιες ακάθρεπτες,άλλωστε είναι ή μόνη εταιρία πού μπορεί νά ανταγωνιστεί τήν ΣONY,
https://asia.nikkei.com/Business,εάν ρίξεις μιά προσεκτικότερη ματιά στήν ιστοσελίδα πολλές εταιρίες μεταφέρουν τήν παραγωγή τους στήν Ιαπωνία γιά διαφορετικούς λόγους προστατεύοντας τό άριστο QK καί τήν τεχνογνωσία τους made in japan.

http://www.pttl.gr/canon-returns-back-to-japan-41721/

http://www.pttl.gr/canon-new-factory-for-dslr-in-japan-04857/

udt71 ευχαριστώ γιά τήν τήν ανάρτηση από την ιστοσελίδα τού καλού φίλου Βαιου, ή Canon καί όχι μόνο όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ο ηγέτης στίς πωλήσεις καί ότι κατέχει πολλές ευρεσιτεχνείες στό συρτάρι αλλά κυρίως όπως καί όλες οί κατασκευάστριες εταιρείες τής Ιαπωνίας τηρούν μία μυστικοπαθή στάση αναφορικά μέ τόν σχεδιασμό προϊόντων αλλά καί μυστικών συμφωνιών πού κανένας δέν μπορεί νά αμφισβητήσει.Κάποτε λέγανε ότι πίσω από τήν nikon ήτανε ή mitsubishi ψάχνοντας λίγο βλέπουμε ότι μεγάλο ποσοστό έχει πουληθεί στήν Τράπεζα ή οποία μέ τήν σειρά της έχει μετοχές καί στήν Canon αλλά καί σέ όλες τίς εταιρίες πού εκπροσωπούν τήν βιομηχανία τής χώρας ή οποία είναι σχεδιασμένη μέ αυστηρούς κανόνες πού αποσκοπούν πάντα στήν εθνική ενότητα πού είναι πολύ καλά ιεραρχημένη μέ τήν βοήθεια τών υπάκουων Πολιτών.Εχω φίλο πού μέ ενημερώνει γιά τό συγκεκριμένο σύστημα καί τίς τεράστιες διαφορές στήν παράδοση παρόλο πού τηρούν τούς κανόνες τής παγκοσμιοποιημένης αγοράς.Πάντως γίνεται αναφορά ότι εκτός από dslr θά παράγει καί κόμπακτ καί άλλα προϊόντα αλλά πού νά ξέρεις οί Ιάπωνες είναι βουλωμένο γράμμα.

Last edited:

Είναι μεγάλη υπόθεση ή συνεργασία σέ ένα Έθνος...μεταξύ Ηγεσίας καί λαού.Φίλε Κώστα(partisan)από εχτές κάτοχος μιάς D750 ετοιμάσου γιά προτάσεις φακών,ή γνώμη σου μετράει πολύ...θά γράψω στό κατάλληλο νήμα.Παραλίγο νά πάρω Canon πού μού αρέσει πολύ αλλά έχω φακούς. ..

Last edited:

Είναι μεγάλη υπόθεση ή συνεργασία σέ ένα Έθνος...μεταξύ Ηγεσίας καί λαού.Φίλε Κώστα(partisan)από εχτές κάτοχος μιάς D750 ετοιμάσου γιά προτάσεις φακών,ή γνώμη σου μετράει πολύ...θά γράψω στό κατάλληλο νήμα.Παραλίγο νά πάρω Canon πού μού αρέσει πολύ αλλά έχω φακούς. ..

Εξαίρετη επιλογή!

Πάνο ευχαριστώ πολύ γιά τήν γνώμη σου πού περίμενα σέ άλλο νήμα γιά τή συνάντηση μέ τόν Ηλία(etsap)πού θά έκανες δοκιμή...αλήθεια εγινε;Σού εύχομαι νά πάς σέ ff γιά τά όμορφα τοπία πού φωτογραφίζεις καί αξίζει εάν εκτυπώνεις.Καλύτερα θά ήταν ή D810 αλλά ήταν πολύ ακριβότερη από τήν τιμή πού τήν πήρα τήν τελευταία μέρα τής προσφοράς.

Πάνο ευχαριστώ πολύ γιά τήν γνώμη σου πού περίμενα σέ άλλο νήμα γιά τή συνάντηση μέ τόν Ηλία(etsap)πού θά έκανες δοκιμή...αλήθεια εγινε;Σού εύχομαι νά πάς σέ ff γιά τά όμορφα τοπία πού φωτογραφίζεις καί αξίζει εάν εκτυπώνεις.Καλύτερα θά ήταν ή D810 αλλά ήταν πολύ ακριβότερη από τήν τιμή πού τήν πήρα τήν τελευταία μέρα τής προσφοράς.

Σε αυχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου φωτογραφικά σχόλια. Δεν πήγα τελικά με τον Ηλία για δοκιμή. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή το επαγγελματικό πρόγραμμα πάντα πιέζει.....

Υπάρχει περίπτωση να καταφέρω (οικονομικά) να πάω στην D810 αλλά όχι σίγουρα. Προς το παρόν θα προσπαθήσω να βρεθώ με τον Ηλία κάποια στιγμή για να δω από κοντά την D750.

Είδωμεν.

Ηλιας ακούει.
Αυτό τον καιρό, πέρα από το τρέξιμο για την δουλειά, είμαι στη γύρα για κολυμβητήριο τις ελεύθερες ώρες μου.
Όχι για μένα φυσικά.

Θα βρούμε 1-2 ώρες να τα πούμε, δεν μπορεί, στην ίδια πόλη ζούμε ;)

Παναγιώτη είχα δύο φακούς Nikon μέ μηδέν κλίκ ό ένας 50αρης καί τόν 70-300vr G μέ 300 κλίκ τούς οποίους έδωσα σέ ένα φίλο νά τούς αγοράσει γία τήν κόρη του d7100 και αυτός τήν d810 οπότε μιάς καί ήθελα στήν αρχή Canon ff ειχα καί μιά μικρή G11 καί βολευόμουν αλλά οί καινούργιες Canon είναι πολύ ακριβές καί δέν προχώρησα,βλέποντας τά αρχεία τής xt- από εσένα αποφάσισα νά πάρω τήν xt-20 στά 1249 αλλά δέν υπήρχε απόθεμα στόν Ρεππέλλα αλλά ούτε καί στήν ιδιά τήν αντιπροσωπεία οπότε μού είπε ό φίλος γιά τήν προσφορά τής Νικον πού έληγε σέ λίγες ώρες καί ημούν τυχερός αφού τήν πήρα σέ πολύ καλή τιμή.Είχε διαθέσιμη τήν XT-2 αλλά πάνω από 2000 οπότε πήρα τήν d750 ελπίζοντας νά μήν έχει τά προβλήματα μέ τό κλείστρο,πάντως είμαι ευχαριστημένος μέ τό μέγεθος ή d7200 ειναι πιό μεγάλη παίχτηκε σήριαλ μέ τά τηλέφωνα καί ολοί οί επαγγεματίες φίλοι μου έλέγαν ff.Ο Βλάσσης είναι φίλοι μέ τόν Ρεππέλα καί μπορεί νά μάθει.Νάσαι καλά Πάνο ελπίζω νά πάρω καλό αποτέλεσμα καί μέ αυτή.

Last edited:

Ηλιας ακούει.
Αυτό τον καιρό, πέρα από το τρέξιμο για την δουλειά, είμαι στη γύρα για κολυμβητήριο τις ελεύθερες ώρες μου.
Όχι για μένα φυσικά.

Θα βρούμε 1-2 ώρες να τα πούμε, δεν μπορεί, στην ίδια πόλη ζούμε ;)

Ναι Ηλία.

Κανονίζουμε για κάπου κοντά και εύκολα.

Τα αρχεία της D750 μέχρι ISO 3200 είναι απίστευτα σε δυναμικό εύρος και θόρυβο.
Αν κάνεις λίγο τα "στραβά μάτια" μέχρι ISO 6400 είναι πολύ καλά.
Από εκεί και πάνω, αρχίζουν οι συμβιβασμοί (για τα δικά μου γούστα, άλλοι ικανοποιουνται και με το ISO 12800)
Για τα υπόλοιπα θα πρέπει να εμπιστευτείς τους φακούς σου.

Ηλία ευχαριστώ γιά τήν αξιολόγηση σου πού είναι εμπειρική καί μετράει στήν πράξη,άλλωστε είσαι από τούς πρώτους πού πήρες τήν μηχανή.Σκέφτομαι νά αγοράσω τόν 20 αρη Sigma 1,4 ART καί αργότερα τόν 35 επίσης καί πιστεύω ότι είναι εξαιρετικοί καί οί δύο απ'ότι διάβασα στό leansrendal καί σ άλλες μεγάλες ιστοσελίδες,ο Tom Hogan μιλάει γιά prime επίσης καί ό bill claff θεωρεί ότι δίνει μεγαλύτερο dr καί από τήν D810 καί όπως είναι αναμενόμενο έγινε μάχη ανάμεσα σέ επιστήμονες καί φωτογράφους όποιος ενδιαφέρεται αξίζει νά διαβαστεί όλο τό νήμα πού έτσι καί αλλιώς είναι versus. https://www.dpreview.com/forums/thread/4196937

@kbouk:
11 κιλά στο ένα χέρι και 2 κιλά στο άλλο είναι πολλά για την ηλικία μου ;)
Συν το ότι λυπάμαι να την δουλεύω μέσα στα χώματα και το γκαζόν που κυλιεται η κόρη μου (που όπως καταλαβαίνεις είναι το μοναδικό θέμα φωτογράφησης πλέον)