Re: Απάντηση: Συγκριτικά δείγματα μεταξύ μηχανών/φακών
... για να ειναι σωστη η προταση σου (αυτη στη μεση) θα επρεπε να συμπληρωσεις στο τελος της ...." στα 100 iso, στα 28mm, χωρις να βιαζεται τραβωντας μια φωτο το πενταλεπτο και μονο jpg ή διαθετοντας το χρονο να επεξεργαζεται ενα raw ανα μισαωρο "...
Στα 100iso το έχω γράψει επανειλημμένα τόσο εδώ όσο και στο νήμα του Foveon. Σε κάθε συγκριτικό δείγμα πρέπει να το αναφέρω ότι είναι μηχανή αποκλειστικά 100iso; Όπως και το αυτονόητο ότι είναι σταθερός ο φακός και βγάζει μόνο ένα εστιακό μήκος; Όλα τα specs είναι εις βάρος της, εκτός ίσως των συμμαζεμένων διαστάσεών της και και της εμφάνισης που δεν προκαλεί. Από κει και πέρα μιλά μόνο η ποιότητα του αρχείου της.
Το 1 φωτό το πεντάλεπτο σίγουρα θα το λες χαριτολογώντας. Στην πραγματικότητα ο χρόνος εγγραφής κάθε λήψης στην κάρτα είναι 15 δευτερόλεπτα (για Raw+jpeg), κατά τον οποίο χρόνο μπορείς άνετα να τραβάς τις επόμενες λήψεις σου. Μόνο επισκόπηση της λήψης δεν σου επιτρέπει να κάνεις μέχρι να ολοκληρωθεί η εγγραφή.
Το "μόνο jpeg ή ένα raw το μισάωρο για επεξεργασία" δεν ξέρω από πού το συμπέρανες, αλλά σε μένα (σε pc διετίας) 15 δευτερόλεπτα διαρκεί το άνοιγμα του raw, κλικ στο auto και η εγγραφή του τελικού αρχείου στον δίσκο. Με το αποτέλεσμα που φαίνεται στο δείγμα που ανέβασα.
Για το 'πατάω το πλήκτρο επεξεργασία και πάω για καφέ' δεν ξέρω πώς βγήκε η φήμη. Το είδα και στο βίντεο του thecamerastore στο review της quattro, αλλά κι εκεί iMac χρησιμοποίησαν. Μήπως το SPP δεν είναι βελτιστοποιημένο για Mac;
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Μπορεί εάν βάλω την ταπεινή μου Μ με τον EF-M 22, να βγάλω καλύτερο αποτέλεσμα από τη 5D3 και τον 24-105, των 3000+ ευρώ. Συνολικά όμως δεν συγκρίνεται η ποιότητα εικόνας που θα πάρω. Ένα σοβαρό σώμα με την αξιοποίηση των κατάλληλων φακών, μπορεί να δώσει άλλης κλάσης αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα, εάν το 'χει κανείς, και με κόμπακτ μπορεί να κάνει παπάδες, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.
Σύμφωνοι. Το ίδιο πράγμα λέμε.
Το νήμα ανοίχτηκε για να γίνουν παραστατικές μέσω δειγμάτων οι διαφορές στην τελική ποιότητα εικόνας (και στην αρχική ποιότητα των raw) ασχέτως είδους/κόστους/δυνατοτήτων των μηχανών με τις οποίες τραβήχηκαν.
Δεν κρίνουμε τις μηχανές ως σύνολο, αλλά τα δείγματα αυτών.
Το καλύτερο βέβαια είναι οι συγκρίσεις να γίνονται από μας τους ίδιους και όχι με links από το web.
Από τη μεριά μου είμαι πρόθυμος να συμμετάσχω σε οποιοδήποτε συγκριτικό κανονίσουμε μεταξύ μας.
Αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον, συνεχίζω και μόνος μου τα συγκριτικά, ανορθόδοξα ή μη, εκτός και αν σας κουράζω, τώρα με τη Merill, αύριο δεν ξέρω κι εγώ με ποια. :smile: