Συγκριτικά μηχανών γιά φωτογραφία

Re: DSLR vs Mirrorless: Your PlayGround

Νομίζω ότι το νήμα δεν έχει να δώσει τίποτα άλλο πια.
Απλά επαναλαμβανονται τα ίδια απλά για να περνά η ώρα.

Re: Απάντηση: Re: DSLR vs Mirrorless: Your PlayGround

Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο απλο, η καταναλωση επιβαρύνεται και απο αλλους παραγοντες - ρυθμίσεις όπως π.χ. το EVF πρεπει να γινει ξέχωρη μετρηση με Frame rate =high και normal και με σταθεροποιηση του EVF on και Off που δεν έχει σχεση με την σταθεροποιηση του φακου και που οπλίζει μονο οταν πατησεις το κλειστρο, αρα ετσι στο τραπεζι μπορει να ειναι τελείως διαφορετική...

Και στη standard θέση να έχει τις ρυθμίσεις του EVF, πάλι μεγαλύτερη κατανάλωση θα δει σε σύγκριση με το μόνιτορ.

Στα βιβλία οδηγιών με standard ρυθμίσεις επιβεβαιώνεται η μεγαλύτερη κατανάλωση του EVF.

άντε να δώσω λίγο εμπρός εγώ...
η υλοποίηση των ίδιων αισθητήρων γιατί μοιάζει να είναι χειρότερη σε ακαθρεπτες;

κοίταγα την νικον d7200 kai d750 sto dpreview comparison και έχουν καλύτερη συμπεριφορά στο iso και οι δύο από τις a7 ff.
Και μεταξύ της d3300 που έχω και της α6000 νομίζω ότι η νικον είναι κάπως καλύτερη.

Απάντηση: Re: DSLR vs Mirrorless: Your PlayGround

Πολΰ μικρή ώθηση στη κουβέντα ... απο την εισοδο της βενζίνης μέχρι την έξοδο στην εξάτμιση σε 2 αυτοκίνητα με τον ίδιο κινητήρα περιμένεις ίδια κατανάλωση και επιδόσεις?

νομίζω ότι για να δώσεις ώθηση θέλει κατι πιο δυνατό :slapface:

θα κανω μια προσπάθεια ... από όσους γνωρίζουμε κατόχους DSLR αλλά και απο όσα διαβάζουμε κατα περιόδους σε ελληνικά και ξένα forum που παρακολουθούμε πόσοι ειναι αυτοί που ηρθαν σε επαφή με τις ακάθρεπτες και τις απορρίψαν τελείως ? δηλ. ειπαν μέσα τους ότι είναι χαμένος χρόνος, ότι δεν έχουν κατι να προσφέρουν, ότι είναι πισωγύρισμα, μόδα είναι και θα περάσει κλπ κλπ...

εγω πιστευω ελάχιστοι αλλά περιμένω να ακούσω τους hardcore κατόχους Dslr:worshippy:

Last edited:

άντε να δώσω λίγο εμπρός εγώ...
η υλοποίηση των ίδιων αισθητήρων γιατί μοιάζει να είναι χειρότερη σε ακαθρεπτες;

κοίταγα την νικον d7200 kai d750 sto dpreview comparison και έχουν καλύτερη συμπεριφορά στο iso και οι δύο από τις a7 ff.
Και μεταξύ της d3300 που έχω και της α6000 νομίζω ότι η νικον είναι κάπως καλύτερη.

Τουλάχιστον για την D7200 (Toshiba 65nm copper) είναι σίγουρο οτι δεν είναι ίδιοι οι αισθητήρες με τις α6300/Χ-pro2/X-T2 (Sony).

Για την D750 είναι όντως καλύτερη απο του 24mp της Sony (οι χειρότεροι FF αισθητήρες σε χαμηλό φωτισμό) αλλα δεν βλέπω το ίδιο και με την Α7RII που είναι ισάξια και καλύτερη.

Οι διαφορές μπορουν να αποδοθούν σε πιο προσεγμένα συνοδά ηλεκτρονικά και καλύτερη χωροταξία στο ευρύχωρο σώμα και λιγότερο απαιτητική λειτουργία / χρονισμός (no live view ..)

Αν έβγαζαν τις μιρολες κρατώντας την ίδια απόσταση φακού αισθητήρα ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθουν οι υπάρχοντες φακοί θα υπήρχε κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία τους;

Η Signa ήδη αυτό έκανε.

Και οι υπόλοιποι έχουν αντάπτορες (EOS M, m43, sony, nikon 1). Αν έχουν on sensor PDAF καλώς (αν και συνήθως λίγο πιο αργή εστίαση) , της sony έχει και τον καθρέπτη μέσα για τα μοντέλα που δεν έχουν pdaf.

Re: Απάντηση: Re: DSLR vs Mirrorless: Your PlayGround

Αν έβγαζαν τις μιρολες κρατώντας την ίδια απόσταση φακού αισθητήρα ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθουν οι υπάρχοντες φακοί θα υπήρχε κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία τους;

Πρόβλημα στην λειτουργία οχι, αλλά χανουν
- το θεωρητικό πλεονέκτημα που δίνει η κοντη μοντούρα σε ευρυγώνιους φακούς,
- την ευκολία προσαρμογής με αντάπτορα σε πολυ μεγάλη γκαμα φακών.
- δυνατότητα για χρήση speed buster

Όμως μία Νίκον αν το κάνει αυτό έχει κερδίσει όλους εμάς που έχουμε και τις δύο λύσεις αγοράσει.
Βασικά και να μην κάνει αυτό, απλά να δώσει στην υλοποίηση του live view όλη τη λειτουργικοτητα μιας mirrorless και έχει κλησει σπίτια.
Και η κανον το ίδιο που ήδη έχει καλύτερο live view από τη Νίκον.

Μακαρι να ηταν τοσο απλό... Δεν κλείνουν ετσι τα σπίτια, δεν ειναι εποχή για δοκιμές και μισές λύσεις, το ιδιο κανεις και με τον αντάπτορα και έχει το σώμα όλα τα επιπλέον συν, τα προιοντα των δϋο εταιριών θα πρεπει να βγουν ολοκληρωμένα μιας και θα ανταγωνϊζονται ολοκληρωμένα αντιστοιχα προϊόντα, το προβλημα της συμβατότητας δεν είναι η μοντούρα μόνο αλλά η σωστή ενσωμάτωση των PDAF στοιχείων στον αισθητήρα για να δουλεύει γρήγορα η εστϊαση έτσι ωστε ο κατοχος των φακών να μπορεί να τους χρησιμοποιήσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως στην DSLR του.

Στο 21:50 εγράψα σε ένα χαρτί τα νούμερα που πίστευα ότι αντιστοιχούν σε φωτογραφίες της x-t2 στα πορτραίτα και είχα 13 στα 13 :D

Re: Συγκριτικά δείγματα μεταξύ μηχανών/φακών

Τις αμφιβολίες που έχω βάσει θεωρίας, τις έλυσε στην πράξη. Στα θέματα που με ενδιαφέρουν κατά 95%, δεν βλέπω λόγο για FF - όχι ότι είχα καμιά ιδιαίτερη όρεξη δηλαδή...

Απάντηση: Re: Συγκριτικά δείγματα μεταξύ μηχανών/φακών

Γιαυτο και η Ολυμπους εξελίσσει το hires όσο μπορεί, αν θαχεις περίσσεια ανάλυσης (και πιθανόν μεγαλύτερο δυναμικό ευρος ή και καλύτερη διαχείριση θορύβου) χεράτα δεν θα χρειαστούν πουσαρίσματα αισθητήρα που οδηγούν τελικά σε άλλα μειονεκτήματα.

Τις αμφιβολίες που έχω βάσει θεωρίας, τις έλυσε στην πράξη. Στα θέματα που με ενδιαφέρουν κατά 95%, δεν βλέπω λόγο για FF - όχι ότι είχα καμιά ιδιαίτερη όρεξη δηλαδή...

αν καποιος το αναγει στην σφαιρα του θρησκευτικου μυθου, ισως καποτε το m4/3 να φτασει το ff και να διεκδικηση μια θεση δεξια του
αλλα στην πραξη Δημητρη, θα πρεπει να ανατιναξουμε στον αερα ολοι την μεχρι τωρα εξελιξη της επιστημης:smash:

7a1318a130c63dc1e0d2ef4edd030a23.jpg

Φίλε Κώστα αυτό που είπα αφορά αποκλειστικά εμένα και τις δικές μου τωρινές ανάγκες. Ουδείς αμφισβήτησε την χρησιμότητα των FF, του medium format κ.λ.π. όπως κι από την άλλη μεριά και των compact πάσης φύσεως. Όλα έχουν τα υπέρ και τα κατά τους, ζυγιάζεις και αποφασίζεις...

edit: και βέβαια οι νόμοι της φυσικής δεν ανατρέπονται, αλλά μπορεί κάποιοι να τους εκμεταλευθούν δημιουργικά και να βγάλουν "λαγούς"...

Versus

Χρόνια πολλά. Ενδιαφερομαι για την αγορά φωτογραφικής μηχανής που να με καλύπτει σε φωτογραφία αλλά και βίντεο.
Για αρκετό καιρό δούλεψα την d3100 με διάφορους φακούς και στο θέμα φωτογραφία ήμουν πολύ ικανοποιημένος.
Στο βίντεο....Όμως δράμα η κατάσταση. Δεν ήμουν καθόλου ικανοποιημένος. Ακόμα και σε MF και διάφορους φακούς.
Άκουσα λοιπόν ότι οι lumix και συγκεκριμένα οι g7 και gx8 τα κάνουν και τα 2 καλά. Ισχύει?
Περιμένω με αγωνία τις γνώμες σας

Απάντηση: Nikon vs lumix

Για βίντεο Panasonic ή SONY ... διάβασε με προσοχή τα αντιστοιχα νήματα βιντεο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα θετικά τους και αρνητικά, η GX80 εϊναι μια all around μηχανή με μικρό μέγεθος βαρος , ήσυχο κλείστρο νέας τεχνολογίας, πενταξονική σταθεροποίηση ακόμη και στο 4K αλλά υστερεί σε γκριπ, εγονομία και σε EVF απο την G7. Εϊναι πλεον και σε καλή τιμή μιας καί έχει ήδη κυκλοφορησει ένα εξαμηνο περίπου. .