Απάντηση: Nikon vs lumix
Ναι εγώ την έχω βάλει αγγελία μετά απο ένα μήνα χρήσης γιατί πηρα απόφαση να χτυπήσω τώρα την ΕΜ1 ΙΙ (μιας και προβλέπω ότι θα μείνει στην ίδια τιμη για ένα εξάμηνο τουλαχιστον), δεν την έγραψα σαν επιλογή γιατί καταρχήν δεν έχει ερθει ακόμη Ελλάδα και είναι πιο πολύ ακριβό σώμα απο αυτα που προτάθηκαν (η τιμη σώματος στην Ελλάδα θα είναι γύρω στο χιλιάρικο).
Η G80 κέρδισε σε πολλά διεθνή site την πρωτιά σε πολλούς τομείς για το 2016 και πραγματι είναι ένα εξαιρετικα εργονομικά ακάθρεπτο σώμα με στεγανότητα, πολϋ καλη πενταξονική σταθερόποιηση, καλή ριπή και buffer, φουλ σπαστη οθόνη αφης, 4K βίντεο χωρίς υπερθερμανση, ενσωματωμένο φλας, εξαιρετικό EVF, με σχεδόν ότι ηλεκτρονικό καλούδι που κυκλοφορεί ενσωματωμένο απο την Panasonic και δέχεται επιπλέον και εξωτερικό γκριπ μπαταριοθήκη. Στη φωτογραφία με Lumix φακοϋς έχει και ικανοποιητικό CAF και στο μόνο που θαλεγα υστερεί κάπως είναι η απόδοση CAF στο βίντεο 4Κ. Κορυφαία επιλογή στις mirrorless για τα χρηματα της. Αν δεν ήταν μεγάλο το σώμα θα την κράταγα σίγουρα για δευτερη μου καθημερινή μηχανή μιας και είναι στεγανή σε σκόνη και καιρικές συνθήκες κυρίως για το εργοτάξιο.