Συγκριτικά μηχανών γιά φωτογραφία

Απάντηση: Nikon vs lumix

Απο εργονομία και video-centric features όπως τα λεέι ο kbouk. Απλά οι Panasonic έχουν μικρότερο αισθητήρα σε σχέση με τις Νίκον με ότι αυτό συνεπάγεται.
Προτείνω και την G85 (G81) έχει και σταθεροποίηση, νομίζω δίνεται μια και στο forum.

Απάντηση: Nikon vs lumix

Ναι εγώ την έχω βάλει αγγελία μετά απο ένα μήνα χρήσης γιατί πηρα απόφαση να χτυπήσω τώρα την ΕΜ1 ΙΙ (μιας και προβλέπω ότι θα μείνει στην ίδια τιμη για ένα εξάμηνο τουλαχιστον), δεν την έγραψα σαν επιλογή γιατί καταρχήν δεν έχει ερθει ακόμη Ελλάδα και είναι πιο πολύ ακριβό σώμα απο αυτα που προτάθηκαν (η τιμη σώματος στην Ελλάδα θα είναι γύρω στο χιλιάρικο).
Η G80 κέρδισε σε πολλά διεθνή site την πρωτιά σε πολλούς τομείς για το 2016 και πραγματι είναι ένα εξαιρετικα εργονομικά ακάθρεπτο σώμα με στεγανότητα, πολϋ καλη πενταξονική σταθερόποιηση, καλή ριπή και buffer, φουλ σπαστη οθόνη αφης, 4K βίντεο χωρίς υπερθερμανση, ενσωματωμένο φλας, εξαιρετικό EVF, με σχεδόν ότι ηλεκτρονικό καλούδι που κυκλοφορεί ενσωματωμένο απο την Panasonic και δέχεται επιπλέον και εξωτερικό γκριπ μπαταριοθήκη. Στη φωτογραφία με Lumix φακοϋς έχει και ικανοποιητικό CAF και στο μόνο που θαλεγα υστερεί κάπως είναι η απόδοση CAF στο βίντεο 4Κ. Κορυφαία επιλογή στις mirrorless για τα χρηματα της. Αν δεν ήταν μεγάλο το σώμα θα την κράταγα σίγουρα για δευτερη μου καθημερινή μηχανή μιας και είναι στεγανή σε σκόνη και καιρικές συνθήκες κυρίως για το εργοτάξιο.

Versus

Με την "συνταγή" συντονιστών άλλων κατηγοριών, έγινε edit στο πρώτο σχετικό post του νήματος για να βγαίνει καλύτερο νόημα:

Για να μη δημιουργούνται διαφωνίες και εκτροχιάζονται σε off-topic οι συζητήσεις στα επιμέρους νήματα, ανοίγω αυτό το νήμα όπου μπορούμε να ποστάρουμε συγκριτικά και να συζητάμε ελεύθερα για κονταρομαχίες μεταξύ μηχανών.

Κάνω την αρχή με RX100V vs Panasonic LX10:

https://www.youtube.com/watch?v=l2uIFk5EBXQ

EM1 II vs XT2

http://mirrorlesscomparison.com/fujifilm-vs-olympus/omd-em1-mark-ii-vs-fuji-xt2/

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Fuji XT-2 φωτογραφία

δεν θα σκλάβωνα χρήματα σε 4/3, με τίποτα!!

γούστα είναι αυτά βέβαια

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Fuji XT-2

Nα υπενθυμήσω ότι το νήμα αφορά αποκλειστικά την ΧΤ2 , τυχόν συγκρίσεις με άλλες μηχανές αν κανείς θέλει να ανεβάσει θα πρέπει να γϊνει σε άλλο σχετικό νήμα που έχουμε για συγκρίσεις μηχανών, αν πρόκειται και για εξειδικευμένο τεστ για σϋγκριση απομόνωσης καρέ απο video 4K μπορεί να ανοιχθεί και ένα ειδικό τέτοιο θέμα αν ενδιαφέρει τόσο πολύ.

Ηδη για την ΧΤ2 άνοιξα νέο θέμα για το βίντεο και μεταφέρθηκε εκεί η σχετική συζήτηση.
διαβάστε κ αυτό που γράφει ο συντονιστής

EDIT: δεν αναφερόμουν Γιάννη σ εσένα, αλλά σ αυτούς που τα σουπιάζουν συνήθως,

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Fuji XT-2

διαβάστε κ αυτό που γράφει ο συντονιστής

EDIT: δεν αναφερόμουν Γιάννη σ εσένα, αλλά σ αυτούς που τα σουπιάζουν συνήθως,

Ελπιζω να μην αναφερουσουν ουτε σε εμενα. Καλο θα ειναι, αν εχουμε να πουμε κατι να το λεμε με ονοματα κ οχι με αοριστες αναφορες, αλλιως καλυτερα να σιωπουμε

Απάντηση: Fuji XT-2 φωτογραφία

Ελπιζω να μην αναφερουσουν ουτε σε εμενα. Καλο θα ειναι, αν εχουμε να πουμε κατι να το λεμε με ονοματα κ οχι με αοριστες αναφορες, αλλιως καλυτερα να σιωπουμε
Οχι δεν αναφερόμουν σ εσένα αλλά δεν καταλαβαίνω την προσωπική επίθεση

Re: Απάντηση: Fuji XT-2 φωτογραφία

Οχι δεν αναφερόμουν σ εσένα αλλά δεν καταλαβαίνω την προσωπική επίθεση

Μα δεν σου εκανα επιθεση. Το μηνυμα μου περιειχε προτροπη προς αποφυγη παρεξηγησεων. Σορυ για το :offtopic:

Versus

Για να μη δημιουργούνται διαφωνίες και εκτροχιάζονται σε off-topic οι συζητήσεις στα επιμέρους νήματα, ανοίγω αυτό το νήμα όπου μπορούμε να ποστάρουμε συγκριτικά και να συζητάμε ελεύθερα για κονταρομαχίες μεταξύ μηχανών.

Κάνω την αρχή με RX100V vs Panasonic LX10:

https://www.youtube.com/watch?v=l2uIFk5EBXQ

Re: IBIS

Σύγκριση IBIS μεταξύ E-M1II, α6500 και G85, πάντα με προσαρμοσμένους Sigma 18-35/1.8 & 50-100/1.8

Συμπερασμα;; Αν σε ενδιαφερει η φωτογραφια πας sony κ αν σε ενδιαφερε το video πας σε gimbal (ή απο Olympus μερια σε native λυση που υποστηριζει συνδιασμο oss + ibis). Τι λετε;

Re: Versus

Είναι δεδομένο ότι το IBIS σε μηχανή με aps-c και ff αισθητήρα δεν επαρκεί για περπάτημα. Απαιτείται και gimbal.

Από κει και πέρα, εντυπωσιακό το IBIS σε μηχανές m4/3, αλλά η σύγκριση θυμίζει και τον σοβαρό συμβιβασμό σε ευκρίνεια και έλεγχο του βάθους πεδίου με το m4/3.

t9xRtM.jpg

..

.. αλλά η σύγκριση θυμίζει και τον σοβαρό συμβιβασμό σε ευκρίνεια και έλεγχο του βάθους πεδίου με το m4/3.

http://imageshack.com/a/img924/895/t9xRtM.jpg

Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι τέτοια η διαφορά στο βάθος πεδίου .. ουτε η μιση απο αυτήν που φαίνεται εδώ δεν είναι. Ειναι φανερό οτι δεν καδράρισε ισοδύναμα ..
- Kράτησε σταθερά τον φακό στα 150mm και για να έχει περίπου στο ίδιο μέγεθος το κυρίως θέμα πήγε με την α6500 πιο κοντα και άλλαξε και γωνία. Αποτέλεσμα ..
- η σχετική αποσταση θέματος/background μεγάλωσε
- και ακόμα περισσότερο διότι λόγω διαφορετικής γωνίας (τράβηξε απο πιο αριστερά) το bacground που βλέπουμε στην α6500 είναι πιο μακρυα
- δεν είμαστε και σίγουροι αν είχε ίδιο διάφραγμα ;)

Ναι συμφωνώ και εγώ με τον Ηλία, αποκλείεται να έχει τέτοια διαφορά σε βάθος πεδίου, κάτι δεν έχει γίνει το ίδιο ανάμεσα στις 2 λήψεις, έχω και από τα 2 συστήματα και έχουν διαφορά μεν άλλα όχι κάτι τέτοιο, αυτό θυμίζει διαφορά με FF μηχανή...