Συγκριτικά μηχανών γιά φωτογραφία

Re: Versus

Το συγκριτικό είναι κάπως περίεργο... Έχει μια λογική, αλλά δε νομίζω ότι δείχνει τη πραγματική εικόνα.
Η gh5 είναι με speedbooster και ζοομ φακο f/1.8 και η Sony σε crop Mode με φακό πολύ πιο σκοτεινό.

Δε βγαίνει συμπέρασμα έτσι...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Απάντηση: Versus

ειναι δυνατον να μην το εχουνε δει αυτο στην panasonic σε κορυφαίο μοντελο ? ?
πλακα μας κάνουν αυτοι στο βιντεο ? δεν εξηγείτε αλλιώς αυτο το χαλι της , απο κούνημα πάντως και οι δυο καλα τα πανε ...
ωστοσο τα χρωματα ειναι πιο ωραια στην gh5 !

Re: Απάντηση: Versus

H επίσημη δικαιολογία της Panasonic ότι το Phase Detection θα είχε επίπτωση στην ποιότητα της εικόνας σε επίπεδο πίξελ. :bang:

H επίσημη δικαιολογία της Panasonic ότι το Phase Detection θα είχε επίπτωση στην ποιότητα της εικόνας σε επίπεδο πίξελ. :bang:

Σοβαρά είπαν τέτοιο πράγμα επίσημα??? Και ερωτώ τι είναι καλύτερο ένα βίντεο που (ίσως) έχει λίγο χειρότερη ποιότητα εικόνας άλλα άψογα εστιασμένο, ή ένα βίντεο με (ίσως) λίγο καλύτερη εικόνα άλλα με εστίαση ότι ναναι???.....μμμ μάλλον σχεδόν όλες οι άλλες εταιρίες που έχουν Phase dedection κάνουν κάτι λάθος....

Πάντως δεν ξέρω για το DFD της GH5 άλλα στην Pansonic G7 που έχω το DFD στο βίντεο είναι για γέλια, ίσως και να έχει και χειρότερη εστίαση σε βίντεο από ότι η Olympus em10II που δεν έχει DFD...

Απάντηση: Versus

Στο dynamic range shadows/highlights δεν έχει εκθέσει σωστα την GH5 και βγαίνουν καμμένα τα φωτεινά και πιο ανοικτά τα σκοτεινά πέρα απο το ότι δεν χρησιμοποιεί το 10bit που θα βοηθούσε επιπλέον.
Η Sony πρέπει να βγάλει ένα μοντέλο με χαρακτηριστικά αισθητήρα α6500 σε μεγαλύτερο πιο εργονομικό σώμα επιτέλους.

Η Sony πρέπει να βγάλει ένα μοντέλο με χαρακτηριστικά αισθητήρα α6500 σε μεγαλύτερο πιο εργονομικό σώμα επιτέλους.

Αμην αλλα...Παλια ειχε βγαλει την A3000 κ δεν περπατησε...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Versus

Αμην αλλα...Παλια ειχε βγαλει την A3000 κ δεν περπατησε...
Δεν νομίζω η α3000 να ήταν στη κατηγορία της 6500 κάν. Ήταν entry model με χαμηλή ποιότητα κατασκευής, lcd 320px κλπ. Μόνο αισθητήρα είχε αναλογικά καλό.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Versus

Δεν νομίζω η α3000 να ήταν στη κατηγορία της 6500 κάν. Ήταν entry model με χαμηλή ποιότητα κατασκευής, lcd 320px κλπ. Μόνο αισθητήρα είχε αναλογικά καλό.

Ναι οπως τα λες. Απο θεμα σωματος το ειπα. Δηλ μεγαλυτερο με καλυτερη εργονομια κ με περισσοτερα κουμπια.

Το να έχουν δύο μηχανές το ίδιο σύστημα εστίασης δε λέει και πάρα πολλά ,ίσως είναι και λίγο παραπλανητικό. Βλέπε D5 /D500 ,ίδιο σύστημα εστίασης ,η μία πάνω από 95% ως 99% μέσο όρο επιτυχίας σε ριπές ,η άλλη ~80%.

Από πού προκύπτουν αυτά τα ποσοστά;

Το μετέφερα εδώ ,για να μη χαλάσει το νήμα της D7500. Προκύπτουν από συγκριτικά βίντεο που εμπιστεύομαι (μιας και τα επανέλαβα ο ίδιος με ίδια ποσοστά) και έχουν αναρτηθεί εδώ .Ένα από αυτά ήταν της D500 vs X-T2 (Michael The Maven),όπου η D500 σε πολύ απλές AF-C καταστάσεις έπιασε ένα μέσο όρο 84%. Δε νομιζώ ότι φωτογραφικές τύπου Canon 1Dx / Nikon D5 ,κόστους 6Κ+ θα πέσουν σε τέτοια ποσοστά ,πάλι σε βίντεο είχα δει τις δύο τελευταίες σε ριπές 100+ (θα το αναρτήσω αν το βρω),ζήτημα να χάνουν 2-3 φωτογραφίες.

Το μετέφερα εδώ ,για να μη χαλάσει το νήμα της D7500. Προκύπτουν από συγκριτικά βίντεο που εμπιστεύομαι (μιας και τα επανέλαβα ο ίδιος με ίδια ποσοστά) και έχουν αναρτηθεί εδώ .Ένα από αυτά ήταν της D500 vs X-T2 (Michael The Maven),όπου η D500 σε πολύ απλές AF-C καταστάσεις έπιασε ένα μέσο όρο 84%. Δε νομιζώ ότι φωτογραφικές τύπου Canon 1Dx / Nikon D5 ,κόστους 6Κ+ θα πέσουν σε τέτοια ποσοστά ,πάλι σε βίντεο είχα δει τις δύο τελευταίες σε ριπές 100+ (θα το αναρτήσω αν το βρω),ζήτημα να χάνουν 2-3 φωτογραφίες.

Α, νόμιζα ότι υπήρχε κάπου απευθείας σύγκριση των δύο μηχανών που να κατέληγε σε τέτοια συμπεράσματα!

Ενδέχεται και να υπάρχουν ,σίγουρα όχι τόσο αναλυτικά όσο του Michael.

Ενδέχεται και να υπάρχουν ,σίγουρα όχι τόσο αναλυτικά όσο του Michael.

Θα είχε ενδιαφέρον αν υπήρχε κάτι έγκυρο που να κατέληγε σε αυτά τα συμπεράσματα για δύο μηχανές με το ίδιο ακριβώς σύστημα autofocus (και βασικό selling point της D500).

και μόνο το ποσοστό 84% της D500 μου αρκεί ,αλλιώς στην τραβηγμένη περίπτωση που είναι ίδια τα ποσοστά στην D5 ,τότε είναι για κλάματα η ναυαρχίδα,που το θεωρώ απίθανο αυτό το γεγονός.Έχω δει βίντεο της νέας 1Dx με miss focus 6/500 .Σίγουρα ,αυτά παίζουν ανάλογα τις συνθήκες και το κινούμενο θέμα ,αλλά παίρνεις μια ιδέα τι παίζει σε αυτά τα 'τέρατα'

και μόνο το ποσοστό 84% της D500 μου αρκεί ,αλλιώς στην τραβηγμένη περίπτωση που είναι ίδια τα ποσοστά στην D5 ,τότε είναι για κλάματα η ναυαρχίδα,που το θεωρώ απίθανο αυτό το γεγονός.Έχω δει βίντεο της νέας 1Dx με miss focus 6/500 .Σίγουρα ,αυτά παίζουν ανάλογα τις συνθήκες και το κινούμενο θέμα ,αλλά παίρνεις μια ιδέα τι παίζει σε αυτά τα 'τέρατα'

Αν και θα είχε κάποιο ενδιαφέρον να το βλέπαμε το βίντεο με το 84% της 500, εν τούτοις καταλαβαίνεις ότι τα "τεστ" σε πραγματικές συνθήκες χρήσης, δεν έχουν πάντα καλή επαναληψιμότητα και γι' αυτό δεν προσφέρονται για pixel peeping και για συμπεράσματα που εκφράζονται μάλιστα και με ποσοστά!
Προσωπικά, μετά από ένα χρόνο και καμιά 60αριά χιλιάδες κλικ (κολλάει το δάχτυλο στο κουμπί γμτ με τα 10fps :rifle:) σε συνθήκες απαιτητικές σε AF (αγωνιστική ποδηλασία δρόμου, πίστας, βουνού), είμαι παραπάνω από ευχαριστημένος από το autofocus της D500. Σχεδόν πάντα το λάθος στην εστίαση οφείλεται σε δικό μου σφάλμα.

έχει αναρτηθεί 4-5 φορές ,γι αυτό δεν το ανέβασα .Κάνε ένα search youtube και θα στο εμφανίσει αμέσως

Μιας και την έχεις ,πόσες περίπου είναι οι εκτός εστίασης; Δεν αμφιβάλλω για τις δυνατότητες ,απλά είμαι σκεπτικός αν μπορεί να εξισωθεί στην εστίαση με την D5 .

Ένα άλλο βιντεάκι ,ερασιτεχνικό αυτή τη φορά,στο 5ο λεπτό περίπου το AF-C τεστ με ενα σκύλο . Καταλαβαίνω ότι δε βγαίνουν πολλά συμπεράσματα, ο Sigma είναι αργός φακός ,αλλά το ίδιο και ο 56.
https://www.youtube.com/watch?v=V8GN68z1Btc