Συγκριτικά μηχανών γιά φωτογραφία

Re: Versus

Καθόλου ενδιαφέρον βασικά. Ο τύπος έχει συγκρίνει άλλες ημέρες απλά το ίδιο τοπίο. Δεν γίνεται έτσι σύγκριση.

Απάντηση: Versus

Καθόλου ενδιαφέρον βασικά. Ο τύπος έχει συγκρίνει άλλες ημέρες απλά το ίδιο τοπίο. Δεν γίνεται έτσι σύγκριση.
Ξερεις κατι που δεν ξερω;

Κοίταξε προσεχτικά τις φωτογραφίες. Είναι διαφορετικές.
Δες π.χ. Στην ανηφόρα εκείνο το παρατημένο λάστιχο που έχει μετακινηθεί.
Οι όποιες διαφορές μπορεί να είναι απλά λόγω του ατμοσφαιρικου haze που είχε εκείνη την ημέρα σε σχέση με την άλλη ημέρα

Απάντηση: Versus

Κοίταξε προσεχτικά τις φωτογραφίες. Είναι διαφορετικές.
Δες π.χ. Στην ανηφόρα εκείνο το παρατημένο λάστιχο που έχει μετακινηθεί.
Οι όποιες διαφορές μπορεί να είναι απλά λόγω του ατμοσφαιρικου haze που είχε εκείνη την ημέρα σε σχέση με την άλλη ημέρα

Τους είχα τεστάρει κ τους δύο παλιότερα, κ συμφωνώ με το βιντεάκι

Μιλάει για εστίαση όπου η Sony διαπρέπει... όπως λέω είναι για χαζούς απλά σηκώνεις τη κάμερα και εστιάζει.

υπαρχουν εκατοντάδες βιντεο για switchers...ο καθενας εχει διαφορετικες ανάγκες.

Αρκει ένα και μονο χαρακτηριστικο, διαφορετικο στο καθενα, που μπορει ν αποκλεισει καποια μηχανή.

Μιλάει για εστίαση όπου η Sony διαπρέπει... όπως λέω είναι για χαζούς απλά σηκώνεις τη κάμερα και εστιάζει.

Ναι άλλα και η Canon διαπρέπει σε αυτό το κομμάτι.
Χωρίς να έχω τις μηχανές που αναφέρει (οπότε δεν μπορώ να τις κρίνω) και έχοντας τις Sony Α6300 και Canon 800d για ένα μεγάλο διάστημα μαζί μπορώ να πω ότι σφαιρικά και συνολικά η εστίαση της Canon 800D είναι καλύτερη ειδικά το βράδυ. Το dual pixel της Canon κάνει θαύματα!!
Μετά από πρόχειρες δοκιμές και μετρήσεις θα έλεγα τα παρακάτω για την εστίαση των 2 μηχανών για όσους ενδιαφέρονται:

1) Εστίαση μέρα σε Saf (η 800d από την οθόνη)
Υπερέχει ένα τσικ η Α6300, καθώς εστιάζει κάπως πιο γρήγορα.

2) Εστίαση μέρα σε Saf (η 800d από το σκόπευτρο)
Σαφής υπεροχή της Canon που η εστίαση είναι ακαριαία, σχεδόν στα πλαίσια m4/3 μηχανής.

3) Εστίαση μέρα σε caf (η 800d από την οθόνη)
Στα ίδια πλαίσια πάνω κάτω, αν έπρεπε να επιλέξω κάποια θα επέλεγα την Canon.

4) Εστίαση μέρα σε caf (η 800d από το σκόπευτρο)
Καλύτερη η Sony σε αυτό το κομμάτι με καλύτερο Hit rate.

5) Εστίαση σε φώτος συνολικά το βράδυ.
Απλά αρκετά μπροστά η Canon, μπορεί να εστιάζει γρήγορα και με ακρίβεια σε συνθήκες που η Sony A6300 ζορίζεται, καθυστερεί ή δεν εστιάζει
καθόλου.

6) Εστίαση μέρα σε βίντεο
Καλύτερη η canon, όχι με τρελή διαφορά άλλα γενικότερα είναι ποιο αξιόπιστη.

7) Εστίαση βράδυ σε βίντεο
Καμία σχέση, πολύ μπροστά η Canon, η διαφορά είναι αισθητή σε κάθε σημείο.

Συνολικά όπως είπα χωρίς να είμαι ειδικός και χωρίς να έχω κάνει εκτενείς δοκιμές θα έλεγα ότι η εστίαση της Canon συνολικά είναι καλύτερη.
Και το θέμα είναι ότι οι δοκιμές γίνανε με τον κιτ φακό της Canon 18-55, ενώ στην Sony με τον Premium sony 18-105f4...θεωρώ ότι αν είχα τον πολύ καλύτερο σε εστίαση canon 18-135 Usm η ψαλίδα θα άνοιγε και άλλο υπερ της Canon. Καλά τον κιτ φακό της Sony δεν τον υπολογίζω καν τον ''εξαερώνει'' για πλάκα σχεδόν σε κάθε τομέα ο απλός κιτ φακός της Canon, τόσο σε εστίαση, όσο και ποιότητα φώτος, σταθεροποίηση κλπ.

Y.Γ. Μην αναφέρω και το γεγονός ότι η Canon έχει πλήρη σπαστή οθόνη touch για pull to Focus, ενώ στην sony παλεύεις με τα χειριστήρια για να εστιάσεις εκει που θέλεις.

Y.Γ. Για να μην έχουμε και ''παρεξηγήσεις'' την Sony A6300 την θεωρώ κορυφαία μηχανή όσον αφορά την εστίαση και ίσως ότι καλύτερο υπάρχει σε αυτό το κομμάτι στον κόσμο των Mirrorless με κόστος μέχρι 1.000 ευρώ και δεν θα απογοητεύσει κανέναν, απλά η Canon με το Dual Pixel δεύτερης γενιάς είναι πιο μπροστά και όπως είπα ειδικά το βράδυ η διαφορά είναι αισθητή υπερ της.

Last edited:

Της λείπουν όμως πολλα στο βίντεο, για να την επιλέξει κάποιος.

Ειδικά 4κ και αθόρυβοι φακοί, και κυρίως με σταθερό διάφραγμα..
Ακομα οι σταθεροί της δεν έχουν σταθεροποιηση, πράγμα πολύ βασικό, αφού δεν έχει ibis.
Η σπαστη οθόνη επίσης για μένα ειναι μείον, για το τρόπο που τραβάω... Μονο για vloggers βολεύει.

H Canon πρέπει να σπρώξει πολύ το συστημα της αν θέλει να είναι ανταγωνιστικό.

Sent from my LG-H870 using Tapatalk

Της λείπουν όμως πολλα στο βίντεο, για να την επιλέξει κάποιος.

Ειδικά 4κ και αθόρυβοι φακοί, και κυρίως με σταθερό διάφραγμα..
Ακομα οι σταθεροί της δεν έχουν σταθεροποιηση, πράγμα πολύ βασικό, αφού δεν έχει ibis.
Η σπαστη οθόνη επίσης για μένα ειναι μείον, για το τρόπο που τραβάω... Μονο για vloggers βολεύει.

H Canon πρέπει να σπρώξει πολύ το συστημα της αν θέλει να είναι ανταγωνιστικό.

Sent from my LG-H870 using Tapatalk

Γιάννη δεν έγραψα ότι είναι καλύτερη η Canon, σαφώς και σαν μηχανή συνολικά είναι καλύτερη η Sony, δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης!!! (άλλο αν προσωπικά εγώ προτιμώ την Canon)..Μίλησα μόνο για το κομμάτι της εστίασης όπου εκει η Canon μαζί με την βοήθεια της σπαστής οθόνης Touch υπερέχει της Sony...

Υ.Γ. Προσωπικά ο βασικός λόγος που προτιμώ την Canon είναι οι φακοί, έχω χτίσει ένα σύστημα 7 φακών μέχρι τώρα (χρειάζομαι και άλλους 2-3 για να κλείσω!!) που καλύπτουν σχεδόν ότι και αν ζητήσω...κάτι που δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να το κάνω στην Sony καθώς θα ήθελα απλά ένα σκασμό λεφτά!!

Απάντηση: Re: Versus

έχω χτίσει ένα σύστημα 7 φακών μέχρι τώρα (χρειάζομαι και άλλους 2-3 για να κλείσω!!) που καλύπτουν σχεδόν ότι και αν ζητήσω...

Νίκο μπήκες δυναμικά στον χώρο της Canon! Οι φακοί σου είναι FF ?

Οι φακοί που διάλεξες είναι οικονομικοί, οι καλοί φακοί όλων των εταιριών είναι στα ύψη. Σε Sony φακούς μειώνω sharp αντίθετα με τα οικονομικούς.

ειναι επισης η πρωτη φορα, που βλεπω επαγγελματιες συναδελφους που ασχολουνται με φωτο και βιντεο, ν αλλαζουν συστημα (απο Canon kai Nikon)
Μεχρι τωρα ηταν πολυ διστακτικοι και ως συνηθως οι επαγγελματιες ειναι οι τελευταιοι που αλλαζουν συστημα.

Αυτο κατι λεει ....

..λέει ότι η Canon είναι η πιο snob εταιρεία ,το αποδεικνύει σε κάθε άφιξη νέου μοντέλου.Αν ήθελε να ασχοληθεί ,πιθανόν να ήταν στην κορυφή ,αλλά πλέον...Πάντως σε βίντεο ,σε transition από ένα θέμα σε άλλο ,στη δική μου ερασιτεχνική ματιά , είναι Νο 1.

Οι φακοί που διάλεξες είναι οικονομικοί, οι καλοί φακοί όλων των εταιριών είναι στα ύψη. Σε Sony φακούς μειώνω sharp αντίθετα με τα οικονομικούς.

Δεν διαφωνώ, προσωπικά όμως δεν έχω το Budget για κορυφαίους φακούς, για μένα υπάρχει το δίλημμα ή οικονομικούς φακούς με κάποιες παραχωρήσεις ή καθόλου φακούς καθώς δεν φτάνουν τα χρήματα....Για να στο πω αλλιώς η Sony βγάζει φακούς Mercedes, η Canon βγάζει και Mercedes άλλα έχει και τους Kia για όσους δεν έχουν τα απαιτούμενα χρήματα. Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις...
Και ένα απλό παράδειγμα. Τον Canon 70-200f4 που πήρα στα 400 ευρώ μεταχειρισμένο δεν τον λές και κακό φακό....κορυφαίος οπτικά, κορυφαία κατασκευή και κορυφαία εστίαση με κόστος κυριολεκτικά αστείο για αυτά που προσφέρει!!! Τέτοιο φακό με αυτά τα χρήματα δεν μπορώ να βρω σε κανένα σύστημα Mirrorless...

Να το δω σε Canon να υποκλιθώ. ..Με την Sony a6500 εστιάζω άριστα στο σκοτάδι, δε ξέρω τι γίνεται με την α6300.

Το έχουμε ξαναδεί μα μη το ξεχνάμε Sony α9

https://youtu.be/a4mL8iRtUQI?t=43

Το έγραψα και παραπάνω, δεν έχω γνώμη για canon 5D, sony A9 κλπ...όλη η εμπειρία μου είναι από την Α6300 και την 800d και από αυτά που είδα η Canon είναι μπροστά σε θέμα εστίασης....ειδικά σε βίντεο έχω τραβήξει μπόλικες ώρες και σε ακραίες συνθήκες με γρήγορα εναλλασσόμενα θέματα και δεν έχω δει ούτε ένα ''κόμπιασμα'' από την Canon..