Συγκριτικά μηχανών γιά φωτογραφία

Απάντηση: Συγκριτικά δείγματα μεταξύ μηχανών/φακών

Γιάννη προτρέπεις και άλλα μέλη να ποστάρουν αλλά αν θυμάμαι γινόσουν Τούρκος όταν σου έλεγαν να βάλεις και εσύ φωτογραφίες στη Gallery και έλεγες δε θέλω και είναι σεβαστό αυτό. Ο καθένας ότι μπορεί και θέλει, δεν είναι κανένας υποχρεωμένος. Ας μου επιτραπεί να φέρω σαν παράδειγμα το Γιαρίμη τον Ηλία που δεν έχει βάλει ούτε μισή δική του φωτογραφία αλλά στη θεωρία σκίζει και όλοι μελετάμε με προσοχή τα γραφόμενα του.
Δυστυχώς πήγε λίγο η αντιπαράθεση επί προσωπικού αλλά συμβαίνουν και αυτά.

Re: Απάντηση: Συγκριτικά δείγματα μεταξύ μηχανών/φακών

Και συνεχίζω να μην ποστάρω καλλιτεχνικές φωτογραφίες. Την Gallery ούτε καν την επισκέπτομαι.

Δεν μπήκα στην κατηγορία Gallery και αφ' υψηλού χωρίς δική μου συμμετοχή να ειρωνεύομαι, να προσβάλω και να απαξιώνω, βάζοντας δικούς μου κανόνες τι φωτογραφίες θα ανεβάζει ο καθένας και πώς θα τις βγάζει.

Σαφώς και επιλογή του καθενός είναι να ποστάρει σε όποια κατηγορία και νήμα θέλει ή να μην ποστάρει και δεν θα επαναλάβω την παρότρυνση για συμμετοχή και άλλων, γιατί όντως είναι κουραστική όταν επαναλαμβάνεται.

Από τη μεριά μου συνεχίζω με το ίδιο μεράκι, όσο μπορώ και ό,τι μπορώ, και όποιος θέλει συμμετέχει είτε με δικά του δείγματα είτε και με καλοπροαίρετη κριτική και σχόλια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικά δείγματα μεταξύ μηχανών/φακών

Ας συνεχισω και εγώ χιουμοριστικά .... το καφέ μου πάντα σκέτο τον πίνω αν τύχει και βρεθώ κοντά σας...

Χρόνο Γιάννη μου εχεις άπλετο μιας και σε βλέπω να είσαι εντός του forum ανελλιπώς, και όχι μόνο στα φωτογραφικα, πιο πολύ και από εμάς τους διαχειριστές θαλεγα. Όρεξη εχεις πολύ και ας μην είσαι 17 χρόνων (υποθέτω). Χρήμα για εξοπλισμό επίσης απεριόριστο στα μάτια των περισσότερων από αυτά που διαβάζουμε ως αγορές. Αρα τίποτε δεν ισχύει από όσα γράφεις.

Τι δεν εχεις ? Δεν εχεις τη διάθεση να ακούσεις κάποιον να σου υποδεικνύει τι να κανεις , τι να μην κανεις και πως να το παρουσιασεις ακόμη και αν έχει χρόνια εμπειρίας στην πλάτη, αυτό φαίνεται από τις απαντήσεις σου, μερικες φορές απορώ αν προλαβαίνεις και διαβάζεις με προσοχή τι σου γράφουμε ως συστάσεις ...

Δεν εχεις κυρίως τη διάθεση να αφιερώσεις πολύ λιγότερο χρόνο από όσο σπαταλας για να παρουσιάσεις κροπαρισματα , για να φωτογραφίσεις 10-15 θέματα και να τα παρουσιάσεις οπως πρέπει με δυο λογάκια για την κάθε μηχανή. Δεν ζήτω καλλιτεχνική παρουσίαση, π.χ. Ένα διατηρητέο κτίριο στην Τσιμιισκή ώστε να δω παραμορφώσεις του φακού. Ένα δειλινό να δω τα χρώματα , Ένα πορτρέτο από ένα περαστικό να δω ποσο φλατ αρχείο δίνει η SONY . Eνα νυχτερινό στο χερι να δω σταθεροποίηση και θόρυβο, ένα καρέ κόντρα στον ήλιο μέσα στα δένδρα σε ένα πάρκο να δω flare, contrast και CA. Δηλ. 10-15 κλικ από την μια και 10-15 κλικ απο την άλλη όταν πας για καφέ. Ούτε μισή ώρα ... αυτή είναι μια λιτή μεν αλλά πλήρη παρουσίαση ενός σετ φακού μηχανής που ανταποκρίνεται σε μια καθημερινή φωτογράφιση ενός ερασιτέχνη. Η οξυτητα είναι και αυτή ένα σημαντικό χαρακτηριστικό αλλά όχι το κυρίαρχο όπως εσυ επιλεκτικά το παρουσιάζεις με κροπ και μοιράζεις δαφνοστεφανα. Αφού θέλεις να γίνονται τεστ καντα όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένα και σε πολύ λιγότερο χρόνο από τις δεκάδες επαναληπτικές φωτό της απέναντι κολώνας. Σωστή παρουσίαση του φωτογραφικού εξοπλισμού που συγκρίνεις ζητάω δεν σε στέλνω σε φωτογραφικό διαγωνισμό.

Αν τώρα θες να κανεις αποκλειστικά και μόνο τεστ οξύτητας φυσικά και μπορείς αλλά εκεί υπάρχουν κανόνες που είτε τους ακολουθείς είτε τους προσπερνάς και δεν το κανεις. Τι σημαίνει εγώ έτσι χρησιμοποιώ τη μηχανή στο χερι. Τι σχέση έχει αυτό με την οξυτητα της μηχανής. Αν εσυ τρέμεις και πίνεις 10 καφέδες θα κάτσω να δω δείγμα σου. Είναι για γέλια τέτοια τεστ και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Εγώ σου έγραψα και τις δυο επιλογές και σε άφησα να διαλέξεις. Θες φωτογραφικα ολοκληρωμένα συμπεράσματα κουρτίνα Νο1 , θες πιο επιστημονικά τεστ οξύτητας κουρτίνα Νο2. Υπάρχει και η κουρτίνα Νο3 αλλά την αφήνω για το μέλλον.

Στα πιο σοβαρά τώρα για βγει και κάποιο νόημα. Η διαχείρηση είναι αυτή που κρίνει και καθοδηγεί τα νήματα αν ακολουθούν κάποιους κανόνες και όχι οι χρήστες. Αυτή κρίνει αν ένα νήμα είναι χρησιμο για το forum, σχετικό με τη θεματολογία κλπ. Από το 2014 εχεις ανοίξει το νήμα καιρός είναι να μπει μια τάξη και να αναβαθμιστεί το συγκεκριμένο νήμα πριν ανεβαζει ο καθένας οτι δει στο όνειρο του.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικά δείγματα μεταξύ μηχανών/φακών

Για να καταλάβω, η κουρτίνα Νο1 με τα μπακαλίστικα τι μου επιτρέπει να ποστάρω, και πότε επεμβαίνει η Νο3 που υποψιάζομαι είναι η τιμωρία;

Edit: Τώρα είδα τη διόρθωση του "μπακαλίστικα" στο δικό σου edit, σε "φωτογραφικά ολοκληρωμένα".

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικά δείγματα μεταξύ μηχανών/φακών

Για να καταλάβω, η κουρτίνα Νο1 με τα μπακαλίστικα τι μου επιτρέπει να ποστάρω, και πότε επεμβαίνει η Νο3 που υποψιάζομαι είναι η τιμωρία;

Διόρθωσα την λέξη «μπακαλιστικα» στο αρχικό ποστ , αναφερόμουν σε ταχύτητα συλλογής , η κουρτίνα Νο1 είναι μια πλήρη φωτογραφική παρουσίαση του εξοπλισμού από ένα ερασιτέχνη όπως χρησιμοποιει καθημερινά τον εξοπλισμό του.
Δεν νομίζω οτι περιορίζεσαι με ολα αυτά τα καλούδια που εχεις μόνο στο να τραβάς φωτό του απέναντι στύλου!

Η κουρτίνα Νο3 προφανώς και δεν είναι προσωπική τιμωρία , δεν έκανες κάτι για να τιμωρηθείς (ακόμη).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικά δείγματα μεταξύ μηχανών/φακώ

Φωτογραφικά ολοκληρωμένα συμπεράσματα μπορούν να ανέβουν στο νήμα κάθε μηχανής έτσι όπως το περιγράφεις, οπότε χάνεται το νόημα ύπαρξης του ξεχωριστού νήματος αυτού με Α/Β συγκριτικά δείγματα δίπλα-δίπλα.

Δεν πρόκειται να κυνηγώ π.χ. το flare ή το δειλινό με δυο μηχανές ταυτόχρονα ώστε να ανέβει πανομοιότυπο καρέ Α/Β με ίδιες ρυθμίσεις και με ίδιο φωτισμό.

Αν η κουρτίνα Νο3 περιέχει απειλή κλεισίματος του νήματος, κρίμα είναι, καλύτερα να το απαλλάξω εγώ από την παρουσία μου και τα ποστ μου, που είναι για γέλια όπως λες.

Τελειώνει εδώ η συμμετοχή μου στο συγκεκριμένο νήμα, και ζητώ συγγνώμη σε όσους κούρασα με τα ποστ μου.

Τυχόν δείγματα πολύ επιλεκτικά θα ανεβάζω στο νήμα της εκάστοτε μηχανής κι αυτό με πολύ προσοχή μην κουράσω κι εκεί.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικά δείγματα μεταξύ μη

Αν οι εξοπλισμοί μείνουν στα χέρια σου πάνω από ένα μήνα εύκολο είναι να ποστάρεις και δείγματα Α/Β , απλά δεν θέλεις. Επιλογή σου.

Πανεύκολο είναι να βάλεις και τη μηχανή σε τρίποδο και να τραβήξεις, επίσης δεν θέλεις. Επιλογή σου

Μην παριστάνεις τον θιγμένο λοιπόν. Εσυ απορρίπτεις οτι πρόταση προς το καλυτερο υπάρχει. Θες να παρουσιάζεις με συγκεκριμένο και αδιαφανή τρόπο δείγματα. Δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Εγώ σίγουρα προτιμώ να βλέπω πρώτα μια πλήρη παρουσίαση ενός φωτογραφικού μοντέλου στην κατηγορία του από ένα έμπειρο κάτοχο που έχει την μηχανή αρκετό καιρό στα χέρια του και την έχει μάθει και με όσο το δυνατόν πιο πλήρη δείγματα και μετά αν του περισσεύει χρόνος και διάθεση να κάνει και οποιοδήποτε άλλο συγκριτικό εδώ με άλλη μηχανή φακό.

Για την SONY RXVI πάω στο νήμα της και βλέπω μια τρύπα , ένα κατεβατό με 2-3 λογάκια για το τι κάνει και πουθενά δείγματα. Για ολα υπάρχει μια σειρά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικά δείγματα μεταξ

Πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις είναι τα πανομοιότυπα Α/Β με διαφορετικές μηχανές.

Σε τρίποδο και με χρονοκαθυστέρηση έκανα πολλές φορές συγκρίσεις στο παρελθόν στο νήμα.
Στην pocket RX100VI είναι που αρνήθηκα.

Θιγμένος δεν είμαι, ούτε κρατώ κακία.

Αφού προτιμάς ως διαχειριστής στο εκάστοτε νήμα κάθε μηχανής να ανεβαίνουν τυχόν δείγματα, ας γίνει έτσι.
Η δική μου σκέψη κατά τη δημιουργία αυτού του νήματος ήταν να είναι συγκεντρωμένα τα συγκριτικά δείγματα, και με γρήγορη αναζήτηση να μπορώ να ανατρέξω σε αυτά και να στείλω κάποιον σε συγκεκριμένο link σε τυχόν ερώτησή του.
Ακόμη και για δική μου χρήση επισκέφτηκα παλιά μου ποστ σε αυτό το νήμα για να θυμηθώ την επίδοση ενός συγκεκριμένου φακού ανά διάφραγμα.
Στα συνήθως μεγάλα νήματα κάθε μηχανής ή τα συγκεντρωτικά νήματα φακών ανά mount, κάτι τέτοιο θα ήταν σχεδόν αδύνατο.
Άντε βρες π.χ. δείγμα πώς αποδίδει ένας m4/3 φακός σε σύγκριση με κάποιον άλλον m4/3 στο τεράστιο νήμα των m4/3 φακών, αδύνατον.

Κι ένας άλλος λόγος ήταν επειδή δεν ήξερα πού να ποστάρω συγκρίσεις διαφορετικών μηχανών ή φακών με διαφορετικό mount.
Π.χ. η σύγκριση m4/3 φακού με φακό π.χ. Fuji, πού να έμπαινε; Στο νήμα των m4/3 φακών ή στο νήμα των fujinon;
και πώς θα το έβρισκε στο μέλλον κάποιος που θα έκανε αναζήτηση δείγματος του μεν ή του δε;

Αλλά δεν πειράζει, δεν είμαι διαχειριστής για να κανονίζω εγώ.
Ας ανεβαίνουν ξεχωριστά δείγματα στο εκάστοτε νήμα μηχανής ή φακών, κι έτσι γίνεται.
Για γενικές συγκρίσεις και σχόλια εξάλλου είχα ανοίξει το πιο γενικό νήμα Versus, οπότε κάποια σύγκριση Α/Β που τυχόν θέλει να ποστάρει άλλο μέλος και δεν χωρά στα ξεχωριστά νήματα μπορεί να μπαίνει στο γενικό νήμα Versus, σε περίπτωση που χαθεί το νήμα αυτό στη λήθη από έλλειψη συμμετοχής. To Versus έχει πιο πολλή συμμετοχή ούτως ή άλλως, αφού είναι πιο γενικό.

Κανένα πρόβλημα, επαναλαμβάνω. Διαδικαστικό είναι το θέμα και λύθηκε με την επέμβαση της διαχείρισης. Καμία κακία, καμία παρεξήγηση.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικά δείγματα μεταξ

Αν οι εξοπλισμοί μείνουν στα χέρια σου πάνω από ένα μήνα εύκολο είναι να ποστάρεις και δείγματα Α/Β , απλά δεν θέλεις. Επιλογή σου.

Πανεύκολο είναι να βάλεις και τη μηχανή σε τρίποδο και να τραβήξεις, επίσης δεν θέλεις. Επιλογή σου

Μην παριστάνεις τον θιγμένο λοιπόν. Εσυ απορρίπτεις οτι πρόταση προς το καλυτερο υπάρχει. Θες να παρουσιάζεις με συγκεκριμένο και αδιαφανή τρόπο δείγματα. Δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Εγώ σίγουρα προτιμώ να βλέπω πρώτα μια πλήρη παρουσίαση ενός φωτογραφικού μοντέλου στην κατηγορία του από ένα έμπειρο κάτοχο που έχει την μηχανή αρκετό καιρό στα χέρια του και την έχει μάθει και με όσο το δυνατόν πιο πλήρη δείγματα και μετά αν του περισσεύει χρόνος και διάθεση να κάνει και οποιοδήποτε άλλο συγκριτικό εδώ με άλλη μηχανή φακό.

Για την SONY RXVI πάω στο νήμα της και βλέπω μια τρύπα , ένα κατεβατό με 2-3 λογάκια για το τι κάνει και πουθενά δείγματα. Για ολα υπάρχει μια σειρά.

Κώστα το θέμα με την πλήρη παρουσίαση ενός φωτογραφικού μοντέλου στην κατηγορία του το ανέφερα προσωπικά και πριν, γεμίζουμε σελίδες επι σελίδων άλλα οι κάτοχοι των μηχανών δεν κάθονται να συγκεντρώσουν τις απόψεις τους για την μηχανή που έχουν σε ένα ωραίο και πλήρες post, ούτε το εμπλουτίζουν με δείγματα από την μηχανή, απλά πετάμε σκόρπια σχόλια του στιλ ''super η μηχανή, εστιάζει αστραπή και τέλος'', ε κάτι παρόμοιο γίνεται και εδώ πετάμε ένα Link ή ένα youtube βιντεάκι και τέλος.....οπότε συνολικά δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο μένος σε αυτό που κάνει ο TZO, τουλάχιστον έστω με τα δικά του μέτρα και σταθμά παρουσιάζει κάτι, κάνει μια δουλειά που εμείς οι υπόλοιποι δεν την κάνουμε, ναι δεν την κάνει άριστα, άλλα το ξαναλέω τουλάχιστον δίνει κάτι, οι υπόλοιποι που είναι?? να κριτικάρουμε είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, το κάνει και η κόρη μου, στα λόγια είμαστε όλοι πρωταθλητές, στα έργα όμως?? Που είναι τα Reviews, οι αναλύσεις, οι συγκρίσεις κλπ?? Ας αφήσουμε τις υποδείξεις και ας περάσουμε στην πράξη.
Στο διατάυτα, μιας και έχουμε τόσους ειδικούς πάνω στο θέμα, περιμένω από αυτούς πλήρης συγκρίσεις, αναλύσεις, reviews για να δούμε και εμείς πως γίνεται και να μάθουμε κάτι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικά δείγ

Νίκο μου καλημέρα,

μια παρέα ειμαστε εδώ, μένος δεν υπάρχει με κανενα και πάνω από ολα υπάρχει σεβασμός. Σεβασμός όμως προς όλους και αυτούς που γράφουν ενεργά και αυτούς που διαβάζουν από τον καναπέ.

Εσυ π.χ. πρόσφατα πήρες την Canon M10 και έγραψες για την μηχανή μια mini παρουσίαση, παράλληλα ανέβασες αρκετα δείγματα της μηχανής από την καθημερινή σου βόλτα και ημέρα και νύχτα και πηραμε μια πολύ όμορφη γεύση από την εμπειρία σου με την μηχανή. Αυτό ζητάμε από ένα μελός μας σε πρώτη φάση. Δεν ζητάμε παρουσίαση επιπέδου dpreview.

Αντίστοιχα τεστ έχει κάνει στο παρελθόν ο Σπύρου, ο Τηνιακος, εγώ και αρκετά άλλα μέλη αλλά δεν είναι το σύνηθες να αγοράζουμε συχνά πυκνά και άλλο φακό και άλλη μηχανή. Προσωπικά θυμάμαι μέχρι και προσπάθεια με βίντεο στο Vimeo είχαμε ανεβάσει από παγκόσμια παρουσίαση της ΕΜ1.2 με τον nicksoti και αντί να εστιάσετε στη μηχανή και στην παρουσίαση ασχοληθήκατε με άλλα. Ο καθένας λοιπόν μπορεί να ανεβάσει την παρουσίαση του και πρέπει εμείς που συμμετέχουμε ενεργά να τον ενθαρρύνουμε, να του δίνουμε το κίνητρο να συνεχίσει να το κάνει αλλά ταυτόχρονα να του αποδίδουμε τον απαραίτητο σεβασμό όταν το κάνει και όχι να κρίνουμε πικρόχολα σχόλια απο την ούγια.

Ο Τζο είναι ειδική περίπτωση, έχει την πρόσβαση όχι σε ένα αλλά σε πολλά σωματα και φακούς και έχει ταυτόχρονα τον χρόνο, τη διάθεση, το μεράκι και την όρεξη να γράψει δυο λόγια γιαυτα. Αυτό λοιπόν γίνεται παραδοσιακά στο νήμα του εξοπλισμού της κάθε μηχανής και φακού. Και καλό είναι να γίνεται με όσο το δυνατόν πιο πλήρες δείγματα και σχολιασμό. Δεν μπορώ να ψάχνω να δω δείγματα της RXVI ως απλό μέλος και να βρίσκονται σε άλλα νήματα.

Το συγκεκριμένο νήμα που ειμαστε όμως με τις συγκρίσεις είναι πολύ πιο απαιτητικό. Δεν θα επαναλάβω αυτά που έγραψα πολλές φορές. Ο στόχος είναι η αναβάθμιση του και όχι η φίμωση. Γιαυτό και έγιναν συστάσεις για σύγκριση σε θέματα οξύτητας που ήταν πολύ απλές σε εκτέλεση, δεν ζητήθηκε να γίνει lab τεστ. Έτσι δεν αδικείς καμία μηχανή κανένα φακό και αποκτάς αξιοπιστία σε μια δύσκολη πραγματικά σύγκριση.

Επίσης καταλαβαίνω οτι ο Γιάννης έχει ένα θέμα να ανεβάσει καθημερινά δείγματα και να αποφύγει τον σκόπελο των συγκρίσεων οξύτητας ως μια εναλλακτική πρόταση που του ζήτησα. Άλλωστε σε ένα συγκριτικό πρέπει να εχεις σφαιρική άποψη. Τα δείγματα δεν είναι ανάγκη να ανέβουν ολα μαζί, μπορεί να είναι χωρισμένα σε κατηγορίες (π.χ. για μποκέ , για βινιετα κλπ) . Και μαζί συμβουλευτικά όλοι μας βοηθάμε όχι μόνο τον Γιάννη αλλά όποιον έχει την όρεξη να το κάνει. Η πρόταση μου αυτή ειναι πολύ πιο εύκολη να υλοποιηθεί από ένα οποιοδήποτε μέλος χωρίς να έχει τρομερές τεχνικές γνώσεις απλά να αγαπάει τη φωτογραφία. Αλλωστε μια χαρά δείγματα είχα δει και από τον Γιάννη από την επίσκεψη του στην έκθεση της Γερμανίας πριν 1 χρόνο, με είχε μεταφέρει εκεί.

Αυτά ως τελικές διευκρινήσεις από μέρους μου.

Last edited:

Στο διατάυτα, μιας και έχουμε τόσους ειδικούς πάνω στο θέμα, περιμένω από αυτούς πλήρης συγκρίσεις, αναλύσεις, reviews για να δούμε και εμείς πως γίνεται και να μάθουμε κάτι.

Πέραν της ειρωνείας, εχουν γίνει αυτά που λες. Δεν με εκπλήσει που δεν τα θυμάσαι, γιατί κάποιοι εκ των 10-15 ατόμων που γράφετε εδώ ΔΕΝ θέλετε να δείτε και να ακούσετε, αποτρέπετε και δημιουργείτε συνεχώς εντυπώσεις με αίωλα συμπεράσματα και ειρωνίες. Και μόνο που τα γράφεις αυτά στον Κώστα, που έχει κάνει reviews και συγκρίσεις επί χρόνια και σε 2 forums, με επιβεβαιώνεις.

Δεν υπήρξε μένος στον Tzo, υπάρχει μένος στην κριτική που έγινε στη μεθοδολογία του. Δεν μπορώ να καταλάβω επιχειρήματα του στυλ "αυτό είναι και αν σας αρέσει, κάντε το εσείς καλύτερα" κλπ. Τι λέτε ρε παιδιά σοβαρά τώρα; Θα δεχόμαστε δηλαδή τα πάντα ως έχουν;

Έχουμε γίνει άσπρο - μαύρο. Τα μισά post είναι επιφωνήματα και άναρχη αναφορά προσωπικών προτιμήσεων (αυτή είναι best buy, το καλύτερο βίντεο, αυτό με βολέυει αυτό με κάνει), άλλα τόσα μομφές και υπαινιγμοί πλάγιοι (εσείς που ξέρετε κλπ)

Αυτό είναι κατάντια για φωτογραφικό forum.

Γι αυτό και δεν με εκπλήσει που κάποιοι ¨είδαν το φως το αληθινο" με τη σύγκριση RX και M1. Γιατί προφανώς γράφουν γράφουν γράφουν αλλά μυρωδιά δεν.... είναι δηλαδή τόσο σπάνιο μια premium compact σε κάποιες έστω εστιακές να συναγωνίζεται σώματα με εναλλάξιμους φακούς που έχουν και άλλη χρήση. Αν δηλαδή σας δείξω καρέ από 6D ή 5D mkII είναι ισάξιο με της 1DX II και Α9, θα εκπλαγείτε το ίδιο και θα πετάξετε στα σκουπίδια τα κορυφαία σας σώματα σωστά;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικά

Έτσι γλυτώνει και το αγαπημένο μας σετ Ε-Μ1ΙΙ+12-100 από τις συγκρίσεις με τη μικρή. :p

5-6 δείγματα στο νήμα κάθε μηχανής "κοιτάξτε τι ωραία χρώματα βγάζει η μηχανή που πήρα" και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.

Ανάθεμα αν καταλαβαίνω κάτι από πετυχημένες φωτογραφιούλες ως δείγματα μιας μηχανής χωρίς σύγκριση με άλλες.
Προσωπικά περισσότερα θετικά κι αρνητικά ανακαλύπτω για την RX100VI συγκρίνοντάς την με την E-M1II+12-100, παρά αν έμενα σε δικά της μόνο δείγματα. Το ίδιο και περισσότερο στην πορεία και με την πιο συγγενική της στο χρώμα και στις ρυθμίσεις α7ΙΙΙ.

Re: Συγκριτικά δείγματα μεταξύ μηχανών/φακών

Ναι γλιτώνει γι αυτό τα γράφω το βρήκες!

Τι να σου πω. Σαν να μην γράφτηκε τίποτα. Για τον τρόπο της σύγκρισης γράφτηκε κριτική με επιχειρήματα, όχι για το αν θα γίνει η σύγκριση. Με το που έγινε κριτική έπεσαν κάποιοι να φάνε τον Κώστα. Αυτό είναι το θέμα μας, κι όχι αν θα μείνεις μόνο στην RX. Εγώ στάθηκα στο τελευταίο. Δεν είναι δυνατόν κάποιος να διαφωνεί ή να ασκεί κριτική με επιχειρήματα, που ΔΕΝ υπάρχει για μένα αιτιολογημένη ανταπάντηση, και να πέφτουν κάποιοι να τον φάνε με αοριστίες. Ενώ σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, συχνά οι ίδιοι άνθρωποι ασκούν κριτική ΔΙΧΩΣ επιχειρήματα ή έχουν προσβάλλει και αυτό θεωρείται φυσιολογικό, επειδή είναι forum και υπάρχει ελευθερία του λόγου.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που μπορούν να παρατεθούν και το γνωρίζετε.

Και σταματήστε επιτέλους να τα παίρνετε όλα προσωπικά, ΕΙΔΙΚΑ όταν υπάρχουν επιχειρήματα και όχι εμπάθεια. Δεν είναι θέμα συζήτησης αν ο Tzo είναι χρήσιμος εδώ ή όχι. Και εννοείται ότι η σειρά RX έχει αξιόλογες μηχανές, δεν είναι κάτι νέο αυτό. Σε άλλες εστιακές, και παλιότερες μηχανούλες να βάλουμε, πχ Ricoh Gr, για να μην πω και καμιά με foveon και παλιότερη μάλιστα, που τις αγοράζεις πλέον με ελάχιστα χρήματα, μπορούν να εκθέσουν όχι μόνο την Ε-Μ1, αλλά και σώματα με μεγαλύτερους αισθητήρες ειδικά σε αρχεία ανεβασμένα στο διαδίκτυο. Τzo εσύ ο ίδιος το έχεις διαπιστώσει αυτό. Από την άλλη, υπάρχουν περιπτώσεις που μια αρχαία 60D είναι καταλληλότερη και από την τελευταία RX. Δεν είναι λοιπόν το θέμα μας αυτό.

Υ.Γ. έχω χρησιμοποιήσει σε άλμπουμ γάμου που έγινε σε εξωτερικό χώρο, υπέροχη ευρυγώνια λήψη από - καλό βέβαια - κινητό καλεσμένου σε κεντρικό σαλόνι δίχως κανένα ενδοιασμό. Την είδαμε που την είχε ποστάρει το ζευγάρι, μας άρεσε και τη ζητήσαμε εμείς. Δηλ με σένσορα κλάσμα της ίντσας με φακό πλαστική φλούδα, κάποιος με κατάλληλη τεχνική και σε καλές συνθήκες έβγαλε όμορφη φωτογραφία ικανή προς εκτύπωση σε 30Χ60 (μπορεί και παραπάνω, δεν θυμάμαι). Ε και;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σ

Έτσι γλυτώνει και το αγαπημένο μας σετ Ε-Μ1ΙΙ+12-100 από τις συγκρίσεις με τη μικρή. :p

5-6 δείγματα στο νήμα κάθε μηχανής "κοιτάξτε τι ωραία χρώματα βγάζει η μηχανή που πήρα" και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.

Ανάθεμα αν καταλαβαίνω κάτι από πετυχημένες φωτογραφιούλες ως δείγματα μιας μηχανής χωρίς σύγκριση με άλλες.
Προσωπικά περισσότερα θετικά κι αρνητικά ανακαλύπτω για την RX100VI συγκρίνοντάς την με την E-M1II+12-100, παρά αν έμενα σε δικά της μόνο δείγματα. Το ίδιο και περισσότερο στην πορεία και με την πιο συγγενική της στο χρώμα και στις ρυθμίσεις α7ΙΙΙ.

Oι ειρωνίες κομμένες φίλε Γιάννη, αρκετά. Μίλησα για σεβασμό και επιβεβαιώνεις τον κανόνα που κυριαρχεί εδώ μέσα και αποτρέπει τους πάντες να ποστάρουν δείγματα. Το νημα της ΕΜ1.2 υπάρχει και μπορείς άνετα να μπείς και να γράψεις ότι δεν σου αρέσει για την μηχανή. Εχεις την μηχανή τόσο καιρό δεν είδα ούτε δείγμα σου. Εγω αν δείς το πρώτο που γράφω είναι πάντα τα αρνητικά απο αυτό που δοκιμάζω και γιαυτο έχω κατηγορηθεί κιόλας.. Τα θετικά υπάρχουν καλοθελητές να τα γράψουν και αλλού. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και για την α7ΙΙΙ. Το νήμα εδώ είναι επισης ανοιχτό για να δειγματίσεις συγκριτικά δειγματα όπως ακριβώς λέει ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ και όχι επιλεκτικά κροπ της αρεσκείας σου. Αυτό μπορεί να γίνει με όποια μηχανή και φακό θέλεις με φωτογραφικά όμως κριτήρια που δεν θέτεις αποκλειστικά εσύ. Δεν θα είναι μονοσήμαντα ορισμένα απο το εκαστατε μέλος ανάλογα πόσο άσχετος ή σχετικός είναι.

Την αδυναμία σου να παρουσιάσεις 5 φωτογραφικά καρέ και όχι επιλεκτικά κροπ μην την περνάς στον διπλανό σου. θα παρακαλούσα στη συνέχεια σε όποιον λάβει μέρος στη συζήτηση να είναι πολυ προσεκτικός στη διατύπωση των απόψεών του. Ειρωνίες, αντεγκλίσεις κλπ. θα αντιμετωπιστουν ανάλογα απο τη διαχείρηση. Αν υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις για την αναβάθμιση του νήματος να τις ακουσουμε. Ακομη και με π.μ. αν κάποιος δεν θέλει να πάρει δημόσια θέση.

Καλημέρα σε όλους.

Δεν πάμε να βγάλουμε καμια φωτογραφία τωρα?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: R

...Εγω αν δείς το πρώτο που γράφω είναι πάντα τα αρνητικά απο αυτό που δοκιμάζω και γιαυτο έχω κατηγορηθεί κιόλας.. Τα θετικά υπάρχουν καλοθελητές να τα γράψουν και αλλού. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και για την α7ΙΙΙ...

Πόσο πιο αρνητικά να έγραφα για την α7ΙΙΙ; Μέχρι ότι έθαψα τη μηχανη ήταν το φιλικό σχόλιο αμέσως μετά.

Να θυμίσω:
https://avclub.gr/forum/showthread....a7-III?p=1058159812&viewfull=1#post1058159812

Η Ε-Μ1ΙΙ δεν είναι "σου" για να προσβάλλεσαι. Η αγαπημένη "μας" έγραψα. Σοβαρή επένδυση έχω κάνει κι εγώ, με E-M1II+12-100+8/1.8pro+25/1.2pro+300/4pro και μάλιστα με την επιπρόσθετη δύσκολη αποστολή να σταθούν δίπλα σε άλλα θηρία από άλλα συστήματα. Και δεν τα πήρα για πλάκα, τη σέβομαι και την εκτιμώ την Olympus και μπήκα δυνατά στο σύστημα εκτιμώντας τις δυνατότητές της.

Αλλά έστω κι έτσι, αφού λες κομμένα τα φιλικά πειράγματα, κομμένα, κανένα πρόβλημα.

Πέραν της ειρωνείας, εχουν γίνει αυτά που λες. Δεν με εκπλήσει που δεν τα θυμάσαι, γιατί κάποιοι εκ των 10-15 ατόμων που γράφετε εδώ ΔΕΝ θέλετε να δείτε και να ακούσετε, αποτρέπετε και δημιουργείτε συνεχώς εντυπώσεις με αίωλα συμπεράσματα και ειρωνίες. Και μόνο που τα γράφεις αυτά στον Κώστα, που έχει κάνει reviews και συγκρίσεις επί χρόνια και σε 2 forums, με επιβεβαιώνεις.

Δεν υπήρξε μένος στον Tzo, υπάρχει μένος στην κριτική που έγινε στη μεθοδολογία του. Δεν μπορώ να καταλάβω επιχειρήματα του στυλ "αυτό είναι και αν σας αρέσει, κάντε το εσείς καλύτερα" κλπ. Τι λέτε ρε παιδιά σοβαρά τώρα; Θα δεχόμαστε δηλαδή τα πάντα ως έχουν;

Έχουμε γίνει άσπρο - μαύρο. Τα μισά post είναι επιφωνήματα και άναρχη αναφορά προσωπικών προτιμήσεων (αυτή είναι best buy, το καλύτερο βίντεο, αυτό με βολέυει αυτό με κάνει), άλλα τόσα μομφές και υπαινιγμοί πλάγιοι (εσείς που ξέρετε κλπ)

Αυτό είναι κατάντια για φωτογραφικό forum.

Γι αυτό και δεν με εκπλήσει που κάποιοι ¨είδαν το φως το αληθινο" με τη σύγκριση RX και M1. Γιατί προφανώς γράφουν γράφουν γράφουν αλλά μυρωδιά δεν.... είναι δηλαδή τόσο σπάνιο μια premium compact σε κάποιες έστω εστιακές να συναγωνίζεται σώματα με εναλλάξιμους φακούς που έχουν και άλλη χρήση. Αν δηλαδή σας δείξω καρέ από 6D ή 5D mkII είναι ισάξιο με της 1DX II και Α9, θα εκπλαγείτε το ίδιο και θα πετάξετε στα σκουπίδια τα κορυφαία σας σώματα σωστά;

Φίλε Νίκο, δεν ειρωνεύτηκα κάποιον, μιλάω σοβαρά να γράψουν κάτι οι ειδικοί, άλλα στα γραφόμενα δεν φαίνεται πολλές φορές τι θέλουμε να πούμε. Τέλος πάντων, ζητώ συγγνώμη αν κατάλαβες ότι ειρωνεύτηκα.
Τον Κώστα (Kbook) άλλα και τον TZO τους εκτιμώ πολύ και είναι και 2 βασικοί λόγοι που ασχολούμαι με το site. Για να μην αναφέρω πόσες φορές μου έχουν δώσει εμένα προσωπικά λύσεις σε προβλήματα ή απόψεις σε πράγματα που με απασχολούσαν.
Σε κάθε περίπτωση σαφώς και ο Κώστας έχει δώσει reviews και αναλύσεις εδώ μέσα όπως και ο Γιάννης Σπύρου τώρα που το θυμήθηκα, άλλα ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, δες π.χ. πότε ήταν το τελευταίο review, ανάλυση, σύγκριση που είδαμε στο Forum??
Είμαστε στο Section του εξοπλισμού άλλα ψάχνεις να βρεις τα reviews με το δίκαννο. Π.Χ. είχα κάνει παλιότερα ένα μίνι review του Flash Olympus FL-600R, όλοι μας έχουμε ένα εξωτερικό flash, ας γράψουμε 2 λόγια για αυτό.
Σε κάθε περίπτωση πάμε παρακάτω και περιμένω πιο ενεργή συμμετοχή από τους κατόχους μηχανών (συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου) , ας προσπαθήσουμε όλοι να γράφουμε 2 λόγια για την μηχανή ή τον φακό που πήραμε, να βάζουμε κάποια δείγματα και συγκρίσεις έστω και πρόχειρες με άλλους φακούς που έχουμε ή άλλα συστήματα, ή ακόμα και συγκρίσεις με την μηχανή του κινητού μας.

Re: Συγκριτικά δείγματα μεταξύ μηχανών/φακών

Με το "ε και;" όντως παύει να έχει νόημα οτιδήποτε.

Για εξήγησέ το μου με κάποιο επιχείρημα, γιατί θεωρώ ότι ακριβώς εκεί είναι το νόημα του παραδείγματός μου. Ότι αποσπασματικά αποτελέσματα δεν μπορούν να είναι σοβαρό κριτήριο σύγκρισης σετ μηχανών - φακών.

Με έπιασε το κεφάλι μου...

Μην ξαναποστάρεις τίποτα ρε συ Τζο.

Φτιάξε ένα μπλογκ όπως σου πρότειναν και στείλε μου το λινκ.