Φίλε Νίκο, δεν ειρωνεύτηκα κάποιον, μιλάω σοβαρά να γράψουν κάτι οι ειδικοί, άλλα στα γραφόμενα δεν φαίνεται πολλές φορές τι θέλουμε να πούμε. Τέλος πάντων, ζητώ συγγνώμη αν κατάλαβες ότι ειρωνεύτηκα.
Για εξήγησέ το μου με κάποιο επιχείρημα, γιατί θεωρώ ότι ακριβώς εκεί είναι το νόημα του παραδείγματός μου. Ότι αποσπασματικά αποτελέσματα δεν μπορούν να είναι σοβαρό κριτήριο σύγκρισης σετ μηχανών - φακών.
Με έπιασε το κεφάλι μου...
Μην ξαναποστάρεις τίποτα ρε συ Τζο.
Φτιάξε ένα μπλογκ όπως σου πρότειναν και στείλε μου το λινκ.
@Tzo, πέραν άλλων θέλησες να συγκρίνεις
E-M1II + 12-100/4pro @100mm f/5.6
vs
α7ΙΙΙ + 70-200/2.8GM τέρμα ανοιχτό στο f/2.8
σε ρώτησα και απάντηση ακόμα δεν έχω πάρει με ποιό σκεπτικό.
...στις απαντήσεις του Tzo, που το ειδικό το ανήγαγε σε γενικό και σε άρνηση να ξανανεβάσει.
Καλημέρα σε όλους .@Tiniakos, καμία σχέση οι δικές σου περιπτώσεις, βρήκες νομίζω ευκαιρία και δημιουργείς εντυπώσεις άσχετες με το θέμα και προαναγγέλεις και τιμωρίες! Να σου θυμίσω περίπτωση που αφορούσε κι εμένα προσωπικά;
Δεν είναι τόσο απλό για τους διαχειριστές.
Δεν μπορούν να προσπεράσουν ποστ όπως μπορεί ένα απλό μέλος.
Ειδικά όταν υπάρχει η υποψία ότι μπορεί να παραπλανηθεί ο αναγνώστης σχηματίζοντας διαστρεβλωμένες εντυπώσεις για μια μηχανή/φακό από ελλιπή, αποσπασματικά ή και λανθασμένα τεστ.
Π.χ. Ένα συγκριτικό δείγμα με μηχανή με αισθητήρα foveon χαντακώνει τις περισσσότερες μηχανές σε οξύτητα σε iso100. Θα πάει να την πάρει o ανυποψίαστος και θα τρομάξει όταν δει την εικόνα να καταρρέει μπροστά του πάνω από 100iso.
Ή ακόμα πιο απλά, μπορεί το τεστ να γίνεται με προβληματικό φακό «λεμόνι».
Ένα ποστ με ένα απλό συγκριτικό δείγμα επομένως πρέπει να είναι φορτωμένο με ένα κάρο disclaimer, με τον φόβο μην παρασύρει σε λανθασμένες εντυπώσεις και συμπεράσματα. Και να συνδυάζεται και με αρκετά άλλα δείγματα που να καλύπτουν όλους τους φωτογραφικούς τομείς, έτσι ώστε να μην είναι αποσπασματικό που τονίζει συγκεκριμένο δυνατό χαρακτηριστικό.
Κατανοητά και σεβαστά όλα αυτά αλλά βαραίνουν τόσο πολύ τον υποψήφιο poster, που στο τέλος θα προτιμήσει να μην ποστάρει καν.
Κάτι που γίνεται από απλό κέφι μην καταντήσει και γολγοθάς.
Το μισό ζήλο, απ αυτόν που γράφετε εδώ και 10 σελίδες, αν δείχνατε για τα ουσιαστικά πράγματα, θα είχε χορτάσει το μάτι μας φωτογραφίες όμορφες και το μυαλό μας γνώση.
Στην τελική καλύτερα ενεργά νήματα έστω και με μερικά παραπανίσια ποστ, παρά νεκρά γιατί ο μεν παραξηγηθηκε, ο δε δεν έχει όρεξη, ο τρίτος δεν θα ξέρει αν μπορεί να ανεβάσει.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.